Slayer - Christ Illusion (2006)

Label: American

1. Flesh Storm (4:14)
  2. Catalyst (3:07)
  3. Skeleton Christ (4:22)
  4. Eyes of the Insane (3:23)
  5. Jihad (3:31)
  6. Consfearacy (3:07)
  7. Catatonic (4:54)
  8. Black Serenade (3:16)
  9. Cult (4:42)
  10. Supremist (3:51)
  11. Final Six * (4:10)
  12. Black Serenade [Alternative Version] * (2:58)
  13. Disciple [Live] * (3:44)
  14. Mandatory Suicide [Live] * (4:04)
Raekwon the chef
Ziet er wel mooier uit dan de originele hoes

MetalDex
wat is de bonustrack?

MetalDex schreef:
wat is de bonustrack?

"Final Six" (zie net aangepaste tracklist)
Er waren 11 tracks opgenomen, maar er verschenen maar 1à nummers op het album.
K.King zegde begin dit jaar danze wel een manier zouden vinden om die te releasen in de zomer en aan het publiek te laten horen.

En volgens Wikipedia is Black Serenade verplaats naar achteraan. (niet op gelet op het album zelf)

avatar van Maximusic
Klinkt wel leuk zo'n bewegende hoes, maar ga m niet kopen!

Eindelijk weer eens een echte Slayer plaat ,is lang geleden. Alle ingredieenten zitten erin:stukje religie,beetje politiek,beetje hedendaags gebeuren met die lekkere agressie van vroeger gemengd.Dijk van een plaat,zeker door de terugkeer van drummer Lombardo.

MetalDex
Lombardo vind ik ook wel lekker klinken op dit album, maar verder krijg ik toch het gevoel dat dit album een beetje op de automatische piloot is gemaakt. Allemaal echte Slayer-nummers, maar weinig echt memorabele nummers, hetzelfde gevoel als heb ik bij South of Heaven.

avatar van AGE-411
Wat lag er vandaag in de free record shop?

Christ Illusion voor 9,99 (zoals elk Slayer-album)
Christ Illusion limited Edition voor 22,50 ! (Schandalig)

En bovendien staat er een sticker op dat je ouder dan 15 jaar moet zijn om het te kopen !

hier in de free record shop is ie 19,99

Limited Edition heb ik nog niet zien liggen, wat valt er trouwens te zien op die DVD?

AGE-411 schreef:

Als ik ergens een godsgloeiende hekel aan heb zijn het voorschriften van hoe oud je ergens voor moet zijn. Man, dat kan iemand zélf toech wel beslissen !

avatar van HammerHead
AGE-411 schreef:
Christ Illusion voor 9,99 (zoals elk Slayer-album)

Behalve de platen die op Metal Blade zijn uitgekomen.

Bobiej
Show no Mercy, Hell Awaits en Live Undead zijn dan ook standaard 18,99 .

Joy
waarom is de produktie van deze plaat zo mager vergeleken met eerder werk?

ik mis zware gitaargeluid met veel bass

avatar van kaztor
AGE-411 schreef:

Tsja, ze weten altijd wel een of andere debiele manier om metal te stigmatiseren.

Ik heb dit album een paar keer gehoord en blijf bij m'n mening dat het na Undisputed Attitude mis ging met deze band.

2,5.

max en joep
ik vind dat Slayer met God hates us All en Christ Illusion misschien wel hun twee meesterwerken hebbe afgeleverd.

Ik hoor beide platen in iedre geval 80 keer liever dan een Seasons in the Abyss ofzo

Bobiej
Ik heb lievers Seasons in the Abyss, daar had Slayer nog echt dat fijne 'evil' geluid.

Christ Illusion is ook wel lekker...maar haalt het bij lange na niet bij het geniale South of Heaven en Seasons in the Abyss tweeluik!

Raekwon the chef
ik ga het liefst voor het vierluik Hell Awaits, Reign in Blood, South en Seasons, maar deze mag er ook prima wezen

Ik vind Slayer zo ie zo wel goed, het is altijd beter blijfen klinken dan die bagger muzikanten die metallica heten die na de dood van Cliff burton geen zak meer hebben gepresteerd.

avatar van paulisdik
Vind je ...And Justice for All ook niet goed dan?

Dat vind ik toch het beste album zonder Cliff.

Stijn_Slayer
En dit vind ik dan echt weer zo'n prachtig albumpje. Kleuren van de hoes spreken me aan, lekker harde nummers. Rauwe vocals van Tom. Ja, dit vind ik echt heel goed. Hoor er in mijn omgeving minder positieve van, maar je moet hier denk ik net van houden. 4*

avatar van meyer
vet album, dit is wat ik zoek in metal

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit album zit ook in mijn mp3-speler . Als ik ga fietsen en dit album speelt, dan stamp ik opeens veel harder. Raar hé?

Dit is Slayer zoals ik ze graag hoor: een constante aanslag op de trommelvliezen!

max en joep
VIOLENCE IS WAY OF LIIIIIIIIIIIIIIIIIIFE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sir Spamalot schreef:

op die fiets - slayer, metallica, manowar - fietste ik vroeger mijn krantenwijkjes

nochtans vind ik het geluid erg mager op deze plaat, jammer

avatar van dennisrammstein
Dit album rost echt flink weg! beuken gegarandeerd

Berichten verplaatst naar Slayer

Berichten verplaatst naar King Diamond

En ook nog wat berichten verwijderd.

Joy
ben ik de enige die het geluid zo magertjes vind?

avatar van AGE-411
Tis eigenlijk een poging om iets straks uit de mouwen te schudden. Pompen of verzuipen.

Eigenlijk is dit niet veel strakker dan de voorgangers, alleen doet de tekst er weer veel aan. Doet het allemaal als strakker en beter ervaren.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Joy schreef:
ben ik de enige die het geluid zo magertjes vind?

Neen, het drumgeluid vind ik reuze: je hoort duidelijk iedere rake mep van Dave Lombardo (wat een geweldige drummer). Het geluid van de gitaren kon vetter en die bas hoor je niet zo goed. Jammer, maar ik blijf dit een lekkere cd vinden, ook als je tegenwind hebt op de fiets, met deze in de mp3-speler geraak je wel rapper thuis. En Tom spuwt als vanouds weer zijn gal uit over zijn favoriete onderwerpen.

The Deftone
Vet Slayer album, zoals we gewend zijn van de band.
Het is niet zo briljant als Reign in Blood, Seasons en in iets mindere maten ook South Of Heaven, Maar het is gewoon een lekker rauw metal album.

Sir Spamalot schreef:
En Tom spuwt als vanouds weer zijn gal uit over zijn favoriete onderwerpen.

Haha ja, alleen issie een beetje tegenstrijdig