Jay-Z - Kingdom Come (2006)

Label: Roc-a-Fella

1. The Prelude (2:44)
  2. Oh My God (4:17)
  3. Kingdom Come (4:23)
  4. Show Me What You Got (3:43)
  5. Lost One (3:44)

met Chrisette Michele

6. Do U Wanna Ride (5:29)

met John Legend

met Beyoncé

11. Trouble (4:53)
  12. Dig a Hole (4:11)

met Sterling Simms

13. Minority Report (4:33)

met Ne-Yo

14. Beach Chair (5:08)

met Chris Martin

15. Politics as Usual [Live] * (4:17)
  16. Can't Knock the Hustle [Live] * (6:34)

met Beyoncé

17. Can I Live [Live] * (5:00)
  18. 44 Fours [Live] * (3:35)
avatar van BJ_THUG
Zeer Sterke Lyrics Dropt hij alweer Eeenss ..
Sterke beats .. alleen van de Dr.Dre Productie had ik meer verwacht .. enige minpunt van dit album vind ik "Hollywood" ..

Ik geef het een 3.5

PS : ik ga wel eerlijk zijn , Kben Een Jay-Z Fan ..:p

avatar van hycine
Ik vind het niet zo goed album staat wel wat op maar Jay Z is niet echt mijn smaak. maar ik geef niet te laag punt dus een 2.5.

BJ_THUG schreef:
Zeer Sterke Lyrics Dropt hij alweer Eeenss ..

Ik geef het een 3.5

PS : ik ga wel eerlijk zijn , Kben Een Jay-Z Fan ..:p

Ik ben ook een Jay-Z fan
En van mij krijgt dit album een 3, ik vind het een zwak album voor Jay-Z's doen maar nog steeds niet heel slecht.

avatar van brooklyn
Gekkenhuis schreef:
Hij is terug gekomen heh. Daarom is hij nu ook zoals hij het zelf noemt: ' The Micheal Jordan of recording'

Dat heeft dan ook niet lang geduurd

Niet erg bijzonder vind ik. Beetje te veel Kanye West gehalte wat mij betreft. Overigens zijn nummer 11 & 12 wel erg vet!

avatar van thomzi50
Ben erg benieuwd of dit album nou een commercieel succes wordt.

avatar van Niek
thomzi50 schreef:
Ben erg benieuwd of dit album nou een commercieel succes wordt.

Denk het niet. Dit album is eigenlijk niets; geen commerciele clubbangers en geen keiharde hiphop. Alhoewel er veel commerciele namen op de featerlijst staan, hebben ze toch geprobeert iets nieuws neer te zetten. Maar om met iets nieuws te slagen, moet je er veel tijd in steken, en dat is niet gebeurt. Nu is het een plaat met een nieuwe sound zonder dat daar echt goed over na is gedacht. Denk dat deze plaat op alle gebieden flopt, ondankt het feit dat er toch een aantal leuke nummertjes op staan...

Niek schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens, volgens mij kan dit album niet enorm populair worden aangezien het van alles net niets heeft. Geen klassiekers, geen club bangers, niet te commercieel, etc. Het mist al die dingen net al is het geen heel slecht album ofzo.
Eigenlijk wel jammer aangezien het zijn laatste is.... alhoewel ik hem dat wel vaker heb hooren zeggen in het verleden over andere albums

avatar van RvL
RvL
Vind het persoonlijk best een goed album, naar mijn mening helemaal niks mis mee. Luisterd heerlijk weg op zo'n zondag middag! Alleen die track met Chris Martin hadden ze van mij mogen skippen....

|Joël|
Alleen die track met Chris Martin hadden ze van mij mogen skippen....

Bedoel je Beach Chair?!
Dat vind ik juist een goede track!

Dit vind ik ECHT geen Hov-niveau..
Beneden niveau,echt man. Was echt teleurgesteld, hij heeft een aantal bekende/dure producers ingeroepen die overigens wel hier en daar goed werk leverden, maar kvond het geheel echt niet passen. Kvond maar 1 of 2 tracks dope,de rest was gedoemd tot de skip-toets.
Hij had beter "retired" kunnen blijven. 2,5*

avatar van FunkyMonk
Ik vond die prelude nog een vet stukje, dacht even van ''hmm, misschien wordt dit nogwat...'', maar helaas. Duidelijk geprobeert omwat te vernieuwen, maar zonder veel succes. Kvindem ook niet zo goe flowen hier. Hij klinkt alsmaar minder aangenaam om naar te luisteren imo. Nuja, he's gettin old... 2,5*

avatar van Niek
Niek schreef:
Vooralsnog een 2,5 en ik zie het eerder dalen dan stijgen...

