Oasis - (What's the Story) Morning Glory? (1995)

Label: Creation

1. Hello (3:31)
  2. Roll with It (3:59)
  3. Wonderwall (4:18)
  4. Don't Look Back in Anger (4:48)
  5. Hey Now! (5:41)
  6. [Untitled] (0:44) (0:44)
  7. Some Might Say (5:29)
  8. Cast No Shadow (4:51)
  9. She's Electric (3:40)
  10. Morning Glory (5:03)
  11. [Untitled] (0:44)
  12. Champagne Supernova (7:27)
  13. Talk Tonight * (4:22)
  14. Acquiesce * (4:25)
  15. Headshrinker * (4:42)
  16. It's Better People * (4:00)
  17. Rockin' Chair * (4:40)
  18. Step Out * (3:44)
  19. Underneath the Sky * (3:25)
  20. Cum on Feel the Noize * (5:12)
  21. Round Are Way * (5:44)
  22. The Swamp Song * (4:23)
  23. The Masterplan * (5:25)
  24. Bonehead's Bank Holiday 4 * (4:03)
  25. Champagne Supernova [Brendan Lynch Mix] * (6:58)
  26. You've Got to Hide Your Love Away * (2:15)
  27. Acquiesce [Live at Earls Court] * (3:54)
  28. Some Might Say [Demo] * (4:02)
  29. Some Might Say [Live at Roskilde] * (5:03)
  30. She's Electric [Demo] * (3:01)
  31. Talk Tonight [Live at Bath Pavilion] * (3:40)
  32. Rockin' Chair [Demo] * (4:03)
  33. Hello [Live at Roskilde] * (3:21)
  34. Roll with It [Live at Roskilde] * (4:06)
  35. Morning Glory [Live at Roskilde] * (4:45)
  36. Hey Now! [Demo] * (3:06)
  37. Bonehead's Bank Holiday [Demo] * (2:07)
  38. Round Are Way [MTV Unplugged] * (4:55)
  39. Cast No Shadow [Live at Maine Road] * (4:03)
  40. The Masterplan [Live at Knebworth Park] * (4:52)
ze maakten toch altijd zo veel ruzie met elkaar

Kid A(cid)
douwens schreef:
Oasis is denk ik een pionier voor de hedendaagse Britpopscene. Een van mijn favoriete albums dit.
Hoewel het niet echt vernieuwend is bijft het toch een album met gewoon prachtige nummers. Dit album laat zien dat vernieuwend niet altijd synoniem staat voor zeer goed.

Die pionier is Blur en dat is een algemeen bekend feit.

Er staat 'een pionier' en dat is Oasis welzeker. Evenals Blur, Suede, Pulp, etc. En verder terug naar The Jam, The Kinks, etc.

Misschien moet je het belang van Blur wat meer relativeren.

Kid A(cid) schreef:

Die pionier is Blur en dat is een algemeen bekend feit.

Eens, maar Oasis toch zeker ook.

Dit album is okee, meer niet. Some Might Say is een topper, Hey Now is goed en Don't Look Back In Anger vind ik een veel leukere single dan dat vervelende Wonderwall, dat eigenlijk Serge Gainsbourgh's & Brigitte Bardot's Bonnie And Clyde is met een andere naam.

Definitely Maybe is definitely beter!

EVANSHEWSON
kaztor schreef:

Definitely Maybe is definitely beter!

Bij mij is het absoluut het omgekeerde, maar smaken verschillen nu eenmaal, ik vind Definitely Maybe alweer teveel garagerock zonder richting, te weinig gestructureerde goede songs die je ook nog eens uit je hoofd kunt onthouden.
Van deze loop ik alles na te fluiten, dàt bewijst dat hier gewoon veel betere songs op staan.

avatar van musicfriek
Ik vind deze ook stukken beter dan hun debuut. Staan toch wat meer tijdloze songs op. En Champagne Supernova spant de kroon van alle singles die ze hadden (alhoewel... Whatever vind ik evengoed eigenlijk). Deze dikke 4*, het debuut 3*.

Wat vind je dan van 'Roll With It' en 'Morning Glory', Evanshewson?

Ik vind de eerste twee albums ongeveer even goed. Op de eerste staan wat meer legendarische singles, dit was meer het doorbraakalbum naar het grote publiek buiten Engeland. Ik zou ze eigenlijk 's back-to-back moeten beluisteren.

Goed album, een paar wereldnummers:
Wonderwall (kan ik bijna meezingen).
Morning Glory (geweldig)

Voor de rest ook ok, maar daarmee is denk ik alles wel gezegd.

mathieudc
Champagne Supernova vind ik ook een zalig nummer, het beste op het album, maar zeker niet het enige goede nummer! 4*

Louis2703 schreef:
Goed album, een paar wereldnummers:
Wonderwall (kan ik bijna meezingen).
Morning Glory (geweldig)

Voor de rest ook ok, maar daarmee is denk ik alles wel gezegd.

