Oasis - (What's the Story) Morning Glory? (1995)

Label: Creation

1. Hello (3:31)
  2. Roll with It (3:59)
  3. Wonderwall (4:18)
  4. Don't Look Back in Anger (4:48)
  5. Hey Now! (5:41)
  6. [Untitled] (0:44) (0:44)
  7. Some Might Say (5:29)
  8. Cast No Shadow (4:51)
  9. She's Electric (3:40)
  10. Morning Glory (5:03)
  11. [Untitled] (0:44)
  12. Champagne Supernova (7:27)
  13. Talk Tonight * (4:22)
  14. Acquiesce * (4:25)
  15. Headshrinker * (4:42)
  16. It's Better People * (4:00)
  17. Rockin' Chair * (4:40)
  18. Step Out * (3:44)
  19. Underneath the Sky * (3:25)
  20. Cum on Feel the Noize * (5:12)
  21. Round Are Way * (5:44)
  22. The Swamp Song * (4:23)
  23. The Masterplan * (5:25)
  24. Bonehead's Bank Holiday 4 * (4:03)
  25. Champagne Supernova [Brendan Lynch Mix] * (6:58)
  26. You've Got to Hide Your Love Away * (2:15)
  27. Acquiesce [Live at Earls Court] * (3:54)
  28. Some Might Say [Demo] * (4:02)
  29. Some Might Say [Live at Roskilde] * (5:03)
  30. She's Electric [Demo] * (3:01)
  31. Talk Tonight [Live at Bath Pavilion] * (3:40)
  32. Rockin' Chair [Demo] * (4:03)
  33. Hello [Live at Roskilde] * (3:21)
  34. Roll with It [Live at Roskilde] * (4:06)
  35. Morning Glory [Live at Roskilde] * (4:45)
  36. Hey Now! [Demo] * (3:06)
  37. Bonehead's Bank Holiday [Demo] * (2:07)
  38. Round Are Way [MTV Unplugged] * (4:55)
  39. Cast No Shadow [Live at Maine Road] * (4:03)
  40. The Masterplan [Live at Knebworth Park] * (4:52)
krelis
Draai hem bijna niet meer,moet ik weer eens doen, vind dit album nog net wat beter dan z'n voorganger. Herkenbare eigen stijl, dan mag je arrogant zijn. Album rockt aanstekelijk.

avatar van lennon
Dit album vind ik net iets beter dan hun debuut.

Erg Beatlesk, maar dat weten we wel....

Hun mooiste song ooit, champagne supernova vormt een fantastische aflsluiter van dit album. Eigenlijk hadden ze hierna ook gewoon moeten stoppen!

avatar van Shelter
echt een heerlijk rock album en vrij tijdloos.
Wonderwall is natuurlijk de topper en klassieker in rock in het algemeen. Wat ik vooral mooi vind aan het album is de volgorde van tracks en hoe goed de sound wordt opgebouwd en je zo vast kan houden dat het album erg goed af te luisteren is.
Hello, Wonderwall, Dont look back in anger, some might say, cast no shadow en Champagne Supernova vind ik de beste nummers.

Alleen She's Electric vind ik echt een ruk nummer...

zicos

avatar van Johanv4434
zicos schreef:
Wat doet Bonehead's Bank Holiday hier opeens tussen?
Volgens discogs is er een heruitgave uit 2009 waar dit nummer op staat.

avatar van rkdev
zicos schreef:
Wat doet Bonehead's Bank Holiday hier opeens tussen?
Staat sowieso op de LP versie van dit album.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Voilà, vandaar dat ik hem heb toegevoegd .

zicos
Ok vandaar. Geen bijzonder nummer trouwens.

avatar van Lepel
Had me enige maanden na het uitkomen van dit album gevraagd hoe ik het vond, ik had de ene superlatief over de ander uitgestort. Bijna 15 jaar later heeft deze plaat toch wel aan belang ingeboet. Het is niet slecht, verre van, maar zo enthousiast als destijds ben ik allang niet meer.
Het album kent ongevaarlijke rock en aanstekelijke popdeuntjes. De nummers zijn wat mij betreft wel wat versleten, waarschijnlijk doordat ik ze te vaak heb gehoord. Wonderwall is ongetwijfeld een ideaal popliedje, maar ik hoef het niet meer te horen. Het enige nummer waar ik deze cd nog uit de kast voor wil halen is Champagne Supernova. Dat doorstaat dan wel weer de tand des tijds. Opbouw van het nummer is uitstekend.
Neemt niet weg dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen ´Morning Glory´ minder dan 3,5 sterren te geven. Ja, een 7, dat verdient het wel.

avatar van Shelter
ik vind juist dat deze popmuziek verreweg van simpel wordt ingespeeld, de gitaren zijn erg mooi en volgen niet altijd de mainline zeg maar. De zang is heel uniek en herkenbaar. Daardoor naar mijn mening veel meer dan aanstekelijke popdeuntjes.

avatar van o0.
o0.
lennon schreef:
Dit album vind ik net iets beter dan hun debuut.

