Trentemøller - The Last Resort (2006)

Denemarken
Electronic
Label: Poker Flat

1. Take Me into Your Skin (7:44)
  2. Vamp (4:33)
  3. Evil Dub (6:15)
  4. Always Something Better (6:09)
  5. While the Cold Winter Waiting (5:04)
  6. Nightwalker (4:08)
  7. Like Two Strangers (3:25)
  8. The Very Last Resort (8:31)
  9. Snowflake (7:33)
  10. Chameleon (6:57)
  11. Into the Trees (Serenetti Part 3) (7:22)
  12. Moan (5:51)
  13. Miss You (4:03)
  14. Moan [Trentemøller Remix Radio Edit] * (3:30)

met Ane Trolle

15. Moan [Radio Slave's Remix for K - Instrumental] * (11:21)
  16. Moan [Trentemøller Dub Remix] * (7:19)

met Ane Trolle

17. Always Something Better [Trentemøller Remix] * (7:56)
  18. Always Something Better [Vocal Version] * (6:09)

met Richard Davis

19. Moan [Vocal Version] * (5:46)

met Ane Trolle

20. Physical Fraction * (7:02)
  21. Polar Shift * (8:28)
  22. Chameleon * (7:58)
  23. Sunstroke * (8:28)
  24. Nam Nam * (5:41)
  25. Killer Kat * (8:06)
  26. Rykketid * (5:12)
  27. Prana * (6:25)
johan d schreef:
Ga untrue nu ook beluisteren, maar kennen jullie albums die te vergelijken zijn met Last resort van Trentmoller

KampF schreef:
Genoeg! Maar volgensmij moet dat op het forum behandeld worden.

Ik wacht nog altijd...?

Een bericht verwijderd, e1n keer vragen is wel genoeg. Je kan ook zelf zoeken naar topics die daar over gaan natuurlijk.

Probeer deze eens:

thejazzscène
Volgens mij mag Steve Bug toch dik in ze'n pollekes vrijven dat hij deze man heeft binnengehaald hoor want anders zou er van heel het Pokerflatgebeuren maar niets geworden zijn.
ET:
En Guido Schneider natuurlijk.

avatar van T.O.
Slaat nergens op, dat label was al heel succesvol met genoeg goede releases.

thejazzscène
Vroeger wel ja. Toen was het nog een erg belangrijk label in de funkhouse, minimal en acid.
De laatste tijd daarentegen trappelen vele artiesten maar ter plaatse. Af en toe komt er een plaatje uit waar je weer die altijd terugkerende geluiden hoort dat maakt het label eentonig. Ze brengen nog weinig vernieuwend uit. En dan mag de (gedateerde) acidbaas in zijn handen wrijven dat hij nog artiesten als Schneider en Trentemöller heeft.

Als je naar de Pokerflat volumes luistert, hoor je het bijvoorbeeld meteen. Maar dat is natuurlijk ook gedeeltelijk subjectief te noemen.

Lost Highway
Deze versie van Moan blaast de vocalsversie helemaal omver. Take me into your skin en The very last resort maken ook best indruk. Erg goed allemaal, ik hoop dat de lange speelduur geen hinderpaal zal vormen in verband met vele luisterbeurten.

Moan is zo'n wereldplaat.

Absoluut!

ErwinQ
echt mooi dit. hier word je (ofja, ik tenminste) helemaal door mee genomen naar een wonderlijke wereld van mooie klanken. echt genieten maar je moet er wel de tijd voor geven. five starz

avatar van Leonard91
Wat een prachtplaat, was eigenlijk meer van de wat dansbare remixes van trentemoller maar deze plaat ontstijgt dat niveau helemaal. Wat een prachtige klanken, wat een diep geluid. Welke nummers zou ik in hemelsnaam als favoriet moeten kiezen? Uiteindelijk toch maar Take Me Into Your Skin en Into The Trees, en Vamp vanwege dat heerlijke baslijntje. Voorlopig nog een 4,5*, maar ik denk dat die over een tijdje wel zal stijgen, en als ik een keer een top 10 samenstel zal deze er waarschijnlijk wel inkomen.
Zacht, mooi, melodieus, maar soms ook heel dansbaar! Ik kan mijn geluk niet op.

Erg fijn plaatje dit. Vooral Take me into your skin vind ik prachtig.

Heerlijk heerlijk. The Last Resort lekkerder dan The Chronicles.
Favorieten vind ik lastig. Het hoort voor mij allemaal bij elkaar zeg maar.
Het vervelende vind ik vaak de lange intro's, maar dat moet nou eenmaal

avatar van rustugan
WHILE THE COLD WINTER WAITING

wat een relaxed nummer is dat!

Heb de plaat nog niet lang in bezit, maar hij bevalt tot nu toe zeer goed.

