Oasis - (What's the Story) Morning Glory? (1995)

Label: Creation

1. Hello (3:31)
  2. Roll with It (3:59)
  3. Wonderwall (4:18)
  4. Don't Look Back in Anger (4:48)
  5. Hey Now! (5:41)
  6. [Untitled] (0:44) (0:44)
  7. Some Might Say (5:29)
  8. Cast No Shadow (4:51)
  9. She's Electric (3:40)
  10. Morning Glory (5:03)
  11. [Untitled] (0:44)
  12. Champagne Supernova (7:27)
  13. Talk Tonight * (4:22)
  14. Acquiesce * (4:25)
  15. Headshrinker * (4:42)
  16. It's Better People * (4:00)
  17. Rockin' Chair * (4:40)
  18. Step Out * (3:44)
  19. Underneath the Sky * (3:25)
  20. Cum on Feel the Noize * (5:12)
  21. Round Are Way * (5:44)
  22. The Swamp Song * (4:23)
  23. The Masterplan * (5:25)
  24. Bonehead's Bank Holiday 4 * (4:03)
  25. Champagne Supernova [Brendan Lynch Mix] * (6:58)
  26. You've Got to Hide Your Love Away * (2:15)
  27. Acquiesce [Live at Earls Court] * (3:54)
  28. Some Might Say [Demo] * (4:02)
  29. Some Might Say [Live at Roskilde] * (5:03)
  30. She's Electric [Demo] * (3:01)
  31. Talk Tonight [Live at Bath Pavilion] * (3:40)
  32. Rockin' Chair [Demo] * (4:03)
  33. Hello [Live at Roskilde] * (3:21)
  34. Roll with It [Live at Roskilde] * (4:06)
  35. Morning Glory [Live at Roskilde] * (4:45)
  36. Hey Now! [Demo] * (3:06)
  37. Bonehead's Bank Holiday [Demo] * (2:07)
  38. Round Are Way [MTV Unplugged] * (4:55)
  39. Cast No Shadow [Live at Maine Road] * (4:03)
  40. The Masterplan [Live at Knebworth Park] * (4:52)
avatar van jeroen1904
Inderdaad 2 stukjes van the swamp song (die op the masterplan, b-sides album staat).

jeroen1904 schreef:

Weer wat geleerd

avatar van otherfool
Sgt. Revolver schreef:
De nummers 6 en 11 van dit album worden "Untitled" genoemd (staat bij mij achter op het hoesje van de CD). Dat zijn een soort korte muziekstukjes tussen enerzijds "Hey Now!" en "Some Might Say" en anderzijds "Morning Glory" en "Champagne Supernova".

Die stukjes bedoelde je toch, otherfool?

Yep, die staan toch ook echt op mijn exemplaar (in Engeland gekocht, dat dan weer wel)...

tondeman
Op elke versie volgens mij, dus waarom ze er hier niet bij staan is me een raadsel.

edit: al zijn het natuurlijk geen echte nummers, maar ze staan toch op de tracklist van de cd zelf enzo.

p.s. Grote favoriet hier na 10 jaar nog altijd ''Some Might Say''!

Het gros van de mensen op dit forum vinden vind Oasis slecht. Of ze vinden het goed doordat ze er een nostalgisch gevoel bij krijgen dat refereert naar hun jeugd. Ik zelf was in 1995 6 jaar, dus nostalgische gevoelens heb ik er niet bij.
Ik vind dit gewoon een geweldig album op basis van de nummers. De typisch zweverige, (en toch) rock-achtige sound, maakt elke nummer geniaal. Oasis is ook een erg invloedrijke band die veel bandjes in de huidige britpop-scene heeft beïnvloed.
En ik vind ook niet dat ze tegenwoordig slechter zijn, op de latere albums van oasis staan nog steeds veel geweldige nummers:

stand by me, all around the world, little by little, acquiesce, listen up, rockin chair, songbird, sunday morning call, where did it all go wrong, love like a bomb, the importance of being idle etc. (ik kan gerust doorgaan)

Ook het nieuwe nummer Lord don't slow me down wat gelijktijdig met het vorige album is gemaakt, vind ik wederom goed.
Kortom ik ben een al positief over Oasis. Veel albums vallen door mijn kritiek, maar bij Oasis kan ik gewoonweg geen kritiek geven en blijven alle albums fier overeind staan.

