Coldplay - A Head Full of Dreams (2015)

Label: Parlophone

1. A Head Full of Dreams (3:43)
  2. Birds (3:49)
  3. Hymn for the Weekend (4:18)

met Beyoncé

4. Everglow (4:42)
  5. Adventure of a Lifetime (4:23)
  6. Fun (4:27)

met Tove Lo

7. Kaleidoscope (1:51)
  8. Army of One / X Marks the Spot (6:16)
  9. Amazing Day (4:31)
  10. Colour Spectrum (1:00)
  11. Up&Up (6:45)
  12. Miracles * (3:55)
avatar van luigifort
Het bloed is hen waarschijnlijk naar het hoofd gestegen

avatar van brain75
Tja: ik kan weinig met de single. Commercieel is niet per definitie verkeerd. Zo nu en dan komen er rete-commerciele singles in de hitparade die ik oprecht kan waarderen: dit is er helaas niet een van.

Waarom plant ik dit hier neer? Ben een Coldplay-fan van het eerste uur. Ook dit album zal ik weer, na twee teleurstellende albums, door scannen op zoek naar een stukje muziek wat me hopelijk weet te raken. Ik weet dat ze het nog kunnen (Moving to Mars, Atlas): en voor die zeldzame pareltjes luister je een album dan toch maar weer. De eerste single sla ik in elk geval over

avatar van Korreltje Zout
De hoes herinnert mij aan een Christelijke website die ooit (c. 2000 A.D.) bestempeld was als de lelijkste website van het internet. Ik kan hem zo gauw niet meer vinden.

De single is niet eens slecht. Het is niks.

De vierde plaat op rij van Coldplay die ik niet kan pruimen. (Inderdaad, wat doe ik hier nog?)

avatar van rkdev
Er is een reden om in ieder geval de Japanse versie te kopen, aangezien daar minimaal 1 goed nummer op staat : Coldplay - Miracles (Official Lyric Video) - YouTube

avatar van Lukas
Trollberichten verwijderd.

avatar van stefvisser
Wat mij opvalt: Een stuk van het nummer Adventure of a Lifetime vind ik heel erg lijken op het refrein van The Bealtes - It's Only Love. Ben ik de enige die dit hoort, of is het slecht gejat?

avatar van adri1982
Zal ik nog moeten horen als ik dit album ga luisteren stefvisser. Ik ben wel door het lezen van je bovenstaande bericht het liedje 'It's only love' van The Beatles gaan luisteren (Best een mooi liedje). Wat mij echter opvalt is, dat de coverafbeelding iets wegheeft van die van Mylo Xyloto uit 2011 (maar dat is mijn eerste kijk op het plaatje).

avatar van tnf
tnf
Wat een leuke hoes *kucht*

Mr.Badmouth
Tegen beter weten in altijd benieuwd naar een nieuwe Coldplay. Single is niet echt mijn ding maar Amazing Day klonk wel leuk.
Parachutes en AROBTTH zijn nog steeds erg sterke albums en op de daaropvolgende albums stonden zeker nog tracks die de moeite waard zijn.
Een samenwerking met Tove Lo doet me wel het ergste vrezen trouwens.
Ze kunnen het. Maar willen ze het

Oh, en een hoes heeft weinig te maken met de muziek natuurlijk.

avatar van Hedser
Gisteren speelden ze Up&Up live. Best een mooi nummer.

Edit: ook A Head Full of Dreams en Amazing Day staan op YouTube.

avatar van The_CrY
Klinkt best gezellig dat Up&Up, maar het komt mij heel bekend voor.

DCS
Hmm, van de single "Adventure Of A Lifetime" werd ik nou niet echt warm of koud. Had meer een "meh" gevoel, zo van: als dit single-waardig is, vrees ik het ergste voor het niveau van het album. Terwijl ik daarentegen "Up&Up" wel een echt leuk nummer vindt. Maar "A Head Full Of Dreams" en "Amazing Day" doen me nou nog niet echt reikhalzend uitkijken naar het nieuwe album van Coldplay.
Maar zoals rkdev aangeeft: als "Miracles" alleen op de Japanse versie uitkomt en niet eens op een Deluxe versie, ga ik zeker achter de Japanse versie aan, want dat vindt ik wel weer een waanzinnig goed nummer.

Misterfool
Vorig album vond ik best te pruimen, maar deze laat ik graag aan mij voorbij gaan. Pff, vervelender als de de vrijgegeven nummers wordt muziek vaak niet: bloedeloos.

avatar van Nicolage Rico
Up&Up is alvast een beter nummer dan de single. Toch wel weer benieuwd hoor. Als het 't niveau van het album Viva La Vida haalt, ben ik al tevreden.

avatar van mr-mucho
Coldplay - A Head Full Of Dreams (Kaleidoscope Clips) - YouTube
Album teaser met kaleidoscopische clips. Jammer genoeg voelt de muziek niet bepaald psychedelisch aan. Strawberry Swing was zo'n nummer dat niet zou misstaan met een kaleidoscopisch clipje.

mr-mucho schreef:
Coldplay - A Head Full Of Dreams (Kaleidoscope Clips) - YouTube

Ik denk dat we deze plaat maar even over moeten slaan.

avatar van Screenager
Kan moeilijk geloven dat up&up hier goed bevonden wordt. Dat geeft mij een One Direction-gevoel. Ongelofelijk vervelend refrein.
De single is wat wennen en ontzettend commercieel maar bevalt mij dan toch iets meer dan up&up.

