The Strokes - Is This It (2001)

Label: RCA

1. Is This It (2:34)
  2. The Modern Age (3:32)
  3. Soma (2:37)
  4. Barely Legal (3:58)
  5. Someday (3:07)
  6. Alone, Together (3:12)
  7. Last Nite (3:17)
  8. Hard to Explain (3:47)
  9. New York City Cops (3:36)
  10. When It Started * (2:57)
  11. Trying Your Luck (3:27)
  12. Take It Or Leave It (3:16)
Mayne schreef:
The Strokes zijn samen met The Libertines voor mij het enige goede uit al die britrock bandjes.

The Strokes komen echter uit New York, Amerika.

Mayne
Ligt New York in Amerika ja?

Ik wil maar zeggen dat The Strokes samen met The Libertines die hele britrock hype hebben gestart (Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Kooks, etc.) Van al die bandjes liggen de eerste twee mij het meest. Of ze nou uit Togo of uit de US komen.

avatar van gweah
Ik ben verslaafd aan dit album. Weet niet wat het is maar het zijn ook allemaal gewoon erg sterke songs, enorm pakkende melodien.
Normaal gesproken is dit helemaal niet mijn genre. Maar ik kan dit blijven draaien.

Grappig die dromerige reacties van de stad verlangende dorpsbewoners... ik zou zeggen pak je koffers en verhuis!

avatar van dix
dix
Mayne schreef:
Ligt New York in Amerika ja?

Wat wil je nou zeggen man. Er is helemaal niks britrockerigs aan The Strokes. Nu je het zegt klinken ze eigenlijk meer als een rockband uit Togo dan als FF

dix schreef:

avatar van Statiegeld
gweah schreef:

Ik woon inmiddels in Utrecht

Jensi
Na lang twijfelen tussen Room on Fire en Is this is toch maar deze plaat gekozen. Blijft het beste werk van the Strokes. Jammer dat het daarna steeds meer bergafwaarts(met First Impressions of Earth als dieptepunt,hopelijk wordt hun volgende beter) is gegaan.

iig..Goeie plaat met 1 voor 1 top nummers die allemaal lekker wegluisteren.
Vooral de sound(dat rauwe rock n roll geluid, met de zanger die er dan soms doorheen 'schreeuwt',heerlijk!) en die leuke riffjes die maar in je hoofd blijven hangen maken deze plaat uiterst genietbaar!
Inmiddels draai ik deze nu dagelijks,ben er gewoon aan verslaafd geraakt.
"is this it' : de perfecte opener voor het album!!

avatar van tuimel
Beste album van de Strokes.
Een klassieker.
Iedere rockliefhebber moet deze in huis hebben.

avatar van jellorum
een plaatje dat ik vroeger kapotluisterde, 't was al een paar jaar geleden dat ik 'm nog geluisterd had en nu weer eens en moet zeggen dat dit toch wel 'beestige' muziek is, natuurlijk heeft het met de herinneringen die eraan vasthangen te maken maar het doet me zo melancholisch worden naar die jaren..

die zekere nonchalance vind ik echt subliem...
soundtrack van vele nachten ook...
was ik maar zo onbevangen als toen..

nou dat was het...

avatar van mpl
mpl
Kan iemand mij helpen? Ik heb de Strokes ooit redelijk goed gevonden, maar na een tijdje is het allemaal toch weggezakt, en nu vind ik er werkelijk nog weinig aan.

mpl schreef:

Ik wil je wel helpen...maar hoe;).
Enige tip van mij is dat je Is this it nog maar een keer moet opzetten.

avatar van mpl
mpl
Hoe? Mij overtuigen dat en waarom de Strokes echt goed zijn...

avatar van twelve
Simpel, luisteren!

avatar van LeRoi
Wel een leuk album, voegt echter weinig toe aan hetgeen dat al (tot dan en nu toe) in de rockhistorie is verschenen...blijft wachten op een (vernieuwende) rockband die ECHT iets toevoegt en toch met beide poten stevig in het (weliswaar overvolle) rockmoeras overeind blijft staan...

LeRoi schreef:

Denk dat je dan lang kunt wachten. Naar mijn mening komt er niet meer zoiets als een rockband die echt iets gaat toevoegen en met beide poten trouwe blijft aan "rock". Op het gebied van rock(muziek) is vrijwel alles al gedaan. Of er moet opeens een gewelde gypzy/jazz/metalband met hiphop invloeden komen ofzo...

Denk dat "the next big thing" meer in stroming van electronishe muziek zal zijn..mja we shal see.

avatar van roelenbastiaan
Redelijk goede plaat.
Je hoort in dit album trouwens wel veel andere bands weer terug; Franz Ferdinand, Artic Monkeys, Queens Of The Stone Age, Interpol etc.

avatar van LucM
Ik hoor daar eerder invloeden van Velvet Underground en the Stooges in. Trouwens Franz Ferdinand, Arctic Monkeys en Interpol ontstonden pas na het uitbrengen van dit album, zij kunnen the Strokes onmogelijk beïnvloed hebben.

