Red Hot Chili Peppers - Californication (1999)

Label: Warner Bros.

1. Around the World (3:58)
  2. Parallel Universe (4:30)
  3. Scar Tissue (3:37)
  4. Otherside (4:15)
  5. Get on Top (3:18)
  6. Californication (5:21)
  7. Easily (3:51)
  8. Porcelain (2:43)
  9. Emit Remmus (4:00)
  10. I Like Dirt (2:37)
  11. This Velvet Glove (3:45)
  12. Savior (4:52)
  13. Purple Stain (4:13)
  14. Right on Time (1:52)
  15. Road Trippin' (3:25)
  16. Gong Li * (3:43)
  17. How Strong * (4:42)
  18. Instrumental #2 * (2:34)
  19. Quixoticelixer * (4:48)
  20. Over Funk * (2:58)
  21. Fat Dance * (3:40)
avatar van Migo
Topalbum..klassieker gaat me toch iets te ver.

Ik heb dit album vaak gedraaid, maar ik kan hem niet hoger geven dan 2,5*, dat is het me gewoon niet waard.

avatar van Reint
Evenals BSSM vind ik het nogal leeg, maar deze op een andere manier. De muziek is gewoon weinig verassend, en daardoor niet erg goed. Porcelain is prachtig, en verder zijn er een paar aardige nummers. Meer niet. 2,5

clutch
Soms een beetje saai. Soms een beetje voorspelbaar, maar toch vind ik het een heel lekker klinken.

3.5

The Deftone
Ik heb geen slecht nummer gevonden op deze cd. Zeker nummers als californication, other side, around the world, zijn echt brute nummers. 4.5*

avatar van swoon
De RHCP liggen mij helemaal niet, maar dit is wel een goede plaat van hen.

3.5*, want meer kan ik echt niet geven. En ik blijf er nog steeds heel ver van weg.

Stem verhoogd naar 4*. Zalige plaat

The Deftone
Deze plaat is gewoon briljant!

Mooi album en de nieuwe richting in na het drugsgebeuren. Het intro van Californication blijft genieten. Parallel Universe, Scar Tissue en Otherside achter elkaar zijn echt 11,82 minuten om even helemaal te relaxen.

Het eerst peppers album dat ik me aanschafte. Staan heel erg leuke dingen op. Scar tissue, otherside, get on top, parallel universe en road trippin' zijn mijn favorieten. Vind het echt verzameling sterke songs. En ik hou van die typische peppers sound!!

EVANSHEWSON schreef:
Tja, het verschil in leeftijd tussen de luisteraars is hier van doorslaggevende aard; Zelf ben ik haast 50, voel me nog superjong, maar ik hou nu veel meer van GESTRUCTEERDE muziek, en die vind ik op deze Peppersplaat méér terug dan op eerder werk; dit zijn vaak complete en echte songs, met een goed uitgewerkt refrein en melodie, en dat was wat voor mij de Peppers ten tijde van BloodSugar... teveel mankeerden...
Op deze formidable plaat vind ik dat allemaal wel, daarom vind ik Road Trippin', Scar Tissue, Californication, Otherside NET ZO STERK, het is wat ten koste van de FUNKRIFFS, maar mij hoor je niet klagen, ik vind de EVOLUTIE die de Peppers doormaken juist zo BIEZONDER en GESLAAGD ! Zéér geslaagde plaat !

Ik zou beter mijn posts herlezen alvorens ze te plaatsen.

Ik bedoelde "gestructureerde songs" en er staat iets anders haha.

Maar blijf deze hun beste vinden. Stadium Arcadium is voor mij een stap achteruit.

Deze ga ik gelijk opwaarderen naar 5 : Maximale score voor deze formidabele en warme topplaat!
*****

EVANSHEWSON schreef:
Stadium Arcadium is voor mij een stap achteruit.