Louis, je vergeet wel nog even Champagne Supernova en dat andere wereldnummer, Don't look back in anger. Of vind jij die niet meer dan.. ok. Maar goed dat mag u vinden he.

douwens schreef:

Count me in, we hebben dezelfde favorieten. Het feit alleen al dat Champagne Supernova een lang nummer is, en ik het toch helemaal kan uitluisteren zonder problemen wil al veel zeggen voor mij persoonlijk. Prachtig.

musicfriek schreef:

Whatever is het beste dat ze ooit op de mensheid hebben losgelaten. En CS was geen single, geloof ik.

herman schreef:

De eerste heeft een veel hoger 'pure rock 'n roll'-gehalte. De 'drive' voelt veel lekkerder aan zonder dat het ergens wegvalt. Bij deze plaat heb ik niet echt dat gevoel.

avatar van Thuurke
Champagne Supernova was wel een single, maar misschien niet in Nederland. 2,3,4,6,9 en 10 waren singles. Kijk maar op de Oasis sites.

Thuurke schreef:

Ik heb die 2 'sigaretten-doosjes' met de singles erin van Definitely Maybe en van deze cd en daar zitten alleen Some Might Say, Roll With It, Wonderwall en Don't Look Back In Anger bij, samen met een interview-cd. Dan is ie misschien buiten Engeland uitgebracht.

Ik was een enorme fan toendertijd (heb ze ook live gezien in '97), dus kocht ik ook dit soort curiosa.

douwens schreef:

Klopt, die was ik vergeten. Met name Champagne Supernova vind ik ook erg goed!

avatar van Thuurke
Katzor, Volgens mij zijn het floppy doosjes, maar je moet maar eens op www.oasisinet.com kijken, daarop staan alle singles. 9 en 10 waren ook singles.

tondeman
Nee het zijn sigaretten doosjes en morning glory en champagne supernova kwamen volgens mij allebei uit in respectievelijk USA of Australie en Japan, maar niet in Europa. (Meen ik)

avatar van Thuurke
klopt, ze zijn beide als single in Australie uitgebracht en de doosjes zijn floppydoosjes in de vorm van sigarettendoosjes.

tondeman schreef:

Ik heb toevallig wel ooit de videoclip gezien van Champagne Supernova. Toen dacht ik huh, is dat hier een single geweest?
Maar toen zag ik dat dit nr. op mtv2 kwam en dat is volgens mij engels of amerikaans ofzo.

mathieudc
Een topalbum wat mij betreft, dit smaakt naar meer. Zeggen dat ik het album in de eerste plaats kocht voor de mooie cover en natuurlijk omdat ik wel eens wat meer wou horen van Oasis, die nog ontbrak in mijn kleine collectie. Ondertussen een 4,5*

Ik verwachte iets compleet anders te horen. Op alle sites staat dat Blur al snel hun koppositie in de BritPop scene kwijt waren aan Oasis. Ik verwachte een soort Parklife­² ofzo. Maar niets van dat. Vond het niet bepaald boeiend.
Al vind ik Champagne Supernova wel een briljant nummer. 3.5* puur op die laatste track.

avatar van Thuurke
Oasis Rocks, Blur zijn Circle Jerkers.

avatar van rudiger
in die tijd waagde iemand ( 1 of andere journalist ) het om deze band te vergelijken met The Beatles .
zo iemand moet uit z`n functie ontheven worden , misschien is dit al gebeurd .
wat een zeik groep .

avatar van Thuurke
Klopt, Blur is een zeikgroep.

rudiger schreef:
zo iemand moet uit z`n functie ontheven worden , misschien is dit al gebeurd .
wat een zeik groep .

Ach ze hebben toch dezelfde kapsels gehad voor lange tijd en ze komen ook nog een uit Engeland!
Ringo Star was daarbij ook nog eens net als de broertjes Gallacher een beetje een badboy.
Maar nee, de muziek is niet echt vergelijkbaar nee, alleen zou ik geen van beide zonder pardon een "zeikgroep" durven noemen omdat dat volslagen onzin is natuurlijk.

p.s. ook Blur een zeikgroep noemen is nergens op gebaseerd in deze.

avatar van otherfool
Ik zie overigens nu pas het ontbreken van de twee 'untitled' niemendalletjes... iemand over het hoe of wat?

'Untitled' niemendalletjes? Bedoel je bonustracks? Die staan er bij mij niet op...

De nummers 6 en 11 van dit album worden "Untitled" genoemd (staat bij mij achter op het hoesje van de CD). Dat zijn een soort korte muziekstukjes tussen enerzijds "Hey Now!" en "Some Might Say" en anderzijds "Morning Glory" en "Champagne Supernova".

Die stukjes bedoelde je toch, otherfool?

tondeman
Zijn toch 2 stukjes van ''The Swamp Song''?