The Strokes - Is This It (2001)

Label: RCA

1. Is This It (2:34)
  2. The Modern Age (3:32)
  3. Soma (2:37)
  4. Barely Legal (3:58)
  5. Someday (3:07)
  6. Alone, Together (3:12)
  7. Last Nite (3:17)
  8. Hard to Explain (3:47)
  9. New York City Cops (3:36)
  10. When It Started * (2:57)
  11. Trying Your Luck (3:27)
  12. Take It Or Leave It (3:16)
avatar van Nicolage Rico
The Strokes lijkt me juist bijna het tegenovergestelde van post-rock.

Lekkere, korte nummertjes waarbij niets aan de hand is.

avatar van Booyo
Is This It.. Wat een almachtig mooie track..

avatar van Manuel
De versie van dit album waar je een dvd bij krijgt, is toch gewoon hetzelfde? Zelfde studio album nummers? De versie met dvd is namelijk vaak veel goedkoper dan die zonder, vreemd?

avatar van bver
Manuel schreef:

Die is helemaal dezelfde. Heb de versie met de DVD aangeschaft omdat die inderdaad goedkoper is, hoe raar het ook klinkt....

avatar van Lennart_M
Van de week voor 5€ op de kop getikt, maar ik heb deze cover

avatar van Yeahz
Amerikaanse 'gekuiste' versie

avatar van De-noir
Zonder New York City Cops waarschijnlijk. Lag nogal gevoelig destijds..

avatar van Lennart_M
Mis ik dan veel?

De rest is trouwens best leuk. Dat is precies het goeie woord voor dit album: Leuk

Valt mee

avatar van Reint
Lennart_M schreef:
Mis ik dan veel?

Ik vond gek genoeg New York City Cops helemaal niet op de rest van het album passen, wat toch wat gestileerder klinkt dan NYCC. Dat kwam ook omdat ik de 'Amerikaanse versie' als eerste hoorde. When It Started heeft dat strakke wel.

Dus wat mij betreft heb je zelfs de definitieve versie van het debuut te pakken.

Het nummer is geweoon hier te belusiteren, toch wel een prettig nummer.
YouTube - New York City Cops - The Strokes

Ik ga zeker nog eens de Amerikaanse versie bestellen, speciaal voor When It Started en het hoesje.

avatar van philtuper
Geweldige eerste plaat die ze niet meer overtroffen hebben. Vrijwel ieder nummer is raak!

avatar van dix
dix
Reint schreef:

Een gekuiste uitgave met aangepaste hoes kan niet 'de definintieve versie' zijn lijkt mij.

De definitieve versie is ongekuiste met new york cops.

avatar van Sven Vermant
Heerlijk album wat ik veel te laat heb ontdekt.
dit jaar pas... ahum.
Het is precies de soort muziek die voor mij is weggelegd.
Lekkere ongecompliceerde rock. Ik zet hem vaak op in de auto onderweg van werk naar huis. Als ik thuis kom ben ik alle sores van de dag weer vergeten.
Hard to Explain, Someday, Last Nite zijn geweldige songs.
Eigenlijk staat er geen één slecht nummer op.

5* en een plek in mijn top 10.

SSS
Ben 'm aan het luisteren en het klinkt goed maar de instrumenten komen vaak boven de zanger uit. Ik kan het maar moeilijk verstaan, en als ik het dan kan volgen voorkomen die drums en gitaren dat wel weer, hehe!

Ik had het niet verwacht, Soma en When It Started herken ik maar dat waren geen singles.

avatar van Sven Vermant
albuminfo

Volgens wikipedia alleen Hard to Explain, Last Nite en Someday.

Knappe rockmuziek met een fantastische zanger!

Het is geen revolutionaire of een gigantische mijlpaal in de rockmuziek, maar het is een verandering, iets uniek en zeer waardevol.

Nja nja, toch wel lichtjes fan aan het worden !

Terechte 4* dus (wie weet wordt het wel een 4,5).

avatar van Hendrix4live
Geen slecht album. Vond hem een aantal jaar geleden wat minder maar ik begin hem steeds meer te waarderen. En inderdaad is de zangsound heel goed. Geen perfect zangtalent, maar wel perfect voor deze muziek. Fijn plaatje.

