Na meer dan een half jaar is het kwartje dan toch eindelijk wel gevallen
Hoewel ik het album al meteen interessant vond en wat luisterbeurten gunde toen het uitkwam, greep het me absoluut niet. Ik vond het vaak aardig voor enkele minuten, maar in de nummers zag ik geen geheel, waarbij ik toch meer op zoek was naar leuke stukjes. Voor mijn gevoel was Joanna Newsom met haar schattige stem en harpmuziekjes toch meer iemand voor korte nummers, zoals op The Milk-Eyed Mender.
Hoge tot zeer hoge stemmen van eigenlijk alle users die ik op MuMe erg waardeer en die dit album kennen, hebben me dan toch aangezet om zo af en toe te blijven proberen. En na een half jaar heeft dat dan toch succes.
Wat daarbij helpt, is dat ik niet echt meer op zoek hoef naar mooie stukjes, aangezien eigenlijk elk stukje mooi is. Dit album vloeit en sprankelt, en binnen de composities stroomt de muziek langs hele verschillende emoties en vlakken. In teksten verdiep ik mij zelden, en daar ben ik ook hier niet aan toegekomen. Het blijft bij flarden tekst die ik mooi vind en die me af en toe opvallen. Die flarden gelden ook voor de muziek, waarbij sommige stukken me echt naar de muziek toetrekken, terwijl andere stukjes me meer afstandelijk doen luisteren(maar ondertussen net zo goed heel mooi zijn). Leuk bovendien om ook Smog nog een stukje te horen meedoen

Favoriete nummers zijn Monkey & Bear en afsluiter Cosmia, al ontloopt het elkaar allemaal weinig.
Albums die na lang proberen opeens op hun plaats vallen blijven eigenlijk het allerleukst, en dit is er een van. Zoiets is altijd wel een gelegenheid om spontaan een dansje door te maken. Nu toch misschien ook maar proberen alsnog een concertkaartje te bemachtigen