Oasis - (What's the Story) Morning Glory? (1995)

Label: Creation

1. Hello (3:31)
  2. Roll with It (3:59)
  3. Wonderwall (4:18)
  4. Don't Look Back in Anger (4:48)
  5. Hey Now! (5:41)
  6. [Untitled] (0:44) (0:44)
  7. Some Might Say (5:29)
  8. Cast No Shadow (4:51)
  9. She's Electric (3:40)
  10. Morning Glory (5:03)
  11. [Untitled] (0:44)
  12. Champagne Supernova (7:27)
  13. Talk Tonight * (4:22)
  14. Acquiesce * (4:25)
  15. Headshrinker * (4:42)
  16. It's Better People * (4:00)
  17. Rockin' Chair * (4:40)
  18. Step Out * (3:44)
  19. Underneath the Sky * (3:25)
  20. Cum on Feel the Noize * (5:12)
  21. Round Are Way * (5:44)
  22. The Swamp Song * (4:23)
  23. The Masterplan * (5:25)
  24. Bonehead's Bank Holiday 4 * (4:03)
  25. Champagne Supernova [Brendan Lynch Mix] * (6:58)
  26. You've Got to Hide Your Love Away * (2:15)
  27. Acquiesce [Live at Earls Court] * (3:54)
  28. Some Might Say [Demo] * (4:02)
  29. Some Might Say [Live at Roskilde] * (5:03)
  30. She's Electric [Demo] * (3:01)
  31. Talk Tonight [Live at Bath Pavilion] * (3:40)
  32. Rockin' Chair [Demo] * (4:03)
  33. Hello [Live at Roskilde] * (3:21)
  34. Roll with It [Live at Roskilde] * (4:06)
  35. Morning Glory [Live at Roskilde] * (4:45)
  36. Hey Now! [Demo] * (3:06)
  37. Bonehead's Bank Holiday [Demo] * (2:07)
  38. Round Are Way [MTV Unplugged] * (4:55)
  39. Cast No Shadow [Live at Maine Road] * (4:03)
  40. The Masterplan [Live at Knebworth Park] * (4:52)
avatar van orbit
1-0!!

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
volgens mij staat dit album verkeerd; als ik op Oasis klik hierboven, is dit het enige album dat ik te zien krijg. De overige albums van de groep staan ergens anders. Typisch!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Simon Smith schreef:

Ja, dat moet Oasis (II) zijn. Heb net een correctieverzoek ingediend.

avatar van avdj
Ik heb dit 43 duizend keer gecorrigeerd maar blijkbaar denken er nog steeds veel corrigeerders dat dit Oasis (I) moet zijn. Bij deze: laten we het eindelijk eens een keer zo houden!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Op wikipedia hebben ze voor dat soort fratsen de (semi-)beschermde artikelen...

avatar van avdj
Niet eens zo'n gek idee om dat hier toe te passen. Van de 60.000 albums zal toch zeker de helft foutloos op Mume staan inmiddels.

yoeridedeygere
leuke singlese maar daar houdt het dan ook mee ook

goed album, maar er had meer ingezeten als je het mij vraagt als je eens gaat kijken naar de b-sides die tijdens dezelfdeopname sessies zijn opgenomen

wonderwall skip ik altijd

tondeman
Mwah die hadden ze beter kunnen bewaren voor Be Here Now

tzan schreef:

wonderwall skip ik altijd

Je kan ook overdrijven hoor! Ik ben zelf ook gek van hun b-sides, maar om over dit briljante album te zeggen dat er meer had ingezeten...........dan kan je wel door blijven gaan.

avatar van Jan Wessels
Ik heb al de ophef rondom Oasis nooit zo begrepen. Het zegt me allemaal niet zoveel. De titel van dit album is overigens wel weer erg grappig.

avatar van lebowski
Eindelijk maar eens helemaal gedraaid, omdat dit album toch op nr 55. in Onze Eigen Top 250 staat. Het oervervelende Wonderwall zal dan wel niet representatief zijn dacht ik. Helaas helaas. Ik hoor af en toe mooie ideeën, maar alles is in dezelfde muzikale jas getrokken, een monotone dreun die op een gegeven moment op mijn zenuwen gaat werken. En dan laat ik de zang nog maar even buiten beschouwing. Een tweetal positieve uitschieters met Some Might Say en Champagne Supernova.

