Slayer - Christ Illusion (2006)

Label: American

1. Flesh Storm (4:14)
  2. Catalyst (3:07)
  3. Skeleton Christ (4:22)
  4. Eyes of the Insane (3:23)
  5. Jihad (3:31)
  6. Consfearacy (3:07)
  7. Catatonic (4:54)
  8. Black Serenade (3:16)
  9. Cult (4:42)
  10. Supremist (3:51)
  11. Final Six * (4:10)
  12. Black Serenade [Alternative Version] * (2:58)
  13. Disciple [Live] * (3:44)
  14. Mandatory Suicide [Live] * (4:04)
Er is kans dat ik in oktober naar een concert ga van Slayer. Ik ben wel een metalfan , maar slayer/thrash liggen me toch iets minder. Nu zou ik me toch graag wat voorbereiden. Welke liedjes kan ik normaal verwachten? Veel uit de laatste (deze) cd of zo een beetje de bekendste liedjes van de meeste cd's.(angel of death...)

avatar van Dexter
Van deze cd zullen ze denk ik Cult en Jihad óf Eyes of the Insane spelen. Van God Hates Us All de intro en het nummer Disciple. Voor de rest de klassiekers: Die By the Sword, Hell Awaits, Angel of Death, Raining Blood, South of Heaven, Mandatory Suicide, War Ensemble, Dead Skin Mask en Seasons of the Abyss.

avatar van paulisdik
... En niet te vergeten dat Chemical Warfare ook vaak wordt gespeeld.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Toch iets om naar uit te kijken: deze Christ Illusion en hun "klassiekers": veel plezier ermee!

paulisdik schreef:
... En niet te vergeten dat Chemical Warfare ook vaak wordt gespeeld.

mijn favo Slayer nummer

avatar van paulisdik
Mijn Favo Slayer nummer ook AGE , vooral de vocalen van Araya blinken echt uit.

avatar van Lexicon Devil
Ja met 0.5 verhoogt want het is een topplaat!

avatar van Thomzic
Al een tijdje in mijn CD-rekje.. Vind het opzich wel een leuke plaat. Maar wat mij tegenstaat zijn die teksten. Elke keer grijpen ze een bepaalde religie aan om van zich af te schrijven.. en elke keer komt het op hetzelfde neer, of het nou om het Christendom of de Islam gaat. Het kan en moet gewoon naar een hoger niveau, ik erger me er gewoon aan.

Muzikaal gezien wel een fraai staaltje van Slayer anno 2006.

Thomzic schreef:

De lyrics zijn gewoon het beste dat slayer ooit geschreven heeft. Of wil je terug naar
Strangulation, mutilation, cancer of the brain
Limb dissection, amputation, from a mind deranged
Asphyxiation, suffocation, gasping for air
Explain to me the feeling after sitting in the chair?
Ripping apart
Severing flesh
Gouging eyes
Tearing limb from limb
Experimentation, slow infection, internal decay
Execution, need transfusion, body rots away
Sliced incision, zero vision, loss of vital signs
Tearing limb from limb
Strangulation, mutilation, cancer of the brain
Limb dissection, amputation, from a mind deranged
Asphyxiation, suffocation, gasping for air
Explain to me the feeling after sitting in the chair
Sliced incision, zero vision, loss of vital signs
Skin contortion, bone erosion, your life becomes your fine
Necrophobic can't control the paranoia
Scared to die

En nee, ik ken dit niet uit mijn hoofd

slayer luisteren vanwege de teksten

nee dat neem ik serieus

Hahaha!

Joy schreef:
slayer luisteren vanwege de teksten

nee dat neem ik serieus

maja, als iemand anders er over begint.

En christ illusion vind ik tekstueel best wel goed! ("there is no fucking JESUS CHRIST, there never was a sacrifice, no man upon the crucifix...")
Of Jihad zit ook best goed in mekaar.

Joy
vind je dat een goeie tekst?

das een tekst van likmevestje zoals we 20 jaar geleden ook al hoorden

wat ik een betere tekst vind om eea eens grondig te verwoorden - toevallig hetzelfde onderwerp, maar creatiever gebracht is:

I keep the bible in a pool of blood
So that none of its lies can affect me

New Faith

recht in de face

avatar van Thomzic
AGE-411 schreef:

maja, als iemand anders er over begint.

