Pink Floyd - The Division Bell (1994)

Label: EMI

1. Cluster One (5:58)
  2. What Do You Want from Me (4:21)
  3. Poles Apart (7:04)
  4. Marooned (5:28)
  5. A Great Day for Freedom (4:18)
  6. Wearing the Inside Out (6:49)
  7. Take It Back (6:12)
  8. Coming Back to Life (6:19)
  9. Keep Talking (6:11)

met Stephen Hawking

10. Lost for Words (5:15)
  11. High Hopes (8:32)
Dit is echt een meester werk vind ik, weinig mensen kennen dit album.
echt muziek om bij te komen van een lange dag hard werken.
en ik blijf hem luisteren keer op keer 5*

Mooi album, Keep Talking en High Hopes zijn voor mij de hoogtepunten van deze plaat.

meesterwerk niet, vergeleken bij een aantal oudere albums..............3,5 ster is die wel waard met als beste nrs. coming back to live en keep talking !

High Hopes is een juweel van een plaat

moviefreak#1
High Hopes is ge-wel-dig. Ook Marooned en Keep Talking zijn heerlijk. Helaas staan er ook een paar minder goede nummers op zoals Wearing The Inside Out.

4****

ik vind dit wel een meesterwerk; alleen compleet anders dan het bekende werk

avatar van FisherKing
Fantastisch Album

Je wordt compleet meegezogen in een fantastische wereld. Werelds. Voorlopig 4,5

Eindelijk ook een Album dat langer duurt dan een uur, briljant.

Zet de muziek op je kop en ga een vreemd park in, en ik hoop dat je terugvonden wordt...

Wat een fantastische gitaarsolo's /me zwijmel

edit 5*

Persoonlijk vind ik het jammer dat het album zo lang duurt.
Ik vind dat er toch wel een paar fillers op staan.
Bv: A Great Day For Freedom en Wearing The Inside Out.

Als ze die nummers eraf gegooid hadden had je een wat compactere plaat gehad die geen vertraging oploopt tijdens het luisteren.

En natuurlijk heeft het album ook minder pit dan andere PF albums.
Roger Waters absentie merk je in de songteksten die zijn wat zwakjes vergeleken met het werk van Pink Floyd uit de jaren 70 (Animals, Wish You Were Here, DSOTM)

Al in al toch een sterk album.

avatar van c-moon
Weinig mensen kennnen dit album? Denk je???

Enfin.. een mooie plaat van Pink Floyd Mk3 (gilmour/Mason/Wright), maar zeker niet hun beste. Er staan prachtsongs op, maar als geheel vond ik "A Momentary Lapse Of Reason" sterker.

Maar toch een 4 op 5 waard!!!

ik vind deze persoonlijk de beste na het tijdperk Waters
(nou ja, dat zijn ook maar 2 studio-albums, dus...)

een van de minste floyd albums, het plaatje is gewoon niet compleet. het sarcasme is weg en de plaat is te zoet. maar goed slechter dan A Momentary Lapse Of Reason kan het niet.

NAH
Mensen ...dit is (samen met Lapse of reason) echt heel slecht,hier heb ik geen goed woord voor over.

Een band die platen op zijn naam heeft staan als
Piper,umma gumma,darkside..en ok vooruit The wall..moest zich hier voor heel hard schamen.

Slecht..

NAH schreef:

High Hopes en Marooned vind je ook slecht neem ik aan?
Dat moet je me is beter uitleggen, want dat zijn echt twee super nummers.

Casartelli (moderator)
ik vind High hopes maar een saai nummer eigenlijk... van dit album vind ik Poles apart het meest acceptabel. 1½*

avatar van gemaster
Ik snapte al die positieve berichten hier al niet. Overal waar ik reviews lees van de laatste 2 PF albums krijgen ze diepe onvoldoendes.

avatar van VanDeGriend
Dit echt een "Dire Straits" album en dat is niet positief bedoeld. Mn moeder (normaal voor Julio Iglesias en Celine Dion etc) vond m mooi.

Dit album is geen Dark Side of the Moon, maar 1,5* of minder voor dit album geven is een schande. Division Bell is ver van slecht (ja de teksten zijn vrij zwak).

Rokol schreef:
Geef die 1,5* maar aan Enrique Iglesias en Celine Dion

Die krijgen van mij geen waardering omdat ik daar geen albums van ken. En dat wil ik héél graag zo houden.....

pfff...ksnap niet wat slecht is aan dit album...lekker relexte stoney muziek.

1 van de meesterwerken van hun. zekerweten. High Hopes, en Morooned zijn gewoon kei goed.

Kvind t wel grappig dat ze zo'n typische microsoft Sam voicegenerator hebbe gebruikt voor keep talking...maar dat boeid niets. gewoon kei goed album!

I rest my case...

avatar van vogelaar
Dit album is een waar meester werk, volgens mij was dit het laatst orginele album van Pink Floyd

vogelaar schreef:

Hierna hebben ze geen studioalbums meer opgenomen nee.

avatar van HiLL
Ik snap de vergelijking met Dire Straits totaal niet.

HiLL schreef:
Ik snap de vergelijking met Dire Straits totaal niet.

Ik wel. Bij die muziek heb ik ook ernstige moeite om wakker te blijven.

avatar van HiLL
Hmm, pijnlijk. Maar dan nog. Dire Straits heeft toch echt een andere sound.

Rokol schreef:
Geef die 1,5* maar aan Enrique Iglesias en Celine Dion

Niet dat ik dit album ooit beluisterd heb, maar vergeet niet dat meningen verschillen.
Ik persoonlijk vind Pink Floyd ook behoorlijk vervelende muziek.

avatar van Snappy
soeperman87 schreef:

Ik persoonlijk vind Pink Floyd ook behoorlijk vervelende muziek.

Hoor je eigenlijk maar weinig dat mensen Pink Floyd vervelend muziek vinden.
De Division Bell klinkt allemaal wat gelikter i.t.t. de andere Pink Floyd albums. Wat ontbreekt in dit album is een bepaalde "magie". Desalniettemin een prachtig album!

avatar van avdj
Op MuMe is PF hoog gewaardeerd. De gemiddelde radioluisteraar zal het echter wel degelijk vervelend vinden.

avdj schreef:

Die radioluisteraars zijn

Waarom dat?
Ik ben dan geen radioluisteraar, maar ik kan slechts een paar nummers van Pink Floyd waarderen.
Als veel mensen op MuMe Pink Floyd zo'n super band vinden, alle respect! Ik blijf echter van mening dat het kwalitatief zeer goed in elkaar steekt, maar dat de muziek me al vrij snel begint te vervelen.

mefyfrancky
Ja meningen verschillen maar om deze album als heel slecht te bestempelen zijn sommige oren wel niet goed uitgekuisd of zijn er enkelen doof geworden van naar andere broel te luisteren. Er staan echt pareljes op die kunnen tippen aan de albums met Roger Waters. David Gilmour is nu eenmaal een betere gitarist en heeft een beduidend warme stem dan Roger. Trouwens: moest deze album zo heel slecht zijn dan zouden de concerten nadien niet zo'n mega succes gekend hebben zeker ?
Een gouden raad is: Leer luisteren zonder vooroordelen en geef dan pas een oordeel !