Damien Rice - 9 (2006)

Folk
Label: 14th Floor

1. 9 Crimes (3:39)

met Lisa Hannigan

2. The Animals Were Gone (5:41)
  3. Elephant (5:57)
  4. Rootless Tree (4:23)
  5. Dogs (4:10)
  6. Coconut Skins (3:45)
  7. Me, My Yoke + I (5:56)
  8. Grey Room (5:43)
  9. Accidental Babies (6:33)
  10. Sleep Don't Weep (21:56)

met Lisa Hannigan

11. The Rat Within the Grain * (2:54)
avatar van Darkshines
Nee er staan idd meerdere hoogtepunten op, maar 9 crimes is toch wel meteen het beste wat de cd te bieden heeft, prachtig gezongen,vooral ook door Lisa Hannigan, heeft een warme stem. De rest gaat up en down, sommige nr.s raken me niet echt.

avatar van JoostBo
Mooi met een aantal skipmomenten...

AC/DC
een paar leuke liedjes maar voor de rest vind ik er niet veel aan ik snap niet waarom er zoveel aandacht aan dit album geschonken wordt. is het trouwens al bij iemand opgevallen dat als je het eerste liedje ( 9 crimes ) terug spoeld tot het begin en verder nog ( zodat je iets krijgt van een teller die negatief gaat ) dat je dan een ackoustische versie van 9 crimes krijgt ( bij mij toch ).

Na een tijdje deze CD niet in de CD-speler gehad te hebben, nu maar weer eens gedraaid.
Mijn mening blijft onveranderd; een goede plaat met allemaal beeldschone liedjes, maar zonder de echte klik. Op de eerste 4 nummers na, die hebben dat dan weer wel.
Ik blijf daarom bij 4* omdat de CD het nét geen klik geeft.

1,0
Driewerf helaas, na het niet onverdienstelijke debuut van Rice zakt '9' ineen na het (nochtans uitstekende) 9 crimes. Knudde voor Damien dat dat het eerste nummer op de CD moet zijn.

avatar van MysteryWhiteBoy
Coconut Skins doet mij denken aan Bob Dylan. Zijn er mensen die deze visie delen?

Dit album valt ook mij een beetje tegen. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen na het prachtige 'O'. Met name textueel vind ik het vrij eenvoudig. Af en toe komen er Jantje Smit- associaties bij mij naar boven (excuses voor de Jan-fans).Dit laatste is natuurlijk overdreven, maar het idee is duidelijk. Ik ben betere poëzie van Rice gewend.

avatar van HungUp
Prachtige cd, en dan met name Accidental Babies en Sleep Don't Weep... Ik weet niet of ik O of 9 nou beter vind, ik weet alleen dat ik 9 vaker op heb staan.. ik verheug me op zn concert 24 juni en zn optreden op Lowlands!

~Jewel~
Geweldig album! 'O' blijft net iets sterker naar mijn mening. Favorieten: Accidental Babies, 9 Crimes, Elephant, Dog, The Animals Where Gone, Grey Room.

Ook ik verheug me op het concert 24 juni in de Heineken Music Hall, alwaar ik op de 1e rij zit!

avatar van Peter88
Prachtig album. Met name de donkere songs vind ik prachtig. Uiteraard heb ik dit album leren kennen door dat 3FM 9 Crimes draaide. Zo heb ik ook Damien Rice leren kennen, waar ik erg blij mee ben. Ik ga zeker ook het album O nog bestellen. De nummers die ik daarvan heb gehoord zijn ook erg goed

avatar van otherfool
Het eerste nummer is natuurlijk prachtig en de laatste 3 songs zijn zelfs hartverscheurend, maar daar tussendoor zit de plaat vol skipmomenten die ik op 'O' niet tegen ben gekomen. Eigenlijk toch wel een teleurstellende plaat, kan niet anders zeggen.

2,5* ('O' gaf ik de volle mep).

avatar van Joy4ever
Ik vind deze 9 al met al een behoorlijke stap terug in vergelijking tot het prachtige O. 9 weet me niet te raken. Wel staat er een absoluut hoogtepunt op: Accidental Babies. Schitterend nummer.

avatar van ronnievb
1 volledig punt aftrek vanwege het feit dat het tekstueel af en toe echt om te huilen is. 2,5* (cd nog een paar keer geluisterd als voorbereiding op lowlands, maar echt veel zin heb ik er niet meer in.)

*zelfde gevalletje als Otherfool dus.

avatar van nedrafalls
1,0
Wat een zeurderige stem heeft hij, zeg. De nummers kunnen me totaal niet boeien.

avatar van wouter8
Hij wordt steeds beter

Misschien goed nieuws ?!
Ik begrijp van iemand die bij een openluchtconcert in ierland was dat hij Lisa tijdens het concert opbelde en het publiek liet schreeuwen dat ze haar misten.
Damien Rice blijft goed, maar zonder de stem van Lisa in bijvoorbeeld I remember mis ik toch zeker wat!!
I hope so......

