Amy Winehouse - Back to Black (2006)

Soul / Pop
Label: Island

1. Rehab (3:34)
  2. You Know I'm No Good (4:17)
  3. Me & Mr. Jones (2:33)
  4. Just Friends (3:13)
  5. Back to Black (4:01)
  6. Love Is a Losing Game (2:35)
  7. Tears Dry on Their Own (3:06)
  8. Wake Up Alone (3:42)
  9. Some Unholy War (2:22)
  10. He Can Only Hold Her (2:46)
  11. Addicted * (2:45)
  12. Valerie * (3:39)

met Mark Ronson

13. Cupid [Deluxe Edition Version] * (3:21)
  14. Monkey Man * (2:53)
  15. Some Unholy War [Down Tempo Version] * (2:25)
  16. Hey Little Rich Girl * (3:35)

met Zalon en Ade

17. You're Wondering Now * (2:33)
  18. To Know Him Is to Love Him [Live] * (2:26)
  19. Love Is a Losing Game [Demo] * (2:34)
  20. Close to the Front * (4:36)
  21. You Know I'm No Good [Remix] * (3:22)

met Ghostface Killah

22. Back to Black [The Rumble Strips Remix] * (3:48)
avatar van Yak
Yak
Gescheld verwijderd, PM verstuurd.

avatar van Reijersen
'He Can Only Hold Her' bevat hetzelfde la-la-la-la-sampletje als John Legend's 'Slow Dance'. Het is maar informatie.

avatar van Ploppesteksel
Reijersen schreef:

Als de muziek maar goed is

Wat ik er van ken (niet veel weliswaar) & heb gehoord op StuBru van Werchter was dat ook niet

Ploppesteksel schreef:

Ja, dan is het lastig.

avatar van Dielie
dit is toch iets meer dan een Christina Aguilera, kvind nog bijlange nie slecht

EVANSHEWSON
Ik zat lekker naar Ryan Adams te luisteren, toen een goede vriend langskwam gefietst met dit album van Amy Winehouse dat hij mij gecopieerd had, omdat ik hem Deelder Draait en Deelder Draait Door (jazzcompilaties door de Nachtburgemeester van Rotterdam zelf samengesteld uit zijn persoonlijke collectie jazzelpees) had leren kennen.

Dit album is nu aan het spelen, en ik moet zeggen, dat kind van Winehouse heeft een heel frisse stem (ondanks haar drankmisbruik, ik las dat ergens hoor).

Heel soulfull plaatje, waar ik met plezier op terugkom met mijn bevindingen en zoals steeds een quotering, want dàt kan ik niet laten, dat is zo plezierig, iemands plaatje quoteren, het is een beetje "god" spelen, toch ? haha.

Vier sterren op www.allmusic.com krijgt dit mooie kind. Nieuwsgierig of ik hun ga volgen...

Joy
wel leuk die winehouse, maar ook niet meer dan dat

ze zingt goed das waar, leuke muziek ook ,maar je bent het ook vrij snel beu

Pieter Paal
Dit album is nog een tikkeltje beter dan 'Frank'.
Ik hoop dat de oogst op haar volgende album niet zo mager zal zijn.

avatar van Genesis
Ze staat daar ook zo op de voorkant van: ''nou, schiet op met die k*t foto, ik wil naar de kroeg''

Genesis schreef:

Amy Huiswijn!

avatar van ChrisX
Heb het album afgelopen week gewonnen in een radioquiz en ik moet zeggen dat het me verbaasd heeft hoe goed ik het vond. Zo na 1 luisterbeurt vond ik eigenlijk Rehab het minste nummer. De andere songs zijn een stuk sfeervoller.

Maar...... dat men de lef heeft om een cd op de markt te brengen met standaard maar 32 minuten aan muziek en dat ook nog voor neem ik aan de normale prijs te verkopen, vind ik persoonlijk belachelijk.
Ik ken verdorie bands / artiesten die als tussendoortjes EP's uitbrengen die net zo lang zijn.

Ben overigens ook geen voorstander van artiesten / bands die hun albums tot het maximum volproppen want daar lijd het muzikale gebodene altijd wel onder. Wat dat betreft ben ik nog van de oude stempel en vind ik een albumlengte van 50 minuten (2 x 25 minuten) nog steeds het meest ideaal.

