John Legend - Once Again (2006)

Soul / R&B
Label: GOOD

1. Save Room (3:56)
  2. Heaven (3:35)
  3. Stereo (4:12)
  4. Show Me (5:01)
  5. Each Day Gets Better (3:49)
  6. PDA (We Just Don't Care) (4:40)
  7. Slow Dance (4:43)
  8. Again (5:04)
  9. Maxine (4:30)
  10. Where Did My Baby Go? (5:07)
  11. Maxine's Interlude (1:52)
  12. Another Again (4:03)
  13. Coming Home (5:04)
  14. King & Queen [Duet Version] * (3:51)

met Mary J. Blige

Social_Mask
Ah, neem toch niet alles zo serieus. Reageer erop met een glimlach Doet wonderen, geloof me.

Relax schreef:
Ik vind het eerder storend dan prachtig.

Dat bedoel ik dus ook.

avatar van Zjapp
Wat heeft hij toch een mooie stem. Ik kende al enkele tracks van dit album en was al van plan om dit eens uit te dokteren. Maar dat zit in een stroomversnelling na Rock Werchter 2007. Wat die John daar met me deed. Ik was volledig uitgeleefd na 3 zware dagen. Ik besloot dan met een paar vrienden om toch zijn optreden mee te pikken. Het was stikheet in die tent, ik stond te zweten als een paard en dacht dat ik iedere moment kon neergaan want ik voelde me ongeloofelijk ijl. En dan komt hij op het podium en begint hij met z'n set. Hij bracht zijn energieke straling over op mezelf, en van halfdood bracht hij me naar springlevend De apotheose was voor mij Save Room, prachtig nummer! Ga hem zo meteen luisteren.

avatar van Smog
Gewoon een lekkere plaat, klaar.

EVANSHEWSON
@ Zjapp : Na zo een bewieroking voel ik me gewoon verplicht om deze artiest die ik eigenlijk enkel van naam en wat artikels ken uit muziekbladen, ook daadwerkelijk te leren ontdekken. Zijn muziek bedoel ik. Ik maar er werk van, beloofd !

avatar van Smog
Luister ‘Show Me’ damn wat een lekker nummer!

Gekkenhuis
Mooie plaat. Legend heeft een heerlijke stem, maar voor mij doet voornamelijk de piano hier goed werk. Leuke producties en veel meezingertjes. Absolute favoriet is Each Day Gets Better, geweldig refrein en tekst.

|Joël|
Reijersen schreef:
John Legend

4,5* voor dit album, ik hou echt van dit soort muziek.

jorisje123456
Stereo & save room vind ik echt toffe nummers

avatar van jovad
ja, deze plaat is echt sterk.. Nummer na nummer de moeite waard. Raar want dit is meestal niet echt mijn genre

Social_Mask
Ben weer into John Legend. Na dik 3 maanden klinkt dit nog steeds geweldig. Met name de nummers Save Room, Show Me, Each Days Get Better, PDA, Where Did My Baby Go? en Coming Home. Dat zijn 6 ongeloofelijk sterke nummers. Geweldig gewoon. Dit album vind ik een stukken beter dan Get Lifted. Want dit album kent namelijk veel meer uitschieters!! Al vind ik dat hier maar weinig nummers kunnen tippen aan Ordinairy People! Een grote grote grote ' ' voor Legend!

|Joël|
Show Me vind ik echt helemaal geweldig, ongeveer beste nummer dat ik ken binnen het Soul genre.

Social_Mask
Idd, veruit het beste nummer van dit album. Maar dit album kent gewoon zoveel zeer sterke nummers

avatar van MMJ
MMJ
voor mij is save room duidelijk het beste nummer van dit album, ik vind het verder niet zo heel speciaal ofzo. de tracks die zijn uitgekomen in de hitlijsten zijn dus ook eigenlijk de enige leuke voor mij.

avatar van musicman13
ik weet nooit wie ik de beste zanger moet vinden. michael jackson was de beste, justin is nu de beste(mijn favo dan) , john en usher hebben de mooiste stem, chris brown geeft geweldige optredens.

maar ik weet wel dat john legend de beste soul maakt van dit moment!!! een 5 voor dit album en ik hoop dat z'n volgende album weer zo top word!!

(a)

avatar van chansadres
Show me is de nieuwe single en ik moet bekennen. Wat een heerlijk nummer. Ook nog eens een adembenemende videoclip. Een ode aan de twee kinderen uit Afrika, die in het landingselement klommen om naar Europa te kunnen reizen. Jammergenoeg is het op die hoogte ijskoud en bevroren ze zich dood...

avatar van RvL
RvL
Iemand al de live CD gehoord van zijn concert in Philadelphia? Gaat inmiddels rond over internet. Gaat als het goed is uitgebracht worden als CD/DVD... maar damn wat een goeie kwaliteit weer! Eargasm!

avatar van Reijersen
Jawel, maar weet verder niks van de releasedatum.

avatar van Reijersen
Eigenlijk is dit precies zo'n album dat altijd wel in m'n cd-speler zit zonder ook maar ooit te vervelen. Prachtige intense soul-cd met aardig wat jazzy-invloeden. John heeft zichzelf overtroffen.