-Jan- schreef:

Groot gelijk, Oasis is ook gewoon een goede band, ook ik vind het een van de pioneers van de hedendaagse britpopscene. Hoewel ik het eerdere werk wel beter vind dan het Oasis na (What's the story) Morning Glory?

1,0
robbie williams met gitaren en drums.. neen,dit soort poppy deuntjes zijn niet aan Anarchist besteedt..

avatar van Music4ever
Aan jou stemmen te zien is geen enkele artiest iets voor jou, wat een lage stemmen geef jij zeg!!!

avatar van sean leonard
Anarchist schreef:

Wat vind je dan wel goed? Ipv alles alleen maar af te kraken, maak eens een top 10 zou ik zeggen..

1,0
sean leonard schreef:

in ieder geval geen POP..(op een paar nummers van de spice girls,all saints en cardigans na dan.. herrineringen + nostalgie)

en zeker geen uiterst dissonante,uitputtend saaie ''indie'' zever als interpol/bloc party/editors/pixies en co..(die ik altijd en overal blijf tegenkomen ..ocharme mij toch),waarbij alle nummers min of meer hetzelfde klinken en dat gewoon niks heeft.. wat ik...eigenlijk ..jawel..op minder dan 5 seconden kan bedenken..no shit! ..

en waarbij ik me telkens onwillig blijf bij afvragen..hell..luistert men hier nu werkelijk naar!?..staan ze nu echt te popelen als ze van het werk naar huis gaan om zo snel mogelijk die bloc party op te zetten?

wat men niet allemaal weet te verkopen

wat ik goed vind?

the brian jonestown massacre ,rock's best kept secret..music for the sake of making music..

verder vind ik alles van mijn huidige 2* + albums een x-aantal goede songs bevatten..meestal te weinig om een goed album te maken

..en uiteindelijk nog massa's andere artiesten waarop ik nog niet gestemd heb

Anarchist has spoken.

tondeman
Keep Music Evil he

avatar van Red Hole Sun
Voor mij is er geen enkel ander album dat 10 nummers heeft die zo goed zijn. Naast de (in engeland) grote hits zijn Hey now, She's Electric en Cast No show eigenlijk ook een verplichting om ooit gehoord te hebben.

Doodzonde dat in diezelfde tijd geschreven nummers Whatever, Boneheads Bank Holiday en The Masterplan die swamp song samples niet hadden opgevuld. (sowieso eigenlijk jammer dat die er op staan)

avatar van sean leonard
Wat erg dat don't look back in anger hoger staat dan wonderwall, het in mijn ogen mooiste nummer ooit gemaakt.

Bericht verwijderd. Het kan wel iets minder op de man gespeeld worden.

Beste album van Oasis met alleen maar sterke nummers. Vooral de uitsmuiter Champagne Supernova is een pareltje. 4.5 ster

avatar van Robert1981
Minder goed als hun debuut, nouja..minder...anders. Meeste Oasis-fans walgen van wonderwall simpelweg omdat Oasis enkel om dat nummer geroemd word terwijl ze véél betere nummer op hun naam hebben staan. Champagne Supernova, Some Might Say, Cast No Shadow, Morning Glory en Roll With It...tijdloos.
Dat de singles (buiten wonderwall) hier niet eens in de top 5 hebben gestaan zegt alweer genoeg over de smaak van het muziek-publiek hier in Nederland.

10:45 min. Champagne Supernova live at Earls Court 05-11-1995

avatar van musicfriek
Wonderwall kwam ook nooit verder dan nummer 9, hun grootste hit hier

Champagne Supernova had een dikke nummer 1 hit moeten zijn.

EVANSHEWSON
In tegenstelling tot het voor mij een beetje overroepen debuut, vind ik dit album echt hun allersterkste; Hier zitten ze dicht tegen de muzikale perfectie.

Zoveel prachtsongs hoor ik echt niet op dat debuut, ik vind daar te veel noisy richtingloze dingetjes tussen staan, maar dat is mijn drang naar melodieus sterke songs die me dat ingeeft...

avatar van musicfriek
Je haalt me de woorden uit mijn mond. Zo denk ik er ook precies over. Kan veel minder met het debuut. Deze is voor mij meer klasse.

EVANSHEWSON
Bedankt, musicfriek, want weinigen denken daar zo over... de meesten vinden dat debuut namelijk beter dan deze, begrijpe wie begrijpe kan...

