Talk Talk - Laughing Stock (1991)

Rock / Avant-Garde
Label: Verve

1. Myrrhman (5:33)
  2. Ascension Day (6:00)
  3. After the Flood (9:39)
  4. Taphead (7:30)
  5. New Grass (9:40)
  6. Runeii (4:58)
avatar van BlueVelvet
Aha. Misschien is het handig als je het dan correct (met umlaut) spelt: fünf

Gregson
Genau!!! Du hast recht!!

avatar van Schizophrenia
Heeft iemand deze plaat op vinyl? Of is deze daar nooit op verschenen? Dit is namelijk echt een prachtig album om op vinyl te hebben.

avatar van dj maus
Ik heb 'm op vinyl, maar daar is moeilijk aan te komen.

eBay goed in de gaten houden en rekenen op een eurootje of 20-30

(en je hebt gelijk: zeer de moeite waard op vinyl)

dj maus schreef:
Ik heb 'm op vinyl, maar daar is moeilijk aan te komen.

eBay goed in de gaten houden en rekenen op een eurootje of 20-30

(en je hebt gelijk: zeer de moeite waard op vinyl)

Voor dat bedrag zou ik 'em acuut (op Verve nota bene!!) kopen. In mijn beleving wordt er veel meer voor gegeven; vinyl uit begin mid 90's is - voor de niet massa-acts - in de regel gewoon zeldzaam; zelfs Spirit of Eden kun je nauwelijks voor dat geld vinden.

Mo mag 'm aan mij aanbieden voor 4 tientjes - is de deal done!

avatar van Schizophrenia
Ik zal eens goed ebay in de gaten houden. En amazone natuurlijk. Alhoewel ik ze daar nog niet ben tegen gekomen. Als die hoge piefen bij E.M.I eens slim waren brachten ze eens een paar re-issues uit van Talk Talk en dan voornamelijk op Vinyl. Ik durf te wedden dat die goed verkopen. Misschien niet zo goed als een Micheal Jackson op dit moment maar ja.

avatar van dj maus
Mjuman schreef:
[ vinyl uit begin mid 90's is - voor de niet massa-acts - in de regel gewoon zeldzaam; zelfs Spirit of Eden kun je nauwelijks voor dat geld vinden.

inderdaad - als vinyljager ben ik extra geïnteresseerd in begin jaren 90 (de eerste twee lp's van Paul Weller, bijv, hebben ook wel wat moeite gekost)

Laughing Stock gaat inderdaad meestal voor (ruim) meer dan 30 euro, maar met geduld en goed opletten, heb ik 'm destijds voor 20 gescoord

Spirit of Eden heb ik zelfs voor 1 euro uit een tweedehandsbak gevist

avatar van citizen
Spirit Of Eden op vinyl. Gewoon gekocht in 1988, bij de platenzaak.

citizen schreef:
Spirit Of Eden op vinyl. Gewoon gekocht in 1988, bij de platenzaak.

Het ging hier in eerste instantie om Laughing Stock; laten we zeggen dat je verstandig bent geweest de plaat te houden - ik heb in datzelfde '88 al het vinyl geruimd. Inmiddels heb ik als spijtoptant een aardige collectie opgebouwd op vinyl, maar nog niet wat ik had. En zoals hierboven al gezegd: early 90's are hard to get, maar ook SOE is een relatief zeldzaam iets (geringe oplage en nooit goed verkocht); dit i.t.t. het tweede en derde album van Talk Talk

Beitel
Omdat het niet genoeg herhaald kan worden: wat een f*cking wreed album!

avatar van Leeds
Talk Talk's allerlaatste. een schitterend afsluitend werk en nog meer diepgang dan Spirit of Eden.

alsof ze nog niet genoeg demonstreerden op Spirit of Eden

schitterend

Leeds schreef:

alsof ze nog niet genoeg demonstreerden op Spirit of Eden

schitterend

Eigenlijk is het hierna volgende solo-album van Mark Hollis (1998) het allerlaatste.

avatar van Leeds
inderdaad beste mjuman. ik bekeek het uiteraard naamsgericht.

avatar van battersea
Ik had Spirit of Eden al als toppertje, maar ik moet zeggen, deze evenaart zeker dat geweldige noveau! Zeker Ascension Day is geweldig!

avatar van Helicon
Als je een cd uitleent en vervolgens weer terugkrijgt, dan heb je'm weer inde handen en dan luister je hem weer eens.

En ik moet toch weer Dit is een heel heel mooi album. Ik vind het zelfs nog iets beter dan Spirit of Eden (zij het marginaal)

De bij het grote publiek niet erg bekende kant van Talk Talk maar wel de mooiste kant. Muziek maken zonder erbij na te denken of het eventueel wel hit potentie heeft. PRACHTIG

avatar van Ataloona
Gewoon het beste van Talk Talk.
Ik heb deze gisteren omgewisseld met SoE in mijn top 10.
Ik vind dit een betere sfeer hebbe. Wat duisterder en meer jazzy en ambient invloeden als SoE. ook is er nog wat 'stevig' gitaar werk in Runeii.

avatar van Leeds
Zopas een origineel exemplaar kunnen bemachtigen van deze klassieker. Ik ben alvast héél trots. Een Nederlandse druk uit 1991 van het Verve Jazz label.

avatar van Ataloona
Gefelictiteerd.
Ik kan deze helaas nergens vinden.
(in mijn dorp heb je dan ook geen platenzaken)
En de stad dichtbij heb je alleen maar een FRS en een Musicstore

avatar van Leeds
Wel ik kan u mededelen dankzij de info van popsike dat er sedert 21 september 2004 reeds 64 LP's van Talk Talk 2de hands werden verkocht. Tot heden dus. Behalve 3 exemplaren die nog ongebruikt waren, Mint dus. Maar de prijs was er ook naar. De duurste was 191 £ zonder opbod wel te verstaan hé. Op ebay veilingen swingen ze soms echt de daken uit. Het blijven maar platen hé. Ik ben ook dom geweest 140 euro neer te leggen maar als je iets werkelijk wil bemachtigen, dan doet dom zijn geen pijn.