Of Jihad zit ook best goed in mekaar.

Ben het hier met Joy eens.. Het kan allemaal een tikkie subtieler en met meer nuance gebracht worden. Ook dit voorbeeld:

Religion is hate
Religion is fear
Religion is war
Religion is rape
Religion's obscure
Religion's a whore

The pestilence is Jesus Christ
There never was a sacrifice
No man upon the crucifix
Beware the cult of purity
Infectious imbecility
I've made my choice. Six six six

Je mag toch wel wat meer verwachten of niet?

avatar van Lexicon Devil
Je mag het hopen misschien maar niet verwachten vind ik dan.....We hebben het wel over Slayer......
Een beetje de grappigste vraag van de dag om te vragen aan Slayer of het wat subtieler mag.....

Joy
niet perse subtieler, wel graag creatiever

Raekwon the chef
Hahaha, en die teksten zijn dus gezongen door een oprecht christen

Joy
de teksten van kerry king zijn voornamelijk antichrist, satan dit satan that

tom araya begon met teksten in de south of heaven periode en gaan over andere zaken, serial killers is daar bijv 1 van

voor de rest neemt geen hond het serieus wel?

en zij evenmin

Raekwon the chef
Nee, klopt, maar je bent toch wel een beetje tegenstrijdig als je dingen zegt als 'Religion is hate
Religion is fear
Religion is war
Religion is rape
Religion's obscure
Religion's a whore'
en dan daarna weer in een interview zegt dat je een 'strong believe system' hebt of zoiets.
Dan kun je het van beide kanten niet serieus nemen.

Joy
strong believe system zegt niets over religie

kan net zo goed geloven in de kabouters in zijn achtertuin das ook een strong believe system

Raekwon the chef
Nou ja, meneer Araya bedoelde daar dus wel degelijk religie mee. hij zegt in zo'n gare documentaire dattie katholiek is ofzo.

Joy
het zit hem nu net in dat 'of zo'

je moet wel weten waar araya het over heeft

Araya:

I'm well-rounded, I have a really strong belief system and these are just words and they'll never interfere with what I believe and how I feel.

Raekwon the chef
dat ofzo is om 'nonchalant' over te komen

Kijk dan naar Metal: A Headbangers Journey, daar zegt ie toch zelf dat ie gelovig is.
en tja, als je in je muziek maar wat onzin zit uit te kramen, weet ik ook al genoeg.......

wat weet je dan?

en het is nog steeds niet duidelijk of araya expliciet heeft gekozen voor de christelijke religie

dat maak jij er van en zo niet kun je zijn teksten met een grote korrel zout nemen

het is trouwens niet aan hem om daar iets in te bepalen

doe met de teksten wat je wilt

nog steeds niet duidelijk?? als hij het zegt zal het wel zo zijn

en het maakt me niks uit of hij daarin iets bepaalt of dat hij het misschien wel prima vind zo, ik vind 'm alleen tegenstrijdig, als atheist zou ik ook nooit in mn muziek gaan zingen dat je van Jezus moet houden ofzo, gaat gewoon tegen mn principes in

Raekwon the chef schreef:
nog steeds niet duidelijk?? als hij het zegt zal het wel zo zijn

Maar mss was Araya als 20iger gewoon iemand die zich wou afzetten tegen zijn ouders en de maatschapij en daarom met vriendjes (Dave, Jeff en Kerry) een bandje op richte op wat Judas Priest en Iron Maiden nummertjes te spelen in de garage, en als het even past even in de plaatselijke underground te spelen, en opgemerkt te worden door brian slagel, en een eigen nummer te maken, en ene eigen plaat te maken, en ...

En zoveel jaar later. Is Slayer eigenlijk niets meer dan hetgeen waarvan Metallica beschuldigd werd. (SELL-OUT's).

