Iron Maiden - A Matter of Life and Death (2006)

Label: EMI

1. Different World (4:17)
  2. These Colours Don't Run (6:52)
  3. Brighter Than a Thousand Suns (8:44)
  4. The Pilgrim (5:07)
  5. The Longest Day (7:48)
  6. Out of the Shadows (5:36)
  7. The Reincarnation of Benjamin Breeg (7:21)
  8. For the Greater Good of God (9:24)
  9. Lord of Light (7:23)
  10. The Legacy (9:20)
avatar van Maximusic
En toch hebben ze pas het hele album live gespeeld en het was een erg goed concert!

avatar van Genesis
Maximusic schreef:

Ja en daarom is het ook zo knap.

avatar van Maximusic
Ik vind The Reincarnation of Benjamin Breeg eigenlijk wel een erg leuk nummer, in het begin toen ik het album net had vond ik hem ook wat minder. Wel mooi van opbouw en t beukt lekker, wat in sommige andere nummers een beetje ontbreekt.

avatar van Rinus
Een goed album alweer van Iron Maiden. De nummers zijn wat epischer van opzet, en hier en daar ontwaar ik zelfs prog invloeden, hetgeen een goede ontwikkeling is. Maar uiteraard blijft de uit duizenden herkenbare sound van Bruce en de zijnen recht overeind staan.

Veel respect voor de band, die zowat dertig jaar lang kwalitatieve muziek maakt, en zijn eigen stijl trouw blijft.

Ik heb de prachtig uitgevoerde, gelimiteerde dubbel vinyl uitvoering, waarop de coverart heel mooi op uitkomt.

Trouwens dit album is niet gemasterd. Bruce vond het album zonder mastering al geweldig klinken.

avatar van Eddie
Alle cd's worden toch gemasterd, de master cd is toch de blauwdruk om te gaan persen. Alleen worden veel cd's tijdens het masteren nog wat bij geschaafd dat is volgens mij niet gebeurt bij deze plaat.

avatar van AGE-411
Eddie schreef:

Toch is het geweldig. Je moet het plaatje een sopleggen voor het slapengaan, bij track nr 7 ( Benjamin Breeg) is het een zachter ritme en val je zowaar in slaap ... tot men bij the greater good of god alle registers opentrekt. Overdenderende plaat, een van Maidens beste in een hele tijd.

avatar van Rinus
Eddie schreef:

Klopt, de plaat heeft geen eindmastering, zoals in de jaren 60 en 70 gebrukelijk was. daardoor krijg je een natuurlijker aandoend geluid.

Ik vind dit persoonlijk een sterk album, vooral de diepzinnige teksten spreken mij aan.

echt wel een klasse album, maiden blijft het doen hoor!!!!
zeker een mooi begin met different world, een 4,5 geef ik er voor!

avatar van killer
dit is echt een goed album
ik vind zelf the longest day,
different world en these colours
don't run mooi.
echt ik geef dit album een 5.
ik heb ze dit jaar
gezien op fields of rock.
live zijn ze echt goed.

dit is echt een goed album
ik vind zelf the longest day,
different world en these colours
don't run mooi.
echt ik geef dit album een 5.
ik heb ze dit jaar
gezien op fields of rock.
live zijn ze echt goed.

ik vind dit album beter dan de
vorige Dance of Death

Beetje onzinnig om 6 emoticons te gebruiken in een post van 9 regels van gemiddeld 5 woorden per stuk.

Maar hij heeft wel gelijk, Different World, These Colours Don't Run zijn inderdaad de besten van dit album, en de rest kan daar ook gewoon aan tippen. Gewoon goed album dus, niet echt uitzonderlijk, maar toch wel een 4,5* waard.

MetalDex
Wat je zegt Berzerker. Trouwens hoor ik hier weinig mensen over Out of the Shadows, voor mij het mooiste rustige nummer sinds Revelations... mooie tekst, en heerlijk die solo van Murray die ook in de coupletten doorklinkt. Heerlijk.

avatar van AGE-411

4) Lord of light
5) Reincarnation of Benjamin Breeg
6-10) Onbeslist, moeilijk te rangschikken

avatar van Maximusic
Ik beluister hem weer voor het eerst sinds een tijdje, het net nieuw gevoel is er onderhand gelukkig een beetje af. Ik moet zeggen dat ik het niet minder goed ben gaan vinden. Veel sterke Maiden nummers, ook Brighter Than a Thousend Suns vind ik ineens een erg sterk en geniaal nummer. Alleen de eerste twee nummers en Pelgrim vind ik niet zo super, ook niet echt slecht.

avatar van manontheedge
The Legacy en These Colours dont Run zijn voor mij de groeiers van deze plaat. Zeker het tweede nummer... verder vind ik Lord of Light ook super lekker. Beetje een Bruce Dickinson Solo nummer... (daarom waarschijnlijk:))

Het is en blijft de beste plaat sinds een hele lange tijd... in mijn ogen sinds 7th son.

