Kanye West - The Life of Pablo (2016)

Label: Roc-a-Fella

1. Ultralight Beam (5:20)

met Chance the Rapper, Kirk Franklin, The-Dream, Kelly Price, Natalie Green en Samoria Green

2. Father Stretch My Hands, Pt. 1 (2:15)

met Kid Cudi

3. Pt. 2 (2:10)

met Desiigner en Caroline Shaw

4. Famous (3:16)

13. Wolves (5:01)

met Caroline Shaw

14. Frank's Track (0:38)

met Frank Ocean

15. Siiiiiiiiilver Surffffeeeeer Intermission (0:56)

met Max B en French Montana

16. 30 Hours (5:23)

met André 3000 en Mike Dean

17. No More Parties in LA (6:14)

met Kendrick Lamar

18. Facts [Charlie Heat Version] (3:20)
  19. Fade (3:19)

met Post Malone en Ty Dolla $ign

20. Saint Pablo (6:12)

met Sampha

avatar van Johnny Marr
Groeier, ook een nummer als Father Stretch My Hands komt nu keihard binnen, beide delen.

avatar van ArthurDZ
@panjoe: mmmh ja, bedoelde Wally-boek, stom foutje. Hopelijk kwam mijn punt desondanks een beetje over?

Verder mag je van mij iemand die al meer dan tien jaar constant sterke albums uitbrengt, albums die bovendien zijn eigen artistery, en zelfs het genre waarin hij zich begeeft, telkens een nieuwe richting instuurt, gerust een genie noemen. Gek en geniaal gaan vaak hand in hand, zo ook bij Kanye vind ik.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Natuurlijk kwam het over, maar het staat mooier (op je blog) als de vergelijking een beetje klopt.

Dat sowieso natuurlijk

avatar van Arrie
Het was mij ook al opgevallen, haha.

avatar van Michael_1980
Wat een k*t album. 3x van begin tot eind geluisterd, maar vind het over het algemeen maar weinig aan. Ik vond Yeezus al een tegenvaller, maar deze is nog minder. Ik hou het wel bij de "old Kanye". Die bevalt mij een stuk beter.

Icon E
Toegegeven, zijn bekendheid zorgde ervoor dat ik dit eens aanzette. Maar de grootheidswaan van deze mijnheer blijkt op niets gestoeld. Wat een slome platgeproduceerde bende allemaal. Gauw wegspoelen met iets sterkers.

Wat bizar eigenlijk dat All Day hier niet opstaat, die track is kwalitatief echt zoveel malen beter dan zo'n beetje elk nummer van dit album. Wat maakt het dat hij besluit die track er niet op te zetten?

avatar van BoordAppel
Niet dat het echt slecht is maar op Yeezus kwam Kanye toch veel origineler uit de hoek. Misschien wil het kwartje vallen als ik er nog wat vaker naar luister.

avatar van lowieke
BoordAppel schreef:

Ik krijg de indruk dat dit album (en daarmee dus ook allday etc) onderdeel is van iets veel groters. Aangezien hij het over 40 nummers met alleen al Kendrick heeft en deze zomer weer een nieuw album dropt.

avatar van Johnny Marr
Ik ben eruit: Father Stretch My Hands (Pt. 2 erbij gerekend uiteraard) is gewoon het allerbeste nummer op dit album, en staat schandalig laag in de statistieken.

avatar van kobe bryant fan
Johnny Marr schreef:

Na de opener ook voor mij hier het hoogtepunt, ik las ergens onlangs of het mogelijk was om kubistische muziek te maken, aangezien Mr.West zichzelf al eens graag met Picasso vergelijkt.
Ik denk dat door de afgelijnde en strikt gescheiden delen op Father Stretch My Hands deze nog het dichtst in de buurt komt.
Ik blijf erbij, de langere nummers zijn in principe beter songmateriaal, maar geef mij maar de overload aan ideeën en fragmenten van de eerste helft. Geweldige flow heeft die kant.

avatar van Bert Wasbeer
De hype rond mbdtf begreep ik na luisteren nog wel maar hier kom ik tot nog toe niet door, ik snap niet waar hier de grootsheid van kunst in zit. Ik hoor vooral heel veel aanzetten tot iets aparts maar enkel en alleen apart maakt iets nog niet goed.

avatar van Chicken Sun
Zijn eerste slechte album. Ultra Light Beams, Wolves, FML en Real Friends mogen er zijn maar op een album van 18 (!) nummers is dat wel echt bitter weinig. Luie lyrics en gewoon te choppy muzikaal gezien. Geen focus, niet meeslepend.

avatar van dons
Voor het grootste gedeelte eens met Chicken Sun alhoewel de betere nummers voor mij wat sterker tellen dan de opvullers. Toen Real Friends uitkwam was ik meteen hooked en aangezien ik Wolves al een sterk nummer vond had ik erg hoge verwachtingen van het album. Daarna kwam No More Parties in L.A. uit als ik het me goed herinner en dat was weer een sterk nummer qua beat, flow en bars van beide Kanye en Kendrick. Toen kwam het enorm slechte Facts uit waarbij ik enorm hoopte dat het niet op het album zo verschijnen, tevergeefs. Ondanks Facts keek ik nog steeds uit naar het album..

