Muse - Black Holes & Revelations (2006)

Label: Helium 3

1. Take a Bow (4:33)
  2. Starlight (3:59)
  3. Supermassive Black Hole (3:28)
  4. Map of the Problematique (4:14)
  5. A Soldier's Poem (2:01)
  6. Invincible (4:49)
  7. Assassin (3:29)
  8. Exo-Politics (3:51)
  9. City of Delusion (4:45)
  10. Hoodoo (3:41)
  11. Knights of Cydonia (6:01)
  12. Glorious * (4:41)
avatar van Snappy
swoon schreef:
Ik vind, nu ik er meer over nadenk, knights of cydonia het slechtste MUSE-nummer tot nu toe. Echt verschrikkelijk, zeker het moment wanneer de muziek helemaal wegvalt. Veel te episch en kitscherig. I like kitsch, maar met mate.

swoon schreef:

Mwa. Kan me er wel een beetje in vinden eigenlijk.

rayman schreef:

Mwa. Kan me er wel een beetje in vinden eigenlijk.

Ik ook, kan totaaaaaal niet begrijpen dat dit lied zo hoog gewaardeerd wordt hier...

Nou komt ie:

Ik kan me dr ook wel in vinden, ik vind het een beetje te origineel moet ik zeggen.

Hah, we hebben een Anti-Knights of Cydonia Clan

Het is ook van het ene uiterste naar het andere uiterste bij een aantal zeg.

Facedown schreef:
Hah, we hebben een Anti-Knights of Cydonia Clan

Ik ben niet anti, ik vind t alleen lang niet het beste nummer van deze plaat.

aidoo
ach het nummer is wel ok.. maar niet briljant ofzo. het zal nooit aan nummers als New Born, Citizen Erased of Hysteria kunnen tippen..

avatar van Grafmat
Mag ik hier vierkant tegenin gaan...??

Knights of Cydonia is wat mij betreft een van de meest geniale nummers van Muse, maar dan op een totaal andere manier dan nummers als New Born, Space Dementia, Stockholm Syndrome e.d.
Kennelijk kan niet iedereen dat waarderen...

Grafmat schreef:
Mag ik hier vierkant tegenin gaan...??

Dat mag. Genoteerd.

ik sluit me aan bij grafmat

Zijn er eigenlijk ook mensen hier die, net als ik, heerlijk kunnen genieten van Hoodoo? Ik hoor niet zo veel mensen over dat nummer...

chrizzle schreef:
ik sluit me aan bij grafmat

Ik wel, ook Glorious vind ik erg goed.

avatar van Nicolage Rico
Knights Of Cydiona is met afstand het beste nummer van deze plaat. Althans, dat vind ik. Het nummer kan zo in het rijtje "New Born", "Bliss", Muscle Museum", enz.

avatar van Joy4ever
Nicolage Rico schreef:
Knights Of Cydiona is met afstand het beste nummer van deze plaat. Althans, dat vind ik. Het nummer kan zo in het rijtje "New Born", "Bliss", Muscle Museum", etc.

Jij met je etc

avatar van Nicolage Rico
Joy4ever schreef:

Jij met je etc

Hoe bedoel je?

avatar van jeroenman
Nicolage Rico schreef:

Mee eens. Heeeeeeeerlijk nummer.

Alle negatieve kritieken ten spijt: dit album is voor mij fier overeind blijven staan na release. Nog steeds kakt ie niet in of is mijn waarde-oordeel naar beneden gegaan, en dat is bij een hoop andere albums dit jaar toch anders geweest...
Muse gaat zeker mijn top 10 halen over een paar weekjes; ik ben nu eenmaal verzot op deze (rock)kitsch.

yoeridedeygere
mss niet de meest vernieuwende plaat, maar één van de beste platen van 06

swoon schreef:

Een vriend van mij was altijd al anti-muse. "ze willen te graag tonen wat ze kunnen" zei hij telkens. Nu dat Knights of Cydonia is uitgebracht heeft hij gezegd dat hij zijn mening zal moeten herzien. Dat nummer is niks minder dan geniaal volgens hem. En ik kan dat alleen beamen. Het is er evenver óver als Megalomania maar het is er op een goede manier óver. Ze mogen voor mijn part nog veel verder gaan .

avatar van jeroenman
Knights Of Cydonia = klassieker. Maar dat komt ook door de clip van deze, die is echt geniaal. Gustaf von Musterhausen maakte 'm, ken deze man niet, wil 'm leren kennen. Hoe hij bij die rollende bas shots plaatst van een galoperend paard, en al die wendingen erin die hij voorziet van precies de juiste emotie op de gezichten van die lui; prachtig !