.... maar een sprong vooruit vergeleken met By The Way!
Dat album was goed beroerd!

neen, hoor op dit album en stadium arcadium proberen ze nog te funken, met de nadruk op PROBEREN, op By The Way hebben ze beseft dat ze het niet meer konden, wat ook een beter album heeft afgeleverd, geen vals gefunk meer, De singles vind ik nog ok, maar get on top, around the world en i like dirt, pakweg slecht gewoon.

By The Way is dan wel een vreselijk saaie plaat vind ik

deze is dan beter, ondanks dat 'valse gefunk'

die drie nummers die je noemt zijn inderdaad slecht, klinkt echt alsof ze het willen maar ze kunnen het gewoon niet meer

felix89 schreef:
I like dirt is nu ook niet mijn favoriet maar get on top en around the world vind ik toch echt cool met energie zoals je verwacht van deze band.

clutch schreef:
By The Way is dan wel een vreselijk saaie plaat vind ik

deze is dan beter, ondanks dat 'valse gefunk'

By The Way is inderdaad een saaie plaat. Overigens deden ze dat 'valse gefunk' ook al voor Blood Sugar Sex Magic. BSSM is wat mij betreft het enige album dat van voor tot achter echt goed 'funkt'. Daarvoor en daarna is dat nooit meer geëvenaard.

dit zijn nou echt the peppers samen met by the way echte steengoede albums.. stadium arcadium is inderdaad wat minder daarom krijgt dees ook al mijn credits ***** voor dit geweldige album

petersmit2 schreef:

Dit album kan inderdaad niet genoeg bejubeld worden, dus doe maar op, mijn beste !

(zie ook mijn eerdere bespreking, geheel subjectief natuurlijk, hoe kan dat ook anders bij muziekbeleving ?? )

black/bird
Dit album was wel lachen, daags na de aankoop snel geruild voor Blur's 13

0.0*

black/bird schreef:
Dit album was wel lachen, daags na de aankoop snel geruild voor Blur's 13

0.0*

Ach, ik heb wel eens snel een squash-racket geruild voor een badmintonracket en ben blij dat ik nog steeds badminton speel op een behoorlijk niveau, want van squash begreep ik toch geen sikkepit.

Misschien bij jou zo ook met Californication ?

black/bird
i hope so, maar squash is ook echt een vrouwensport

avatar van Stripe
Dat is de eerste waarvan ik hoor dat deze cd echt slecht is
Ten minste van iemand die de Peppers kan aanhoren.

Voor mij was dit de cd waarmee mijn cd collectie begon. Geniaal album. Ik kan hier echt geen favoriete in aanwijzen..

avatar van Martinozzz
Mijn eerste Peppers album, vind 'm nog steeds geweldig! Mijn favoriete nummers zijn Parallel Universe, Californication en Scar Tissue.

Martinozzz schreef:

Groot gelijk, dit is gewoon het allerbeste Peppersalbum dat ze gemaakt hebben.
Ik vnd hun nieuwste worp Stadium Arcadium nog niet aan de knieën reiken van dit pareltje! Hallelujah!

Lekkere plaat hoor.

Hoewel Porcelain er van mijn part niet op had gehoeven, klnkt niet zo lekker als de andere songs op het album.

4.5*

avatar van Reint
Porcelain vind ik tegenwoordig het beste nummer van de plaat. Het enige nummer wat me nog raakt.

king_arthur schreef:

Vals gefunk op de oude Pepper-platen?
Daar kan ik toch even geen soep van maken...

kaztor schreef:

Vals gefunk op de oude Pepper-platen?
Daar kan ik toch even geen soep van maken...

Er stond 'vals gefunk'. Dus tussen quotes en zo is het ook bedoeld. Ook omdat dit was als reactie op hoe clutch het noemde in zijn commentaar.

king_arthur schreef:

Vals gefunk? luister toch maar wat beter, ze spelen heel wat betere funk dan nu in ieder geval, het enige probleem bij die oudere platen is de productie, helemaal niet het gefunk.

felix89 schreef:

Moet ik nu nog een keer gaan uit leggen dat het niet zo bedoeld was, maar ik het gequote heb gebruikt, omdat iemand anders (clutch) het eerder zo noemde en ik daar op reageerde?