..Uiteindelijk is het dus tegengevallen. Mijn grootste kritiek is dat het gewoon aanvoelt als een bij elkaar geraapt zooitje nummers. Het is geen geheel, met duidelijk begin en eind en een doorlopend verhaal. Na een sterk begin met Ultra Light Beam (waarin Chance echt MURDERT) komt het minder boeiende father stretch my hands tweeluik met daarna het afschuwelijke Famous. God wat vind ik dat een slecht nummer. Kanye die gewoon lelijke shit zegt (o.a. over Taylor) en Rihanna die iets erbij zingt wat totaal niet overeenkomt met wat Kanye zegt, en dan zo'n random sample op het eind erbij. Snap er de ballen van. Verder weer een aantal fillers, vind Freestyle 04 wel een lekker grimmig nummer maar te kort en het past ook niet op het album. In ieder geval gaat het album gelukkig na de grappige I Love Kanye skit weer de goede kant op. Waves vind ik gewoon een lekker nummer, niets meer en niets minder. Real Friends blijf ik één van de beste nummers van Kanye vinden tot nu toe, en Wolves is ook sterk (hoewel ik het jammer vind dat Sia en Vic Mensa weg zijn). 30 hours is niet verkeerd, klinkt heel relaxt maar ook niet echt memorabel voor mij. No More Parties in L.A. is gewoon weer kwalitatief goed evenals Fade, hoewel ik het een iets te harde banger vind als outro voor een album.
Van Facts weten jullie al wat ik ervan denk.

Long story short, album zonder duidelijke structuur met enorme ups en downs, voor nu eventjes een kleine 7 van mij.

Overigens ben ik ook begonnen met videoreviews als hobby met een goede vriend van me,
voor de eventueel geïnteresseerden:

Rico & Luke review: Kanye West - The Life Of Pablo (dutch) - YouTube

avatar van Cor
Cor
Tja, ik zal me nooit helemaal verliezen in hip-hop, maar de 'grote jongens' (Kanye West, nu ook Kendrick Lamar, Outkast, etc) houd ik wel in de gaten. Op deze plaat staan een paar echt pakkende nummers, die echt onder de huid kruipen, maar ook veel nietszeggend geneuzel.
En idd (ik heb het hier al een paar keer gelezen): het is niet echt een hele samenhangende plaat. Allemaal random geplaatste brokstukjes. Afijn, best wel een aardig plaatje, maar het beloofde meesterwerk is het voor mij niet geworden. Vond ik MBDTF toch een pak beter.

Dikkop
De nummers na Wolves zijn toch duidelijk bonus nummers?

avatar van ArthurDZ
Jep, zegt hij ook zelf in 30 Hours. Maar ik heb de plaat nu al zo vaak gedraaid met bonusnummers inclusief, dat ze voor mij nu ook tot de plaat zijn gaan behoren. En waarom ook niet, het gaat om een paar van de beste nummers van The Life Of Pablo.

Dikkop
Persoonlijk vind ik de eerste (chaotische) helft de beste. Maar ik kan goed geloven dat ik daarmee in de minderheid ben. Niet dat de bonustracks slecht zijn. Maar ik beluister ze liefst afzonderlijk van het album.

Dikkop
Kanye is trouwens nog steeds aan het werk aan dit album als we zijn twitter moeten geloven.

avatar van kobe bryant fan
Dikkop schreef:

Hetzelfde hier, fantastische songs maar ze breken de flow van de plaat.

dons schreef:

voor de eventueel geïnteresseerden:

Rico & Luke review: Kanye West - The Life Of Pablo (dutch) - YouTube

Heb me kapot geamuseerd tijdens het kijken van deze video, keep up the good work guyz!

avatar van ArthurDZ
Lyrics van Famous zijn lichtjes gewijzigd. Maar de beruchte Taylor Swift-line heeft hij gelaten zoals het was. Baas

avatar van Johnny Marr
Yeezus, wat komt Chance the Rapper toch hard op Ultra Light Beam. Had trouwens tot vandaag niet eens door dat het Chance was, ik dacht altijd dat het gewoon Kanye zelf was.

avatar van lowieke
Hij is wederom aangepast. Frank ocean en carlline shaw zijn ingeruild voor Sia en Vic mensa. En Frank Ocean schijnt met een eigen nummer er op te staan... Franks song

avatar van Johnny Marr
Het is echt een beetje belachelijk aan het worden, dat aanpasgedoe...

avatar van Slowgaze
Oké, heel leuk allemaal, Ye, maar laat er nu gewoon fysieke exemplaren van persen. Je weet dat ik van je hou, no homo, maar ik begin een beetje m'n geduld te verliezen met je fratsen. En ga ook even sorry zeggen tegen Taylor. x

Slowgaze schreef:

Dit. Ik wil dit in mijn handen. Het album, welteverstaan.

avatar van dons
Johnny Marr schreef:

Doet ons goed om te horen:) We gaan dit weekend het ''untitled unmastered'' album van Kendrick Lamar reviewen en daarna proberen wat meer verschillende genres te coveren. Feedback/tips zijn altijd welkom

even on topic: vind het ook geen goede zet van Kanye dat het album nu weer wordt aangepast. Ik vond de versie van Wolves met Sia en Vic wel beter, maar als je een album na een redelijk lange periode van hype en hoge verwachtingen dan eindelijk uitbrengt laat dat dan ook het eindproduct zijn.