Is er iemand die ze heeft gezien in de brabanthallen afgelopen week? Ze waren echt geniaal.

avatar van Grafmat
Uiterááárd was ik erbij in de Brabanthallen. 2 dagen ervoor ook al in Hamburg (die show was nog beter trouwens). Op Exo-Politics en Assassin na speelden ze alles van dit album (Soldier's Poem alleen in Hamburg trouwens). In Hamburg was Map of the Problematique de absolute topper (die klonk fenomenaal), en in Den Bosch Starlight en Knights of Cydonia - vanwege de goeie sound en het koor van 14000 man..
Btw: Muse heeft als eerste een concert aangekondigd in het nieuwe Wembley Stadium!! Ze worden nog echt een mega-act, en ik gun het ze. Ik heb al 2 Muse-platen in mijn top 10 staan, en deze komt er volgens mij gewoon bij...

Ik wilde er eigenlijk wel heen, alleen tis zo ver weg....

avatar van Bert Wasbeer
Knights of Cydonia: het blijft een twistpunt, maar als je het nummer live hebt gezien moet je er toch van overtuigd kunnen raken dat het zijn plaats heeft verdiend in het Muse-oeuvre, ondanks het paardrijdgedeeldte. De monsterriff maakt veel goed. De clip met de EENHOORN is trouwens briljant, misschien wel de beste clip die ik ooit heb gezien

ondanks het paardrijdgedeeldte.
Wordt met het 'paardrijgedeelte' het stuk vanaf minuut 1 tot ongeveer minuut 2 bedoeld? Dat deel vind ik net het sterke punt van het liedje.

Weer een nieuwe muzikale ontdekking voor mij: Muse.
Natuurlijk kende ik al wel wat nummers van Muse.
Maar het werd toch eens tijd om de muziek van deze heren in huis te halen omdat wat ik er al van kende mij wel kan boeien.
"Black Holes and Revelations" bevalt mij alvast goed.
Vooral de nummers 'Starlight' en 'Knights of Cydonia' vind ik erg sterk.

Ik vond dit album eigenlijk een beetje tegenvallen. Starlight, Invincible, Assassin, Hoodoo, Supermassive Black Hole vind ik allemaal vreselijk. City Of Delusion, Soldier's Poem, Take A Bow en City Of Delusion vind ik daarentegen weer geniaal.

Ik heb ze laatst ook gezien in de Brabanthallen, daarna kon ik de nummers van dit album toch weer wat meer waarderen, maar dat komt denk ik vooral door de sfeer in de zaal.

Knights Of Cydonia vind ik muzikaal geweldig, maar die tekst is echt te afgezaagd voor woorden. Live wel echt een knaller, maar bij You and I must fight for our rights... moet ik toch altijd even slikken. Niet geheel mijn ding dat soort teksten. Die clip vind ik trouwens ook niet om aan te zien...

Dit is niet mijn favoriet van Muse maar al met al toch een vrij goed album. 3.0*

avatar van Red Sail
Na de eerste twee albums had ik het wel een beetje gehad met muse. Heb deze daarom veel te lang links laten liggen. Echt veel te lang.

Starlight, Supermassive black hole,Maps of the problematique, Knight of Cydonia, City of delusion. Ik vind het geniaal. En de rest mag er ook zijn. Voor mij de plaat van het jaar!

avatar van Facedown
Ik zal hier maar eens tegen alles en iedereen ingaan. Ik vind Invincible, Assasin en Exo-Politics geweldige klasse, terwijl ik Knights of Cydonia na zoveel maanden nog altijd niet heb kunnen waarderen.

Maar toch uitstekend album, wel minder dan z'n voorgangers.

avatar van meyer
kom juist van Antwerpen van muse, ze hebben o.a. bijna helamaal dit album gespeeld en live hebben de nummers op dit album veel meer kracht en gevoel.
Hierdoor ga ik dit album ook meer gaan waarderen.
Muse, een echte live-band en een van de beste zangers die er rondloopt, magnifiek!