Moet zeggen dat ik langzaam aan wat milder wordt over dit album. Het blijft nog een 2,5 maar ik zie het nu eerder stijgen dan dalen...

MJ_DA_MAN schreef:
Niet veel hoor. Niet á la 50 Cent en Lil Juc zijn is nog geen garantie tot een goed album. Beter vermakelijke commerciële ''rotzooi'' dan dit album. Tot nu toe is dit toch wel het dieptepunt van 2006. The Game heeft zijn plaats af moeten staan aan Jay-Z.

Benieuwd of de verkoopcijfers dat ook gaan aantonen.
Game; eerste week 360.000 stuks.
Jay Z heeft de uitspraak gedaan dat hij een verkoop van 800.000 wil halen in week 1....
Ik ben geen fan van em, en ga geen energie in dit album steken om em te luisteren, ma als ie dat flikt met zoveel negatieve reacties dan vind ik wel een prestatie, jullie punten zijn al gebasseerd op een gelekte versie groetendeels, das al negatieve reclame voor de verkoop.
Als hij dat wil flikken moet ie het dus puur van zijn naam hebben... ben zeer benieuwd.

avatar van Conway Twitty

Of van mensen als jij..

Conway Twitty schreef:

Of van mensen als jij..

Ehh, staat in dezelfde post bij dat ik dit album niet ga checken omdat ik geen fan van em ben... ma goed.

Op zich wel een dope album. Ik had het maar zo in mijn playlist gedaan en één voor één beluisterd.

Het is niet een album waarvan ik zeg: ''OK HIER HEB IK DUS ECHT OP GEWACHT!"

Ook vind ik dat dit album iets weg heeft van ''The Black Album''. Komt vooral denk ik door de producties (Just Blaze, The Neptunes enz.)

Kortom; het is gewoon een album die je ook op z'n tijd kunt beluisteren

avatar van Conway Twitty
Misty44 schreef:

Het feit dat jij je druk maakt om verkoopcijfers (of er geintresseerd in bent) zegt genoeg lijkt me.

scarface213
sells 680,000 in first week!!!!
Best Selling RapAlbum This Year!!! N*** What!! Top That!

Conway Twitty schreef:

Dat zijn magistrale cijfers kerel, vind het gewoon knap dat een artiest zoveel mensen kan bereiken met zijn muziek en ben alleen benieuwd of ie dat voor elkaar krijgt. We hebben het hier namelijk over een potentiele best verkopend album van het jaar in zijn eerste verkoopweek.
Weet alleen niet wat jij wilt bereiken met je reactie...
Zegt genoeg lijkt me...??Weet niet wat voor conclusies jij allemaal trekt, maar ik zal het volgende er over zeggen: Als ik zeg dat ik hier niet naar ga luisteren doe ik dat ook niet. Heb Jay Z al afgeschreven na Hard knock life, das echt een van de meest irritante nummers allertijden en verder vind ik em alleen een geldgeile zakenman die op mij erg irritant overkomt, alleen door zijn werk met Linkin Park was ik blij verrast, maar zijn eigen muziek is niet mijn ding.

Misty44 schreef:

Na één nummer iemand afschrijven is onzin, gezien Jay-Z ook (te)veel albums heeft. Ik vind hem ook overschat, maar ik denk dat jij te weinig van hem kent om hem af te schrijven, maar jij trekt vaak te snel conclusies over artiesten/albums die niet kent of niet goed genoeg.

Maar echt erg dat Jay-Z zoveel verkoopt, want het is echt niks waard dit.

Pelvin
Dit album valt me echt tegen, schandalig gewoon. niet dat het zo ontzettend kut klinkt maar het doet me helemaal niets.
Ik luister tegenwoordig liever naar juztin timberlake, mary j blige of beyonce ofzo dan de meeste mainstream-rappers.
zo vind ik de laatste albums van de volgende artiesten bijna waardekloos:
-dmx
-ll cool j
-lloyd banks
en die van de volgende vielen me ook zwaar tegen:
-snoop
-game
-method man
(en dan vergeet ik er nog enkele)
Gelukkig worden er in de undergound nog goede dingen gedaan. en gelukkig heb je nog the roots en common ofzo om er een paar te noemen.
en in het verleden is natuurlijk genoeg hip hop gemaakt wat ik nog lang niet allemaal ken.

