Amy Winehouse - Back to Black (2006)

Soul / Pop
Label: Island

1. Rehab (3:34)
  2. You Know I'm No Good (4:17)
  3. Me & Mr. Jones (2:33)
  4. Just Friends (3:13)
  5. Back to Black (4:01)
  6. Love Is a Losing Game (2:35)
  7. Tears Dry on Their Own (3:06)
  8. Wake Up Alone (3:42)
  9. Some Unholy War (2:22)
  10. He Can Only Hold Her (2:46)
  11. Addicted * (2:45)
  12. Valerie * (3:39)

met Mark Ronson

13. Cupid [Deluxe Edition Version] * (3:21)
  14. Monkey Man * (2:53)
  15. Some Unholy War [Down Tempo Version] * (2:25)
  16. Hey Little Rich Girl * (3:35)

met Zalon en Ade

17. You're Wondering Now * (2:33)
  18. To Know Him Is to Love Him [Live] * (2:26)
  19. Love Is a Losing Game [Demo] * (2:34)
  20. Close to the Front * (4:36)
  21. You Know I'm No Good [Remix] * (3:22)

met Ghostface Killah

22. Back to Black [The Rumble Strips Remix] * (3:48)
Spijtoptant
Gek mens, maar geweldige zangeres. Zo staan ze maar eens in het decennium op.

Ongelofelijk sterke stem.

Joy
de eeuwige dubbele moraal der amerikanen

magoed, strakke plaat weer, ook deze

nu maar hopen dat ze volgend jaar haalt

avatar van Lexicon Devil
Jammer dat ze zo slecht met haarzelf omgaat, want als dit geen topplaat is weet ik het niet meer. Meer dan de helft van de nummers zijn in mijn ogen/oren pareltjes van de bovenste plank.....Eindelijk een vrouw die niet meedoet aan de Aguilera's en Carey's van deze wereld....die zijn er al te veel.

Mijn favoriet blijft Tears dry on their on....Om te janken zo prachtig

avatar van Reijersen
Ik vraag me af in welk land dit geweldige album geen topverkoper is. Helaas leidt alle negatieve aandacht rond de dame de aandacht af van de geweldige muziek. Alles zit gewoonweg perfect in elkaar. Vocaal, muzikaal en tekstueel van wereldniveau. Een erg aangrijpend album.

avatar van SiSsY bOY
Erg goed album dit, echt zo'n album waar je de meeste nummers in je onderbwustzijn al van kent doordat ze veelvuldig op de radio worden afgespeeld. Toch is het en blijft het niet echt mijn soort muziek. Daarom is het slechts geschikt voor enkele luisterbeurten.

Ik heb trouwens een versie waar nog veel meer nummers op staan.

voorlopig 3*

avatar van jelmer19
ja die heb ik ook.
op cd 1 staat nummer 1 t/m 11 zoals hierboven ook vermeld en op cd 2 staan deze nummers nog:
01 - Valerie
02- Cupid
03- Monkey Man
04- Some Unholy War
05- Hey Little Rich Girl
06- To Know Him Is To Love Him
07- Love Is A Losing Game

bertito schreef:
Ik snap niet dat mensen hiernaar willen luisteren. Dit is toch allemaal allang een keer veel beter gedaan in het verleden door Motown?

ik weet niet of het allemaal van Motown was, maar je hebt gelijk dat het allemaal eerder is gedaan. en toch is het een lekker album. ze leunt overduidelijk op de muziek uit de jaren 60, maar op 1 of andere manier hoor je ook dat er sindsdien veel is gebeurd op muziekgebied. het rauwe en achteloze had ik bij de supremes nog niet gehoord.

avatar van Lexicon Devil
Deze stem is uniek...noem maar iemand die er erg op lijkt.....

avatar van dynamo d
Inderdaad, als je haar hoort en ziet dan blijf je toch gefascineerd kijken maar zeker ook luisteren. Dat deed ik gisteren bijvoorbeeld bij Tears Dry on their Own. Fantastisch goed gezongen.

avatar van Lexicon Devil
Pracht nummer....mijn favoriet op zeker

avatar van Carolaah
Zo, dit album 'has grown on me.'
In het begin raakte het me niet zo,
vond het gewoon wat saai, cliché.

Toch de cd nog wat luisterbeurten gegund,
en da's maar goed ook.. Jee, ik ben er nu echt weg van.
Ondanks dat ik 'Frank' ook nog een ijzersterke plaat
blijf vinden.. Ligt bij mij net aan het moment waarin ik me bevind, welk van de 2 albums nou beter bevalt. Maar voor nu, is het B2B.

