Iron Maiden - A Matter of Life and Death (2006)

Label: EMI

1. Different World (4:17)
  2. These Colours Don't Run (6:52)
  3. Brighter Than a Thousand Suns (8:44)
  4. The Pilgrim (5:07)
  5. The Longest Day (7:48)
  6. Out of the Shadows (5:36)
  7. The Reincarnation of Benjamin Breeg (7:21)
  8. For the Greater Good of God (9:24)
  9. Lord of Light (7:23)
  10. The Legacy (9:20)
avatar van Yak
Yak
Berichten over Iron Maiden live verplaatst naar Iron Maiden

leroy*
Different World word de nieuwe single ik ben benieuwd of het een hit word, en natuurlijk weer naar de mooie cover

leroy*
de b-nummers van de singles zullen een soort gemixte versies van the trooper en hallowed be thy name (volgens mij beetje in hun nieuwe stijl uitgebracht) dat lijkt me wel heel erg gaaf

leroy* schreef:
ik bedoel natuurlijk single

avatar van C. botulinum
op de website kun je in ieder geval de clip van different world kijken

avatar van eddy_lives
stuk beter dan dance of the dead! zijn weer op de goede weg. top album!

C. botulinum schreef:
op de website kun je in ieder geval de clip van different world kijken
jaa geen mooie clip

avatar van manontheedge
Slechte keuze om different world als single uit te brengen... een van de mindere nummers op het album.

Maar goed, dat doen ze nou eenmaal graag...

MetalDex
het is juist het meest simpele nummer op het album, dus het zal het waarschijnlijk beter doen als single dan een For The Greater Good of God

avatar van eddy_lives
vind dat maiden met het kiezen van singles sowieso altijd mindere nummers kiest... de echte toppers komen meestal niet als single uit

MetalDex
dat is waar, maar het gaat met het uitbrengen van die singles allemaal om het geld, nietwaar? De fans kopen de cd wel, maar om de mensen te bereiken die maiden niet kennen is het beter een wat simpeler, toegankelijker nummer uit te brengen, terwijl de beste maidensongs de epische meesterwerken zijn.

avatar van eddy_lives
jep das de trieste waarheid...

eda
best een goed album hebben de heren afgeleverd. Bruce is echt fantastisch, en ik vind de sound ook erg zwaar klinken. Er staan bijna allemaal goede nummers op waarvan een paar zeer goede ( breeg, brighter than a ...). Een minpuntje is misschien de lengte van bepaalde nummers door lange intro's. Kortom een goed album, het beste sinds 7th son of a 7th son.

avatar van eddy_lives
ik vind juist dat het muziekale gedeelte erg goed gedaan is, echt fantastisch die gitaren! vind de zang eigelijk wat tegenvallen... weet niet hoe ik het moet beschrijven, maar ik mis een beetje de emotie in zijn stem. kan eigelijk niet wachten tot ik de nummers live hoor, vind de live versies namelijk altijd een stuk mooier klinken!

Ik heb de plaat nu al een goeie maand in mijn bezit en ik kan het volgende zeggen: Teveel sfeer en te weinig Rock 'n Roll!
Goeie muzikanten, dat weten we al langer, dus toch nog 3,5 *

avatar van Paulus_2
Het is een "zwaar" album geworden met sporadisch rock and roll. Een rockend gitaar-intro zoals in "2 Minutes To Midnight" zit er helaas niet meer in.
Er is veel aandacht in de songs voor ballad-achtige intermezzo's afgewisseld met het zware gitaarpartijen. Iron Maiden begint "fusion"-achtige trekken te krijgen. Qua melodie best goed, maar de echte rocker moet het mijnsinziens toch van het oudere werk hebben
Beste 2 nummers:
"Brighter Than A Thousand Suns" en "Lord Of Light"
The Legacy vind ik ook heel mooi, omdat de gitaren hier als een groot symphonie orgel klinken en het nummer een paar mooie solo's bevat.

