Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx... (1995)

Label: Loud

1. Striving for Perfection (1:43)
  2. Knuckleheadz (4:05)

met Ghostface Killah en U-God

3. Knowledge God (4:27)
  4. Criminology (3:49)

met Ghostface Killah

5. Incarcerated Scarfaces (4:30)
  6. Rainy Dayz (5:17)

met Ghostface Killah en Blue Raspberry

7. Guillotine (Swordz) (4:21)

met Ghostface Killah, Inspectah Deck en GZA

8. Can It Be All So Simple [Remix] (4:10)

met Ghostface Killah

9. Shark Niggas (Biters) (1:39)
  10. Ice Water (4:02)

met Ghostface Killah en Cappadonna

11. Glaciers of Ice (4:54)

met Ghostface Killah, Masta Killa, Blue Raspberry en 60 Second Assassin

12. Verbal Intercourse (3:31)

met Ghostface Killah en Nas

16. Wu-Gambinos (5:09)

met Ghostface Killah, Method Man, RZA en Masta Killa

17. Heaven & Hell (4:57)

met Ghostface Killah

18. North Star (Jewels) * (3:58)
avatar van MurryMusic
wat een bull hierboven kan je toch videoclips aanklikken om ze te bekijken...

avatar van Rhythm & Poetry
Langzaam maar zeker gaat dit mijn favoriete Wu-Tang solo album worden, nou ja 'solo' erg veel geweldige gastbijdrages zijn er op te vinden. Ghostface vind ik het erg goed doen en hetzelfde kan ik eigenlijk over iedereen zeggen (Nas en GZA dan nog even in het bijzonder). Daarnaast is Raekwon gewoon een geweldige mc en dat bewijst hij keer op keer op dit album. Tot slot zijn het de geweldige producties die ervoor zorgen dat ik dit zo'n geweldig album vind, RZA doet het uitstekend en komt weer met fraaie samples.

Hij zit er echt aan te komen deel 2 maar ik betwijfel of hij net zo goed gaat worden als deze Classic.
Bovendien is Rae zijn stem veranderd maar op Crimonoligy2 vind ik het nog wel leuk klinken.
Dat lied met Meth vind ik ook niet slecht!

avatar van Modder-Eter
Ik zie hier echt te weinig love voor Ghostface Killah. Sowieso zou dit album gewoon Raekwon & Ghostface Killah - Only Built For Cuban Linx... moeten heten, aangezien hij op bijna alle tracks te vinden is. Persoonlijk vind ik Ghostface toch echt de beste mc van de hele Wu-Tang Clan. Die man spit gewoon monsterlijk hard. Dit is zeker een van de beste soloalbums van de clan.

avatar van discipline
ik moest er eerst inkomen maar hij word toch beter hoe vaker je 'm hoort nog steeds niet beter dan liquid swords maar toch op een 2de plek na de solo albums van de wu tang

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ga het naar 5* verhogen, want OB4CL... is simelweg geniaal. Ik ken maar zeer weinig albums die zoveel topnummers bevatten, elke track is het wel genietenblazen. Heb dit album vandaag origineel gekocht, schande dat ik hem nog niet in huis had. Raekwon en Ghostface is een geweldig duo, RZA is op dit album de perfecte producer en de gastartiesen geven het album wat extra's. Dit album is simpelweg briljant .

avatar van Outblasty
Voel dit album eigenlijk nog steeds niet, heb het ook pas weinig geluisterd.

Maar zet hem zojuist eens aan en wat is Knuckleheadz een geweldig nummer. Raekwon rapt die beat echt helemaal kapot, en Ghostface en U-God doen het niet veel minder.

Wie weet ga ik dit album eindelijk dan voelen !.

avatar van Kill_illuminati
Outblasty schreef:
Voel dit album eigenlijk nog steeds niet, heb het ook pas weinig geluisterd.

Wie weet ga ik dit album eindelijk dan voelen !.

