Robbie Williams - Rudebox (2006)

Label: Chrysalis

1. Rudebox (4:45)
  2. Viva Life on Mars (4:51)
  3. Lovelight (4:02)
  4. Bongo Bong and Je Ne T'Aime Plus (4:48)

met Lily Allen

5. She's Madonna (4:16)

met Pet Shop Boys

6. Keep On (4:19)

met Lily Allen

7. Good Doctor (3:16)
  8. The Actor (4:06)
  9. Never Touch That Switch (2:47)
  10. Louise (4:46)
  11. We're the Pet Shop Boys (4:57)

met Pet Shop Boys

12. Burslem Normals (3:50)
  13. Kiss Me (3:16)
  14. The 80's (4:18)
  15. The 90's (5:34)
  16. Summertime / Dickhead (10:49)
avatar van AstroStart
Eindelijk een keer een aardig album van Robbie Williams. Beste track? Viva Life on Mars!

avatar van platedraaier
deric raven schreef:
Ik ken het refrein van Rudebox ergens van???
Weet alleen niet waarvan.

Rhytm killers - Sly & Robbie

Inderdaad; is volgens mij letterlijk gejat, toch!!
Van Boobs.

Ik heb een zwak voor Robbie lol maar dit album vind ik iets minder. Er staan wel wat leuke nummers op maar hij kan beter gewoon blijven zingen a la feel,trippin, en andere hippe nummers van hem

fastpulseboy schreef:
weeeer een die em persoonlijk aanspreekt!

Ja, wat dacht jij dan?
Hij hoeft deze muziek niet op te nemen!
Producers genoeg die met hem willen werken, zeker weten!

wel een erg goed album
kep hem vandaag gekocht
lekkere nummers wel erg anders maar respect daarvoor
5 sterren
trouwens dickhead staat niet op de gewone versie

foutje
dickhead staat erop als hidden track
nogmaals een errug lekker album trouwens

Louis2703 schreef:
..., maar Lovelight is niet om aan te horen.

Jammer voor je, want dit is al een grote hit aan het worden!

op Ticketmaster, vreemd:

ROBBIE WILLIAMS & SUPPORT ACTS
Er worden 1 - 1 van 1 resultaten getoond.
Zo, 01/07/07

avatar van andré
nijme255@adsl schreef:
Conclusie van mij na het beluisteren van de cd:
Robbie is de weg kwijt!

Conclusie van mij na het horen van zijn 2 hits van dit album: Robbie maakt progressie, zijn muziek wordt steeds beter

andré schreef:

Het gaat hier echter om de waardering van complete albums en niet om een paar tracks!

Lelijk

avatar van FunkStar
Eindelijk is 'ie er dan... De plaat die hij altijd al eens wilde maken. Twee jaar geleden bereidde hij ons al voor op wat er zou komen door "Radio" als single uit te brengen.
Dit is een plaat die bij veel mensen in het verkeerde keelgat gaat schieten want het klinkt allemaal nogal anders. Het is niet slecht, maar niet helemaal mijn ding...

avatar van lullaby1987
ik heb robbie over dit album toevallig een keer horen zeggen: ik wilde volwassen muziek maken....
nou..dan geef mij de onvolwassen robbie maar

experiment mislukt

avatar van Azzurro
Vooruitzichten: in 2007 komt een nieuwe Swing-CD en zo goed als zeker een nieuwe single vanuit Rudebox. In Frankrijk zou dit BongoBong worden en in de rest van Europa She's Madonna (volgens robbiewilliamsfansite.com)

Azzurro schreef:

He wat jammer nou, ik ben helemaal weg van King of the Bongo maar She's Madonna is ook niet slecht.

Dit album vind ik echt wel een leukerd. Zijn beste plaat samen met Escapology al mis ik wel een kippevelnummer als Feel bij deze Rudebox en dat kunnen die geinige bliepjes en deuntjes niet rechtzetten. Maar dat buiten beschouwing gelaten een erg fijne plaat.

ik vindt dit album niet zo heel leuk.
3 nummers wel en dat zijn :

1. lovelight
2. rudebox
3. king of the bongo

avatar van T.O.
Ik vind "Lovelight" toch een lekker nummer hoor. Zal het origineel ook maar eens beluisteren.

ik vind she's madonna lovelight en king of the bongo echt wel mooie nummers

Musicguru
Ik ben niet zo'n Robbie fan. Life Thru A Lens en Sing When You're Winning waren puike albums... erna ging het helaas mis met Robbie. Lovelight klinkt overigens wel leuk. Maar overall klinken zijn laatste drie albums TE overgeproduceerd en te gelikt. Jammer opzich. En Rudebox is inderdaad bijna 1 op 1 gejat van Sly & Robbie's 'Boobs'. Misschien beter om in plaats van weer terug naar een swing album, weer terug te gaan naar z'n betere eerste albums.

avatar van Azzurro
Nja sinds het vertrek van Guy Chambers is de muziek van Robbie er inderdaad niet op verbeterd, een hoogtepunt bereikte hij met Escapology, maar de cd's erna vind ik ook nog wel deftig hoor...

avatar van centurion81
FunkStar schreef:

Ik was enorm positief verrast door dit album....The 80s en The 90s zijn mijn favorieten...

avatar van Wib0__
Ligt allemaal lekker in het gehoor.
Alhoewel, ik vindt Dichhead (18) echt overbodig, en nergens opslaan!

Mooi album! , maar ik vind het jammer dat veel mensen zo negatief doen over dit album. En dat iedereen elkaar maar napraat als kuddedieren vaak zonder het album zelf gehoord te hebben.
Ik zou zeggen luister eerst zelf en geef dan je mening!

Mijn favorieten zijn: Viva life on Mars, Lovelight, The actor , The 80's en Dickhead.

Keep on vind ik het slechtste nummer van dit album.

avatar van luc011190
Tja, King of the Bongo coveren... Ik ben niet in staat om dit helemaal objectief te beoordelen, als Mano Negra fan, maar ik vind het een behoorlijk domme zet waar uiteindelijk ook een matig nummer uitvloeide.

Verder wil ik nog even vermelden dat Soulwax Lovelight heeft geremixt. Fantastische versie! Swingt zoals het bij dit album maar niet wil lukken.

avatar van Wib0__
In het nummer; King Of The Bongo, hoor ik ook een vrouw frans zingen, weet iemand wie dit is?!
Ik dacht zelf, Lily Allen, klopt dit?

Ik heb er even in het albumboekje gekeken, en het klopt bij King of the Bongo staat bij backing vocals Lily Allen.

jungske schreef:

Toch wel..
BedanKt..

avatar van Pinsnider
Mensen mensen, wat een wereldplaat!!! Gedurfd, schaamteloos, heerlijk, lekker!!! Na alle ophef over deze plaat had ik niet eens de moeite genomen om hem uberhaupt te luisteren in de veronderstelling dat Robbie de magie kwijt was, maar o, o wat zat ik er naast!! Wat is dit geweldig!!! Waarom is iedereen eigenlijk zo vreselijk negatief..?? Enige misser is de Manu Chao cover, maar verder issie lekkuuuuurr!! (en dat is nou eens niet cynisch....)