(verwijderd)
In de OOR verkozen door een panel van 'muziekkenners' tot beste album van 2000-2009.. toch maar eens gaan luisteren dan?

Misschien wel de meest invloedrijke plaat op de alternatieve bandjes-cultuur, maar zeker niet de beste.

Voor mij persoonlijk is dit nou typisch zo'n plaat die je af en toe nog eens opzet omdat ie destijds zo leuk was.

avatar van KampF
Tussen grootmachten als Kid A en Funeral op zich een kansmaker, maar geen winnaar voor mij; ik denk dat Kid A meer heeft bereikt in de jaren nul.

Over RH: "Met vier albums in OOR's Top 100 van de jaren nul drukt Radiohead een groot stempel op de muziek van het afgelopen decennium. Naast Kid A (2000) haalden ook de overige cd's die de Britse groep dit decennium uitbracht de eindlijst: In Rainbows (2007), Amnesiac (2001) en Hail To The Thief (2003)."

Ondanks dat een zeer leuke winnaar, ik heb spontaan Modern Age gedraaid toen ik het las, geniaal nummer blijft het

avatar van Yeahz
Zet hem toch maar weer op 5*; dit blijft gewoon een van mijn all-time favorieten. Geen enkele misser, wel nogal leeftijdsgebonden denk ik. Goed, nu is het nog leuk, erg leuk zelfs

avatar van De-noir
herman schreef:

Precies zo. Nog altijd een leuk plaatje, maar ik ben er lang niet meer zo wild van als destijds. Alleen voor het uitgaan wil ik ik het trio 5,6,7 nog wel eens lekker meebrullen. Mijns inziens de drie beste nummers van deze plaat.

Dardan
Interessant stuk over o.a. dit album

Heb m ff geluisterd en tis wel 4 sterretjes waard hoor.
maar beste album sinds 2000?

Hmmm op dit moment voor mij nog niet hoor

avatar van twelve
Het gaat om de muzikale waarde dat het album heeft, de invloed die de muziek heeft gehad. Kreeg je dit in '01 ten gehore dan was het speciaal, verfrissend, indrukwekkend. Nu, bijna tien jaar later, is het zijn authenticiteit grotendeels verloren door de ontwikkelingen in de muziek gedurende de afgelopen decennia; als gevolg hiervan is de impact bij een eerste luisterbeurt nu veel minder.

avatar van otherfool
Lennart_M schreef:

New York City Cops; they aint too smaa-aaart

Ik vind dat wel grappig, ja

Ergens stiekem wel leuk dat dit plaatje overal op nummer 1 opduikt; inmiddels zouden we immers bijna vergeten dat dit destijds een niet te missen plaatje was, en (volgens de media met gevoel voor drama), de redding van Rock n Roll.

Er is idd wel het nodige uitgekomen wat misschien (vind ook ik) een stuk beter is, maar ik kan prima leven met deze keuze van de bladen.

Leuke plaat, prima sound, alleen vrij 1 dimensionaal. Het is bijna lichtvoetig door zo'n soepel drumritme en standaard gitaarspel, zodat veel nummers vrij gelijk klinken. Misschien komt het doordat de zanger alles schrijft en er te weinig creatieve flow/input in de band is. Pure speculatie natuurlijk. Sommige nummers zijn heerlijk om op zich te luisteren. Heb ik er zo een op youtube op staan, dan moet ik de neiging onderdrukken steeds op replay te drukken. Maar als album komt de eentonigheid te sterk naar voren naar mijn smaak. Ze mogen best wat meer experimenteren met ritme, en wat andere geluiden. Ondanks dat het garage-rock heet te zijn, komt het toch wat gelikt over met een soort playmobil drum en gitaar...

avatar van barrett
Ik kan mij goed vinden bij de bevindingen met Grashoppert, deze plaat klinkt leuk in de oren maar is iets te eentonig. Wat meer experimenteren had mooi geweest, maar ah, wat kan het hen schelen ze hebben blijkbaar de beste plaat uit de jaren 00 gemaakt dusja...