DeKoning.
Het blijft enorm jammer dat ze het niveau van de eerste 2 albums niet meer kunnen halen. Dit kan mogelijk de zoveelste "forced-record" worden. Na "Viva La Vida" ging het bergafwaarts, met "Mylo Xyloto" als tergend dieptepunt. Een muzikale zelfmoordpoging wat mij betreft.

avatar van The_CrY
'Everglow' staat op Spotify.

avatar van wvv89
En nu al een lek!

avatar van CoExiSt
Bezig met de eerste luister sessie.
Bevalt mij beter dan Mylo Xyloto.

Geen spijt van mijn concert tickets die ik vanmorgen heb gekocht.

Ik vertik het om te gaan Coldplay bashen dus geef ik het een kans. Het is allemaal erg heppiedepeppie happy joy joy enzo. Ik weet het niet. Nee, heeft niks meer van doen met die eerste twee albums, maar lekkere pop kan fijn zijn. Is dit lekkere pop? Ik weet het gewoon nog niet. Nog maar eens draaien dan.

avatar van JVT
JVT
De single vind ik vrij goed, ik had dus behoorlike verwachtingen van dit album. Maar na 1 luisterbeurt ben ik zwaar teleurgesteld, lijkt een ongelooflijk ruk album. Ik hoorde volgens mij zelfs beyonce of rihanna??

avatar van DargorDT
Nou, deze gaat ook gewoon weer een eerlijke kans krijgen bij me. Coldplay op de vorige albums beviel me niet eens zo slecht, alleen keer ik er nooit naar terug en dat zegt wat. Later ergens dit weekeinde maar eens langs laten komen.

avatar van JVT
JVT
Sorry jongens, maar ik vind em echt verschrikkelijk, Ik ben zeker geen coldplay basher eigenlijk, maar hier kan ik heel weinig mee. Heb het album ondertussen 3x beluisterd. Voorlopig 1,5* omdat ik de single nog altijd vrij goed vind.

1,0
Verschrikkelijk met als dieptepunt Hymn for the weekend. Jeetje wat verlang ik dan terug naar hun eerste werk. Direct ook maar gedraaid en dan is het verschil pas goed merkbaar ( hoorbaar).
Nee even maar overslaan deze van Coldply ( gaat het ooit nog goedkomen?)

avatar van RvS_009
Ondanks dat veel afkeer tegen Coldplay al begon bij Mylo Xyloto kon ik die plaat toch blijven waarderen. Ik bleef een ontzettende fan, maar ik ben ze nu ook kwijt. Deze plaat is voor de eerste keer dat ik niet enthousiast ben. Dit valt echt tegen, heel erg jammer. De magie die Colpdplay in zijn liedjes hield voel ik niet meer. Alleen Up&Up heeft nog wel iets, Birds is ook wel gaaf. Mara voor de rest... Helaas, een al productie. Erg erg erg jammer dit

avatar van tevelenco
1,0
Soh wat een vreselijk slecht en inspiratieloos album is dit zeg.
Vreselijk !
Vergeleken met dit album klinkt Mylo Xyloto fantastisch !
Er staat echt geen enkel goed nummer op.
Dit is echt het slechtste wat ik van Coldplay gehoord heb.
Het elektronische riedeltje van de single klinkt nog wel grappig maar gaat toch ook al vrij snel vervelen.
Maar de rest van het album is nog veel slechter.
Nee Coldplay scoort hier echt een hele dikke onvoldoende mee!

avatar van coldwarkids
Neal Peart schreef:

Nee even maar overslaan deze van Coldply ( gaat het ooit nog goedkomen?)

Dat lijkt me niet he, als dit hun laatste album is

avatar van littleredbird
RvS_009 schreef:

Begrijp wat je bedoelt. Zit met hetzelfde verhaal. Ik zie mijzelf dan ook als een 'Oldplay' fan. De eerste 4 cd's boeien me al jaren en dat zullen ze altijd blijven doen.
Dit is de eerste cd van de band die ik niet ga aanschaffen. Vanaf Mylo Xyloto zijn de meeste nummers niet meer te vergelijken met het oudere werk, maar toch zat er altijd weer wat fijns tussen. Parachute-achtige songs als Us against the world en Oceans. Interessante pop met Up with the birds, prima pop/rock nummers Hurts like heaven en Charlie brown. En eindelijk zelfs een experimenteel nummer als Midnight met voor mijn gevoel meer diepgang. En natuurlijk de bonustracks als Moving to mars, Ghost story, all your friends en ook tussendoortje Atlas vond ik erg fijn.
Net als dat ik Every teardrop eigenlijk wel erg leuk vond/vind, zo vind ik adventure of lifetime eigenlijk ook wel weer erg gezellig. Muziek hoeft niet altijd 'topkwaliteit' te zijn. Het gaat ook om plezier, gezelligheid, sfeer of zelfs dansbaarheid etc.
Met de titeltrack waar de cd mee begint word ik best wel weer enthousiast en ik merk dat Birds me na een paar keer luisteren blijft boeien, maar daarna is het eigenlijk alleen Adventure waar ik blij van word en Amazing day waar dat typische feelyfeelgoody Coldplay effect me te pakken krijgt. Up&Up klonk live erg goed, maar nu hebben ze de instrumentatie weggelaten in het begin, tot de gitaarsolo. Zo jammer.
Hymn ftw = Princess of China nr 2 met slechtere tekst (feeling drunk & high..?), Army of one = te simpel voor woorden, bonustrack X marks te spot is echt rampzalig.. jemig, erger dan princess of China. Fun en Everglow: ok, maar veel te eenvoudig. Verschillende melodien zou ik zelf kunnen schrijven. Chris Martin: you can do so much better!