The Veils - Nux Vomica (2006)

Nieuw-Zeeland
Label: Rough Trade

1. Not Yet (4:54)
  2. Calliope! (3:35)
  3. Advice for Young Mothers to Be (3:25)
  4. Jesus for the Jugular (4:46)
  5. Pan (4:58)
  6. A Birthday Present (3:43)
  7. Under the Folding Branches (3:23)
  8. Nux Vomica (5:30)
  9. One Night on Earth (4:08)
  10. House Where We All Live (5:06)
  11. Night Thoughts of a Tired Surgeon * (2:54)
avatar van Ward
Voor het eerst geluisterd op de luisterpaal. Wat een prachtalbum! Ik had echt het gevoel alsof ik naar iets heel bijzonders zat te luisteren. Deze ga ik vrijdag kopen, dat is zeker.
Trouwens ik kende een andere versie van House Where We All Live van een Rough Trade-sampler en die vond ik misschien nog wel mooier dan deze versie.

avatar van Woody
Ik ben het album nu voor het eerst aan het luisteren. Ik kan moeilijk de vergelijking met Cave loslaten. Want dan valt ie tegen. Eigenlijk onzin! want de plaat zit vol kwaliteiten en erg erg gave nummers. Ik stem wel als ik de Cave devil heb verjaagd!

avatar van Zavo
Ik vind de nieuwe nummers live beter overkomen dan op dit album. Hij is wel goed, maar valt me toch een beetje tegen.

avatar van LittleBox
twin schreef:
Not Yet is mijn favo, ik verwonder me erover dat niet meerdere dat zo ervaren, dat nummer is zo dramatisch (in de goede zin des woords)

Mee eens. "All my fears, they come to me in dreams" Prachtnummer, prachtplaat, pracht-alles

Mojo Pin
"All my fears, they come to me in threes" toch?

avatar van Coldplayer
niet "All my fears, will come to me in dreams"?

(Mojo pin jij bedoelt "trees" denk ik? Dreams lijkt me logischer)

In threes.

Vandaag bij Plato geweest, vanaf morgen pas zeiden ze. Maar de plaat is echt meesterlijk, weinig platen weten me zo te raken in zo`n kort tijdsbestek. Hij hoeft nauwelijks nog te groeien en staat bij mij nu op 4.5* en met dank aan 3 voor 12 en hun luisterpaal. Mooiste song: Under the folding branches.. Echt prachtig, Zavo waar heb je ze live gehoord? ben benieuwd.

Omayyad
Ik heb de plaat nu zo'n vijf keer beluisterd en ik moet zeggen dat het gebodene me steeds meer gaat aanspreken.

avatar van Nicolage Rico
Songwriter/zanger Finn Andrews heeft al zijn bandleden naar huis gestuurd en komt terug met een nieuw album en een nieuwe band. Deze bandleden geven hem een vertrouwend gevoel, aangezien 2 bandleden ex-schoolmaatjes zijn. Daardoor durft Finn meer uit de kast te halen qua zang. Hij zegt over zichzelf: "Ik heb een enorm vreemde stem". Voorheen moest hij erg wennen aan z'n eigen stem en het liefst vervormde hij zijn stem totdat hij tevreden was.

Ik ben benieuwd of hij daadwerkelijk alles uit de kast haalt op dit 2e album.

Electro_
Ik denk dat dit gewoon niet m'n ding is. Toch is het niet helemaal slecht, want die stem vind ik best wel gaaf. Na een paar nummers begint het me wel wat te vervelen.
Jesus For the Jugular is wel een goed nummer!

Nicolage Rico schreef:

Sterker nog, een van hen is zijn vriendin

Electro_ schreef:
Jesus For the Jugular is wel een goed nummer!

Kwestie van vaker luisteren, electro_ Ik weet niet wat je van The Runaway Found vond?

