Madvillain - Madvillainy (2004)

Label: Stones Throw

1. The Illest Villains (1:56)
  2. Accordion (1:58)
  3. Meat Grinder (2:12)
  4. Bistro (1:07)
  5. Raid (2:31)

met MED

6. America's Most Blunted (3:54)

met Lord Quas

7. Sickfit [Instrumental] (1:22)
  8. Rainbows (2:51)
  9. Curls (1:35)
  10. Do Not Fire! [Instrumental] (0:53)
  11. Money Folder (3:03)
  12. Shadows of Tomorrow (2:36)

met Lord Quas

13. Operation Lifesaver A.K.A. Mint Test (1:30)
  14. Figaro (2:25)
  15. Hardcore Hustle (1:22)

met Wildchild

16. Strange Ways (1:52)
  17. Fancy Clown (1:56)

met Viktor Vaughn

18. Eye (1:58)

met Stacy Epps

19. Supervillain Theme [Instrumental] (0:53)
  20. All Caps (2:10)
  21. Great Day Today (2:17)
  22. Rhinestone Cowboy (3:59)
avatar van Nieekk
Dit is voor mij echt een van DE hiphopalbums. Fenomenaal, vernieuwend, en wat een geweldig geheel.

avatar van dilladawg
teeveepee schreef:
Ik vind het geen goed album (nu nog). Alleen een paar nummers zoals accordeon, raid en curls klinken wel Oké, maar het album klinkt vaak ook als een werk van iemand die een beetje loopt te kloten met muziek in een hele goede studio.

Het is juist precies andersom , Madlib heeft een kut studio maar maakt daarmee fantastische beats (vind ik). Al is hij wel erg sampel-based, ik kan me eigenlijk geen beats van hem voorstellen die hij "helemaal" zelf heeft gemaakt.

avatar van WeztSide
Het duo Rainbows/Curls draai ik altijd na elkaar, ze passen gewoon zo heerlijk bij elkaar! Hoe Madlib de beats in elkaar laat overlopen is gewoonweg fantastisch. Daarom draai ik vaak niet één nummer van het album, maar meerdere na elkaar omdat ze veel beter klinken. Dit zijn mijn favorieten, die ik altijd na elkaar draai

Bistro/Raid

Strange Ways/Fancy Clown
Great Day/Rhinestone Cowboy

Accordeon/Meat Grinder(/Bistro/Raid)

avatar van LeRoi
Klinkt niet verkeerd. Wel erg amerikaans, maar dat hoeft niet altijd een probleem te zijn. Klinkt iig afwisselend en is over nagedacht.

WS da Badass
Ik ben een grote bewonderaar/fan van Madlib, maar ik heb Madvillain tot nu toe links laten liggen. Heel slecht eigenlijk, aangezien dit natuurlijk een van zijn meest bejubelde projecten is.
Ik ga deze strontje spoedig beluisteren. Ik ben benieuwd.

avatar van WeztSide
Het beste hiphop album allertijden.
Madlibs beats kunnen nauwelijks meer beats genoemd worden, haast buitenaards. En DOOM blijft de baas op de mic.
Madvillainy is onvergelijkbaar met andere albums en is dus voor mij het beste album allertijden.

Genius
Geweldig album! Een minpunt dat ik vaak hoor is dat de nummers te kort duren, maar hier ben ik het totaal niet mee eens. De korte duur van de nummers zorgt juist voor afwisseling waardoor het album nooit saai wordt.

Sqritz
Krijg deze normaal volgende week binnen, hopelijk valt het kwartje dan.

avatar van Raul
heb het album al tijden in huis maar het kwartje is bij mij nog steeds niet gevallen... heb ook wel periodes dat ik het album best veel luister en het klinkt ook allemaal erg lekker (en een beetje chaotisch) maar de onbetwiste genialiteit die vele mensen claimen heb ik (helaas) nog niet gevonden/ontdekt

voorlopig 3,5 sterren dan maar
eens zien of het ooit meer kan worden...

avatar van Nakur
na een, eeh jaar luisteren durf ik de puike 4* nog om te zetten in 4,5*. Niet normaal hoevaak Madvillainy de afgelopen maanden digitale rondjes heeft gedraaid in mijn MP3 speler. En telkens weer als Figaro speelt, sta ik stil van verwondering naar de fantastische raps van DOOM.

avatar van Don Cappuccino
Normaal weet Hip-Hop me niet echt te overtuigen, maar dit album is echt een uitzondering. Echt geweldige beats en hele goede raps, ik vind het juist wel lekker dat de nummers wat korter zijn. 4 sterren.

avatar van Rhythm & Poetry
Leuke reactie Don Cappuccino, ik denk alleen dat - nu je deze plaat goed vindt - veel meer hiphop kunt waarderen. Kijk eens wat andere users op deze site goede hiphop vinden, ik denk dat je nog veel moois kunt ontdekken binnen het genre.

avatar van Don Cappuccino
Ik denk dat ik even ga kijken in de toplijst Hip-Hop, maar ik zie dat Illmatic van Nas in de top 20 van de top 250 staat, dus die ga ik eerst eens een keer beluisteren. En ik zag trouwens dat Paul´s Boutique van Beastie Boys ook onder Hip-Hop valt en die vind ik ook geweldig.

avatar van MJ_DA_MAN
Illmatic, Paul's Boutique en dit album zijn toch wel uitersten van elkaar . Maar goed, hiphop is dan ook een breed genre.

avatar van discipline
Na een maand dit album niet geluisterd te hebben valt vandaag eindelijk het kwartje. Ik vond het eerst totaal geen geheel, maar na vandaag dit album is echt perfect elk nummer past op dit album een dikke 5* en een zeker een plek in me top 10!

