Robbie Williams - Rudebox (2006)

Label: Chrysalis

1. Rudebox (4:45)
  2. Viva Life on Mars (4:51)
  3. Lovelight (4:02)
  4. Bongo Bong and Je Ne T'Aime Plus (4:48)

met Lily Allen

5. She's Madonna (4:16)

met Pet Shop Boys

6. Keep On (4:19)

met Lily Allen

7. Good Doctor (3:16)
  8. The Actor (4:06)
  9. Never Touch That Switch (2:47)
  10. Louise (4:46)
  11. We're the Pet Shop Boys (4:57)

met Pet Shop Boys

12. Burslem Normals (3:50)
  13. Kiss Me (3:16)
  14. The 80's (4:18)
  15. The 90's (5:34)
  16. Summertime / Dickhead (10:49)
Ronnuz
The 80s is wel erg lekker Vooral dat accent van hem is relaxt.

avatar van Erikpol
Ik vind dat je hem moet nageven dat hij blijft experimenteren en niet op hetzelfde niveau blijft hangen, zoals velen in zijn genre doen.
Persoonlijk ben ik geen Robbie man maar hij heeft wel credits opgebouwd door zn experimenten en zn live optreden ooit gezien op Werchter....

avatar van Bill
Ik ben in 2003 naar zijn show in de Arena geweest en 2x dit jaar, en inderdaad: WAT EEN SHOW! Geweldig!

En ook over het experimenteren: Respect! Hij doet dat al wel vanaf het begin trouwens, want ik heb zelf alle b-kantjes, unreleased songs en live-covers, die er tot op heden zijn te vinden, gepindakaasd en daar merk je het ook goed: Reggae, Swing, Rock, Country.... je hoort het allemaal voorbij komen.

avatar van Hans Brouwer
De Telegraaf was vandaag wel héél positief over dit nieuwe album van Robbie .

avatar van luc011190
Hans Brouwer schreef:
De Telegraaf was vandaag wel héél positief over dit nieuwe album van Robbie .

Dat Rudebox nummer is iig best lekker, leuke clip ook.

Robbie goes hiphop, wie had dat gedacht. Echt blij kan ik er niet van worden, maar misschien is dit best grappig. Ik heb het idee dat hij een beetje met het succes van Justin Timberlake mee wil liften.

fastpulseboy
experimenteren? Dan doen dan toch zeker zijn aalgladde producenten? Ik begrijp de lol er echt niet van...van owhhh wat zullen we nu weer voor "genre" liedje voor em uitproberen...
robbie, karaoke ster numero uno

pietervanhaaren
zoiezo is robbie gewoon een artiest die er staat, schijt hebben aan alles, en no fucking way justin timberlake kan daar niet aan tippen.
ik vind eerder justin een na aper dan mister robbie, toevallig niet ook uit een bekende boyband gekropen om solo te gaan? enz. enz. robbie het is gewoon een fenomeen in de muziek wereld heb daar respect voor net zoals je dat hebt voor david bowie, jackson enz.

fastpulseboy
een artiest........dat klopt helemaal, het is een geweldige entertainer, voor wie dat leuk vind.
Maar vergelijken met David Bowie????? (Als ie dood was zou die zich omdraaien in z'n graf)

Wat een tegenvaller: wat een verschil met Escapology. Dit stelt echt nog maar weinig voor.

avatar van Poeha
fastpulseboy schreef:

Pieter vergelijkt hem in de zin van dat het een fenomeen is, niet zozeer om de afwisseling aan songs die Robbie maakt (laat maken), wat naar mijn idee toch echt wel vergeleken kan worden met Bowie. Al is Robbie natuurlijk nog lang niet zo lang bezig als Bowie!

Ik vind robbie williams een erg goede artiest en zijn album escapology vind ik ook erg goed alleen dat nummer rudebox moet wel het slechtste liedje zijn wat ik dit hele jaar heb gehoord! Wat een k*tnummer

Daar ben ik het mee eens, zijn vorige album stonden echt lekkere nummers op en dan komt hij nu met zo'n k*olere nummer. Ik had er echt meer van verwacht!!!