"Oooo, leuk zeg. Slayer's nieuwe plaat is zeer grof... die moet ik hebben zeg"

Kwestie dat ze toch die gave thrashband blijven, met de shokerende teksten als destijds, EN TOCH geld binnenrijven.
Elke Metalhead MOET de nieuwste plaat van Slayer direct in huis halen, vooral als ze back zijn, met religie-afkrakende teksten.

Niets dat ik iets heb tegen religie-afzeikerij. integendeel zelf. Ik noem mezelf atheïst en zit steeds vollop mee te bléren op Mercyful Fate nummers ("all hail Satan!! yes hail saaataaan !").

Maar zoals Matthijs al zei: een katholieke kerel die dingen als "you go to church, you kiss the cross, you will be saved at any cost, you have you're own reality, CHRISTIANITY", of gewoon heel het nummer CULT zingt, dat staat gewoon niet.

avatar van exodus
1,0
Grappige hoes. Verder wel tof dat Slayer op dit album weer voor Thrash koos, maar op een paar aardige nummers na kan ik niet veel met dit album van ooit mijn favoriete band Slayer. Ook de productie vind ik bijna veilig dichtgekit, waardoor ik het een saai album vind. Ik heb liever de frisse, originele en hysterische platen als: Haunting the Chapel, Hellawaits, Reign in Blood en South of Heaven; allemaal verschillende albums t.o.v. elkaar en boordevol frisse en verrassende kwaliteiten. Op de latere Slayer-albums werd dat een loodzware opgave voor Slayer. Wel knap dat later ook nog steeds aardige albums uit bleven komen, die natuurlijk opjectief gezien nooit een zwak cijfer konden halen, maar nogmaals..Slayer was t/m South of Heaven verrassend bezig. Christ illusions is gortdroog, mijn inziens NIET verrassend en duf.

AGE-411 schreef:

"Oooo, leuk zeg. Slayer's nieuwe plaat is zeer grof... die moet ik hebben zeg"

toch een hoop onzin

slayer maakt gewoon nog steeds prima platen en om je eigen vergelijking naar metallica nog ff door te trekken, heeft slayer nauwlijke zoniet geen enkele consessie gedaan in commerciele richting

niet bepaald een sell out

en nogmaals heeft Araya nog steeds niet beweerd standvastig christen te zijn

Joy schreef:
en nogmaals heeft Araya nog steeds niet beweerd standvastig christen te zijn

In an interview, Araya believes that "...Christ came and taught us about love, about doing unto others. That was his preach: Accept each other for who we are. Live peacefully, and love one another." When asked if he believed in God, replied "I believe in a supreme being, yeah. But He's an all-loving God." Araya explained that he has a "really strong belief system," and Slayer's words and images will "never interfere with what I believe and how I feel.... People are not in good shape to where they have to question their own belief system because of a book or a story somebody wrote, or a Slayer song." Tom Araya also appeared in Sam Dunn's documentary Metal: A Headbanger's Journey, and was asked about his religious background, to which he commented "Catholic." He was also asked "God Hates Us All, How does it fit in?" To which Araya replied "God doesn't hate. [But] it's a great fucking title."

John Donsson
Over Araya's geloof:

(hier beweert hij wel degelijk (inderdaad niet standvastig) katholiek te zijn, wat hij in meerdere interviews heeft gedaan)

Ik kan er echt niet mee zitten, teksten in de meeste muziek, ongeacht de stijl, zijn zowiezo zwaar maar dan ook echt zwaar overschat.

Het past gewoon bij het genre, verder hebben ze ook echt wel teksten die wél ergens op slaan.

Enne, sell out???? Ze doen nog steeds exact hetzelfde als 25 jaar geleden en hebben in tegenstelling tot "die anderen" niet hun muziek aangepast (minder heavy gemaakt) zodat deze beter in de smaak valt bij het grote publiek, lijkt me duidelijk. (metallica zijn de Paul Elstak van de metal, of beter anders om als je begrijpt wat ik bedoel)

Ik luister overigens nog altijd graag naar hun eerste vier albums, je moet dit los van elkaar kunnen bekijken.

Vrijdag ben ik in ieder geval (zoals altijd sinds de S.O.H. tour in 89) weer van de partij.

HAIL SATAN, HAIL SLAYER