Madvillain - Madvillainy (2004)

Label: Stones Throw

1. The Illest Villains (1:56)
  2. Accordion (1:58)
  3. Meat Grinder (2:12)
  4. Bistro (1:07)
  5. Raid (2:31)

met MED

6. America's Most Blunted (3:54)

met Lord Quas

7. Sickfit [Instrumental] (1:22)
  8. Rainbows (2:51)
  9. Curls (1:35)
  10. Do Not Fire! [Instrumental] (0:53)
  11. Money Folder (3:03)
  12. Shadows of Tomorrow (2:36)

met Lord Quas

13. Operation Lifesaver A.K.A. Mint Test (1:30)
  14. Figaro (2:25)
  15. Hardcore Hustle (1:22)

met Wildchild

16. Strange Ways (1:52)
  17. Fancy Clown (1:56)

met Viktor Vaughn

18. Eye (1:58)

met Stacy Epps

19. Supervillain Theme [Instrumental] (0:53)
  20. All Caps (2:10)
  21. Great Day Today (2:17)
  22. Rhinestone Cowboy (3:59)
avatar van Eveningguard
All Caps luister ik net op YouTube. Die productie!

avatar van thgryda
Mja pqt ik versta doom vaak ook moeilijk maar het is vooral de wisselwerking tussen doom zijn stem en de geniale producties van madlib. Hoe het verhaal van de madvillain zich ontplooit op deze cd is gewoonweg geniaal... Toris ik ben ook geen groot doom fan maar inderdaad misschien eerst the mouse and the mask om te wennen en dan deze. Geloof me je moet gewoon wat moeite doen in het begin, maar het is de moeite waard. Ik ging in een jaar van 3.5 naar 4.5 terwijl ik deze toch vanaf zijn release in het verleden vaak gedraaid heb maar ik vond het nooit heel speciaal. Behalve de beats natuurlijk maar als je eenmaal eraan gewend bent is het een prachtig album waarmee je je toch op maandelijkse basis uitstekend kan mee amuseren.

De productie van all caps is inderdaad niet normaal vet en samen met accordion is het mijn favoriete nummer van de cd. Wat me ook opviel: het moet zowat het kortste 22 tracks tellende album zijn komt natuurlijk door die korte geniale stukjes, geweldig gewoon

avatar van Eveningguard
Heb hem maar besteld. Dit is gruwelijk!

toris
thgryda schreef:

Ik kan "The Mouse and the Mask" inderdaad beter waarderen dan dit, maar dat komt dan ook vooral door de beats die een stuk beter in mijn straatje liggen dan de beats op dit album. Doom rapt daar voor mij ook wat beter. "Operation Doomsday" ligt mijn ook net wat beter dan dit en onder andere Vaudevain Villain ( goed geschreven? ) moet ik nog proberen. Ik denk dat ik noch Doom, noch dit album ooit echt zal waarderen.

avatar van Eveningguard
Na de eerste luisterbeurt ben ik compleet overdonderd. Doom is met afstand de beste rapper allertijden, geweldige stem. De producties zijn zo ontzettend dik dat ik maar niet stil kon zitten. Ben benieuwd hoelang het mee gaat, maar dit heeft potentie om een klassieker voor mij te worden.

avatar van Junkie XXL
Ik heb het album geluisterd en ik was nog niet helemaal verkocht. Misschien moet ik nog wennen aan de flow van Doom. De producties van Madlib zijn wel echt heel vet. Ik ga deze week het album nog een keer luisteren en kijken of mijn stem dan omhoog gaat. All Caps is wel echt heel vet!

avatar van René.
In m'n top 10 gezet, hele week geluisterd, echt een heel vet album

avatar van Timmie
andere albums van madlib hebben ook zulke beats maar niet de raps. luister bijvoorbeeld is madlib - the unseen (quasimodo) dat is de stem die je ook hoort op America's Most Blunted (3:54) die rapt op het hele album ( die hoge stem ) en de beats daarvan zijn ook zo vet vind ik.

avatar van HiphopSoul
Ik zie dat iedereen dit echt een geweldig album vindt... Bij mij wil het kwartje niet vallen.. Vind het verhaal rond MF doom en dat masker ook vreemd.. Beats zijn een beetje dromerig en daar kan ik niet lang naar luisteren.. Ook de flow van MF Doom is dromerig en niet mijn ding.