Hé zo voel ik er ook over...
Ook die timing van die release was weer prachtig. En die single "save room", man dat is gewoon zot, na 864 keer luisteren hoor ik nog nieuwe wendingen. Heaven only know is ook wel behoorlijk gestoord voor mij, dat stereo gedoe vind ik dan wat "jaja"... PDA vind ik na een tijdje wat minder, dan nog homecoming ook behoorlijk zot. De bonus "out of sight" is trouwens ook heel leuk, maar ik weet niet of dat wel op album is uitgebracht

4.5, vorige was niet beter, ietwat gelijk maarja zo inventief is deze plaat ook niet hé

avatar van jelmer19
Dit album is voor mij toch wel uitgegroeit tot 1 van mijn favourite Soul/R&B albums. Ik weet nog dat toen ik dit album 2 jaar geleden voor het eerst draaide het gewoon een leuk plaatje vond. Toen vooral gefixeerd op Hip-Hop muziek en niet veel op het genre van dit album kan ik alleen maar zeggen dat het jammer is dat ik dit album een jaar geleden pas echt ontdekt heb. Want naar mijn mening is dit gewoon 1 van de sterkste albums ooit gemaakt. Afgelopen jaar moet dit zeker het album zijn dat het meest in m'n cdspeler heeft rondgedraaid.

De stem van Legend is ongelovelijk. Op verschillende momenten weet hij je met zoveel gevoel in de muziek mee te trekken. De stem zo puur op sommige momenten zo zacht. De man straalt gewoon 1 en al soul uit. Tot op het bot.
Voorzover ik weet heb ik bij een luisterbeurt van deze cd nog nooit een nummer verder ge-skipt. Ik draaide de cd gisteren nog in de auto en toen ik al bij m'n huis was en de auto had ingeparkeerd heb ik nog een kwartier in de auto gezeten omdat ik het gewoon zonde vond om het af te zetten. De afsluiter was helemaal genieten en 1 van de sterkste nummers ooit gemaakt. Met deze clip erbij nog indrukwekkender om te zien en te horen

Elk nummer heeft weer wat en ademt sfeer uit. De teksten op sommige momenten zo simpel maar zo effectief en begrijpelijk.
Een voorbeeld is het prachtige en rustgevende nummer ''Where Did My Baby Go''.
En hoewel John gewoon fantastisch is op de slow-tempo nummers bewijst hij met een nummer als ''Stereo'' dat hij ook gewoon de pan kan uitswingen met het wat snellere werk.
Een ander prachtnummer is ''Another Again''. alles klopt gewoon in dit nummer. Het gevoel dat John weet over te brengen door lyrics als:
So we fake it again
I think we're gonna blow it, and we know it
But she's naked again
We get wasted, then I taste it, then I waste it again
I can't invite her again
'Cause she'll go from a lover to a fighter
And I'll fight her again
So it's over, but I told her to come over again

Maar welk nummer op deze cd is niet fantastisch.
Op dit moment een meer dan terrechte 3e plaats in mijn top 10.
En misschien dat na een paar luisterbeurten deze topplaat gewoon doorstoomt en binnenkort de nummer 2 of 1 positie overneemt.
Want veel beter dan dit kan volgens mij niet. Een welverdiende 5,0* sterren

avatar van NewYorkCityLight

avatar van jelmer19
NewYorkCityLight schreef:
Brb, ik vind zijn muziek helemaal niks

Ja dat kan he!! Maar goed dat je het even vermeld

avatar van TheFunkyM
NewYorkCityLight schreef:

ik wel.

Deze rustigere plaat van John Legend, vind ik eigenlijk nog lekkerder. Zijn stem past hier beter bij vind ik.. Heerlijk cdtje voor op de achtergrond, tijdens.. leren, alles eigenlijk

halfje omhoog

RedLightCityBoy
Gewoon een erg goed album.
Alle songs zijn gewoon echt goed.
Zijn achternaam zegt genoeg lijkt me

Relax
Ik iriteer me alleen lichtelijk aan Heaven, het refrein en die vervelende eentonige drums van Kanye West... voorderest een geweldig nummer naast die kleine iritaties.

avatar van Fonky Child
Zijn nieuwe singel ''Green Light'' (feat. Andre 3000) voor zijn album ''Evolver'' verschijnt 22 augustus. De sound is moderner geworden en heeft een meer up-tempo.

avatar van Rhythm & Poetry
Wederom een lekker album van deze zanger die in mijn oren erg goed klinkt. Toch ben ik over dit werk minder enthousiast dan over zijn eerste werk. Het blijft allemaal wat rustiger en ik mis een spannende gastbijdrage. Maar toch zijn fijne stem en de relaxte instrumentalen weten ervoor te zorgen dat ik hier van geniet. En dit album kan bestempelen als een heerlijke moderne soul plaat.

avatar van FunkStar
PDA (We Just Don't Care) en Save Room vind ik zijn beste nummers!

avatar van LucM
Zijn tweede vind ik nog iets beter dan zijn voorganger : een evenwichtig album dat nog meer richting soul gaat, nog wat persoonlijker teksten en nog iets sterkere composities. John Legend kan ook zonder gastartiesten artistiek geheel op eigen benen staan en naast zijn zang vind ik zijn pianospel erg doeltreffend. "Save Room", "PDA (We Just Don't Care)" en "Where Did My Baby Go?" vind ik de beste songs hierop, enkel het wat overgeproduceerde "Stereo" vind ik minder geslaagd.