MJ_DA_MAN schreef:

Maar echt erg dat Jay-Z zoveel verkoopt, want het is echt niks waard dit.

Is toch mijn eigen keuze? jij hoeft me niet te vertellen wat ik wel en niet moet doen.
Ik trek niet altijd conclusies, ik zeg gewoon wak er van vind en als ik er een conclusie van kan en zoek te maken doe ik dat wel es een keer, maar het lijkt hier wel een spelletje aan het worden om alles zo goed mogelijk te verwoorden, want als er ergens maar een speld tussen past kan je verwachtten dat iemand je daar op aanvalt. Ik heb hier geen zin meer in, ik zeg gewoon wak ervan vind, en om iets helemaal te gaan typen zodat jullie snappen dat het om mijn mening gaat heb ik gewoon niet altijd zin in.
Daarbij kan ik niet overal naar luisteren, muziek is mijn hobbie, maar ik scheid inderdaad het kaf van het koren, ik kan niet overal naar luisteren, en van bepaalde artiesten moet ik gewoon niks hebben, dat is niet gebaseerd op 1 nummer zoals sommige misschien denken.
ALs iemand zijn stijl me niet bevalt ( en dat kan ik voor MEZELF op enkele nummers baseren ja!) dan schrijf ik die artiest af . Hoe graag sommige hier misschien willen dat ik dat niet zou doen, en eerst drie albums ga lusiteren voordak iets zeg. Fuck You, geen tijd, geen zin ik doe mijn eigen ding.

avatar van Yak
Yak
Goed, en dan nu weer over dit album.

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, ik vind hem nog steeds kut . Is het afgelopen uur geen verandering in gekomen (ik heb hem ook niet geluistert vandaag maar dat maakt niet uit).

O ja Misy 1 ding nog (sorry Yak): probeer Black Album is van Jigga. Gezien de voorkeur van producties bij jou weet ik zeker dat je misschien nog wel terugkomt op wat je zei .

Vond Show me what you got al megaslecht, als dat gebruikt word als oppepper om het album te gaan kopen heb ik al genoeg gehoord.
Er staan wel Dre producties op, die check ik nog weles, maar hoor er ook vrijwel alleen negatieve verhalen over.

Hij komt trouwens wel in de buurt voor die hoge eerste verkoopweek.
naar het schijnt heft ie inAmerika ook heel erg veel eraan gedaan om dit album maar bij zoveel mogelijk mensen te slijten.
Ll Cool J was daar erg boos over, andere artiesten worden erg slecht gepromoot, en zelf haalt ie alles uit de kast voor zijn cd.
Das wel cool, er word gezegd dat ie om die rede weg van Jay Z af wil en bij G-Unit wil tekenen... das dan weer iets minder ma ja, wel terecht dat er iemand opstaat om tegen JZ in te gaan, ik zou ook boos zijn als mijn album niet werd gepromoot en dan voor zichzelf alles eraan doen wat maar kan.

Poisonpen123
Nooit meer geloven als je een rapper hoort zeggen
I´m retired..door deze zwak album verneukt hij ook nog eens zijn encore album The Black Album
een rapper is retired als die word doodgeschoten namelijk..

Poisonpen123
Ik kan het nog steeds niet geloven
zijn retirement leek zon grote big issue
en ineens bam issie terug met zo´n james bond clipje
en weer zon jahwel jahwel Pharrel tracks erbij achjah
zelfs de god emcee maakt fouten

avatar van MJ_DA_MAN
Jay-Z ''the God MC''? Please, behave!

Poisonpen123
Oh en jij wou zeggen van niet dan
noem eens een rapper op die nooit schrijft ??
Jay-Z heeft een Grote gift en dat was rappen
de man heeft nog nooit wat geschreven doet alles uit ze koppie
en hij was ook nooit gegroeit als artiest want het hoefde ook niet hij begon sterk en eindigde sterk naja naast dit kutalbum dan