Jay-Z - Kingdom Come (2006)

Label: Roc-a-Fella

1. The Prelude (2:44)
  2. Oh My God (4:17)
  3. Kingdom Come (4:23)
  4. Show Me What You Got (3:43)
  5. Lost One (3:44)

met Chrisette Michele

6. Do U Wanna Ride (5:29)

met John Legend

met Beyoncé

11. Trouble (4:53)
  12. Dig a Hole (4:11)

met Sterling Simms

13. Minority Report (4:33)

met Ne-Yo

14. Beach Chair (5:08)

met Chris Martin

15. Politics as Usual [Live] * (4:17)
  16. Can't Knock the Hustle [Live] * (6:34)

met Beyoncé

17. Can I Live [Live] * (5:00)
  18. 44 Fours [Live] * (3:35)
Misschien geloven jullie het niet maar ik heb ergens gelezen en er stond dat Kingdom Come het best verkochte album is in 1 week uit 2006, namelijk 680,000

avatar van Dociz
Jay-Z is toch absoluut geen beperkte MC, hij mag main stream dingen doen, zijn flow en deliverance zijn vaak geniaal en vrijwel ongeevenaard. Alleen MF Doom vind ik consistent beter.
Kingdome Come is trouwens wel vrij inspiratieloos, objectief wel oke, maar de eerste keer dat hij me niet weet te raken. Ook op de recente collabo met NAS Black Republican wordt hij toch wel overclassed. Wel een beetje uitkijken dus voor hem. 3 sterren. De beat van dre op 30 something vind ik wel weer erg fijntjes..

avatar van pascal83
Dit valt op eerste gehoor toch weer erg tegen. Toch wel ironisch dat uitgerekend Nas (ntb onder de label van Jay) komt met een album genaamd 'Hip Hop is Dead'.

Hiphop Is Dead wordt veel betere album dan kingdom come denk ik ( Ik heb de advance al )

avatar van Yak
Yak
Blah die blah blah blah over Biggie en wat al niet.... berichten verwijderd, toedeledokie.

De video clip van Lost Ones is er, ik heb de link bij het nummer gezet

avatar van The Scientist
Weer zooitje onzin verwijderd... Nu houden we het bij de muziek ok! Anders zullen er nog heel wat berichten verwijderd worden.

|Joël| schreef:
De video clip van Lost Ones is er, ik heb de link bij het nummer gezet

Zalige videoclip

avatar van BoordAppel
Tegenvaller. Klinkt allemaal erg plichtmatig en op zo'n comeback zit niemand te wachten lijkt me. Twee tracks die er een beetje uitspringen: Kingdom Come en Minority Report.

|Joël|

Die reclame is er al heel lang.

avatar van Niek
Niek schreef:
Vooralsnog een 2,5 en ik zie het eerder dalen dan stijgen...

Niek schreef:
Moet zeggen dat ik langzaam aan wat milder wordt over dit album. Het blijft nog een 2,5 maar ik zie het nu eerder stijgen dan dalen...

Tsja, een 3 geworden. Begin het album almaar meer te waarderen. Als dit doorgaat word het nog een 3,5, maar dat is wel zijn piek.

|Joël| schreef:

Die reclame is er al heel lang.

Tja als je een die-hard bent heb je die natuurlijk allang gezien he.. ik ken hem pas maa net

avatar van thomzi50
Ook als je niet die-hard bent maar als je gewoon wel 'ns t.v. kijkt heb je 'm allang gezien

thomzi50 schreef:

Precies

misschien zit deze cd lyricaal en technisch grandioos in elkaar, maar mij gaat het erom dat het goed klinkt en ik ben jay-z's stem echt wel beu na 5 tracks om over return of the king nog maar te zwijgen, dit is niet echt een return en hijs cker niet de king

avatar van BJ_THUG
Altyd wel een antwoord die Niek

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Jay-Z

Poisonpen123
Die clip van Lost Ones is echt wel cooooooool he !!!
Ik weet zeker dat ik er spijt van krijg maar ik vraag het toch

Uhmm in de videoclip draagt jay-z een jas met al dat bont erachter enne uhmm srry srry srry srry srry ik ben zo wanhopig weet iemand toevallig waar zo eentje ken kopen
want de meeste die ik zie gaat d ebont omlaag en ik wil er eentje die heel overdreven groot langs je hoofd gaat net als Nas in Just A Moment
nogmaals srry srry srry srry antwoorden kan via pm

avatar van J.M.
zo`n jas kun jij niet betalen

Poisonpen123
aaawh jahwel joh iedereen heeft het toch alleen heeft iedereen dat bont omlaag zeg waar waaar waar waar

ff over het Album

Het begint superslechtttttttttt
eigenlijk had jay-z nooit terug moeten komen je kon natuurlijk wel lyrics verwachten zoals.

Ya boy Hov is Back, enz enz.
er zijn wel songs die ermee door kan zoals
'Dig A Hole' Lost Ones' Minority Report'

maar voor de rest blaaaaaaaaaah..
Ik verlaag hem naar een 2 en een half
Om eerlijk te zijn is Beach Chair de enige perfecte song op dit hele album hier een lijstje met goede op dit album

Beach Chair, ( Heel Goed)
Dig A Hole (Mag er wezen)
Minority Report ( Mag er Wezen)
Lost Ones ( Heel Goed)

Dit album is zoo slecht vergeleken bij The Black Album he
een album met teveel feauterings is altijd slecht tenzij het een Wu-Tang album is.. Jammer heeeeeel Jammer
hoe die flowt op Oh My God (NAJAAAAA EEJ!!!)

hij verpest het zo voor zich zelf altijd, hij maakt het mij echt moeilijk om van hem te houden, hij heeft de slechte gewoonte om elk nummer vol te brullen met over hoe fantastisch hij is...en op deze trieste aftocht van jay zat idd niemand te wachten, helemaal nu hij weer volop aan het schreeuwen is hoe vet hij is terwijl dit een van zijn allerzwakste albums is.. geen misverstanden: over het algemeen dope rapper maar vervelend voorkomen, nummers ook wisselend van kwaliteit.

0,5
Mr. Smalls. schreef:

Je hebt helemaal gelijk, dat meen ik echt! Stomme rapper die Jay!

Chris Martin had misschien beter meegewerkt aan het nummer 'Trouble'

avatar van seanpuffy
goed album

avatar van hycine
Ik hou normaal niet zo van Jay-Z, maar deze vind ik wel een paar goie opstaan dus een 3.5

Goede en sterke nummers, maar sommige nummers zoals I Made It kan ik niet aanhoren, een 3, zo slecht is het niet..

|Joël|
Ja ik heb 'm nu ook op 3,0 staan.
Ik vind het wel jammer dat er van die slechte nummers op staan, was wat mij betreft niet nodig geweest hij had beter met een mooier album kunnen eindigen.

misschien niet een heel erg goed album maar ik betrap me erop dat ik um nog steeds veel luister en de meeste nummers best lekker zijn behalve die met beyonce en usher die zijn waardeloos