Christina Aguilera - Back to Basics (2006)

Label: RCA

1. Intro (Back to Basics) (1:47)
  2. Makes Me Wanna Pray (4:10)

met Steve Winwood

3. Back in the Day (4:13)
  4. Ain't No Other Man (3:49)
  5. Understand (3:46)
  6. Slow Down Baby (3:27)
  7. Oh Mother (3:45)
  8. F.U.S.S. (Interlude) (2:21)
  9. On Our Way (3:37)
  10. Without You (3:57)
  11. Still Dirrty (3:46)
  12. Here to Stay (3:19)
  13. Thank You (Dedication to Fans) (4:59)
  14. Enter the Circus (1:42)

met Linda Perry

15. Welcome (2:42)
  16. Candyman (3:14)
  17. Nasty Naughty Boy (4:45)
  18. I Got Trouble (3:42)
  19. Hurt (4:03)
  20. Mercy on Me (4:32)
  21. Save Me from Myself (3:13)
  22. The Right Man (3:52)
avatar van Koenr
"Wat een ontzettend leuk nummer is "Ain't No Other Man". Perfect voor op de dansvloer en ik krijg er een grote glimlach van.
Alleen op een begrafenis zou het niet passen."

Gok ik.

Koenr schreef:
Alleen op een begrafenis zou het niet passen."

Gok ik.

Dit nieuwe album van christina aguilera, is wel erg leuk , die stijl met de jaren 20 30 40 bevalt my wel , still dirrty is natuurlijk niet echt orgineel, maar wel heeel leuk, en candyman is ook erg leuk. The Right Man is ook heel erg mooi liedje, dus ik vind het een leuke cd, een minpunt, het is wel heel mooi, maar soms denk ik van, goed, heb ik dit niet al een keer gehoord, met de samples enzo. maar al met al , tog een

Johnny Depp <3
Heel mooi album, niet dat stripped niet mooi was, maar dit is een heel andere stijl, en ik vind hem leuk!! The Right Man en Without You zijn errug mooi, en natuurlijk Ain't No Other Man!

Eindelijk! We hebben kaartjes gekocht voor Christina Aguilera op 2 December
De staande plaatsen waren allemaal uitverkocht maar we zitten nog wel op de 1e ring.
Kan niet wachten

Pauper
Ik ben fanatiek HipHop liefhebber maar ben wel erg gecharmeerd van de sound van dit album, ondermeer samenwerking met DJ Premier, doet het album goed. Typisch jaren 20, 30, 40 sound, heerlijke Soul stem van Christina. Dope album, 4 sterren omdat het erg toffe sound heeft en gevoel en dat zijn wellicht wel de belangrijkste dingen van zo'n plaat, toch blijf ik van mening dat het misschien beter bij een enkele CD had kunnen blijven dan een dubbele, iets teveel van het goede!

Ik vond de andere albums niet zo heel veel aan, maar deze is echt veel beter.
Zelf vind ik Oh Mother, Back in the days and Slow Down Baby het leukste.
Alleen vind ik CD 2 een beetje apart.

4.0

strandjutter schreef:
Blijkbaar bestaan er verschillende tracklists.
Heb de dubbel cd gevonden en de tracklist komt overeen met deze site:

CHRISTINA AGUILERA - Back To Basics (2CD)

CD 1: (Modern)

Thank You Intro
Still Dirrty (Feat. Nas)
Slow Down Baby
Ain't No Other Man
Here To Stay
Hurt
Back In The Day
Ain't No Other Man (Remix Feat. Big Boi)
What Kind Of World
Slow Down Baby (Remix Feat. Tony Yayo)
Outro

Understanding
Outro

beste groeten

Die remix van Slow Down Baby klopt niet,,het is gewoon
Slow Down Baby,,het is featuring Tony Yayo omdat er een sample is gebruikt van zijn single So Seductive.
Maar hij rapt er niet op.
Maar waar deze tracklist op geslagen heeft verder is voor mij ook een raadsel 8-)
Still Dirty is trouwens zonder Nas.....

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Christina Aguilera

Ik vind dit een van de beste albums dit jaar.
Met dit album is haar comeback gewoon super.

Dikke 4* voor X-tina.

Ik vind Hurt een heel goed nummer. Het album past ook goed bij de stem van Christina ****

cyn
Mooi Album. Past goed bij haar stem. Ik houd ervan als een cd een jazzy sound heeft zo nu en dan.

Ik vond ain't no other man al een Supernummer Maar Hurt overtreft echt alles!! Kippevel!!

