Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) (1993)

Label: Loud

1. Bring da Ruckus (4:11)
  2. Shame on a Nigga (2:57)
  3. Clan in da Front (4:33)
  4. Wu-Tang: 7th Chamber (6:06)
  5. Can It Be All So Simple (6:52)
  6. Da Mystery of Chessboxin' (4:47)
  7. Wu-Tang Clan Ain't Nuthing Ta F' Wit (3:36)
  8. C.R.E.A.M. (4:12)
  9. Method Man (5:50)
  10. Protect Ya Neck (4:51)
  11. Tearz (4:17)
  12. Wu-Tang: 7th Chamber, Pt. 2 (5:08)
  13. Method Man [Remix] Skunk Mix * (3:09)
  14. Conclusion (1:00)
avatar van MJ_DA_MAN
Ja, uit de eastcoast komen namelijk verruit de meeste algemene klassiekers.

avatar van Weirdo Wizzy
Ja dat wel maar in de lijst staat voornamelijk hardcore rap.

rico-bballer
Jup, en dingen als jedi mind tricks Atmosphere enzovoort kan je toch ehct niet missen.

avatar van Chrisseh
Wacht, even voor de goede orde, doelen jullie op de Top 250 of de Hip-Hop Toplijsten? Ik vind namelijk de Top 250 een slechte indicatie, terwijl de Hip-Hop Toplijsten wél goede albums weergeeft. Ook redelijk gevarieërd, toch wel. Als ie 't eenmaal echt vet vind, kan hij dan meer underground gaan.

avatar van Conway Twitty
Toch maar van #2 naar #10 gedaan, laat hem wel op 5* staan.

Ik vind dit album de shit, (naar mijn smaak dan) shit man waar is deze muziek tegenwoordig..

avatar van Zjapp

Leuk om de stukjes te zien die RZA samplede voor Enter The Wu.

avatar van Stapler
Tof! danke Zjapp

avatar van Frozen_Devil
Hij staat op nummer 2 in mijn top 10, toch heb ik hier nog niets geplaatst, wat gewoon te maken heeft dat alles al gezegd is: leuke sfeer dankzij samples, humor, geniale teksten, en ik kan zo door gaan. 5* voor dit subliem album, een niet-hip hop fan zou zelfs meer dan 3* moeten stemmen.

avatar van The Scientist
Weer een zooitje bverichten verwijderd, vind de uitspraak dat een niet-hip-hop-fan ook meer dan 3* zou moeten stemmen onzin..

Het maakt neit uit waar je fan van bent en waarvan niet, als jet het goed vindt geef je het een hoge score en als je he2t niks vindt een lage.

Maar laten we die discussie hier niet verder voeren maar hier

Ik vind het best aardig, dus geef ik een 3*

avatar van Niek
Masta's vers hierop is mss wel gewoon de beste van allemaal. Eerst dat: WU-TANG! WU-TANG! WU-TANG! En dan dat:

[i]Homeciiide's illegal and death is the penalty,
what justifies the homeciide, when he dies is his own iniquity
it's the master of the mantis rapture comin at ya..[i/]

Zo vreselijk verschrikkelijk goed.

Niek schreef:

[i]Homeciiide's illegal and death is the penalty,
what justifies the homeciide, when he dies is his own iniquity
it's the master of the mantis rapture comin at ya..[i/]

Zo vreselijk verschrikkelijk goed.

Dat is de beste verse die Masta Killa ooit dropte en vind ik persoonlijk ook de enigste verse van hem die me boeit.

avatar van MJ_DA_MAN
Vind U-God toch duidelijk de vetste verse hebben in dat nummer.

CaliLove
Iedereen dropt daar een zeer dope verse, maar Ol'Dirty Bastard (RIP) blaast de al zo zieke andere verses gwn weg met zijn zieke verse en delivery

Here I Go , deep type flow, Jacques Cousteau could never get this low

Comin' raw style, hardcore, brothas be comin' to the Hip-Hop store// comin' to buy grocery from me, tryin' to be a Hip-Hop MC//

_2M
CaliLove schreef:

Een verse die me in het begin niet zo lag, maar inmiddels uitgegroeid is tot een van mijn favorieten op het hele album

Just warming up a little bit, vroom vroom

Je zegt trouwens RIP, is hij overleden dan?

avatar van psychonaatje
Ja, dat is dinsdag zelfs alweer drie jaar geleden.

avatar van MurryMusic
psychonaatje schreef:
Ja, dat is dinsdag zelfs alweer drie jaar geleden.

Baltasound
Veel ge-fuck-ed, maar wat een beats!

avatar van psychonaatje

Mag ik vragen wat daar grappig aan is?

psychonaatje schreef:

Mag ik vragen wat daar grappig aan is?

Ja, same here...
Een beetje respect is hier wel op z'n plaats...

avatar van MurryMusic
nou..dat hij zich afvroeg of hij al dood was en dat het al bijna 3 jaar is geweest..(humor ??)
doe niet zo uptight..

avatar van Chrisseh
Ach, het is gewoon niet echt humor. Ik bedoel, niet iedereen weet dat Ol' Dirty Bastard (al) dood is. Gek hé?

MurryMusic schreef:
doe niet zo uptight..

Ik snapte natuurlijk wrm je zo reageerde, maar vond het gwn een beetje ongepast...

Baltasound
Ik wil niemand beledigen ofzo, maar wat is de algemene waardetoevoeging van de eerste minuut van method man (de track). Fucking torture, smash your balls. Ik zie de waarde er niet van in...Wel mijn favo nummer van dit nummer!

Baltasound schreef:

Vind ik zeker een waarde, zo hoor je ze ook n's bezig onder elkaar zoals jij met je vrienden zou bezig zijn onder invloed van weed en/of alcohol al dan niet andere drugs
Die praatskits tussen de tracks in verhoogt het gevoel dat er echt een groepsfeer is op dit album vind ik.

avatar van Niek
Baltasound schreef:
Wel mijn favo nummer van dit nummer!
Ervan uitgaande dat je favo nummer van dit ALBUM bedoelt, wil ik graag reageren dat ik het de enige niet-briljante nummer vind. Niet slecht, zeker niet, maar toch een stukje minder dan alle anderen.

Edit: alles krijgt eigenlijk 5 sterren, en Tearz 4,5. Method Man 4 en Method Man Remix 3,5*.

Niek schreef:

Album, natuurlijk

CaliLove schreef:

Als je het zo bekijkt klopt het wel ja. Ik dacht dat skits een soort hoorspelen waren, van te voren bedacht

Baltasound
Ol' Dirty Bastard, live and uncut!
Styles unbreakable, shatterproof
To the young youth, ya wanna get gun? Shoot!
BLAOW! How you like me now? Don't fuck the style
Ruthless wild!
Do ya wanna getcha teeth knocked the FUCK out?
Wanna get on it like that, well then shout!

Vooral hoe die de laatse fuck eruit gooit

avatar van Chrisseh
80Gb aan alleen maar hip-hop klassiekers?? Dat vind ik dan wel knap. Hangt misschien ook aan je definitie van klassieker af?