Gelukkig zijn de Edenplaten tot 1/4 goedkoper.

Hou regelmatig ebay in het oog. Er zijn er nog 3 te koop op musicstack.com maar euh, als je bereid bent volgende prijzen neer te tellen is dit me wel zeer de vraag.

272.73 us dollar, 224.14 us dollar en 336 us dollar

avatar van Leeds
De enige mogelijke redding zijn de beurzen afschuimen. Er zal wel nog iemand zijn die niet weet welke de werkelijke waarde is van deze plaat. Je weet nooit. Als iemand de plaat verkoopt voor pakweg 15 euro. Spijtig, ik heb ze nog nooit tegen gekomen in ieder geval. Daarom de aankoop via internet gedaan. En na 5 jaar toch een mooi exemplaar gevonden.

Leeds schreef:

Op cd is de ze te koop bij Amazon voor ca 4,50 GBP en dan heb je het album ook. Op E-bay gaat ie regelmatig voor veel, maar ook wel eens voor minder; ik heb er ooit 1 zien gaan voor 45 GBP (en toen was ik niet senl genoeg); veel hangt af van het moment. Ik ben zelf nog steeds in de markt voor dit album, maar doe het rustig aan; geduld komt nl goed van pas. Gedrag dat wordt geleiden door het H3-virus (het heilige hebben) is heel herkenbaar voor een verkoper; en op E-bay zie je dat aan de bedragen die enorm op kunnen lopen in de laatste minuut. Ik heb zeldzamere dingen voor minder gekocht.

avatar van Leeds
Inderdaad Mjuman. Geduld is een heel sterk punt. CD's zijn er in overvloed en in feitelijk de meest normale manier om muziek te kopen. Een LP is natuurlijk voor de echte liefhebber veel plezanter.

Gelukkig heb ik ook al echte koopjes kunnen doen. Dus ergens compenseerd dat wel.

avatar van battersea
Ik ben er uit: dit hoort in mijn top 10 thuis. Dan de Beatles er maar uit, ze kunnen het hebben. Vanaf wanneer het drummetje invalt bij Myrrhman , het snijdende gegil van 9 ja, van wat eigenlijk) halverwege After the Flood en het serene eind Runeii... briljant. Vanwege het feit dat ze dit truukje al een keer deden in Spirit of Eden, staat deze als "minder vernieuwend" niet in de top 250... maar eigenlijk vind ik deze beter...

avatar van The_CrY
Ik weet niet goed wat hiervan te denken... Ik ben geen grote fan van de vroegere jaren van Talk Talk, maar toen ik hoorde dat de latere platen zeer invloedrijk waren voor de zeer experimentele post-rock, wat dat ook moge betekenen, wilde ik toch even spieken. Maar... ik ben bang dat het hier toch niet om mijn nieuwe favoriete plaat gaat... aparte muziek; stille muziek.

avatar van gerbrand1956
Geweldige plaat van Mark Hollis, talk talk jongens ergens ver weg ....... hoogtepunt New Grass ...

avatar van Thuurke
Het originele label van deze plaat is Verve Records. Dit a.u.b. wijzigen op MuMe.

Er is een andere Talk Talk cd uit 2001 en die heet Missing Pieces met een mooie Dodo op de cover en is uitgebracht op het onbekende label Pond Life/Voiceprint. De cd bevat de volgende nummers, waaronder een aantal van Laughing Stock.

1 After The Flood 4:13
2 Myrrhman 5:33
3 New Grass 9:33
4 Stump 4:42
5 Ascension Day 6:00
6 5:09 5:09
7 Piano 14:39

CD compiles the 6 tracks from the 3 CD singles released from the "Laughing Stock" album plus "piano" a previously unreleased track.
Track 1 is known on the original CD single (TALKD 1) as "After The Flood (Outtake)".

avatar van Chameleon Day
Thuurke schreef:
Het label is Verve. Dit a.u.b. wijzigen op MM.

Dat stond er volgens mij eerst ook.

avatar van Thuurke
Mjuman schreef:

Dan moet je eens bij Plexus / Platenmanneke gaan kijken in Delft, die heeft in 1995 mijn hele collectie aan lp's en maxisingels opgekocht (voor een voor hem mooie prijs), maar volgens mij heeft hij bijna alles nog wel ergens in de winkel staan, denk ik.

Helaas is de verkoopprijs nu hoger of bijna net zo hoog als de nieuwprijs die ik ervoor betaald heb, maar als je ze niet verkoopt dan is dat ook jammer. Ik heb er geen spijt van gehad en heb nu bijna alles weer op cd, cd-r of mp3.

Het mooie is dat als ik in Delft kom, dat ik dan nog steeds mijn Simple Minds lp's kan bekijken die al 15 jaar bij hem in de verkoopbak staan. Life in a Day en Real to Real Cacophony zijn 100% van mij en staan al 15 jaar in de bak. Theoretisch kan ik ze terugkopen, maar dat doe ik dus niet.

avatar van Chameleon Day
Thuurke schreef:

Dan draait die een slechte business. Een klein wonder dat de zaak nog bestaat.

avatar van Paalhaas
Thuurke schreef:

Kun je de correctie-knop niet vinden?