Rock / Avant-Garde
Label: Verve

1. Myrrhman (5:33)
  2. Ascension Day (6:00)
  3. After the Flood (9:39)
  4. Taphead (7:30)
  5. New Grass (9:40)
  6. Runeii (4:58)
avatar van lennon
Het is een us release....

avatar van Mjuman
Ba Da Bing is geen klein bedrijfje het is gewoon een eigen entiteit - gefocust op speciale releases - binnen Universal. Ik heb die release Bing 074 en die draait uitmuntend op mijn set, geen ruis, geen geknetter. Die release - de eerste op lp in de US - is trouwens hier besproken.

Talk Talk / Mark Hollis: Laughing Stock / Mark Hollis | Album Reviews | Pitchfork

Overigens heb ik ook elders de datum van 22 januari 2016 gezien.

Mijn eerdere bevindingen en de discussie over versies:

Mjuman schreef:

Overigens heb ik ook elders de datum van 22 januari 2016 gezien.

Mijn eerdere bevindingen en de discussie over versies:
Talk Talk - Laughing Stock (1991)

Ik heb vaker gehoord dat mensen een puike 'Ba Da Bing'-versie hadden. De mijne klonk veel slechter dan de cd op mijn installatie (da's de belangrijkste criterium voor mij). Jammer dat in deze tijden van 'fusies' de reissue van "Laughing Stock (denk ik) niet zal worden uitgevoerd door de Universal/EMI-club die de drie voorgaande Talk Talk-albums onder handen heeft genomen. Allen voorzien van een DVD-A met het album op hi-res, een prachtige kwaliteit vinyl en een geweldige hoes....

avatar van Alicia
Bij deze nieuwe uitgave zit ook een dvd audio

Ben benieuwd. Er zijn gewoon albums in je leven die echt de moeite waard zijn om (opnieuw) aan te schaffen en dit is er een van. Zeker als je fan bent!

Bij deze nieuwe uitgave zit ook een dvd audio

Kijk eens aan....de heruitgave is ineens een heel stuk interessanter geworden!

Bij deze nieuwe uitgave zit ook een dvd audio

Heb je trouwens een 'bronvermelding'? Ik schuim het internet af en nergens een melding over een DVD-A.....

bawimeko schreef:

Ik vrees dat ik het fout gezien heb. Ik kan 't ook nergens meer vinden, ook niet in mijn bestel gegevens. Wellicht heb ik voor ik het kocht eerst de vorige editie bekeken. Excuus voor de verwarring.

Die dvd zat bij Spirit of Eden, misschien zag je dat staan

aERodynamIC schreef:
Die dvd zat bij Spirit of Eden, misschien zag je dat staan

Ah! Ik dacht ineens dat Laughing Stock 'verrijkt' zou worden met een DVD-A. Vanuit een ander forum las ik dat het dezelfde persing/uitvoering/mastering als de eerdere; gemastered door Kevin Gray. Nette uitgave, identiek aan de voorgaande. Jammer dan alvast weer van die hoes en ik kan m'n geld op zak houden!

avatar van lennon
Ik laat t je weten als mijn exemplaar binnen is.

avatar van lennon
Ik zie nu bij JPC dat er één versie 22-01 verschijnt, en ook een op 05-02. De laatste is ook 5 euro duurder. Zou dat dan misschien degene met dvd-audio zijn?

lennon schreef:

Twee verschillende bestelnummers; bij de een ontbreekt specificatie van label. Klantenservice bellen/mailen voor een toelichting.

Mjuman schreef:

De éen is Canadees, de andere Amerikaans. Meer verschil is er niet.

lennon schreef:

De éen is Canadees, de andere Amerikaans. Meer verschil is er niet.

Mijn reactie was geen vraag, maar 'n tip en het was een zin die in volstrekt klare taal was vervat - dit was nl JOUW oorspronkelijke vraag;

Mjuman schreef:

Het was dus ook geen kritiek, maar een gevolg van jouw advies.. ik heb het gevraagd, en dat was het antwoord

avatar van Mjuman
Ok, op die fiets - maar zat er nou wel of géén audio-dvd bij? Zo'n audiodvd kan je niet afspelen in een gewone cd-speler, wel in een dvd-speler - maar dan heb je meestal minder kwaliteit (tenzij ...). Zo'n audio-dvd kan je wel rippen naar je pc en dan via je mediaplayer afspelen op je versterker.

Lp's waarop ik zuinig ben - zoals deze - speel ik regelmatig via cd. Dan is zo'n hi-res audiofile wel handig.

avatar van lennon
Daar kon de dame helaas geen antwoord op geven. Wellicht weten we vrijdag meer.

Mjuman schreef:

Vast niet. Ik had even de hoop dat EMI/Universal de Verve-inboedel had overgenomen en net zo'n excellente reissue ervan had gemaakt als de voorgaande 3 Talk Talk-albums met prachtige hoezen, voortreffelijk vinyl en een voorbeeldige mastering. Dit ws. de 'tweede batch' van de vorige heruitgave. Was best goed....maar het is voor dit soort albums (wat mij betreft) nooit goed genoeg! Ik had zelfs flink wat geld neer willen leggen voor een mooie 45rpm 2-LP-uitvoering!

En jawel.. op Dodax is de LP €18.37

Sla uw slag... dan is Bol.com met 43 euro wel erg duur

avatar van lennon
Bovenstaande is inmiddels al achterhaald, want Dodax heeft m niet meer. Dit was wel een zeer mooie prijs, elders is ie duurder.

Inmiddels is mijn exemplaar binnen, en bevat dus geen cd.

Ik ga er eens lekker voor zitten....... (dat is ook wel nodig bij deze plaat)

avatar van lennon

Ik heb m nu dus al, en deze plaat kost bij JPC 30 euro..... Jij verwijst naar een ander (erg goede) plaat die ook bij Dodax weer goedkoper is (al scheelt t nu niet veel) Dodax.nl | Colour of Spring - Talk Talk (Pop englischsprachig)

avatar van JoostBo
Het duurde een maand, maar gisteren kwam eindelijk deze lp binnen via dodax. De laatste uitgave op vinyl is overigens niet geheel vlekkeloos. Kant 2 enigszins off-centre en in het begin wat getik. Maar goed, het is wel genieten hoor, deze plaat. Daar draait het tenslotte om.

avatar van Erwin.c
JoostBo schreef:

Heb inderdaad precies hetzelfde met Spirit Of Eden, veel tikken in de plaat.
Het is natuurlijk wel dat tikken nog meer opvallen in verstilde muziek als dit...

avatar van lennon
Veel tikken zullen ook komen door het feit dat het nieuw vinyl is, en dus statisch, en dus meteen stof aantrekt.

Een keer een badje geven doet wonderen...

avatar van Kronos
De ultieme oplossing is natuurlijk cd. Je weet wel, die geluidsdrager waar men vorige eeuw al massaal naar overstapte.

Kronos schreef:

Lol, daar is ie weer

avatar van oceanvolta
Ik kwam net een interessant artikel tegen over dit album, althans in ieder geval voor mij als Talk Talk leek.

Ik heb deze Polydor release van mei 2016 (de meest recente):
Talk Talk - Laughing Stock (Vinyl, LP, Album) at Discogs

Klinkt als een klok en heeft mooi artwork (inclusief 'handgeschreven' binnenhoes).

avatar van luigifort
Hun beste!