Coldplay - A Head Full of Dreams (2015)

Label: Parlophone

1. A Head Full of Dreams (3:43)
  2. Birds (3:49)
  3. Hymn for the Weekend (4:18)

met Beyoncé

4. Everglow (4:42)
  5. Adventure of a Lifetime (4:23)
  6. Fun (4:27)

met Tove Lo

7. Kaleidoscope (1:51)
  8. Army of One / X Marks the Spot (6:16)
  9. Amazing Day (4:31)
  10. Colour Spectrum (1:00)
  11. Up&Up (6:45)
  12. Miracles * (3:55)
avatar van Mark17
Met gastbijdragen van Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo en Merry Clayton. Het moet nu toch echt hun allerlaatste plaat worden. "I have to think of it as the final thing we're doing. Otherwise we wouldn't put everything into it." Aldus Chris Martin.

Het is te hopen, want Adventure of a Lifetime klinkt als de afronding van een commerciële tour. Het is een combinatie van Maroon 5, Pharrell en Daft Punk. Het doek mag vallen. Weg met deze fantasten.

avatar van chevy93
Van A Sky Full of Stars naar A Head Full of Dreams?

avatar van jellecomicgek72
Die nieuwe single.... Manmanman... echt waar ga van alles doen, ga vissen, ga schilderen, ga weetiknietwat doen maar kap met muziek maken. Dit kan toch niet man...

avatar van bikkel2
Coldplay heeft de keuze gemaakt om omarmt te worden door de hele wereld.
Voer voor Skyradio. Troost je met Parachutes en A Rush Of Blood.
In de alternatieve scene heeft de band al heel lang niets meer te zoeken.

avatar van The_CrY
Ben ik de enige die het wel een leuke single vind? Doet me wat denken aan de 70s disco funk, met uiteraard moderne dance stukjes tussendoor, maar die zijn niet zo dominant als op Sky Full of Stars. Mooi artwork ook weer.

avatar van sheep67
Vreselijk nummer wat ze hebben uitgebracht. Mag wel zeggen dat ik Coldplay tot nu toe hoog heb zitten maar als het nwe album vol staat met zulk soort nummers is de liefde definitief voorbij......

avatar van catdog
Mark17 schreef:

Dat is volgens mij een quote die ze al gooiden ten tijde van Ghost Stories. Vind de single wel lekker wegluisteren door het gitaarspel. Maar om er echt warm van te lopen... nog niet. Het artwork en een duet met Tove Lo doen een tweede Mylo Xyloto vermoeden terwijl ik juist Ghost Stories erg kon waarderen.

avatar van VladTheImpaler
The_CrY schreef:

Ik had het niet verwacht, maar vind het ook wel een aardig nummer. Vooral het gitaarriffje vind ik wel leuk.

avatar van The_CrY
Ach, ze roepen sinds Viva la Vida al dat ze met hun laatste album bezig zijn. Het is volgens mij meer een idyllische werkfilosofie die ze naar buiten toe laten blijken.

avatar van LucM
Coldplay kun je allang niet meer alternatief noemen (hoewel Viva La Vida voor hun doen vrij gewaagd was). Hun laatste single die ik heb gehoord is niet slecht, vrij luchtig.

avatar van MaksimMilan
Ik heb deze band altijd fijn gevonden. Het is dat bandje met die fijne liedjes die ik op elk moment op kan zetten. Ik hield van hun oude liedjes, maar ook van hun nieuwere liedjes van de albums Viva la Vida en Mylo Xyloto. Zelfs Ghost Stories vond ik nog best leuk. Echter, die nieuwe single van ze; Mijn god, wat een Maroon 5 achtige troep.

Ik heb niks tegen pop. Ik heb niks tegen Coldplay. Maar dit is gewoon geen leuk nummer. Kan me vinden in wat MaksimMilan zegt.

avatar van SilverEarring's
Met deze Single is echt niks mis, commerciële teringzooi kan je het noemen, wat deze heren sinds Mylo Xyloto maken.

Parachutes en A Rush Of Blood worden altijd weer benoemd die muziek maken ze al tijden niet meer, Denken sommige mensen hier nog dat ze naar die sound terugkeren daar zitten gewoon veel te grote commerciële belangen aan.

Als het lijkt op Maroon 5, Pharrell en Daft Punk wat is daar mis mee?
Coldplay gaat deze zomer weer 70.000 duizend mensen vrolijk maken met Adventure of a Lifetime op festivals/Tour's.

Zitten hier zoveel mensen die al zeggen sinds Mylo nou haak ik echt af, en toch maar nieuw materiaal blijven luisteren. En maar zeuren hoe slecht het nou weer is, je hoef het niet te luisteren draai lekker muziek wat je wel goed vind. misschien handige een Tip van mij

Ik verwacht weer een prima Pop album, Amazing Day vond ik live ook lekker klinken!

avatar van E-Clect-Eddy
Is die albumart een placeholder? vind het lelijk.

Coldplay definitief de Pop Dance kant op zo te horen aan de single. Niet onaardig, heeft inderdaad wat 70s / 80s funk erin.

