Trentemøller - The Last Resort (2006)

Denemarken
Electronic
Label: Poker Flat

1. Take Me into Your Skin (7:44)
  2. Vamp (4:33)
  3. Evil Dub (6:15)
  4. Always Something Better (6:09)
  5. While the Cold Winter Waiting (5:04)
  6. Nightwalker (4:08)
  7. Like Two Strangers (3:25)
  8. The Very Last Resort (8:31)
  9. Snowflake (7:33)
  10. Chameleon (6:57)
  11. Into the Trees (Serenetti Part 3) (7:22)
  12. Moan (5:51)
  13. Miss You (4:03)
  14. Moan [Trentemøller Remix Radio Edit] * (3:30)

met Ane Trolle

15. Moan [Radio Slave's Remix for K - Instrumental] * (11:21)
  16. Moan [Trentemøller Dub Remix] * (7:19)

met Ane Trolle

17. Always Something Better [Trentemøller Remix] * (7:56)
  18. Always Something Better [Vocal Version] * (6:09)

met Richard Davis

19. Moan [Vocal Version] * (5:46)

met Ane Trolle

20. Physical Fraction * (7:02)
  21. Polar Shift * (8:28)
  22. Chameleon * (7:58)
  23. Sunstroke * (8:28)
  24. Nam Nam * (5:41)
  25. Killer Kat * (8:06)
  26. Rykketid * (5:12)
  27. Prana * (6:25)
avatar van Suicidopolis

Je bent bedankt voor de tip, maar ik bedoel eigenlijk deze:

Trentemoller - Moan (Vocal Version Featuring Ane Trolle) - Free MP3 Stream on IMEEM Music

Echt gewoon het nummer zoals op deze CD, met dat verschil dat er dus nog stem is bijgezet.

EDIT: hij schijnt op deze versie van dit album te staan => Trentemøller - The Last Resort (CD, Album, P/Mixed + CD, Comp, Ltd) at Discogs

Aaaaargl...!

avatar van Mjuman
Ja, ik deel je onvrede - wat een boeven! Ik heb de Chronicles en het gewone album en dus 4 (?) versies van Moan maar niet deze vocale. Waarschijnlijk zal er wel een 12" van zijn. Dit zijn dus van die dingen...

Take Me Into Your Skin
Wat een prachtig nummer!
Is de rest net zo mooi?

Ja, er staan nog mooiere dingen op zelfs. In het begin was ik ook laaiend enthousiast over dat nummer, maar nu staat ie niet eens meer aangevinkt.

avatar van Arrie
Ah, dat belooft wat! Ik was hier wel benieuwd naar, dus ik heb eerst alleen het nummer beluisterd, dat het meeste stemmen heeft bij favoriete tracks, vandaar.

Deze ga ik vanavond, voor het slapen luisteren, lijkt me wel een mooi moment, ik ben erg benieuwd!

Wat een geweldig album blijft dit toch.

Voor nu 3,5 sterren, moet hem wat vaker horen nog.

avatar van Arrie
Ik begin met 4 sterren, met kans op verhoging. Erg mooi album, erg sfeervol ook. Er zitten wat mindere nummers bij, zoals Vamp, dat nummer doet me helemaal niks, en vind ik eigenlijk wel vervelend. Ook Chameleon is een stuk minder. Maar daar staan prachtige nummers tegenover.

Ik ga in m'n hoofd ook allerlei beelden vormen bij de muziek, erg mooi is dat. Bij Evil Dub heb ik dat bijvoorbeeld. En wat is het laatste nummer, Miss You, een lief mooi liedje, zeg!

Mooie cover trouwens! Vind ik goed bij de muziek passen.

Sinds kort weer aan het beluisteren. Waar ik eerst zeer te spreken was over de bonus-cd ben ik nu ook wel te spreken over het origineel. En dan vooral Miss You vind ik heel sterk. Het album is wel heel eenzaam, maar daar zit opzich ook wel zijn kracht in. Maar af en toe word het daardoor wel een beetje deprimerend

avatar van JVT
JVT
deze kon me n paar jaar geleden niet zo bekoren, maar omdat ik nu veel tijd heb de laatste tijd (sleutelbeen gebroken!) ben ik mn 'oude' muziek weer eens aan het beluisteren.

klinkt toch wel lekker eigenlijk! dromerig, zweverig! maar idd wel een beetje deprimerend en eenzaam!
snowflake vind ik een van de toppers!

avatar van rustugan
JVT schreef:

snowflake vind ik een van de toppers!