Erg Beatlesk, maar dat weten we wel....

godzijdank hebben ze dat niet gedaan

avatar van B.Robertson
Mooie plaat.Het intro van Don't look back in anger doet denken aan Imagine. Zo nu en dan is het nog vrij hard. Vier sterren.

avatar van barrett
Ik zou nog durven zeggen dat het weldegelijk de bedoeling zal geweest zijn...

lennon schreef:
Eigenlijk hadden ze hierna ook gewoon moeten stoppen!

oneens.
we konden!! nog live genieten van de geweldige nummers van MG en DM, en ik heb op de rest van hun werk ook niet veel negatiefs te melden .

Shelter schreef:

Alleen She's Electric vind ik echt een ruk nummer...

onmogelijk

Ampivinni schreef:

onmogelijk

ik vind het nog steeds...

avatar van lennon
Ampivinni schreef:

oneens.

Ik kocht echt alles van die gasten, singles voor de b-kantjes etc etc..

toen kwam Be here now.. en dat heeft me echt heel erg Oasis moe gemaakt.. dat kwam nog een beetje goed met het album standing on the shoulders of giants.. maar het is nooit meer helemaal goed gekomen.. ook hun laatste werk kon me niet bekoren, terwijl ik ie heel goede kritieken kreeg.. dus wat mij betreft had het na dit album wel op kunnen houden

Shelter schreef:

ik vind het nog steeds...

achja, erg hoogstaand is het inderdaad niet, net als Digsy's Diner van Definitely Maybe

avatar van jeroenheinz
Niet hoogstaand, wel zeer vermakelijk

lennon schreef:

Ik kocht echt alles van die gasten, singles voor de b-kantjes etc etc..

ik vind het werk uitgebracht na Morning Glory gewoon uitermate vermakelijk.
zeker niet van het niveau van de eerste twee, maar ze mogen er van mij
echt wel wezen

avatar van jacobz
Alleen Dig out your soul is top, na Morning glory. Dit blijft tog wel het album der albums.

avatar van starsailor
Het beste album van de laatste 30 jaar volgens de Brit Awards.
Heb me weer eens de pleuris gelachen om Liam tijdens de uitreiking. Iedereen werd bedankt, behalve zijn broer om vervolgens het gewonnen beeldje het publiek in te smijten:
"Listen kids, I wanna thank Bonehead, Guigsy, Alan White and the best fookin' fans in the world. The best bands in the fookin' world live forever"

starsailor schreef:
Het beste album van de laatste 30 jaar volgens de Brit Awards.

Moet er inderdaad ook wel om lachen, alleen kan ik er slecht tegen dat hij dit over de rug van Noel doet (ook al is dit niks nieuws onder de zon), toch het wel het muzikale brein achter Oasis..

jorisker
Beste van Oasis. Lekker album, vooral als je zin hebt om te rocken maar geen zin hebt in snerende gitaren en geschreeuw.

Kom er natuurlijk veel te laat achter dat dit een heel goed album. Zoals velen van mijn leeftijd kende ik eerst alleen Wonderwall natuurlijk, toen zag ik dit album vrij hoog in de top 250 staan dus toch maar eens gaan luisteren. Nu in een paar dagen tijd toch 10 keer geluisterd ongeveer, geweldige plaat!
De eerste luisterbeurten kon ik vooral de hardere/snellere nummers waarderen, nu zijn dat toch steeds meer de iets langzamere nummers (Cast No Shadow en Champagne Supernova).
Wel balen, en schandalig eigenlijk, dat ik vandaag 5 cd-winkels ben afgegaan en dat ze deze nergens hadden liggen. Dus besteld en helaas 1 á 2 weken wachten..

avatar van jeroenheinz
Dat is inderdaad wel vreemd. De meeste zaken waar ik kom hebben deze standaard in huis.. En beter laat dan nooit dat je met dit geweldige album kennis maakt

avatar van Joren999
Ik heb toch zeker het idee dat de ruzies ook een deel van het succes zijn

avatar van jeroenheinz
Mwah ik niet. Maakt eerst kennis met de muziek en kwam er pas later achter wat voor een figuren het zijn...

avatar van My Addiction
Hier staan zo'n straffe en sterke nummers op dat ik niet kan kiezen welke ik favoriet aanduid. Straf album, maar dat wist iedereen al.

avatar van Carolaah
Don't look back in anger