Vreselijke single. Wat een commerciële, aalgladde troep. Als deze hele plaat zo gaat worden haak ik af.

avatar van TheRookie
Zelf vind ik Adventure of a Lifetime een hartstikke leuk nummer. Met stempels als commerciële zooi kan ik niet zoveel. Leuke muziek is in mijn ogen gewoon leuke muziek. Ghost Stories kan mij in tegenstelling tot Viva La Vida Or Death And All His Friends en Mylo Xyloto een stuk minder bekoren. Ghost Stories is in mijn ogen wat saai. Hopelijk staat dit album weer vol met energieke en sterke nummers.

avatar van thelion
De nieuwe single is best aardig en nee het heeft niet het "nivo" van begin deze eeuw, maar dat is al een tijdje niet meer.
Coldplay is geëvalueerd naar Coldplay 2.0 en dat is allemaal best te pruimen al dat gezeur over vroeger was het beter....... tsja U2 is U2 ook niet meer, Prince is Prince niet meer en is Pearl Jam Pearl jam noch?
Zo kun je nog wel even door gaan, maar in de meeste gevallen vind ik het best wel ok.
Klassiekers zullen ze niet meer maken maar de albums zijn bepaald niet slecht redelijk goed lijkt mij een juiste kwalificering en als je de nieuwe albums niet afzet tegen hun eerste albums zijn ze gewoon goed.

Kijk dus best weer wel uit naar dit nieuwe album.

avatar van MaksimMilan
Ik zei ook dat ik de pop achtige Coldplay nog altijd best goed vond. Chris Martin blijft een meester in melodie en dat is voor mij vaak het belangrijkste factor van een goed nummer. Ik noem als voorbeeld True Love en Oceans van het album 'Ghost Stories'. Maar in die nieuwe single zit dat niet, ik vind het saai en ongeïnspireerd. Misschien dat ik mij er daarom zo vanaf keer. Amazing Day vind ik dan wel weer een leuk liedje.

avatar van vinylbeleving
Allemaal prima hoor dat een band de commerciële kant op gaat, maar dan mag je wel verwachten dat ze goede muziek blijven maken. De nieuwe single klinkt alsof de heren een sixpack redbull hebben opgedronken, en daarna de studio zijn ingedoken. Een soort ingehouden opgekropte hysterie. Een vreselijke oorwurm. Ergens is dat knap, maar verder zijn het natuurlijk een stelletje miljonairs die van gekkigheid niet meer weten wat ze met hun geld moeten. Dat hoor je terug in de muziek. Geen (band) gevoel, geforceerde manische blijheid, en hitparade troep. Gemaakt vanuit het hoofd, om te scoren. Ik ben nu definitief klaar met Coldplay

avatar van dielinquent
Denk je net dat ze met Ghost Stories eindelijk weer de weg omhoog hebben terugontdekt, krijg je dit gedrocht op je dak.

avatar van meneer
Toch... (En dat is een soort vloeken in de kerk, ik weet het) lijkt de muzikale carriere van Coldplay wel wat op die van Queen:

Mooie start, hoogtepunten en steeds meer stadionknallers, disco periode en soms flink afgezeken door fans van het eerste uur. Tsja..

avatar van Korreltje Zout
Net als de band Live, ooit goed en veelbelovend, daarna bergafwaarts. Het is niks meer.

avatar van The_CrY
Toch is Coldplay wat mij betreft een minder interessante bende dan Queen, omdat de politiek binnenin volgens mij vooral gedicteerd wordt door Chris Martin en voorheen ook Brian Eno.

avatar van thetinderstick
Parachutes en A Rush of Blood waren prachtige platen. Viva La Vida was een onverwachte opleving, maar daarna was het toch echt gedaan met deze band. Ze zijn afgezakt naar het niveau Maroon 5, afgaande op de nieuwe single. Dat die overigens prettiger klinkt dan welk ander Maroon 5 nummer dan ook wil ik ze nog wel meegeven.

Schnee
Al die mensen die nu zeggen dat ze er klaar mee zijn.... wtf... als je er 15 jaar geleden nog niet mee klaar was, ben je het nu ook zeker niet. Hou op met zeiken en koop gewoon die plaat weer.

avatar van devel-hunt
Ik ken Coldplay nauwelijks, je kan niet overal vol induiken. Wat me wel altijd opvalt is dat, als de grote namen met iets nieuws komen, de messen al worden geslepen om het nieuwe product tot de grond af te zeiken voordat er nauwelijks 1 noot van is gehoord. Kansloos deze nieuwe Coldplay hier op MuMe, objectief beoordeeld wordt deze plaat waarschijnlijk nauwelijks. Alsof commercie per definitie fout is, stelletje snobs.

avatar van Johnny Marr
Schnee schreef:

Baas.

avatar van Kos
Kos
Ik vind het wel een geinig singletje. Al weet ik niet echt wat het met Coldplay te maken heeft.

avatar van Rudi S
Kos schreef:
Al weet ik niet echt wat het met Coldplay te maken heeft.

Dit zijn de muzikanten, misschien mogen zij het daarom onder de naam Coldplay uitbrengen.

Guy Berryman – bass guitar, keyboards
Jonny Buckland – lead guitar, keyboards