Oeioei, dat zou ik niet durven beweren. Ik ben een enorme fan van Iron Maiden, heb een kapitaal besteed om al hun muziek origineel te hebben. Maar AMOLAD beste plaat sinds 7th son????
Hmm, ik vind dat AMOLAD een bijzonder saai albums, in vergelijking met de andere albums die ze uitgebracht hebben. Alles ligt constant in dezelde sfeer, het klinkt allemaal nogal vlug verzonnen vind ik.
Dance of Death vond ik bvb veel beter. Veel meer afwisseling, veel meer,... mja Iron Maiden gewoon. Ik vind het spijtig om zeggen, maar ik vind AMOLAD in dezelfde strekking komen als the X-factor. Alleen heeft AMOLAD het voordeel dat we Bruce horen, en niet Blaze. Maar ik ben praktisch zeker, de muziek van AMOLAD, met Blaze, GIGAFLOP.
The X-factor, met Bruce, FANTASTISCH.
Mijn mening uiteraard. Trouwens, beste Maidenmoment ooit, nog steeds Sign Of The Cross, live op Rock in Rio. Bruce aced it.

Jammer, maar ander en beter aub

Devro schreef:

Jammer, maar ander en beter aub

Ehhh. X-Factor de mindere van Dance of Death???

Ik vind x-factor het sterkste album sinds 7th son... beter dan No Prayer en Fear, die het alleen van hun titelsongs moeten hebben.
Nummers als Blood on the Worlds Hands/ Edge of Darkness vind ik echt geweldig..+.Sign of the Cross en Lord of The Flies.... Superalbum...

Ik zou niet een twee drie kunnen zeggen welke nummers ik nou zo goed zou vinden op DOD??? the Journeyman:) lol

Echt AMOLAD is stukke beter dan DOD. De oude keiharde maiden is natuurlijk allang weg sinds 1989... het vertrek van H.

Bwaaa, the x-factor beter dan DOD ?

Hmm, blood on the worlds hands, zalig bassintrootje, refrein ook niet slecht. But that's it.
Edge of darkness, die mag je krijgen, akkoord
Lord of the flies? pieuw! Vind ik echt een saai nummer, heeft me nooit kunnen boeien, zelf niet in de tijd dat ik leefde van Iron Maiden.

Goede nummers van DOD?
Paschendael, No more lies ( zalige meezinger ), rainmaker, en uiteraard, DOD zelf. Kun je toch niet ontkennen??
Er zit toch veel meer vibe, beweging en drive in dit album dan in X-factor of AMOLAD?

Devro schreef:
Bwaaa, the x-factor beter dan DOD ?

Goede nummers van DOD?

Tja, persoonlijk heb ik liever X-factor dan dance of death in mijn cd speler... vind DOD gewoon een mat album.
Het beste nummer van de DOTR DVD vond ik en vele anderen van de dvd, Lord of the Flies... is gewoon een rete gaaf nummer!

Ik ben benieuwd wanneer ze weer een Live DVD gaan uitbrengen, dit keer zonder te veel bewegende beelde, hoop ik.. ik werd knettergek van die montage van de DOTR live DVD. zeker weer door steve harris gedaan

*uck, zelfs 2 AM is duizend maar beter dan het hele DOD album

manontheedge schreef:

Ehhh. X-Factor de mindere van Dance of Death???

Wie is H?????

Adrian Smith

Charles Manson
en sinds wanneer heet Smith ineens H.?

avatar van metalfist
volgens mij gaat het over Harris...

avatar van Mr. Rock
metalfist schreef:
volgens mij gaat het over Harris...

Die is nooit vertrokken...

avatar van Maximusic
Aan de periode te zien moet t haast wel Adrian Smith zijn. Waar de H dan voor staat? Laatste letter?

MetalDex
Zal wel gewoon komen omdat H. goed klinkt als afkorting voor Adrian.Geen idee of er nog een ander verhaal aan vast zit, waarschijnlijk niet.

avatar van metalfist
Mr. Rock schreef:

Die is nooit vertrokken...

Dacht ik ook al maar ik dacht dat ik misschien ooit iets heb gemist ofzo... en dat was de enige naam met H van Maiden dus....

avatar van Eddie
Eddie tast hier ook even in het duister en ik moet zeggen dat ik over het algemeen vrij aardig op de hoogte ben aangaande Iron maiden.

avatar van Desert
Het zal wel een verstrooidheid zijn van de schrijver van het berichtje. Niet al teveel aandacht aan schenken denk ik. Hij zal Adrian Smith wel bedoeld hebben.

Onlangs heb ik een verontrustende roddel gehoord. Iemand vertelde me dat de band geen zin meer had om nieuw studiomateriaal te maken en dat dit waarschijnlijk het laatste studioalbum was.
Kan iemand wat verheldering scheppen in dit verontrustende nieuws?
Hopelijk is het 'bullshit'... Maar kwestie van het zekere voor het onzekere te nemen vraag ik het toch maar aan de echte kenners zoals Eddie en anderen.

MetalDex
Ik heb dit gerucht nog nergens gehoord. Maiden heeft al voor de release van dit album gezegd dat ze zeker nog één album zouden opnemen, en toen kwam wel het gerucht dat dát album het laatste zou zijn. Voorlopig zal het er nog zeker niet van komen, want 2008 staat in het teken van de 'Somewhere Back in Time' World Tour (als ondersteunende tour van de opvolger van de Early Days dvd). Er is een speciaal Maiden-vliegtuig om de band, crew en attributen te vervoeren over de hele wereld, beginnend in februari komend jaar. Bruce vliegt trouwens zelf Dus dat zal eerst komen, daarna een rustperiode. Ik denk dat ze op hun vroegst pas in het voorjaar/zomer van 2009 beginnen met het schrijven van nieuw materiaal, en het album laat in 2009, maar waarschijnlijk in 2010 zal uitkomen.

Trouwens, 'H.' is toch echt de gebruikelijke nickname voor Adrian Smith, hoor.