Kevin-Raphaëll
9 crimes vind ik hier terecht het beste

de rest is minder maar zeker niet slecht hoor. al bij al staat dat plaat redelijk goed te pronken => 3.5

avatar van Joy4ever
Elephant vind ik hier terecht de beste

Kevin-Raphaëll
ik heb ook elephant als favoriet aangeklikt samen met 9 crimes

sterk nummer idd

Imagine.
En wat is je andere favoriet

Ik vind deze CD denk ik toch iets sterker dan zijn debuut, deze draai ik dan ook nog regelmatig (zijn andere album ook, maar deze nog net iets vaker.) Verder moet ik deze ook nog maar eens in keer gaan halen, zijn andere heb ik wel maar ik zie deze bij de Free Record Shop en bij de van Leest alleen voor 20 euro liggen en dat heb ik er niet voor over. Verder zit er niet veel fatsoenlijks in Veldhoven, toch maar weer een keer naar de Mediamarkt in Eindhoven gaan, of weet iemand nog een andere zaak in Eindhoven (Buiten de Mediamarkt en de Musicstore.)

avatar van laboomzaa
Ik krijg echt kromme tenen van deze man!!! En dat terwijl ik hem laatst live gezien had op de belg....sorry maar wat een grriuhiwwppp plaat!!

Geef ook geen stem das dan weer oneerlijk!!!

avatar van Ghans
Beetje flauw van de makers van Shrek 3 dat 9 Crimes niet op de soundtrack staat trouwens.

avatar van Migo
Na zoveel tijd toch een halfje eraf. Het is toch een lichtelijke teleurstelling geweest. 'O' staat in m'n top 10 met de volle 5 sterren, maar '9' steekt er toch schril bij af.

avatar van Dudeness
Migo schreef:

Ik sluit me hier ten volle bij aan....

avatar van KoenZ
In mijn ogen is "9" een sterk album met de nummers "Elephant" en "9 Crimes" als absolute uitschieters. Helaas kan ik de vergelijking tussen deze cd en "O" van Rice (nog) niet maken. Maar de berichten hierboven zorgen voor hoge verwachtingen.

khonnor
mooi plaatje

iets minder dan zn debuut, hoewel ze me voor het duo 9 crimes en accidental babies altijd wakker mogen maken

avatar van wouter8
Ik heb als track 11 nog 'rat within the grain', kan het zijn dat deze niet op een andere cd staat (Ik heb hem gepindakaast) en zo ja welke want het is een prachtig nummer

avatar van Droombolus
Jammergenoeg niet zo'n evenwichtig produkt als 0. Bij Me, My Yoke And I gaat het zelfs gevoelig mis, voor mijn smaak papillen dan toch in ieder geval. Misschien dat ik 9 eens overbak zonder die track ....... En die fokking milieu vriendelijke hoesjes moeten toch ook wat gebruikersvriendelijker te maken zijn ? Wat een gepullik om het schijfje eruit te krijgen iedere keer ..............

avatar van ZERO
wouter8 schreef:

Idem hier, en inderdaad een erg mooi nummer! Ik heb m'n cd er eens bijgenomen en na het 10e nummer doorgespoeld. Blikbaar duurt dat 22 minuten, maar alles wat je hoort is nog wat vaag geruis ofzo... Vreemd. Iemand die hier het fijne van weet?

avatar van Tabossi
Inderdaad niet zo goed als het debuut, maar de singles 'nine crimes', ' elephant' en vooral 'coconut skins' weten me alleszins te boeien. Bij dat laatste nummer is het vooral dat stukje - in het tweede deel van het liedje - waarin Damien zingt ' Time is contagious' en dan heel subtiel bijval krijgt van Hannigan dat mij kippenvel bezorgt. Prachtig. Rest van de nummers op de plaats kunnen me helaas niet lang genoeg boeien.

avatar van Carolaah
Schitterende cd, hij haalt het alleen bij lange na niet bij de klassieker 'O.' Wat mij betreft komt dit omdat dit album als geheel gewoon niet zo geweldig is.

Er zitten een paar vervelende nummers bij, waaronder 'sleep don't weep,' wat een saai nummer zeg..
Coconut skins vond ik eerst ook verschrikkelijk, maar inmiddels ben ik daarin bekeerd, is best een leuk nummer.

Accidental babies en Grey room weten me ook niet te boeien, zo sterk als de cd begint, zo slap eindigt het.

Maar goed, de eerste 7 nummers zijn het luisteren meer dan waard. Dus daarom krijgt deze cd toch een 3,5 die neigt naar een 4