Mr_White
Briljant meesterwerk. De chemie tussen DOOM en Madlib is gewoon echt te goed voor woorden, DOOM met zijn unieke flow rapt met het grootste gemake over de geweldige maar bijna onnavolgbare beats van Madlib. DOOM scoort vooral met zijn humor die hij gortdroog aan de man brengt.

don't mind me, I wrote this rhyme lightly
off two or three hineys, and boy was they fine gee
one Black, one Spanish, one Chiney
It keeps the woody shiny year round like a pine tree

avatar van josbosvos
Toch maar weer een welverdiend halfje erbij .

avatar van WeztSide
Uniek, en toch hét hiphop album

k.grubs
Op het eerste gehoor klinkt het allemaal geniaal. Na een week in de auto verveelt die meligheid toch wel, en wordt het wisselvallig met een paar uitschieters. Nog geen stem.

toris
Ik heb MF Doom's Operation Doomsday geluisterd, en ik heb me nu hier maar eens aan gewaagd. Om eerlijk te zijn vind ik Doom helemaal niks, ik zijn stem en flow niet echt. Ook vind ik dat hij wat geforceerd rijmt, maar dat zal wel aan mij liggen. Toch vind ik het geheel, vooral door de geweldige beats van madlib, goed te luisteren. Daarom toch 3*

avatar van Brains
Daar moet je gewoon aan wennen. Ik vond DOOM eerst ook maar niks. Probeer misschien zijn The Mouse & The Mask van DANGERDOOM of Vaudeville Villain van Viktor Vaughn eens. Daar rapt hij naar mijn mening wat 'toegankelijker'. Zijn tevens de eerste albums van DOOM die ik kon waarderen.

avatar van josbosvos
Tsja of je het toegankelijker moet noemen, dat is in ieder geval zijn beste werk. Ik vind Dooms flow persoonlijk geweldig, off-beat, maar toch loopt het heel lekker (Rhinestone Cowboy ).

avatar van WeztSide
Zelfs Rainbows heeft meesterlijke teksten, één van de vetste nummers op dit album, ook omdat Curls er zo mooi op aansluit.

Loser, was twice in the fed
User, whose nice in the head
Choose to, entice him with bread
Harem, they said he was ex-pen-dable -
Air him, there's no witnesses
Dare him, they said he was ex-pen-dable
Air him, there's no witnesses
You know, you best to watch out
Who knows, who is watchin in
Hope, they don't know
As much, as he thinks, that they know
That what, he drinks, is Drain-o
Rat butt, she winks, rainbow-oww-owwws

Slaat weinig op, maar heel vet gedaan door DOOM

avatar van Silky & Smooth
Sinds kort ben ik DOOM echt gaan waarderen. Het is begonnen met DANGERDOOM, dus met Danger Mouse. Vrij logisch dat ik dan deze ook moest beluisteren. Conclusie is dat dit ook gewoon weer een meesterwerk is. Het enige nadeel(tje) is dat ik niet zo'n Madlib-fan ben. Wat dan wat minder is, is dat er een aantal instrumentals op staan. Niet heel erg, maar van mij hoeft het niet. Dit is eigenlijk het enige minpuntje, DOOM is weer geweldig!

avatar van WeztSide
Heb hem gisteren gezien in Tivoli, wat een held!
Fantastische show!

avatar van Timmie
Curls is echt
Bij dit album luister ik gewoon soms even 2 tracks tussen door
de beste tracks vind ik:
Curls
Do Not Fire!
Supervillain theme
Accordion
Meat Grinder
Raid

De samples zijn ook heel vet. de stem van Doom vind ik ook fijn om naar te luisteren. Top album .

avatar van Timmie
heilig gewoon die beats ik luister het zo veel 4,5*

avatar van jordkaka
Wat een geweldig album! Zo chill, wisselt lekker af met die korte tracks, beats zijn geweldig. Jammer dat mijn engels nog niet top is anders was het vast veel beter.

avatar van pqt
pqt
In het begin vond ik zijn stem hoogst irritant, maar gelukkig is dat nu veranderd. Toch vind ik het album niet geniaal, zoals veel mensen dat wel vinden. De producties doen me vaak vrij weinig (behalve op Figaro, meesterlijk ). Daarnaast snap ik de teksten grotendeels nauwelijks tot niet. Er lijkt vaak totaal geen rode draad in te zitten.