Ja dat vind ik samen met While The Cold Winter Waiting de mooiste nummers, maar eigenlijk is het hele album gewoon top

avatar van HaanHoen
Een album dat mij al een tijd in z'n greep heeft. 'Take me into your skin' was meteen goed voor een flinke dosis kippenvel en ook de rest van de tracks klonk aardig. Maar hoe meer nachtelijke luisterbeurten de plaat krijgt, hoe meer vat ik krijg op deze schitterende sfeervolle muziek en alle tracks hun kwaliteiten bloot leggen. Dit is gewoon een prachtige productie, die met iedere luisterbeurt beter wordt. Voor nu 4 sterren, maar daar gaan nog wel een paar punten bijkomen.

avatar van Yamato
Vandaag aangeschaft na onlangs aan een nachtelijke luistersessie met meneer HaanHoen hierboven te hebben onderworpen. Die beviel me dusdanig goed dat ik hem direct mee heb genomen toen ik hem voor 9 euro in de winkel zag liggen. En ook nu weer kan de plaat me erg vermaken.

Vandaag weer is, in een te drukke trein, beluisterd. En ik moet zeggen, ik droomde helemaal weg Dus toch maar met een halfje verhogen.

avatar van VanDeGriend
Kijk, hier heb ik nou een beetje koptelefoon voor. Wat een magnifieke luistertrip is dit toch. Zou voor dit soort platen het woord "cool" ooit uitgevonden zijn ?

avatar van Yamato
Nee, dat woord bestond volgens mij al voor 2006.

"Dit soort"

VanDeGriend schreef:

Nee dat woord stamt uit '59: cool jazz (ene M.Davis).

AT is echt wel klasse - iemand die dit kent AT - keyboards en beats; don't let the Danish scare you!

avatar van Arrie
'57 dus: Miles Davis - Birth of the Cool (1957)

Waar staat AT voor?

AT = Anders Trentemølller

sorry - dacht dat dat duidelijk was; live gezien, top!

Volgens mij oppert VDG niet dat het woord cool pas in 2006 is uitgevonden.

Filmpje ziet er interessant uit, zal er op een rustiger moment eens goed naar kijken.

En fijn dat deze magnifieke plaat weer wat positieve aandacht krijgt.

herman schreef:
Volgens mij oppert VDG niet dat het woord cool pas in 2006 is uitgevonden.

En fijn dat deze magnifieke plaat weer wat positieve aandacht krijgt.

Nee, dat snap ik wel - maar dit was één van de eerste keren dat dit word zo directmet muziek werd verbonden. Kijk ook naar foto's van Miles en zijn mede-musici uit die tijd en dat waren echt wel 'cool dudes'.

AT: dit is hetzelfde nummer als hierboven in iets betere kwaliteit , weliswaar minder 'electronics', maar deze plaats ik omdat je hier heel goed de integratie van beats, effecten en slide-guitar kunt horen én zien. An als er één honky instrument is (waarbij je niet aan beats moet denken) is het wel de slide-guitar. Hier wordt AT ook genoemd op ca 4:00 - "hij heeft de backing track gedaan"- waarna meteen de slide-guitar man in de spot wordt gezet..

avatar van Mr. B
Heerlijk dat digitale knetteren van dat electronische haardvuur.

avatar van Manuel
Yamato schreef:

Zou ik mogen weten waar deze cd voor 9 euro in de winkel lag?

avatar van Yamato
Absoluut, dat was in de Concerto aan de Utrechtsestraat in Amsterdam maar als ik me niet vergis hebben alle filialen van Plato en Concerto hem voor die prijs liggen. Of dat hadden ze ten tijden van mijn aanschaf.

avatar van trebremmit
Beetje middle of the road electronica, nergens echt boeiend maar ook nergens echt slecht, helaas haak ik al snel af en zoek ik naar wat meer diepte en afwisseling.

Mss nog maar eens luisteren, er zit namelijk meer dan voldoende diepgang en afwisseling in deze plaat

avatar van Gyzzz
Maar de benaming middle of the road electronica vind ik ook wel een beetje opgaan voor Trentemoller. Hij beheerst het kunstje goed en hierop staan heel veel mooie tracks, maar hij wil voor mijn gevoel af en toe net te graag laten horen in hoeveel verschillende elektronische stijlen hij thuis is. Het album had van mij qua stijl ook wat compacter gemogen om echt heel goed te zijn. Ook binnen de nummers zelf gaat dat op.

avatar van Mjuman
In de meeste auto zit volop electronica met juist dat doel: ervoor zorgen dat auto's midden op de weg blijven.

Tijdens het rijden draai ik graag Trentemöller dan lijkt het of het sneller gaat. Misschien ben ik ook wel een typische middle of the road ("chirpie, chirpie, cheep, cheep") muziekliefhebber - dat liever nog dan middle-of-the-road meekletsen met de zelfbenoemde (sub)genrespecialisten.

De Klever
Ik ga dit album toch maar gewoon de volle mep geven. Het weet een sfeer op te roepen die ik zo niet kan vergelijken met een andere artiest.

En het blijft een uniek geluid, ook na vele malen luisteren.