The Veils - Nux Vomica (2006)

Nieuw-Zeeland
Label: Rough Trade

1. Not Yet (4:54)
  2. Calliope! (3:35)
  3. Advice for Young Mothers to Be (3:25)
  4. Jesus for the Jugular (4:46)
  5. Pan (4:58)
  6. A Birthday Present (3:43)
  7. Under the Folding Branches (3:23)
  8. Nux Vomica (5:30)
  9. One Night on Earth (4:08)
  10. House Where We All Live (5:06)
  11. Night Thoughts of a Tired Surgeon * (2:54)
Sterker: ik krijg de indruk dat ze de boel hier volgen en daarna zelf met hun stukjes en aanbevelingen komen.....

Mojo Pin
In de openingspost leg jij ook al de link met Nick Cave...

Mojo Pin schreef:
In de openingspost leg jij ook al de link met Nick Cave...

Ja, maar dat kan iedereen wel constateren. En dat lees je ook wel in alle recensies die over deze cd geschreven zijn.

Dan heb ik niks gezegd!

Ik kan het zelfs begrijpen dat een aantal mensen deze cd daardoor juist minder vinden. Die gaan het toch te veel met Nick Cave vergelijken wat dan in het nadeel uitpakt voor deze cd, omdat ze Cave the real thing vinden.
Op deze cd valt natuurlijk ook niks wereldschokkends nieuws te ontdekken.

aidoo
Bij dit album is het misschien handig om het minste nummer aan te wijzen.. aangezien vrijwel alle nummers vrij sterk zijn A Birthday Present vind ik na het album een paar keer beluisterd te hebben het minste nummer..

Voor de rest een lekker album .. 4* met stijgpotentie.

avatar van Coldplayer
Ben bang dat je op lyrics nog ff zult moeten wachten, maar zal vast niet lang meer duren...

avatar van Raznov
prachtig album. 4.5* een van de betere dit jaar. Heerlijk emotioneel. House Where We All Live is vreemd genoeg mn favo nummer op dit moment.

avatar van De Geu$
Afgezegd voor Lowlands hoor ik net....

Travisaholic!
De Geu$ schreef:
Afgezegd voor Lowlands hoor ik net....

Nee!?!!

avatar van Zavo
Bron? Niks van gehoord, ik hoop dat het onzin is. Zou jammer zijn.

avatar van LittleBox
Trouwens.. weet iemand een site waar de lyrics van dit album staan?

Nog nergens, maar ik denk dat het snel hier te vinden zal zijn.

En hebben ze ALWEER afgezegd voor Lowlands?? Het zal toch niet waar zijn.... Twee jaar geleden was het voor mij één van de redenen om te gaan...

*Laura*
Ze komen wel naar de Botanique in oktober, en reken maar dat ik daar bij zal zijn!

aidoo
Ik heb nog niemand gehoord over nummer 2, Calliope!... nou bij deze dus.. wat een heerlijk nummer!

Stem inmiddels verhoogd naar 4,5*

avatar van swoon
Ik vind het tot nu toe wel goed, eigenlijk. Heb het wel nog niet helemaal geluisterd, maar ik ga ze waarschijnlijk wel zien op pukkelpop. Ik hoop dat het goed gaat worden.

avatar van swoon
Dit is leuke muziek, zeg. Echt heel aanstekelijk en vooral het derde nummer vind ik op dit moment heel leuk. Het tweede is ook zeer goed.
Ik ga nog even wachten op een ster, maar ik denk toch aan de 4

avatar van Lukas
De rustige nummers zijn goed tot zeer goed, als het iets harder wordt denkt de zanger zo'n raar stemmetje op te moeten zetten dat het behoorlijk irritant wordt. Al met al 3.5*

Lukas schreef:

Je bedoelt dat snerpend stemgeluid zoals in bijv. de opener en Jesus For The Jugular? Dat vind ik juist lekker!

avatar van Lukas

Precies! Ik dus niet

Mojo Pin
Nux Vomica: nu ook op de luisterpaal

avatar van Coldplayer
LittleBox schreef:

Nog nergens, maar ik denk dat het snel hier te vinden zal zijn.

Denkje? Hmm ze hebben er (nog) niet eens alle nummer van The Runaway Found staan...

Lukas schreef:

Precies! Ik dus niet

Me neither, maar grappige is dat als ik dit album geluisterd heb ik daarna regelmatig "jesus for the jugular on in a time" of "let him go, let him go for me" door de kamer schreeuw/gil

(ik ben er nog niet uit of dit liedje me toch onbewust meer doet of dat ik het deuntje van "the advice for young mothers to be" uit mijn hoofd probeer te krijgen )

Toine Rorije
Ik vind het altijd jammer als hij gaat proberen de Nick Cave uit te hangen. Dat levert doorgaans weinig geslaagde nummers (Jesus for the Jangular e.d.) op, terwijl als hij gewoon doet waar hij goed in is (het schrijven van goed lopende popnummers) het resultaat een stuk beter aanhoort (bijv Not Yet). Het album zelf is over het algemeen wel gelijkwaardig aan de voorganger. Fijn dus, al had A Birthday Present er van mij niet zo nodig op gehoeven. 3*

Mojo Pin
A Birthday Present vind ik ook het minste nummer. Jesus For The Jugular daarentegen...

Nux Vomica....wat een nummer!!

aidoo schreef:

Voor de rest een lekker album .. 4* met stijgpotentie.

Trouwens.. weet iemand een site waar de lyrics van dit album staan?

@aidoo:Heb net dappere poging gedaan om 'Jesus for the jugular' uit te werken op http://www.lyricwiki.org/The_Veils:Jesus_for_the_Jugular - Johan

En inmiddels is de cd verkrijgbaar (opvallend veel vroeger al): heerlijk om deze gewoon echt te hebben

Mojo Pin
Waar heb je 'm gehaald aERo?

jolbers schreef:

Komt voor het overgrote deel overeen met wat ik hoor, goed werk

Mojo Pin schreef:
Waar heb je 'm gehaald aERo?

Plato levert hem al

avatar van twin
Not Yet is mijn favo, ik verwonder me erover dat niet meerdere dat zo ervaren, dat nummer is zo dramatisch (in de goede zin des woords)