Hurt is opzich wel een goed nummer, en ik snap ook wel dat je er kippenvel van kan krijgen, maar telkens als ik het nummer draai krijg ik weer het gevoel dat het Christina zingt over iets wat ze niet zelf heeft meegemaakt.

avatar van Joly
Christina Aguilera geeft een concert in Ahoy (Rotterdam)
op 2 December (toevallig op de verjaardag van Britney Spears maar dat boeit niet veel, haha haha)

CosmoGirl: WIN ! Wij geven 3×2 kaarten weg voor het concert van Christina Aguilera op 2 December in Ahoy, Rotterdam. Geef antwoord op de volgende vraag: wat is Christina's 'officiële' achternaam sinds ze met meneer Jordan is? Mail je antwoord naar [email protected]
o.v.v. 'Christina'.

Veel succes!

p.s. Als het goed is, is dit heelaas haar laatste album, tja

Ze heeft eens gezegd dat er na dit album nog 1 komt, en dan is het pas gedaan...

avatar van Naomi Watts
Onjuist, ze heeft aangegeven op korte termijn nog en Spaanstalig album uit te willen brengen en dan een rust periode te nemen.

Angrod-Pallanén schreef:

Dat komt ook voornamelijk door de clip denk ik.

Het gaat wel degelijk over iets wat ze heeft meegemaakt. Hurt is het nummer waar ze haar vader vergeeft voor alle dingen die hij haar en haar moeder heeft aangedaan (bovendien mogen de goede herinneringen ook niet vergeten worden). Ze heeft nu veel bereikt en zij vraagt zich dus af of hij trots op haar is etc.

Je moet sommige woorden niet té letterlijk nemen. Als je Hurt hoort lijkt he tte gaan dat diegene overleden is, maar ze doelt eigenlijk op het contact tussen hun wat zo goed als dood is. En dat ze dat graag tot leven zou wekken voordat ze in deze toestand uit elkaar gaan als hij zal overlijden.

Christina zingt altijd over iets wat zij heeft meegemaakt.

Electro_
Naomi Watts schreef:
Christina zingt altijd over iets wat zij heeft meegemaakt.

Oei, dan moet je toch echt eens Genie In a Bottle (lijkt me lichamelijk onmogelijk) en Dirrty gaan uitleggen .

Pain in the ass!

Dirrty is natuurlijk gewoon een clubbanger van jewelste (ik vergat te zeggen dat er ook wat algemene songs zijn ) en Genie in a Bottle was natuurlijk va nhaar debuut cd waar ze gebruikt werd als marketingsprodukt.

Met stripped sloeg ze met geknok haar eigen weg in, waar ze zichzelf wou laten zien en niet meer naar de pijpen dansen van de platenmaatschappij.

avatar van Joly
Ik heb de kaartjes gekocht, natuurlijk helemaal voorin en ik kan niet wachten

Ik had erg hoge verwachtingen.. maar ik vind het album erg tegenvallen! Teveel ballads en ondanks dat het twee cd's zijn vind ik er weinig nummers uitspringen..

Ligt het trouwes aan mij.. of zingt ze op het nummer "Understand" "I MADE YOU THINK, you don't understand"?
Betty Harris zingt toch echt "I MAY DO THINGS you don't understand"..

ik vond het album wel eerst even wennen maar nu ik goed heb geluisterd , vind ik het geweldig ! ik was al trots dat ik het album eerder had dan hij in nerderland uitkwam , ik had hem in duitsland gekocht . vooral het liedje Hurt vind ik mooi maar na het zien van de clip is het hele speciale gevoel wat ik erbij had helemaal weg ( wel jammer) 5* sterren voor het album (als een ware fan gestemd)

alleen vond ik de clip van ain`t no other man veel te veel op die van tilt ya head back van nelly ft christina lijken ..

Joly schreef:
Ik heb de kaartjes gekocht, natuurlijk helemaal voorin en ik kan niet wachten

Ik zit ook voorin! , Ben echt benieuwd! Ben er in 2003 ook heen geweest

Ik heb ook kaartjes helemaal vooraaan:D

Kenny schreef:
Ik heb ook kaartjes helemaal vooraaan:D

ik wil er ook heen maar alles is zeker al uitverkocht al helemaal vooraan is uitverkocht denk ik heb met qmusic kaarten proberen te winnen elke dag gesmst maarja niks gewonne

avatar van Josje
oh my god. wat is hurt een mooi nummer. en derest van de cd is ook super. 4 *

Idd, haar ongelofelijk zangtalent komt in dat nummer tot uiting.

M.ike schreef:

Op de zwarte markt nog genoeg kansen.