John Legend - Once Again (2006)

Soul / R&B
Label: GOOD

1. Save Room (3:56)
  2. Heaven (3:35)
  3. Stereo (4:12)
  4. Show Me (5:01)
  5. Each Day Gets Better (3:49)
  6. PDA (We Just Don't Care) (4:40)
  7. Slow Dance (4:43)
  8. Again (5:04)
  9. Maxine (4:30)
  10. Where Did My Baby Go? (5:07)
  11. Maxine's Interlude (1:52)
  12. Another Again (4:03)
  13. Coming Home (5:04)
  14. King & Queen [Duet Version] * (3:51)

met Mary J. Blige

Johnieeee

P.D.A is echt een lekker nummer

Is inderdaad verkeerde tracklist:
1. Save Room
2. Heaven
3. Stereo
4. Show me
5. Each day gets better
6. P.D.A. (we just don't care)
7. Slow dance
8. Again
9. Maxine
10. Where did my baby go
11. Maxine's interlude
12. Another again
13. Coming Home

Dit is de originele cd-hoes-tracklist..waarvan ik reeds de gelukkige eigenaar ben!!! (niet alleen van de cd-hoes uiteraard )

avatar van MJ_DA_MAN
Ja die gaf ik een aantal dagen geleden al die lijst.....

avatar van Discoverme
Komt misschien een beetje stom over maar kan iemand me vertellen, welk instrument het intro is bij Show me, is dat elektrisch gitaar, elekt.bass? Hoe noem je het, hoe omschrijf je het geluid, want het lijkt alsof het met zware 'distortion' is gedaan. In ieder geval ik kan er niet opkomen, heb de juiste benaming even niet :S

Relaxe cd!
John = goed
en hij heeft tenminste geen Attitude!

avatar van Niek
Konvicted schreef:

en hij heeft tenminste geen Attitude!

John schijnt een van naarste mensen te zijn om mee te werken. Nog meer allures dan Kanye West... Dus zeker wel attitude.

avatar van luc011190
Reijersen schreef:
"John Legend komt met een nieuwe cd."

Nou ik wist niet meer hoe ik het had. Wat een geweldig nieuws was dat toendertijd. Het wachten was begonnen. Wachten tot oktober. Kon mijn geluk niet op.

Toen hoorde ik later: "John Legend treed 17 december op in de HMH."
Ik meteen kaartjes gekocht. Kon mijn geluk niet op.

En toen was het opeens 12 oktober 2006: "Album van John Legend is gelekt." Ik meteen na school thuis de cd geplukt. Kon mijn geluk niet op.
En toen werd het tijd om eens naar de cd te luisteren.

Oude tijden herleven. Na de opkomst van de 'urban' was het allemaal niet zo goed gesteld met (vooral) de R&B. Met de cd 'Get Lifted' wist John Legend zich daar al kwalitatief goed tussen te duwen. Maar nu met 'Once Again' herleven de oude tijden helemaal. John Legend is de nieuwe Stevie Wonder, Otis Redding of wie je favoriet van vroeger ook is. Niet te missen.

Wat mij vooral erg pakt aan deze cd is de gehele sfeer die over het album zweeft. Dit is een heerlijk relaxte, intenste, gevoelige en ingetogen sfeer. Elk lied zingt John met heel veel gevoel, de producties zijn precies goed en het pianospel van John voegt vaak veel toe aan de songs. John zingt op deze cd vooral soul en een stuk minder (eigenlijk geen) R&B. Maar niet zomaar soul, maar van funky (Each Day Gets Better) tot een ware bossanova (Maxine). Ook is er nergens overdreven stemacrobatiek te horen, Legend zingt heel ingetogen. En juist dat doet het album ten goede en brengt de ongekende sfeer op het album.

Daarnaast zijn er weinig overbodige features (zoals Snoop op het vorige album) en John Legend beweegt de enige feature Mary J. Blige zelfs om heerlijk ingetogen en gecontroleerd mee te zingen op 'King & Queen'.

Ik ben volkomen overdonderd door deze cd. Zonder overdrijven kan ik zeggen dat ik de hele cd lang kippenvel op mijn armen gehad heb en af en toe zelf last kreeg van natte oogjes (serieus meen ik dat). Wat een beauty van een album.