Kan iemand me wat meer over deze plaat vertellen dat ik het misschien meer ga waarderen?

avatar van MAS
MAS
Lees even een aantal reacties bij dit album of kijk op http://en.wikipedia.org/wiki/Madvillainy

Thanks !

avatar van Junkie XXL
Net het album voor de 3de keer geluisterd en de flow van MF Doom vind ik nu echt helemaal fantastisch. Het is dromerig en verschrikkelijk fijn om naar te luisteren en de beats van Madlib zijn al helemaal geweldig ook lekker dromerig. De lekker korte nummers zijn erg fijn om snel ff te luisteren en de speellengte is perfect. Ik heb het altijd een beetje moeilijk met albums langer dan een uur. Van een 3.5 naar een 5.

Junkie XXL schreef:

Het blijkt een groeier te zijn? Hopen dat het kwartje ook ooit bij mij valt

avatar van Eveningguard
5 Sterren. Dit album is gewoon perfect en hij houd me al de hele week bezig. Van de gruwelijke maar toch dromerige beats tot de stem van Doom: dit is Hip-Hop zoals het hoort.

Hoogtepunt komt op het eind. De drie laatste tracks zijn meesterlijker dan meesterlijk, maar Rhinestone Cowboy is de absolute prijstrack!

HiphopSoul schreef:

Het blijkt een groeier te zijn? Hopen dat het kwartje ook ooit bij mij valt

Inderdaad. Ik zou de plaat nog een paar kansen geven en dan nog een keer stemmen. Misschien wil het bij jou wel niet beter worden maar bij mij is het nou 1 van mijn favoriete albums geworden

avatar van kobe bryant fan
Hahha zit nu bij track 6 en tot nu is deze plaat geniaal.Die stemmen op America's Most Blunted de beats zijn ook dicht bij de perfectie.

avatar van kobe bryant fan
Iedereen zegt hier dat het een groeier is maar na 1 luisterbeurt vind ik dit toch al een 4.5* hoe Madlib zijn producties zo experimenteel neerzet maar toch zo goed deze beats zijn misschien zelfs iets beter dan CYNE-Time Being als deze nog gaat groeien bij mij ook is er al niet veel ruimte meer over.MF Doom zet ook geniale lines neer en gaat met zijn dromige stem over de vele lagen muziek heen wat echt schitterend is.

@ Kobe bryant fan.
als je de stemmen op America's Most Blunted dope vind moet je zeker is naar Dit luisteren het is madlib met vaak die stem erin (dat is madlib zelf)

avatar van Timmie
de Beats daar zijn ook geniaal.

avatar van kobe bryant fan
Ja had die eens op 3 zien staan op Hiphopleeft in de lijst van 10 beste albums van 2000-2009 en die stond op 3 en ik wou hem wel een kans geven maar wist niet goed wat voor stijl hip-hop het was maar nu ik weet dat het ongeveer de stijl van America's Most Blunted is ga ik die zeker snel checken,thanks voor de tip.

avatar van René.
Eveningguard schreef:
Heb hem maar besteld. Dit is gruwelijk!
Waar, als ik vragen mag?
Ik wil deze ook orgineel hebben.

Amazon.

avatar van Paranoid Android
Padabiiiiing.
Dit album blijft me verbazen! Ik luister vrijwel geen hip hop maar dit is toch wel andere koek

avatar van Eveningguard
Dit album blijft ook na de 300ste keer luisteren een geweldig meesterwerk.

avatar van kobe bryant fan
Hup, mijn top 10 in!Je moet hem wel veel luisteren tot je door hebt dat dit eigenlijk een meesterwerk is en ik neem mijn woorden terug dat DANGERDOOM-The Mouse And The Mask beter is.

avatar van Eveningguard
Vond het na een keer al geweldig.

avatar van Paranoid Android
de piano op de achtergrond bij Great Day Today is zo mooi gedaan!

avatar van WeztSide
Het mooie aan Great Day Today, en wat je ook niet vaak ziet bij hiphop, is hoe de beat steeds veranderd en perfect aan DOOM's flow past, echt precies!

avatar van kobe bryant fan
Bij die intro van Bistro moet ik altijd lachen