Ace
Ook ik ben het met jullie eens. Hoewel ik Definitely Maybe wel degelijk een goede plaat vind, is deze voor mij een klasse beter. Dit is voor mij naast de mooiste muzikale herinnering uit mijn jeugd een synoniem voor puur geluk.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
ik sluit me bij deze ook even aan bij musicfriek, EVANSHEWSON en Ace

avatar van douwens
Ik ben ook jullie mening toegedaan. Ik vind hier wat sterkere nummers op staan. Er lijkt wat meer gevoel en emotie in de nummers gelegd te zijn, zowel melodieus als tekstueel.
Definitely maybe is wat mij betreft meer een pretentieloze rock & roll plaat.
Vandaar dat het debuut een goede tweede is, wat betreft de kwaliteit van de Oasis albums.
Wat zijn we het toch allemaal eens met zijn allen hehe.

avatar van starsailor
Ik dus niet.

Ondanks dat dit album natuurlijk een klassieker is en Oasis definitief op de wereldkaart plaatste, vind ik het op een paar uitzonderingen na (met name Some Might Say hoort op Definitely Maybe) te gelikt en te soft in vergelijking met zijn voorganger.
Wonderwall en Don't look Back in Anger kan ik niet meer horen!!

Voor mij liever die pretentievolle (Oasis is allesbehalve pretentieloos) rock & roll.
Desalnietteplus toch 4.5* maar geen 5*!

Ace
Dat is nu net de reden dat het kwartje bij mij de andere kant op valt... Definitely Maybe krijgt van mij nog altijd 4,5*, maar haalt de 5 net niet omdat ik het af en toe net wat te rommelig en te rauw vind. Deze plaat onderscheidt zich voor mij juist door pareltjes als Cast No Shadow en Champagne Supernova, wellicht de nummers die jij net even te gelikt vindt? Wonderwall heb ik ook wel gehoord, maar het blijft toch wel een sterk nummer. Don't Look Back in Anger is grijs gedraaid, maar blijf ik, iedere keer dat ik het hoor, geweldig vinden! Kortom: dit is echt mijn Oasis-favoriet en niet alleen omdat het sentiment is.

starsailor schreef:
Desalnietteplus toch 4.5* maar geen 5*!

Pretentieloos is misschien ook het verkeerde woord, ik bedoel meer, onvervalste rock and roll, wat betreft Definitely maybe. Een band waar ik een groot liefhebber van ben pretentieloos noemen is eigenlijk ongepast he.

starsailor schreef:
Wonderwall en Don't look Back in Anger kan ik niet meer horen!!

Ik begrijp dat niet, goede songs, formidabele melodielijnen, classic rocksongs, wat kun je daar nu tegenhebben?
Da's net hetzelfde als zeggen dat Penny Lane of Help! van The Beatles niet ruig genoeg en dus voor jou niet goed genoeg zouden zijn, kom zeg, wat een flauwekul!

Door de discussie hier kreeg ik zin om hem ook weer 's te draaien. Ik was behoorlijk fan van Oasis in 1994/1995, eigenlijk was het naast Smashing Pumpkins mijn favoriete band uit die tijd. Roll With It en Some Might Say waren fantastische singles, maar ik haakte wel een beetje af toen Wonderwall tijdenlang kapot werd gedraaid door elk denkbaar radio- of TV-station. Ik weet ook nog dat een van mijn vriendjes en ik al uitkeken naar de release van Don't Look Back in Anger, wat ons betreft het beste nummer allertjiden op dat moment.

Maar goed, ik denk dat ik dit album in de afgelopen 10 jaar misschien nog 3 keer geluisterd heb ofzo... En nu nog maar eens. Toch wel fijn dat je al die platen uit je jeugd zo makkelijk mee kunt zingen.

Latere albums van Oasis (op die uit 2006 na) ben ik niet meer achter aan gegaan, al heb ik her en der wel 's een losse single gekocht. Ben toch wel benieuwd geworden naar die andere platen, ook door het enthousiasme van sommigen hier. Er moeten toch wel wàt mooie nummers op te vinden zijn.

EVANSHEWSON
Er zijn zeker nog goede songs gemaakt na dit album, herman, maar zo goed als hier werd het eigenlijk nooit meer. Ieder album heeft wel zo zijn momenten, maar over heel de lijn zo sterk als hier, ik heb het toch niet gehoord.

avatar van Klumpie
The Masterplan