John Legend - Once Again (2006)

Soul / R&B
Label: GOOD

1. Save Room (3:56)
  2. Heaven (3:35)
  3. Stereo (4:12)
  4. Show Me (5:01)
  5. Each Day Gets Better (3:49)
  6. PDA (We Just Don't Care) (4:40)
  7. Slow Dance (4:43)
  8. Again (5:04)
  9. Maxine (4:30)
  10. Where Did My Baby Go? (5:07)
  11. Maxine's Interlude (1:52)
  12. Another Again (4:03)
  13. Coming Home (5:04)
  14. King & Queen [Duet Version] * (3:51)

met Mary J. Blige

avatar van WeSSeL..
Reijersen schreef:

65 euri Way to expensive.

Ben blij dat ik er in de HMH bij was want dit is me ook iets te duur ja. Voor de rest hopen dat hij nog naar de HMH komt, deze 65 euro ga ik wel mooi aan een andere artiest besteden

WeSSeL.. schreef:

Hoe komen jullie bij 65 euro?
Het is 39 euro hoor. Kijk maar op de ticketmastet site. Daar staat het ook. En het stond ook in een krant, ook 39 euro. En dat valt toch harstikke mee!!
Maar ik ga niet, ga dit jaar al naar twee concerten, 3 word te gek. En ten tweede vind ik deze cd niet heel super..

Haha ja dat wel, had die lijst gemaakt toen ik helemaal intoo John Legend was.
Maar vind de cd steeds minder worden eigenlijk.
Maar ik vind Show me ook een heel goed nummer.
En vind de cd wel goed, maar minder als de eerste zegmaar.
Dus ga die lijst ook even veranderen ;] Je let wel goed op hee !

Geweldig album, ben erg verrast door John Legend's stijl. Kreeg voor het eerst ''Please baby, don't fall in love with me'' van hem te horen en wilde gelijk andere muziek van hem beluisteren. Soul in combinatie met R&B komt weer helemaal terug

Veertje007 schreef:

Hoe komen jullie bij 65 euro?

39 euro Ik ga op zoek naar geld en daarna naar de kaartjes.

Die 65 euri stond by the way op de site van Westergasfabriek zelf.

Social_Mask
Laatst weer beluisterd en het klinkt nog steeds erg goed. In tegenstelling tot Get Lifted. Die klinkt na een aantal keer wat minder, deze misschien nog wel wat beter. En mijn nieuwe verslaving is Show Me. Prachtig nr.

Lonneke_ schreef:
Ik heb tot nu to alleen nog maar Save room gehoord. Mooi nummer! 1 van zn beste vind ik. Zijn vorige album get lifted vond ik ook aardig.. Maar zijn de nummers van dit album de moeite waard om te luisteren?

Get lifted was echt een ander album. De nr's van dit album vind ik veel opelkaar lijken. PDA (net een clip vanuit) is lekker vrolijk net zoals Maxine interlude. Toch ben ik dit album snel zat en zet ik liever Get lifted weer op.

jitschak schreef:

Vind je Coming Home en Show Me dan wel ''lekker'' vrolijk? Ik denk juist dat een van de krachten van John Legend, zijn grote diversiteit is (zie bijvoorbeeld onder andere de verwijzing naar Jimi Hendrix in Slow Dance).

avatar van Reijersen
Het mooie aan John Legend als artiest is dat hij geen fuck geeft om wat anderen denken maar gewoon muziek maakt vanuit zijn gevoel Desnoods dat alleen hij het goed vindt. Geef mij meer van dit soort artiesten.

avatar van luc011190
Reijersen schreef:
Het mooie aan John Legend als artiest is dat hij geen fuck geeft om wat anderen denken maar gewoon muziek maakt vanuit zijn gevoel Desnoods dat alleen het goed vindt. Geef mij meer van dit soort artiesten.

Is dit niet een beetje een erg romantische gedachte?

luc011190 schreef:

Is dit niet een beetje een erg romantische gedachte?

Nee, een heel pure gedachte.

Sexual Healing schreef:

(zie bijvoorbeeld onder andere de verwijzing naar Jimi Hendrix in Slow Dance).

Dat is geen verwijzing naar Jimi Hendrix, maar puur jatwerk! En dan bedoel ik niet alleen die gitaar in het begin. Rechtstreeks gekopieerd van Hendrix, alleen weinig mensen weten dat omdat het gaat om zeldzaam niet officieel uitgebracht werk van hem van heel vroeger.

Relax
Tsjo-Wi, ik denk niet dat je dat John kwalijk kan nemen want hij maakt de instrumenten niet, hij speeld alleen piano.

Relax schreef:

Nee ok dat snap ik, en ik neem het hem ook niet echt kwalijk, zeg alleen dat het geen verwijzing is naar Hendrix maar gewoon sample gebruik dan denk ik, ookal staat volgens mij niet in het boekje dat hij dingen van Hendrix gebruikt.

Tsjo-Wi schreef:

ookal staat volgens mij niet in het boekje dat hij dingen van Hendrix gebruikt.

Ik gaat eens even kijken.

Edit: er staat inderdaad niks.

Reijersen schreef:

Ik gaat eens even kijken.

Edit: er staat inderdaad niks.

De vuile dief!

Tsjo-Wi schreef:

De vuile dief!

Maar wel een verdomd muzikale

Maar wel een verdomd muzikale

Daar kan ik het wel mee eens zijn

Hij VERWIJST alleen maar naar Jimi Hendrix en er staat wel degelijk iets over in: (bij Slow Dance) ''excerpts from the song ''She's a fox'' as performed by Lonnie Youngblood featuring Jimi Hendrix used courtesy of shout/turbo records''.

Sexual Healing schreef:

Ik lees, en ik zie het

Social_Mask
Ben weer helemaal gek geworden op John Legend. Wat een stem heeft hij zeg. Prachtig gewoon. Ik hoop meer van hem te horen.

Show Me is zo prachtig gezongen.

slow dance is ook een fijn nummertje

Ik ken nu 2 nummers van dit album (Save Room en PDA) en PDA hoorde ik net op me werk weer, en toen dacht ik, wat is het eigenlijk een zeer aardig nummer Dus ik ga dit album maar is downloaden. Ben benieuwd

avatar van Genesis
Dat is gek. Ik hoorde PDA ook vandaag ook weer voor de 836e keer op m'n werk en ik dacht: ''wat een ontiegelijk slijmerig kotsnummer zeg''. Gatver. Ik mag die hele John Legend sowieso niet.

John Legend

Genesis schreef:
Dat is gek. Ik hoorde PDA ook vandaag ook weer voor de 836e keer op m'n werk

Houd je dat bij dan?

avatar van Genesis
Nou het zal niet veel schelen. En dan jezelf ook nog Legend noemen. Tjeezus wat een hoogmoed. Noem je zelf dan John Try to become a legend but probably won't succeed because I make crappy puke music.

Oh en als die echt Legend van zn achternaam (wat ik betwijfel) neem ik wel terug wat ik hierboven heb gezegd (behalve van die crappy puke music).

Genesis schreef:

Hahaha, dat lijkt me een lastig naam om op te noemen als hij een prijs heeft gewonnen

avatar van Reijersen
Wat blijft het toch prachtig als mensen hun gal spuien over muziek die helemaal niet in hun genre-straatje liggen.

Relax
Ik vind het eerder storend dan prachtig.