Ik vond het eerlijk gezegd briljant om Snoop Dogg mee te laten doen. Gaf echt een pitboost aan het nummer. Die vorige cd vond ik erg goed, maar juist omdat hij van de andere nusoul verschilde door de hiphoptoevoeging. Iets meer variatie en pit, minder glad en soft.

Als ik dan lees wat Jordy hierover schrijft, word ik bang dat mij dezelfde mening zal zijn toegedaan. Maar daar kan ik maar op één manier achterkomen, gewoon dat album halen. Maar eens doen dan, jammer dat hij niet op Luisterpaal staat.

avatar van Discoverme
De recensie staat er weer op, zie hier

avatar van Reijersen
King & Queen is natuurlijk een cover van hetzelfde nummer van Otis Redding & Carla Thomas.

Weetje nu ik de cd helemaal heb geluister, ben ik tot de conclussie dat me favourite nummers: Heaven Only knows, Each Day Gets Better, P.D.A, Slow Dance, Where did my baby go, Coming home..Bijna ALLEMAAL zijn.. En dat ik verliefd ben..

avatar van Discoverme
Ik ben geloof ik ook verliefd.. op je muzieksmaak (je hele collectie), maar helaas ben je echt te jong, sorry

Discoverme schreef:

Goh.. Haha.. Oke dan.. Tja ik ben jong ja.. Maar hoezo moet je dat zeggen? Maar bedankt dat je mijn collectie ok vind, Ga jouwe maar even bekijken dan!

avatar van landrover
Discoverme schreef:
Is inderdaad verkeerde tracklist:
1. Save Room
2. Heaven
3. Stereo
4. Show me
5. Each day gets better
6. P.D.A. (we just don't care)
7. Slow dance
8. Again
9. Maxine
10. Where did my baby go
11. Maxine's interlude
12. Another again
13. Coming Home

Klopt, van de tracklist gegeven door musicmeter klopt weinig van.

avatar van Coentje
Veertje007 schreef:

"jouwe"

Ik heb de cd gewonnen by Re:Action, , de gesigneerde, ik ben heel erg benieuwd hoe hij is, maar als ik al het bovenstaande hier lees, dan denk ik dat het wel erg goed is .

Wat is dit een heerlijk album!

avatar van Reijersen
Zo, de tracklist is aangepast.

By the way, het nummer 'Stereo' heeft wel een erg The Roots-achtige beat.

avatar van Tsjo-Wi
save room is een heerlijk nummertje, en wat ik van heaven en stereo hoorde klonk ook al aardig goed. Moet deze cd toch maar eens gaan checken, ook al vond ik zn vorige album een beetje saai

Mooi album in z'n geheel, maar niet van het niveau Get lifted alsnog 4 *

Dit album is heel erg relax, veel mooie nummers, mooie stem, lekkere refreinen, save room is mijn favoriet maar Coming Home mag er ook zijn, een 4.5*

avatar van jowietje
De video van Heaven is ook klaar

Goede cd!
Het bevat veel minder HipHop en meer soul dan "Get Lifted".. heel muzikaal!

4 ****

Heel mooi album 'overall', ik ben er wel blij mee dat er minder hiphop invloeden te vinden zijn op dit album.Save room vond ik in het begin echt tegenvallen maar nu vind ik het echt een 'zo goed in elkaar gezet' liedje.
Fav:Save room,Heaven,Show me,Again

17 dec aanwezig bij zn concert Heb hem ook een keertje ontmoet,kwam aardig over

Ik vind dit echt een goede CD..
ik word er rustig van, meestal heb ik niets met hiphop/r&b. Hoewel het de laatste tijd wel meer word.
Where did my baby go? vind ik echt heel erg goed.
P.D.A, Heaven en Save room zijn ook favorieten..

avatar van oruiz
heb ook vrij weinig met r&b, beter gezegd: helemaal niets. Maar het nummer Save Room vind ik toch een lekker nummer. Weet alleen niet hoe de rest van het album is

Relax
oruiz schreef:

Dat komt alleen al omdat dit niet echt R&B is, maar dat komt dankzij de tekst dat dit R&B is, de beats zelf zijn gewoon soul gespeeld.

Chillend Chillend (de muziek van John Legend he)

RELAX Praat is normaal homie

ga naar Bow Wow luisteren ofzo