LucM schreef:

avatar van korenbloem
LucM schreef:

Meeneens, alleen doet de sound meer lijken op de pop balads van Franz Ferdinand en kornuiten dan op de VU en the Stooges. Beide bands waardeer ik heel erg. De melodieuse Garage Rock, is zeker iets wat volgens mij veel mensen aanspreekt en zal aanspreken. Alleen is dit natuurlijk gewoon matig tot zwak in vergelijking met de VU en the Stooges. Waar deze 2 bands hun eigen weg gingen en een eigen sound ontwikkelde. Gebruikt deze band juist de ideeën van deze bands en vormt dit om in goed herkenbare (toekomstige )rockpop klassiekers. Want herhaling van wat al is, lijkt toch een beetje het motto te zijn van dit album. LeRoi beschrijft het perfect. Hierbij voeg ik ook even zijn stukje toe:

slaat precies de spijker op zijn kop.

avatar van Gyzzz
jellorum schreef:

die zekere nonchalance vind ik echt subliem...

Dit is inderdaad precies waarom ik hier zo graag naar luister, en het is ook hétgene dat de Strokes onderscheidt van al dat waarmee ze vergeleken worden.

Dit is mijn favoriete album, allemaal sterke nummers. Julian Casablancas heeft een saaie stem, maar in combinatie met het slagwerk en de gitaren geeft dit een perfecte sound.

RedLightCityBoy
Ja, dit vind ik echt hele sterke muziek.
Het is echt een unieke vorm van rock wat prachtig in elkaar valt.
Ik begin me steeds meer te interesseren in dit genre.
Post Rock ligt mij toch veel beter dan classic rock, gek genoeg.

Op dit uitmuntende debuut van The Strokes wordt elk instrument vol passie en talent bespeelt. Sterke gitaren zorgen voor een onbeschrijvelijke warmte in elk nummer.
De electrische en de Rhythm gitaar is een sterk samenspel wat op dit album prachtig wordt samengevoegd en afgewisselt.

Daarnaast is drummer: Fabrizio Moretti geweldig te horen op de drum met een unieke sound. De zanger Julian Casablancas ligt mij positief in het gehoor. Een lekker rauw randje af en toe en hij maakt het plaatje van deze erg sterke band.

Toch heb ik soms het gevoel dat het af en toe een beetje te veel van het zelfde is. Op nummers als: Soma, Last Night en Alone, Together is alle orginaliteit te vinden. Maar dat is in mijn ogen zeker niet zo bij elk nummer. Dat maakt elk nummer niet slechter (alleen ik denk dus dat The Strokes meer te bieden hebben).

Moeilijk...zo'n cijfer voor deze cd.

avatar van GarnalenPeller
RedLightCityBoy schreef:

Post Rock ligt mij toch veel beter dan classic rock, gek genoeg.

Ik weet niet tot wat voor een stroming dit behoort maar het is absoluut geen post-rock.

Post-Rock is gewoon moderne rock.

Rock=rock. Is het zo moeilijk?

avatar van GarnalenPeller
Ja, volgens mij heeft RLCB gelijk. Anyway, ik ga mijn laatste aanwinst op Post-Hip-Hop gebied checken.

D-ark schreef:

Rock=rock. Is het zo moeilijk?

Nee want de sound van oude rock is tochwel totaal anders dan nu.
Dus rock = niet altijd hetzelfde.

gipspoot
Ik moet je hier ook tegenspreken dit is in de verste verte geen post rock. Ik zou het houden op garage rock. Post betekent overigens niet hetzelfde als modern ofzo

avatar van kaztor
Garage Rock, met Hoofdletters, gespeeld in een soort van onoverwinnelijke adrenalinetrip tijdens Hun Moment!!

Post-Rock is gewoon moderne rock.

The Strokes heeft niets met postrock te maken. En postrock is ook niet per se moderne rock.

Van Wikipedia:

Post-rock is rock georiënteerde kunstmuziek die zich kenmerkt af te wijken van de traditionele structuren van de populaire muziek (bvb het strofe-refreinprincipe), maar wel gericht is op grote dynamische verschillen en langdurige geluidsstructuren. Post-rock is vaak instrumentaal en heeft lang uitgerekte composities. Het kan gezien worden als een reactie tegen de Grunge, Stonerrock en Nu-metal, weliswaar als indie rock gepresenteerde alternatieve muziek, maar in werkelijkheid door de creatieve interventie van de grote platenmaatschappijen steeds meer vervlakt tot formulistische mainstream gitaarrock.

The Strokes is gewoon een normaal rockbandje met een gigantische promotiemachine achter zich (destijds stonden in Engeland commerciele platenwinkels als HMV in ieder geval vol met reclame voor dit album).