GZA - Liquid Swords (1995)

Label: Geffen

1. Liquid Swords (4:30)

met RZA

2. Duel of the Iron Mic (4:06)

met Inspectah Deck, Masta Killa en Ol' Dirty Bastard

3. Living in the World Today (4:23)

met Method Man

7. 4th Chamber (4:37)

met Ghostface Killah, Killah Priest en RZA

8. Shadowboxin' (3:29)

met Method Man

9. Hell's Wind Staff / Killah Hills 10304 (5:08)
  10. Investigative Reports (3:49)

met Ghostface Killah, Raekwon en U-God

11. Swordsman (3:21)
  12. I Gotcha Back (5:01)
  13. Killah Priest - Basic Instructions Before Leaving Earth (B.I.B.L.E.) * (4:32)
handsome_devil
|Joël| schreef:

B.I.B.L.E. (Basic Instructions Before Leaving Earth) is een nummer van Killah Priest en staat ook op deze plaat: Killah Priest - Heavy Mental. Ik zie dat je de laatste tijd Hip-Hop luisterd misschien dat je Heavy Mental ook een leuk album vindt

bedankt, en ja ik ben echt een hiphoplovertje aan het worden

Tjerson85
Dit is en blijft voor mij 1 van de beste hiphop albums die ik ooit geluisterd heb.
De lyrics, flow en stemgeluid van GZA zorgen al voor kippenvel. Doe daar de beats van RZA bij en je hebt een classic!

Daarom ook 5 sterren voor mij!

Kan me ook niet voorstellen dat een hiphop-fan dit een slecht album vind. Maar iedereen zijn mening

De samples van shogun assassin zijn ook vet trouwens!

haveman
Eén van de betere hiphop albums.Kan nog groeien voor mij. Ben de hele 250 aan het luisteren dus kom m binnekort weer tegen.

_2M
Ik heb deze weer eens opstaan, en overweeg opnieuw de 4,5*. Liquid Swords heeft echter wel wat mankementen. De eerste 7 nummers (en Swordsman) zijn echt ongekend sterk, daarna gaat het een niveautje lager. Dieptepunt is Hell's Wind Staff / Killah Hills 10304, waarschijnlijk de lelijkste hiphop-track die ik ken. Ook B.I.B.L.E. vind ik ronduit slecht. Toch maar bij die 4* laten.

avatar van wouter-d
Jezus, dat is echt mijn faovoriete nummers die beat is echt gruwlijk, en strakke verses. Only built for cuban linx is een van mijn favo albums en ik vindt deze wel een beetje in dezelfde lijn alleen dan zoals GZA het had gedaan, hij is ook helemaal in de gambino sfeer.

Verder vindt ik B.I.B.L.E. ook vet, ik snap alleen niet helemaal wat hij op dit album doet aan gezien het volgens mij een nummer van killah priest is.

Ik vindt daarnaast Method Man erg strak op shadowboxin', misschien is dit nog wel zijn vetste verse van al zijn werk.

Ik vindt alleen cold world suf, refrein is te R&B, verder is deze echt een van mijn absolute favorieten.

Jamaican
wouter-d schreef:

Mijn favoriet nummer hier. Een van de beste bijdrages ooit. Hoe Method Man daar komt heb ik nog niet velen horen na doen. Jammer dat hij nooit zo vet komt op z'n solo platen.

avatar van MurryMusic
I breaks it down to the bone gristle
Ill speaking Scud missle heat seeking
Johnny Blazing, nightmares like Wes Craven
Niggaz gunnin, my third eye seen it coming
Before it happen
You know about them fucking Staten
Kids they smashin
Everything huh, in any shape form or fashion
Now everybody talking bout they blastin, hmmm
Is you bustin steel or is you flashin? Hmmm
Talkin out your assHOLE
You shoulda learnt about the flow and peasy afro
Ticallion stallion, chinky eye and snot nosed
From my naps to the bunion on my big toe
I keeps it movin, know just what the fuck I'm doin
Rap insomniac, fiend to catch a nigga snoozing
Slip the cardiac arrest me, excorcist hip-hop posess me

cker man!

avatar van MJ_DA_MAN
_2M schreef:

Lol, die heb ik als enige favorieten aangevinkt.

Social_Mask
Kijk eens aan, ik verhoog dit naar 3*
Intro van Liquid Swords vind ik trouwens erug nutteloos...

Jamaican
Die intro kon niet beter worden gekozen, de sfeer wordt meteen gezet, het nummer zelf daarna vind ik dan net overbodig. Op de rest van deze plaat heb ik niets aan te merken. Geniaal!

KSPR
Social_Mask schreef:
Kijk eens aan, ik verhoog dit naar 3*
Intro van Liquid Swords vind ik trouwens erug nutteloos...

Die intro vind ik geniaal, trekt je meteen het album in en loopt goed over in de track zelf...