Nou, dit is dan mijn eerste studio-album van Iron Maiden.
Na een aantal maanden geleden de verzamelaar "Edward the great" te hebben aangeschaft is mijn interesse voor deze band een stuk gegroeid.
En omdat "A matter of life and death" net hun nieuwste werk is en ook veel positieve recensies hier op MuMe heb gelezen ( negatieve ook trouwens ) is dit denk ik wel een goeie binnenkomer.
Ik vind zelf de nummers af en toe erg uitgerokken, sommige duren duren iets te lang, maar daarentegen zijn de meeste wel goed te doen.
En ik ben er eerlijk in er zijn toch ook wel wat nummers die ik matig vind.
Wat ik trouwens niet begrijp is waarom er voor de single-keuze het nummer 'The reincarnation of Benjamin Breeg' is gekozen, dit vind ik bij lange na niet het beste nummer op de cd.
Nu het album nog punten geven: ik kom uit op 3.5 ster,...mischien dat het later meer word dat weet ik nog niet, maar hier moet "A matter of life and death" het voorlopig mee doen.

Kid A(cid)
*3,5
Bruut beukend, het live geluid zal wel goed vertaalt zijn (ik ken ze live alleen van plaat), maar mijn metal periode is toch echt voorbij.

Wat ik niet begrijp is dat iedereen zo positief is over dit album. Alsof we niet meer mogen toegeven dat Maiden er ook naast kan zitten. Ik heb net in één run The Number of the Beast, Piece of Mind en 7th Son weer gedraaid, en dan hoor je precies waar het aan schort op A matter of Life and Death. De echte bezieling is weg. Het zijn professionele muzikanten en dat hoor je, maar dat maakt nog niet dat ze een geweldig album maken. Bovendien snap ik geen donder van die albumvulling. Zeker de helft van de songs was honderd keer sterker geweest als ze niet langer hadden geduurd dan vijf minuten.
Volgend jaar gaan ze (volgens Bruce) op een echte best of toernee. En daar kijk ik dan weer wel reikhalzend naar uit.

Roderick schreef:
Wat ik niet begrijp is dat iedereen zo positief is over dit album.

Ik vind Brighter Than A Thousand Suns, Out of the Shadows en For The Greater Good of God de beste nummers die Maiden in jaren heeft geschreven, daarnaast klinkt het albums als een geheel, en zorgen de intro's voor een geweldige spanningsopbouw die vooral live heel ruig klinkt. De teksten zijn van heel hoog niveau en de muziek geeft daarbij een hele toepasselijke sfeer die ik verder alleen nog maar op The X-Factor heb gehoord (nogmaals: een ondergewaardeerde cd). Het album heeft een tijdje nodig om echt tot je door te dringen. Ik kan niet weten hoe vaak je het hebt beluisterd en hoe aandachtig, maar als je het nog maar 1 of 2 keer geluisterd hebt, raad ik je toch aan het nog een paar keer te doen.

avatar van james_cameron
Prima Maiden-album- een stuk beter dan de vorige. Meeste songs zitten prima in elkaar en de band is goed op dreef. Jammer dat de productie wederom weer heel veel vetter had gekund.

avatar van Eddie
Roderick schreef:
...Oké, A matter of life an death is beter dan Dance of death (hoewel daar wel twee ijzersterke 'korte' nummers op stonden), maar of dat nou zo'n prestatie is...

Ik snap niet wat iedereen tegen Dance Of Death heeft, dat volgens mij de beste plaat sinds Seventh sun Of A Seventh sun (ja ik vind hem beter dan "No prayer..." en "Fear Of The Dark") Ik vind "AMOLAD" veeld te langdradig op sommige momenten het feit dat die plaat zo'n hoge waardering krijgt is te danken aan det geweldige zangwerk van bruce en de sterke drumpartijen van Nick, de songs zelf vind ik niet slecht maar ik heb van maiden veel beter gehoord.

avatar van C. botulinum
Ik snap ook de anti-reacties op DoD niet zo, ik vind het een prima album. Sommige nrs zijn iets minder pakkend wellicht, maar om nou slecht te noemen, nee. Ben het met Eddie eens dat ik het een beter album vind dat No Prayer en wellicht ook beter dan FotD.