Kid A(cid)
Oasis snap ik niet. Het is simpel en niet eens met zoveel humor als Blur. Of ik snap de humor niet.

avatar van kaj_666
een meer dan geweldig album en een van de hele weinigen waarvan niet één nummer me kan vervelen! niet alleen de bekende nummers zoals Wonderwall, Don't look back in anger en Champagne supernova zijn heerlijk, maar ook een She's electric, Cast no shadow, Hello, Hey now, Some might say.. moet ik doorgaan?.. blijven me aantrekken Nog weer een stapje beter dan Definitely Maybe.. mocht een Live forever nu nog hierop hebben gestaan maakte ie serieus kans op een top-3 in m'n top-10

DonDijk
ik vind het ook een -verrassend- goed album, had er minder van verwacht om eerlijk te zijn. 3.5

EVANSHEWSON
Definitely Maybe beschouwen de persjongens als Oasis' beste plaat.
Ik ben het daar niet mee eens, want vind dit album stukken sterker.
Argumenten te over; Wonderwall en Don't Look back in Anger zijn zéér gekende en supersingles.
Maar Some Might Say is misschien nog iets beter en de KLAPPER van formaat is natuurlijk CHAMPAGNE SUPERNOVA, een song waar je een been voor geeft om die geschreven te hebben !
PURE KLASSE ! 4.5 points from Belgian Jury !

avatar van sean leonard
belachelijk dat dit album gemiddeld 3.7* heeft :O!!
hoort hoger te zijn, is naar mijn mening de beste britse plaat van de laatste decennia..

avatar van Paalhaas
sean leonard schreef:

belachelijk dat dit album gemiddeld 3.7* heeft :O!!
hoort lager te zijn, is naar mijn mening een van de slechtste britse platen van de laatste decennia.

avatar van Daaf
Paalhaas schreef:

belachelijk dat dit album gemiddeld 3.7* heeft :O!!

Let op! Discussies over de top 250-notering van dit album horen in het forum, niet bij het album.

Brother George
Zonder twijfel het beste Oasisalbum! Paalhaas kent hoegenaamd niks van muziek.

DonDijk
Brother George schreef:
Zonder twijfel het beste Oasisalbum! Paalhaas kent hoegenaamd niks van muziek.

gelukkig hebben we dan altijd jou nog

EVANSHEWSON
Velen vinden Definitely Maybe een wereldplaat. Ik vind deze toch stukken beter.

Want er staan voor mij gewoon méér toppers op zoals daar al zijn;

Roll With it, Wonderwall, Don't look Back in Anger, Some Might Say, Cast No Shadow...

Mààr bovenal : C h a m p a g n e S u p e r n o v a

dàt ik zowat het aller-aller-aller-allerbeste nummer vind van deze band. Wàt een wereldsong !

Dààrom, beste kijkbuiskinderen, daarom : deze superplaat krijgt van mij bijna de maximale score ; 4.5 fonkelende sterren **** 1/2

In mijn ogen het beste album wat Oasis tot nu toe gemaakt heeft, ik krijg nog steeds kippevel van de outro van Some Might Say, geweldige backing vocals van Noel. Champagne Supernova een bombastische topper, jammer dat ze dit hebben geprobeerd te kopiëren met All Around The World op Be Here Now, iets als dit schrijf je niet zomaar. Morning Glory ademt levenszin uit, vanaf het de eerste zin al. Wonderwall is een bekend verhaal, leuk maar niet zo top als iedereen wil doen geloven. De enige mindere track hierop vind ik Hey Now, gaat een beetje nergens over en heeft ook niet echt iets in zich waardoor het nummer opvalt.

avatar van Hans Brouwer
Ik ga dagelijks met de trein naar mijn werk. Voordat ik de trein in stap pak altijd zo'n gratis dagkrant, een Spits of een Metro. Iedere vrijdag staat in de Metro een door mij hoog gewaardeerde rubriek: "Metro's Muzikale Mijlpaal" . U raadt het al: deze week is het album "(What's the Story) Morning Glory? (1995)" van Oasis uitgeroepen tot 25e Metro's Muzikale Mijlpaal .

Ik ga op deze site niet het gehele artikel citeren, dat kunt U immers lezen in de Metro van vandaag of op de Metro-site, waar U de krant van vrijdag 29 juni 2007 kunt downloaden.

25e Metro's Muzikale Mijlpaal . Dat is toch iets van een jubileum Mijlpaal zal ik maar zeggen . Goede keuze van Metro om juist dit album van Oasis deze eer te gunnen. Ik heb vroeger "(What's the Story) Morning Glory? (1995)" helemaal grijs gedraaid. De laatste tijd is ie bij mij echter in de vergetelheid geraakt . Hoog tijd dus om dit beste werkje van Oasis weer eens te draaien!!

AC/DC
Oasis is een van de grootste rock groepen ooit en dit is het bewijs.
wonderwall, don't look back in anger, roll with it, champagne supernova, morning glorie,... heel het album eigenlijk is een grote topper.

avatar van KampF
Wat een gaaf album zeg! Totaal niet overschat!

tondeman

avatar van Thuurke
De beste plaat van de beste nieuwe band van de jaren 90. Definitely Maybe was het beste debuut van de jaren 90.

avatar van douwens
Oasis is denk ik een pionier voor de hedendaagse Britpopscene. Een van mijn favoriete albums dit.
Hoewel het niet echt vernieuwend is bijft het toch een album met gewoon prachtige nummers. Dit album laat zien dat vernieuwend niet altijd synoniem staat voor zeer goed.

avatar van Lamontagne
Dit vindt ik persoonlijk de beste, maakte hiermee ook kennis met de band en daarna pas het debuutalbum.

Misschien daardoor deze als favoriet maar nummers als Cast no shadow, Don't look back in anger en she's electric blijven gewoon super!!!