Jedi Mind Tricks - Servants in Heaven Kings in Hell (2006)

Label: Babygrande

1. Intro (1:05)
  2. Put 'em in the Grave (3:17)
  3. Suicide (3:52)
  4. Uncommon Valor: A Vietnam Story (4:02)

met R.A. the Rugged Man

5. A Blood Red Path (0:55)
  6. When All Light Dies (4:33)
  7. Serenity in Murder (4:05)
  8. Pariah Demise (Interlude) (0:43)
  9. Heavy Metal Kings (4:33)

met Ill Bill

10. Shadow Business (4:09)
  11. Triumph & Agony (Interlude) (0:57)
  12. Razorblade Salvation (4:21)
  13. Outlive the War (3:43)

met Block McCloud en Sean Price

14. Gutta Music (3:44)

met Chief Kamachi en Reef the Lost Cauze

15. Temples of Ice (Interlude) (0:45)
  16. Black Winter Day (4:11)
  17. Heavy Metal Kings [Terror Remix] * (4:34)

met Ill Bill

18. Pretty Little Whores * (3:39)

met Outerspace

19. Blitz Inc. * (3:14)

met Esoteric en King Syze

avatar van JLjuju
Iets met de hemel en de hel.
De rechter (vuurkant) lijkt een soort demoon dat een kruis vasthoud.
Met andere woorden het christendom is evil ofzo.

avatar van GarnalenPeller
Links is de Servant in Heaven, rechts de King in Hell, lijkt me.

P-DawG
R.A. the Rugged Man op Uncommon Valor: A Vietnam Story is niet meer normaal.. damn

avatar van Shelter
P-DawG schreef:

Die hele track is echt gruwelijk, IT komt ook dope
Op youtube is de track te vinden waarbij de tekst vol in beeld staat overigens...

ManMonster
Immortal Technique? Alhoewel die natuurlijk niet op dat nummer te bespeuren is.. Hij zal wel Innie Taz bedoelen..

avatar van BZN
BZN
Hier staan een paar dope tracks op,
Ik vind Razorblade Salvation de beste,
ook al zijn Uncommon Valor: A Vietnam Story, Outlive the War en Serenity in Murder ook erg nice,
vind lang niet alles van jedi mind tricks vet, maar dit album wel, net als de 1e! (met die veel te lange naam)

een 4,0 voor nu

JLjuju schreef:
Iets met de hemel en de hel.
De rechter (vuurkant) lijkt een soort demoon dat een kruis vasthoud.
Met andere woorden het christendom is evil ofzo.

denk niet dat er bedoel wordt dat christendom evil is, lees de titel maar. De duivel is een gevallen engel. Hij is nu een koning in hel ipv een diennaar in hemel.

avatar van boondocksaint
P-DawG schreef:

Idd wat een bruut en briljant nummer. Jedi mind tricks en zijn broers maken briljante rap/hiphop. Politiek bewust en ze stellen misstanden aan de kaak in vette nummer met briljante samples. Als je dit niet gaaf vind mag je eigenlijk geen rap of hiphop liefhebber heten

avatar van boondocksaint
vinnie pazz en Immortal Technique zijn echte hiphop helden

avatar van GraveyardJunkie
Bovengenoemde artiesten en natuurlijk JMT zijn het levende bewijs dat echte hiphop niet dood is, maar gewoon levend begraven is in de underground. En ik hoop dat het daar blijft en niet gaat vermengen met de rommel van 50 cent en dergelijke..

avatar van flow natural
Deze heb ik momenteel bijna blauw gedraaid

avatar van Rhythm & Poetry
Omdat ik niet spoor wilde ik wat albums verlagen, omdat ik een tijd terug veel minder kritisch was dan nu. Dus dat heb ik gedaan, verlaagde deze ook naar 4*, maar dat was wel erg dom. Dit zit namelijk dichter bij de 5*, dus nu heb ik maar weer voor de middenweg gekozen. Servants in Heaven Kings in Hell blijft mijn favoriete JMT album. Razorblade Salvation is nog altijd verslavend.

Harco
GraveyardJunkie schreef:

Zolang het niet aan kracht inboet, boeit het mij niet wat er mee gebeurt. Wat mij betreft komen ze optreden voor de paus.

avatar van Fake_world
Geniale plaat!
Vroeger was ik niet zo voor hiphop, meer metalpurist enzo, tot op een dag een vriend van me net begonnen was met goeie hiphop te zoeken.
En waar moet je zijn voor kwaliteitsmuziek? juist ja...
Na gewoon de top 50 af te gaan, kwam ik uit bij VBD, maar die stond me iets minder aan...
Dan via AOTP de clip gevonden van heavy metal kings, en ik mag trouw zeggen dat dit album me weer deed inzien dat er kwaliteitsvolle hiphop bestaat.