Wat betreft deze (AMOLAD) plaat: vond in het begin nogal dat de nrs erg op elkaar leken en op een gegeven moment dacht ik: dit heb ik al eerder gehoord. Misschien het langdradige eraan inderdaad. Na echter een aantal keer gehoord te hebben ben ik echter van mening dat AMOLAD een prima plaat is, en vind ik het niet storend dat de nrs zo lang zijn. Niet de beste Maiden-plaat, maar desondanks een prima album!

Mad Dog
De nieuwe single doet het trouwens wel redelijk:

Hungary: #1
U.K.: #3
Denmark: #3 (last week #27)
Finland: #6
Spain: #7 (last week #8)
Greece: #9 (last week #13)
Sweden: #11
Ireland: #39
Germany: #40

avatar van eddy_lives
maiden op fields of rock!!! wordt echt een droom festival!

A matter of life and death rocks!

ik heb ze in Dortmund gezien in december. SUPER was dat, ze speelden alle nummers die op de CD staan, samen met oude klassiekers als iron maiden en fear of the dark.

een 4,5 voor deze cd

avatar van Maximusic
maiden op fields of rock!!! wordt echt een droom festival!

Inderdaad Maiden op fields en nog veel meer geweldige bands! En ik ben van de partij , ben wel benieuwd of ze weer veel van dit album gaan spelen maar ik denk eerder dat ze veel oude nummers gaan spelen.

Maximusic schreef:

De setlist van het eerste optreden van de nieuwe tour heb ik gepost in het discussie-blad van iron maiden: klik

avatar van Desert
Een zalig album waar ik vele uren naar kan luisteren. De band bewijst weer maar eens wat voor een geweldige muziekale kwaliteiten ze bezit.
Prachtig technisch gitaar- en bassspel, geweldige drum en natuurlijk Bruce Dickinson die weer toont wat een sublieme vocale capaciteiten hij bezit.

avatar van Genesis
Wat een waanzinnig goed album zeg! Nooit gedacht dat ik ooit op 4,5* zou uitkomen na de eerste luisterbeurt. Toen vond ik het namelijk een zeer irritant album. Ik kon er echt geen touw aan vast knopen. Waar waren de nummers als 2 minutes to midnight , aces high, fear of the dark, de memorabele snelle (luchtige) hardrock nummers.

Na vele luiserbeurten kan ik nu toch echt concluderen dat dit een zeer goed album is. Different World is een heerlijke opener en een bescheiden hitje geworden. Nr 2,4,5,6 en 8 zijn ook gewoon topnummers. Brighter than a thousand suns ben ik inmiddels ook wat meer gaan waarderen maar vind ik nog steeds onder het niveau van de rest. Lord of light vind ik redelijk, maar mist een beetje een duidelijk refrein/vorm. The reincarnation of BB vind ik het minste nummer op de CD, onbegrijpelijk dan ook dat is gekozen om dit nummer als single uit te brengen. Gelukkig is de rest van deze CD van pure klasse.

Ook wil ik nog even zeggen wat voor onwijze goeie nummers The pilgrim en The legacy zijn. Dat begin van TP en dan Bruce die losbarst. The legacy is een van de beste nummers van Maiden van de laaste jaren. Geweldig hoe de verschillende stijlen en tempowisselingen in een nummer worden geperst.

Als laatste wil ik nog even de zang van Bruce aanhalen, want als je op je 50e nog klinkt als een hengst van 20 ben je gewoon goed bezig. Lijkt me trouwens wel een heel moeilijk album om live the spelen/zingen; zitten toch een hoop lastige teksten bij. Anyway, als gezegd topalbum: 4.5*, maar wat verwacht je dan ook anders van Maiden.