Social_Mask
Dat tweede vind ik nou juist nét niet. Ik dacht echt: wtf?!? Waarom die intro? Het creeërt voor mij geen sfeer en het heeft niet echt zoveel te maken met het nummer (of ik heb niet goed beluisterd) Met zo'n Intro zou het vet zijn geweest als GZA zou rappen vanuit de perspectief van die samurai of iets dergelijks. Nu vond ik het... nutteloos dus. GZA begint me trouwens steeds beter te bevallen. De beats zullen me waarschijnlijk niet voor de volle 100% kunnen boeien, maar hier en daar laat RZA toch wel zien dat ie aardig goed kan produceren. Maar die hele sound is mijn ding gewoon. Maar er komt verandering in...langzaam, maar zeker.

avatar van Chrisseh
Die intro zet de sfeer voor het hele album, is dus zeker niet nutteloos in mijn opzicht. Het enige is dat je niet altijd de skits wilt horen, en ik vind het dus wél jammer dat het niet als 'aparte' intro maar aan de track zelf vast zit.

avatar van Zjapp
Liquid Swords, hét beste wu-solo project. RZA's ijskoude beats in combinatie met een weergaloos rappende GZA is het recept voor één van de hoogtepunten van de golden age. Lyrics, daar draait het hier om. Als je een echte lyricist (wat dat ook moge inhouden) aan het werk wilt horen, dan moet je Liquid Swords of Illmatic beluisteren. Persoonlijk ligt deze me beter, mede te danken aan de fantastische sfeer die RZA hier weet neer te zetten. Maar toch blijft het The Genius die deze plaat voor mij onvergetelijk maakt met fantastische lines die zo nu en dan spontaan over mijn tong rollen. Op dit moment spoken Gold, Cold World enzo weer hevig door mijn hoofd waardoor ik genoodzaakt ben om deze straks weer maar eens uit de kast te halen.

I had to connect to cross seals, to catch more mil's
Than ho-bitches got birth control pills

Snake got smoked on the set like Brandon Lee
Blown out the frame, like Pan Am flight 103

His glock clicks, like high-heeled shoes on parquay floors

Alleen vijf dikke sterren zijn hier op zijn plaats!

avatar van wouter-d
Het vetste stuk van dit album vindt ik absoluut in livin in the world today:

Criminal subliminal minded rappers find it
Hard to define it, when narrow is the gate
for fat tapes and then played out and out of date
Then I construct my thoughts on site to renovate
And from that point, the God made a statement
Draftin tracements, replacements in basements
materials in sheet-rock, to sound proof the beat box
and microscopic optics received through the boxes
obnoxious topic, major labels, flavor tropical
Punchlines, that's unstoppable
Ring like shots from glocks that attract cops
around the clubs and try to shut down the hip-hop
But we only increase if everything is peace
Father U C King the police

Hij raast maar door, deze spoel ik erg vaak effe terug

avatar van Psychol_Mikol
beste album van gza..
misschien wel van de hele wu-tang.
8 juni in de effenaar te zien(als die op komt dagen)
ik ben er in ieder geval bij dan.

SinX
Psychol_Mikol schreef:
beste album van gza..
misschien wel van de hele wu-tang.

misschien wel het beste album ooit

avatar van Rhythm & Poetry
Momenteel is het zelfs de nummer 1 bij toplijsten en dan hiphop. Het is ook een ijzersterke plaat. Niet mijn absolute favoriet. Method Man (mijn favoriete wu-tang rapper) heeft ook op deze cd weer een sterke bijdrage. GZA spit gewoon erg goed op deze cd en heeft ook goede producties om op te rappen. 4,5*

avatar van Psychol_Mikol
SinX schreef:
misschien wel het beste album ooit

voor mij niet het beste album ooit, maar hoort zeker wel in mn top10

avatar van jelmer19
Maar weer eens opgezet vandaag en het blijft een meesterlijk album. Vooral die producties zijn echt zo lekker!!

avatar van Steez
Social_Mask schreef:

Ik snap wat je bedoeld, maar komt, in my humble opinion, doordat deze gewoon te lang duurt. Het nummer zelf is vét!!!!!! Alleen moet je er anderhalve minuut op wachten door die intro. Dat is te lang.

Verder dikke 5 sterren natuurlijk!!

SinX
De intro had in mijn mening echt niet aan het album mogen ontbreken, maar misschien los van het nummer gemoeten..
Zodat je kan skippen als je even geen behoefte hebt aan de intro
Vaak luister ik hem namelijk wel, maar soms denk ik ook van; "schiet even op"

avatar van PJC
PJC
Wow wow, onlangs nog de Wu-Tang herontdekt en nu dit! Absloute classic. 4.5

Voor de liefhebbers, hij gaat dit album in de Effenaar live performen.

avatar van MJ_DA_MAN
En in Eindhoven (Effenaar).

avatar van nega
2 t/m 10 geniaal

avatar van MurryMusic
RoobRoob12 schreef:
Voor de liefhebbers, hij gaat dit album in de Effenaar live performen.

pff zondag 08 juni pas

avatar van nega
9 april komt ook method en redman naar effenaar wie komt er ook ?

mrX
jazeker.

avatar van j.b.b.l
Shadowboxin Method man Moet een van de ziektste verse zijn van Method.