4 *

avatar van LeRoi
Wat is dit GOED: een soort kruising tussen Underworld en Amon Tobin maar dan wel een stapje verder in ontwikkeling/vernieuwing (Underworld) en toegankelijkheid (Tobin).....denk de beste plaat in haar genre van de laatste jaren....lekker hoor!

avatar van Kos
Kos
Into the Trees. .

Een van de beste elektronische platen die ik ken . Wat is dit prachtige muziek zeg! Take Me Into Your Skin, hoe flik je het zo'n mooi nummer te maken...

Verder vind ik ook Always Something Better, While the Cold Winter Waiting en Into the Trees erg mooi!

een 4,5 voor dit prachtige album!

avatar van LeRoi
Idd 1 van de betere platen uit haar genre van de laatste tijd. Zelf vind ik Plasticman (Closer) maar ook het werk van Alexander Kowalski hiermee vergelijkbaar (ook qua niveau)....deze artiesten hebben hun invloeden zoals het werk van Underworld en Amon Tobin....zeker de moeite waard eens te checken als je Last Resort geweldig vind.....

avatar van luc011190
Anders Ilar heeft wel een beetje hetzelfde geluid als Trentemoller. En dezelfde voornaam

avatar van LeRoi
Tx! Ga ik die ook maar eens snel checken...
...And Just Done It (Everdom en Ludwijke): sfeer idd vergelijkbaar, MAAR OPBOUW EN SPANNING, that's something else on 'Last Resort'!

avatar van Leonard91
Verhoogt naar een 5*, van begin tot eind een topplaat die je helemaal meesleurt. Misschien wel het beste elektronische album wat ik ken.

avatar van luc011190
LeRoi schreef:
MAAR OPBOUW EN SPANNING, that's something else on 'Last Resort'!

Zit wel wat in. Ik denk dat veel dubtechno, deephouse en ambientproducers rustig achterover zouden gaan hangen, als ze alleen al de atmosfeer en het geluid van deze plaat hadden bereikt. Maar Trentemoller verpakt het als popmuziek.

Lost Highway
Als je er de tijd voor neemt om hier even voor te gaan zitten, dan krijgt je wel iets terug. De meeste nummers zijn, zoals hierboven gezegd, erg fraai opgebouwd, en de sound is integer en bescheiden; geen easy commerciële stuff, wel met respect voor de luisteraar. Favorieten noemen is moeilijk, al behoren het eerste en de twee laatste nummers tot de hoogtepunten.
Ik hou wel van de sound die menig Scandinavisch artiest laat horen; of het nu pop, rock of elektronische muziek is; het lijkt of hun muziek vaak een soort puurheid heeft wat we al lang verloren zijn bij vele Amerikaanse of Britse (wan)producten waarmee we steeds overspoeld worden. Jammer genoeg is de plaats van afkomst ook een bepalende factor in het succes van een artiest. Ik mag hopen dat dit niet het enige reguliere album is dat Trentemöller ons zal schenken.

avatar van PaulieWalnuts
Moet die bonus disc er hier ook niet bij staan? Daar staan de beste nummers op: Physical Fraction, Polar Shift, Killer Kat en Rykketid.

Die staan volgens mij op de Chronicles, niet op de bonus cd van The Last Resort...

tuktak
dit is idd zon plaat die zoals eerder gezegd zeer goed geproduceerd klinkt. die je, als je aandachtig luistert, het gevoel geeft dat dit heel erg goed is. maar nadietijd denk je, wat heb ik nu eigenlijk geluisterd, en wat heeft dit met me gedaan? en daarop valt alleen een leeg antwoord te geven. het is mooi, het is goed, het is fijn, maar het mist een ziel.

tuktak schreef:

Ik denk dat er genoeg mensen zijn die het geheel niet met je eens zijn. Ik vind juist dat de muziek van Trentemoller meer is dan alleen maar mooi geproduceerde geluidjes die voor een tijdje leuk zijn, maar daarna niet meer. Het zijn echt nummers mét ziel, en dat ze dan ook nog prachtig geproduceerd is, is alleen maar nóg een voordeel.

avatar van Urbanoetang
Wat dom. Ik zit nu de hele tijd de bonus disc van de limited edition te luisteren en denk: "Is dit nou zo bijzonder? "

Edit: Die vocal version van Always Something Better is wel fijn.

avatar van Ramonr
Bijzonder musicaal uitstapje voor mij, deze muziekstijl is nou niet bepaald het genre dat ik snel zou luisteren, maar dit beviel me eigenlijk wel goed. Ik heb The Chronicles ook maar alvast aangeschaft.
Onder welke muziekstijl valt dit precies?

thejazzscène
minimal techno. Maar eerder wat abstract en experimenteel in het genre (+ook wat dub)

avatar van Kos
Kos
Minimal? abstract? huh? ik dacht dat dit juist wat toegankelijker en commercieler was dan normale techno. Zo komt het althans op me over.