Dit is gewoon een stuurloos album: het lijkt alsof Robbie Williams niet meer weet wat hij wil (getuige ook de vele, vaak zwakke, covers als King of the Bongo van Manu Chao, We're the Pet Shop Boys van My Robot Friend, Louise van the Human League en de jaren '80 hit van Stephen 'Tin Tin' Duffy Kiss Me).
Op sommige momenten wel aardig, op andere momenten gewoon saai en vervelend.
Schijt hebben aan alles? Dat zal best, maar doe het dan overtuigender dan op dit album.

Davez
Ik vind dit ( volgens de 2 singles) veruit het beste dat Robbie ooit produceerde. Al het voorgaande is gewoonweg zwak met uitzondering voor het nummer supreme.

Het klonk bijzonder fris om Rudebox het nummer te beluisteren na al die flauwe popmuziek. De 2de single klinkt ook vrij knap naar Robbie Williams normen.

Ik ga echter geen moeite doen om de plaat te beluisteren

fastpulseboy
ik vind het zo zielig voor em dat jullie hem persoonlijk aanspreken voor "zijn" muziek. Kan hij toch niet helpen dat ie dat moet zingen? daar wordt ie nu eenmaal voor betaald

avatar van Poeha
Oei Robbie...waar kom je nu toch mee?
Een allegaartje!
Ben toch wel een andere kwaliteit van hem gewend!

Kan maar 5 nummers bedenken die ik wel aardig tot goed vind!

Lovelight is wat mij betreft verreweg het beste nummer!

The 80's, The 90's, The Actor en She's Madonna zijn aardig, maar dan houdt het wat mij betreft ook echt op!

Album komt echt veel te snel na Intensive Care (waarop naar mijn bescheiden mening nog zeker wel 2 tracks op staan die als single hadden kunnen worden uitgebracht (Your Gay Friend en The Trouble With Me). Misschien zijn die ook wel uitgebracht maar hebben niets gedaan, zou kunnen))!

Nee, dit kan me maar weinig bekoren en dan die zielige covers en samples (het meerendeel althans)!

Jammer maar helaas!
Niet meer doen Robbie!
Back to your roots!
En dan bedoel ik niet dat hij weer in herhaling moet vallen, hij heeft toch wel veel gevarieerde stijlen gebracht (waaronder ook dit album, helaas!).

2,5 * dan maar, door de bovengenoemde tracks!

fastpulseboy
weeeer een die em persoonlijk aanspreekt!

fastpulseboy schreef:

Denk je dan dat hij dit persoonlijk leest?

fastpulseboy
tuurlijk, wat dacht jij dan

avatar van vigil
Ik vind het wel een leuk album eigenlijk, eindelijk eens een artiest die zijn eigen gang gaat en niet voortborduurt op zijn vorige successen.

weer een!

avatar van vigil

Herhalingsziekte??

Vanwaar dit bericht eigenlijk?

Escapology was zijn top. Feel, Come Undone. Prachtige nummers. Rudebox is te doen, maar Lovelight is niet om aan te horen. Een paar andere nummers van die plaat trouwens ook niet.

Ik ken het refrein van Rudebox ergens van???
Weet alleen niet waarvan.

dimwit
Robbie gaat hier heel erg de fout in. Dat rappen in rudebox gaat nergens over, het is gewoon oplezen. waarom moeten popartiesten vandaag de dag ineens zo nodig van stijl veranderen en hip hop, dance en RnB invloeden in hun muziek brengen? dat snap ik echt niet, ze zeggen dan dat hip hop of RnB al hun levenlang hun favoriete muziek is en doen net of ze er iets mee hebben, maar volgens mij gebruiken ze ineens zo veel hip hop en RnB invloeden om geld te verdienen.

avatar van Nicolage Rico
dimwit schreef:

Wat ik al eerder zei: volgens mij wil hij de elvis van deze tijd worden, door alle muziekgenres te beoefenen. Helaas kan Robbie niet rappen, inderdaad.

avatar van Kos
Kos
Nicolage Rico schreef:
Helaas kan Robbie rappen, inderdaad.
O ja?

avatar van Nicolage Rico
Kos schreef:
O ja?

Ik vergat het belangrijkste woordje: NIET

Nou......dit vind ik echt een tegenvaller hoor.

Dit vind ik persoonlijk 10 keer niets.
Kan me niet bekoren...
Alhoewel Robbie is en blijft sexy