Met een grote buiging voor de nummers 'Back to black,' 'Tears dry on their own' en 'You know I'm no good.'

Ala, van mij gewoon een 4,5 nu

avatar van vin13
jelmer19 schreef:
03- Monkey Man

Is Monkey man een Stonescover?

avatar van Lexicon Devil
Het maakt mij echt geen ene fluit uit of het een Idols-product is of niet, wat voor mij telt is de kwaliteit. Kijk, een Idols-fan of iets in die richting zal ik nooit of te nimmer worden, maar goede muziek beoordeel je niet aan zijn afkomst maar aan de kwaliteit.

avatar van psychonaatje
vin13 schreef:
Is Monkey man een Stonescover?

Nee, een cover van het nummer van Toots & the Maytals. Volgens mij is de versie van de Specials van dat nummer het best bekend.

Ik vind haar zo uniek,
normaal luister ik helemaal niet naar dit genre...
Maar dit album vind ik echt lekker.

Carolaah schreef:
Ze is duidelijk jazzy en heeft klasse. Daarnaast schrijft ze haar eigen lyrics en draagt ze mooi haar steentje bij aan de jazz-muziek.

eerlijk gezegd ontgaat mij dan weer wat dit met Jazz te maken heeft.

Harald
Nicci schreef:
eerlijk gezegd ontgaat mij dan weer wat dit met Jazz te maken heeft.

Het zijn echt duidelijke jazz invloeden, op Frank komen deze nog sterker naar boven

Nicci
dan ben ik benieuwd waar je Jazz invloeden hoort. het heeft wellicht een 'jazzy-feel (net als Sade een jazzy-feel heeft), maar met Jazz heft het verder weinig van doen.

Sheplays
Correct me if I'm wrong maar is syncopatie niet een duidelijk jazzkenmerk (Love is a Losing Game)?

avatar van Lexicon Devil
Nee dat is een blueskenmerk......

Nicci
volgens mij moet jij weer eens de boeken in Lexicon (what's in a name?).
syncopatie wordt veel gebruikt in Jazzmuziek, maar ook in veel andere stijlen. het gaat me wat ver om dat een Jazzkenmerk te noemen. dat zou namelijk betekenen dat het een vereiste is.
het is in ieder geval niet zo dat als er syncopen gebruikt, het jazz is.
volgens mij is blues over het algemeen (ritmisch) vrij recht-toe-recht-aan.

ik heb voor de zekerheid even 'love is a losing game' beluisterd en dat vind ik toch gewoon een poppy drumpartij.

Joy
als je het ritme van blues en de basisjazz met elkaar vergelijkt zul je ontdekken dat die praktisch hetzelfde is

Nicci
blues heeft geen typisch syncopisch ritme. het ritme valt gewoon op de tel.
wat je met 'basisjazz' bedoelt begrijp ik niet.
alle moderne muziek stamt af van blues, jazz en wat al niet meer, dus dat het allemaal dezelfde oorsprong heeft lijkt me duidelijk. neemt niet weg dat de jazz ritmisch een geheel andere weg is ingeslagen dan de blues.

Sheplays
Nicci schreef:

Je hebt er ongetwijfeld meer verstand van, maar toch lijkt mij het inzetten van Amy na de tel een syncopatie, waardoor het jazzy wordt.

avatar van Tijn79
Goeie artiest, lekkere plaat.
Ik moet het alleen niet te lang achter elkaar horen, maar verder een veelbelovend talent!

Joy
en laat nu net het vaak kunnen horen voor mij iig een goede graadmeter zijn

muziek die ik na 5 jaar nog draai, dat vind ik goede muziek, en niet muziek die 3 weken lekker klinkt en daarna je neus uitkomt

avatar van Tijn79
Daar ben ik het helemaal mee eens

Goeie cd, net zoals haar eerdere cd. Vooral Valerie is super, nadat ik hem al tig keer gehoord heb vind ik hem nog steeds leuk

Moow
Great!!

avatar van Esther_ke
Eigenlijk ben ik geen fan van Amy Winehouse, vooral door hoe ze zich gedraagt, maar goed het gaat hier over de muziek. En ik was eigenlijk wel verrast.
Buiten de nummers Rehab, You Know I’m No Good en Back to Black, die ik al kende vind ik ook: Tears Dry On Their Own, Me & Mr Jones,… zeer goede nummers.