Jesus For the Jugular is wel het meest harde nummer van het album ja, errug lekkerrrr

Electro_
Dit is m'n eerste kennismaking (of is er meestal maar 1 kennismaking? ) van The Veils. Maar vooruit, ik geef het nog wel een paar kansen!

avatar van the viking
Van mij mogen ze de absolute prijsnummers Nux Vomica en One Night On Earth wel op single uitbrengen(steken er met kop en schouders bovenuit en worden niet om zeep geholpen door de overdreven manier van zingen van Finn Andrews) Jammer want kwalitatief is het verder een prima cd

Electro_ schreef:

Om hopelijk die eerste "onvoldoende" voor deze cd weer teniet te doen

avatar van Lukas
Lukas schreef:
De rustige nummers zijn goed tot zeer goed, als het iets harder wordt denkt de zanger zo'n raar stemmetje op te moeten zetten dat het behoorlijk irritant wordt. Al met al 3.5*

Ik maak er 4*, al gaat mijn commentaar nog steeds op. Alleen beginnen de betere nummers iets meer te overheersen.

avatar van oruiz

link naar de clip van het nummer Advice for Young Mothers to Be

Werkt niet.

*Laura*
Wow, net als de voorganger een prachtige plaat. Ik kan wel niet zeggen welke van de twee de beste is. Deze is als geheel misschien net iets beter, maar de vorige had dan wel weer The Leavers Dance, een song die in mijn ogen door geen enkel ander Veilsnummer overtroffen wordt. Ik hou het erbij dat beide cd's 4.5* waard zijn, en misschien wordt dat in de toekomst zelfs een 5*.

Op Nux Vomica zijn mijn favoriete nummers overigens de vurige songs Jesus For The Jugular en Nux Vomica, en het mooie Under The Folding Branches. Ook One Night On Earth vind ik heerlijk; het lijkt een eerder luchtige song in vergelijking met de andere nummers, maar dat maakt het niet minder meeslepend.

Mojo Pin schreef:

Sterker nog, een van hen is zijn vriendin

Op de vorige cd staan vaste vriendin Sophia en beste vriend Liam trouwens vermeld in het dankwoordje, dit keer worden ze vooraan als bandleden vernoemd.

Mojo Pin schreef:
In threes.

In dreams, volgens het tekstboekje.

Mojo Pin
Hm, dan had ik het toch verkeerd gehoord.

avatar van Petterson
De eerste seconden van het nummer Nux Vomica, komen me trouwens wel erg bekend voor, een Deep Purple nummer volgens mij.

avatar van oruiz
Hier dan de link naar de clip van het nummer Advice for Young Mothers to Be. Het rare is dat hij automatisch de link verandert in een foute link Dus even het raadseltje oplossen en u kunt genieten van de clip

Zie link hieronder-> tussen 'php' en 'album' moet een '?' En '/84' behoort '=84' te zijn.

avatar van musicfriek
Apart, maar nu lukt het wel. Tsja, wat moet ik van die video vinden... Hij probeert wel heel erg op Michael Stipe te lijken als ik dat zo zie. Je kunt het nummer beter horen zonder die clip te zien

Travisaholic!
Hij lijkt daar met die baby op het eind van de clip eerder op Michael Jackson.

avatar van musicfriek
En ik ga met dit Veils album een halfje omlaag. Het pakt me niet meer zoals het in het begin wel deed. Zijn stem is toch wat minder plezierig hier en daar. En een nummer als Lavinia... tsja, dat is niet te overtreffen natuurlijk 4,5*

Prachtig! In oktober klonken de nummers live al erg goed, maar op cd zijn ze ook geweldig! Ik kan niet wachten tot 4 oktober...

avatar van Ali Chemicali
Ik vind toch The Runaway Found mooier.. Ik krijg daar toch een meer puur en rauw gevoel bij. En z'n stem is te veel studio vind ik op dit album. Ik heb Finn Andrews solo het nummer Not Yet zien doen, live. En dat was wel erg goed. Tis allemaal net te ingestudeerd vind ik