Ik voelde dit album eerst ook niet, maar dat komt nog wel als je dit album een middagje alleen geeft.

avatar van Shelter
@outblasty...geloof me deze heeft tijd nodig en dan is die erg vet.
Ik had eigenlijk hetzelfde met Big Pun albums..het duurt allemaal ff

avatar van ThingMan
Ey! Het is nu april, waar blijft Pt. II nou??? Het wordt nou wel eens tijd.

avatar van MJ_DA_MAN
Juni/juli.

avatar van JLjuju
Cool, hoeveel kost een nieuwe CD ong. in USA? Dan ga ik 'm heel traditioneel daar halen

Social_Mask
Verbal Intercourse is een geniale track, prachtige beat en een meer dan sterke Nas. Helaas wordt het na Nas' verse wat minder. En hoewel ik niet into Wu-Tang ben vind ik Rae zeker geen verkeerde rapper. RZA weet me ook wel te boeien met z'n beats. Ben dan ook best benieuwd naar dit album, enige storende factor: Ghostface Killah.

avatar van ThingMan
Shit, weer uitgesteld. Het moet dan wel een heel vet album worden.
Hou me op de hoogte MJ_DA_MAN!

Thanx!

Social_Mask schreef:

Ben ik het niet mee eens, van Verbal Intercourse.
Rae:
Police questioning, rooftop cats invested in
Tradin' in they lexus', GS's sendin' messages

Die zin is echt briljant, het aantal S'en in die laatste zin.

avatar van nega
Weet iemand welke track afgespeeld word tijdens de "intro" van Glaciers of Ice

avatar van ThingMan
Volgens mij gaat OB4CL 2 niet komen. Eerst 2007, '08, daarna maart '09, april, mei. Wat nu? Volgend jaar. Ik neem aan dat hij nu wel de puntjes op I heeft gezet, na 4 jaar.
Criminology Pt II, en Wu Ooh ken ik nu wel.

avatar van discipline
Ik weet toch wel zeker dat OB4CL 2 toch echt een heel erg vet album gaat worden ik heb nu 3 nr's gehoord en die zijn toch echt wel heel erg goed!

avatar van WeztSide
Beetje jammer, dit was altijd mijn op-één-na favoriete album maar helaas beginnen de nummers nu toch minder leuk te worden, terwijl dat bij albums als The Infamous, Mecca and the Soul Brother, Illmatic niet zo is

avatar van Game
ThingMan schreef:

De releasedate staat nu op officieel 11 augustus.

avatar van ThingMan
Ah, mooi, we gaan het merken! Ben nog steeds benieuwd. Zal vast niet de enige zijn!

Hey in het begin bij de intro van Spot Rusherz hoor je op de achtergrond Ghostface Killer, U-God en RZA rappen, van welke song is dat? of is dat gewoon een demo ofzo? Het klonk wel nice ieder geval

jay1980 schreef:

Dat is een St. Ides commercial die de Wu heeft gedaan. Nice inderdaad, maar helaas wat kort.

Hier kan je hem op Youtube zien: YouTube - Wu-Tang St.Ide's Commercial

Ey man, bedankt voor dat linkje, ik heb hem net even gecheckt/geluisterd.. idd jammer dat het zo kort is.
RZA is weer flink wild daar haha

avatar van principal2000
Erg goed album uit de gouden tijd van de Wu.

avatar van Jurrien
Schandalig dat ik hier nog geen stem heb staan. Waarschijnlijk mijn favoriete solo Wu-album. Nog een keer goed beluisteren en dan stemmen.

avatar van Kill_illuminati
Ghost Face Killah komt met een zeer sterke vers op Verbal Intercourse.

Thousands of cracks bagged up inside the shoebox
Don't keep jack in my lap, don't wanna see Tupac...

avatar van discipline
Hoe meer ik dit album luister hoe beter ie word ik denk dat ik deze zelfs beter ga vinden dan liquid swords dikke 5*

avatar van WeztSide
Nu Pt.II er toch echt is heb ik de laatste dagen dit album weer heel veel geluisterd.. God man, alles is aanwezig: flow, beats, harde teksten.
Één van de beste hiphop albums ooit.

avatar van tovast
the ice cream man is cooooooooooming