Social_Mask
Inderdaad, erg kort albumpje.

avatar van psychonaatje
Vergelijk de eerste tonen van Back to Black eens met de eerste tonen van Baby Love van The Supremes. Geen wonder dat ik meteen aan Motown moest denken bij het beluisteren van dit album!

avatar van Soete
Ik heb deze cd al tig keren beluisterd en vind het nog steeds prachtig. Geen verkeerde nummer op het album te bekennen.
De lyrics zijn leuk om naar te luisteren, en de jazz/soul/r&b beats maken het helemaal perfect. Ik heb de limited edition met live nummers en die zijn ook prachtig om aan te horen, sommige nummers zoals Tears Dry On Their Own klinken live nog prachtiger.

avatar van waxs
Gisteren de CD cadeau gedaan aan me moeder Ze was er blij mee. Hulde!

avatar van ravenstein
Zeer lekker plaatje.

Maar krijgt toch meer aandacht dan het eigenlijk verdient, want ik hoor hier niks nieuws...

avatar van TerryA
en gisteren avond tijdens de Mercury Music awards (12 nominations elke jaar voor beste album) kreeg Amy, ... niks
Gelukkig, want deze (retro) album had helemaal niks gedaan voor de "toekomst" van muziek.

Gefeliciteerd aan de Klaxons voor de Mercury Music Prize met hun album 'Myths Of The Near Future' (Polydor), maar wel erg jammer dat de favoriet BAT FOR LASHES het net niet gewonnen had met hun album 'Fur And Gold' (Echo Records / PIAS).

KLaxons, Bat For Lashes, Arctic Monkeys, Maps (sommige van de andere nominations) brengen terminste iets nieuw en fris naar de music scene ... Winehouse had dan ook nooit genomineerd moeten worden.

TerryA schreef:

fredpit
Joy schreef:

Wat winehouse zo lekker maakt:
Ze heeft goed geluisterd naar Billy Holiday
Holiday zong altijd haar tekst net na de maat, een fractie van een seconde
Winehouse ook
Door dat truukje toe te passen komt er meer gevoel in de muziek, ze zingt net achter de muziek aan en dat klinkt menselijker, swingender, meer gevoel

Billy was/is niet de enige die dit truukje (is het een truukje, of is het gewoon jazz ?) toepast. A.W's toon doet mij ook enigszins aan Billy Holliday denken Daarnaast weet Amy net als Billy 'soul' op een niet te gladde manier in haar zang te stoppen, Dat laatste is overigens niet te copieren, Billy's "lifestyle" echter wel

Het nadeel van Amy is voor mij dus dat ik het idee heb dat ze haar imago en zang heeft afgekeken van deze jazzdame (vroegtijdig gestorven aan drank, geweld en foute mannen, wispelturig gedrag etc.) Ook verbaast het me dat haar platenmaatschapij haar gedrag accepteert (of accepteren ze het als onderdeel van een imago?)

Toch geef ik dit album zonder problemen 4* Amy heeft een geweldige stem en weet die prima te gebruiken, prima composities die bij Amy (of haar imago) passen.

...Jammer van dat knagende gevoel ergens bedonderd te worden.

avatar van Thuurke
TerryA schreef:

Hadden ze dan geen award voor de getatoeerde sloerie van het jaar?

EVANSHEWSON
Pieter Paal schreef:
Dit album is nog een tikkeltje beter dan 'Frank'.
Ik hoop dat de oogst op haar volgende album niet zo mager zal zijn.

Het is haar stem die het bij me doet. Rauwe stem, maar misschien heeft de drank daarin een rol bij deze Madame; Winehouse, what's in a name ?

***1/2

avatar van Jiska
babyLu schreef:
ze is misschien een beetje vreemd, maar zingen kan ze!

Inderdaad! helemaal waar. Echt een superstem.
Helaas voor haar zit ze zelf nu in ''rehab''

avatar van Autumn.
Ik was om eerlijk te zijn erg onder de indruk. Rehab vond ik maar matig, en ik dacht dat ik de andere liedjes hoogstwaarschijnlijk niet bepaald mooi zou vinden. Maar integendeel, ze heeft een fantastische stem en de lyrics zijn awesome. 4*

avatar van Youri
Mooie stem, nummers passen mooi bij haar stem. Aantal maal luisteren wordt deze cd steeds beter. Jammer dat ze het verkeerde drugs pad is ingestapt. Hoplelijk hervindt zij zich snel.

Baltasound
Wat een stemgeluid, maar wat een een afschuwlijke rampzalige kop

Social_Mask
Heb je nou voor de stem of voor de kop gestemd?

Social_Mask schreef:
Heb je nou voor de stem of voor de kop gestemd?

De stem.

KSPR
Wat een stemgeluid, maar je geeft een 2?

Idd, opvallend..
Ik heb het trouwens een 4,5* gegeven en nog steeds klinkt dit erg lekker.

KSPR schreef:
Wat een stemgeluid, maar je geeft een 2?

Ja.