(Was daarnaast nog verbaasd, dat Paul Romano de cover gedaan had, dezelfde artiest als van mastodon - leviathan, toch wel een van men favoriete tekenaars.)

MAS
Luister de laatste week heel veel JMT en dit is tot nu toe wel mijn favoriet samen met Legacy of Blood. Prachtig samplewerk met rauwe raps van Vinnie Paz. Het hoogtepunt van de plaat komt echter van R.A. the Rugged Man die een brute verse neerzet waarin hij maar door blijft ratelen (ratelen in de positieve zin dus:P).

avatar van Kill_illuminati
Over Uncommon Valor: A Vietnam Story

Vinnie Paz vers wordt volledig overschaduwd door R.A.'s.Terwijl ik zijn vers zeker een van de sterkste verses vind die ik heb ooit gehoord. Toegegeven RA's is sterker. Waarom ik dat vind? Vinnie Paz verteld zijn verhaal glas helder in mooie volle zinnen. Zo duidelijk dat ik mij gelijk in de soldaat zijn huid bevind. Geen gebruik van moeilijke woorden en tientallen multi's en scheldwoorden. Gewoon rechttoe rechtaan. Maar weinig kennen dat (Scarface bijvoorbeeld).

P-DawG
Vinnie komt zeker niet onverdienstelijk inderdaad. Het feit dat hij wordt overschaduwt komt ook omdat het eigenlijk meer een nummer van R.A. is, het gaat tenslotte om zijn (wijlen) vader. Daarnaast beslaat R.A.'s verse ongeveer 3/4e van het hele nummer, terwijl het 'officieel' een JMT nummer is. Vinnie komt op zijn eigen manier ook geniaal maar in R.A.'s verse zit naar mijn idee gewoon meer passie/belevenis. Het is gewoon een verschrijkkelijk goed nummer, misschien wel een van de beste nummers die ik ooit heb gehoord, iig op het gebied van storytelling.

avatar van MJ_DA_MAN
Punt!

avatar van VanDeGriend
Berichten verplaatst naar Muziek > Nieuws > R.I.P.

MAS
4.5 Dit vind ik toch wel het beste album van JMT gevolgd door Legacy of Blood en Violent By Design. Waarom hoef ik eigenlijk niet uit te leggen dat is hier boven allemaal al veteld.

avatar van thtboz
Prachtige cover heeft dit album

avatar van JustiFicatioN
And while we sit around debating who the wack emcee is
They have to work when arthritic pain attack the knees

Hele vette line!

avatar van Outblasty
De verse van R.A. The Rugged Man is wat mij betreft een van de vetste verses ooit! Past sowieso in het rijtje Inspectah Deck - Triumph, AZ - Life's A Bitch, Nas - NY State of Mind, Jeru - Im the man (en nog wel wat classic verses)

Vind dit een erg chill album met Uncommon Valor: Vietnam Story als hoogtepunt.

avatar van Shelter

hahaha sorry, ik denkn altijd dat het IT is terwijl het RA is.
Ik weet ook niet hoe die error in mijn systeem is gekomen, want de stemmen zijn niet eens hetzelfde.
Anyway RA komt dope in dat nummer

MAS
Er is nu een clip van Uncommon Valor. Zonder Vinnie of Stoupe maar wel dope. YouTube - R.A. The Rugged Man, Jedi Mind Tricks - Uncommon Valor (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Ik vind dat op dit album de beste nummers van jmt staan. Mijn favoriete van dit album zijn black winter day, serenity in murder, when all light dies en razorblade salvation.. van uncommen valor vind ik vooral de verse van R.A erg sterk.. damn zeg wat een flow.. die zou ik graag ooit nog is live willen zien. Sterkste nr van het album vind Serenity in murder

avatar van No Surrender
God man deju. Ik heb nooit echt aandacht besteed aan Jedi Mind Tricks. Tot aan gister, een vriend van mij stuurde 'Shape Out' en dat is gewoon een geniaal nummer van Army of the Pharaos. Dus ik even op MusicMeter kijken, en ze vonden 'Seven' ook erg goed, dus ik die opzoeken en dat nummer is geniaal. Daarboven op de hoes van ATOP staat Jedi Mind Tricks Presents...

Dus ik denk ik ken die naam, ik even paar nummers opzoeken van toevallig dit album. En het klinkt erg goed. Heb me nooit zo bezig gehouden met undeground hip hop. Maar ik moet dat toch maar eens doen. Net even dit album gedownload en klinkt tot op heden erg goed. Nu ga ik verder met luisteren.

Rene1979
No Surrender schreef:
Heb me nooit zo bezig gehouden met undeground hip hop.

Zou ik dat maar eens doen. Is nog veel meer. en daarna nog wel meer.

Kan je dan ook zeker alle leden van Army Of The Pharaohs aanraden.

avatar van Protonos
Dit is ongehoord goed! dit kan bijna niet, zo veel geweldige beats en keiharde raps!

volle 5 sterren!