Madvillain-Madvillainy
Met dit meesterwerk bewijzen: Madlib en MF Doom dat ze samen een van de mooiste duo's zijn uit de hip-hop geschiedenis.En hoe krijgen ze dat voor elkaar?Madlib maakt beats die tot vandaag de dag nog nooit of bijna nooit zijn overtroffen naar mijn mening, hoe soms de beat veranderd voor Doom of gastartiesten is zo geniaal om te horen, natuurlijk zijn de producties 1/2 van het album maar wat dit nog zo goed maakt is: MF Doom de manier hoe hij flowt op de beat, ook zijn lyrics zijn fantastisch.
De eerste keer was ik tevreden over dit album, maar na nog een paar keer te luisteren begon hij wat saai aan te klinken, en dat terwijl iedereen vertelde dat dit een groeier is.Maar na hem 10 maal ofzo te hebben beluisterd kreeg ik door dat dit toch een van de beste hiphop albums is.
Het begint al bij de intro waar de beat al direct zeer lekker klinkt.De volgende track is ook een van mijn favorieten: Accordion en raar maar waar is de productie met een accordion, en daar weet Doom duidelijk wel raad mee want hij gaat met zijn geniale flow erover heen alsof het super simpel is.
Dan heb je door dat je in een groot muziek avontuur bent gestapt.
Bistro, is een van de kortste tracks hier , alle tracks zijn ongeveer 2 minuten wat zeer kort is maar daardoor blijft het album wel in een hoog tempo door de 22 tracks te gaan.
Toch is bistro een leuke skit?Track? maar het blijft vermakelijk.
Raid is dan ook een track waar je wel op kunt bewegen

maar het dansen zal dan toch niet lang duren want ook deze is kort maar wel krachtig

door opnieuw een meesterlijke productie van Madlib, door zijn ijzersterke producties hierop ga ik toch meer werk van hem beluisteren.America's Most Blunted is ook een van mijn favorieten, want hier gaat Madlib buiten een geniale productie neerzetten ook nog eens een karaktertje uit de kast halen: Lord Quas en rapt hij naast Doom lekker mee.
En dan zitten we aan de eerste instrumentale track: Sickfit, zeer vermakelijk want dan kun je zonder raps de kwaliteiten van Madlib als producer aaanhoren.
Rainbows is ook een leuke track, na de eerste luisterbeurten van dit nummer valde het mij op dat de flow van Doom hier saai klonk maar na nog een paar luisterbeurten vond ik zijn flow wel nog grappig, en ook komt Doom elke track met geniale lyrics.
Dan komt Curls opzich vermakelijk maar daar ga ik toch niet veel over zeggen, en dan komt opnieuw een zeer vermakelijke instrumentale track: Do Not Fire!
Money Folder is ook weer een topper maar de track die hier op volgt: Shadows Of Tommorow is toch wel de beste track op deze plaat, alles klopt hier, de productie is geniaal, Doom spit zeer leuke lines en ook Lord Quas brengt een leuke stuk de intro is daarom ook zeer vermakelijk.
Operation Lifesaver A.K.A. Mint Test: is ook leuk maar is ook wat kort om er een volledige beschrijving aan te geven maar hier vind ik Doom weer een paar leuke lines spitten.
Figaro is ook een van mijn favoriete songs hierop, het refrein is zo absurd dat het leuk wordt, en Doom is in topvorm samen met Madlib.
Hardcore Hustle: is ook zeer leuk gedaan en Wildchild begint de eerste verse zeker goed, hij heeft een vermakelijke flow, en de vocal samples op de achtergrond, zijn zeker leuk gedaan.
Strange Ways: ook hier is de samplekeuze weer zeer goed, ook Doom past weer bij Madlib zijn producties.
Fancy Clown is een van mijn favorieten songs, hier krijgen we ook bezoek van een karaktertje van Doom: Viktor Vaughn, de combinatie van piano met gitaren is altijd al een van mijn favorieten, ook dit brengt Madlib meesterlijk.
Eye: is zeer leuk, Stacy Epps brengt zeer goed haar stuk, en past perfect op Madlib zijn meesterlijke productie, hier is er ook geen Doom te horen en dat is zeker geen minpunt want Stacy brengt haar stuk heerlijk.
Supervillain Theme: is mijn favoriete instrumentale song van deze plaat, opnieuw passen alle instrumenten perfect bij elkaar.
Dan komt een track waar ik bij iedere luisterbeurt nieuwe dingen ontdek en iedere keer ben van verbaasd, het begint met een mooi toon van muziek, en dan komen de trompetten en begint Doom zijn avontuur na dat Doom een geniale vers heeft gerapt komen er nog een paar snelle pianodeuntjes, en zitten jammer genoeg de 2 minuten er al op.
Great Day Today: is een lekkere track, en als ik Madlib zijn productie hiervan hoor wordt ik altijd vrolijk, ook van Doom zijn relaxte flow kan ik altijd genieten.
Rhinestone Cowboy: de track begint met een applaus

en als de beat begint, begint Doom op de langste track hierop, zieke lines te rappen, ook is het leuk als het applaus luider wordt, dat Doom de zaal vraagt te stoppen en dan gaat hij gewoon weer lekker verder.
Conclusie: het is een meesterlijk album dat ik op nummer 2 in mijn top 10 ga zetten, en ik denk dat ik al genoeg agrumenten heb verzonnen waarom dit echt goed is, dus als je twijfelt om dit te luisteren: gewoon doen! 5*