Slayer - Reign in Blood (1986)

Label: Def Jam

1. Angel of Death (4:51)
  2. Piece by Piece (2:03)
  3. Necrophobic (1:40)
  4. Altar of Sacrifice (2:51)
  5. Jesus Saves (2:54)
  6. Criminally Insane (2:24)
  7. Reborn (2:11)
  8. Epidemic (2:24)
  9. Postmortem (2:45)
  10. Raining Blood (4:57)
  11. Agressive Perfector * (2:29)
  12. Criminally Insane [Remix] * (2:46)
lostprophet
Ik heb voor deze cd 5 woorden:

- Een
- Orgasme
- Voor
- Het
- Oor

Die 5 woorden staan in dit geval ook voor het aantal sterren dat ie van me krijgt.. Mijn god! ^^

lostprophet schreef:

- Oor

avatar van Facedown
Bobiej schreef:

Je komt zeker schreeuwend en rochelend klaar ?

Dat beeld wil ik me niet voorstellen...

te laat...

Facedown schreef:

Dat beeld wil ik me niet voorstellen...

te laat...

Zoals Guido Weijers sprak; Het woord niet geeft geen sturing. Nu zeg ik jullie: Denk eens niet aan 5 gele citroenen .

lostprophet
Bobiej schreef:

Je komt zeker schreeuwend en rochelend klaar ?

Niet zo letterlijk opvatten zeg!

teutoon
Openingsnummer is werkelijk meesterlijk. Die krijs die steeds zwaarder wordt, de evil riffs, het geram van de drums. De zang is ook heerlijk natuurlijk en het tempo ligt moordend hoog. De interlude is fenomenaal, de opbouw en de versnelling waarna het weer vol doorgaat. De solo slaat helemaal nergens op, maar dat is ook niet de bedoeling. Puur onrust zaaien.
Piece by piece loopt lekker. Heel strak allemaal. Ook mooi dat de zang nog even versnelt later.
Necrophobic voert het tempo nog even lekker op. De riff is vrij opgewekt moet ik zeggen.
Altar of sacrifice, weinig aansprekend vind ik.
Jesus saves, ook niet echt overtuigend of interessant.
Criminally insane, ja dit is weer beter. Een lekkere intro, Een duidelijke riff, betere zang die niet te snel is. Mooi zijn de vertraagde drums ook.
Reborn, riffs zijn wel aardig, maar de zanglijn als je het zang kan noemen is zeer sterk en loopt goed.
Epidemic, ja helaas ook niet bijzonder.
Postmortem, gaap.
Raining blood, een heerlijke afsluiter. Die intro is een genot. Het is menens, de tempo versnelling na 1 minuut is ook schitterend. Hier in dit nummer zit tenminste een beetje melodie in de riffs, wat je in andere nummers niet hoort. De zang is hier ook prima. Dan de interlude met een super opbouw. De solo slaat wederom nergens op, maar toch herken je em uit duizenden, het hoort er dus wel bij. Dit soort nummers doen het live nog veel beter dan op de plaat.

Een paar duidelijke uitschieters, maar ook wel een aantal saaie nummers in mijn ogen. Altar of sacrifice, jesus saves, epidemic en postmortem vind ik ronduit matig. Piece by piece, necrophobic, criminally insane en reborn goed en angel of death en raining blood domweg heerschend.

Al met al 4 sterren, dankzij de opener en de afsluiter.

avatar van HammerHead
teutoon schreef:

Net zoals laatst bij Master of Puppets ben ik het weer eens totaal niet met je eens.
Altar of Sacrifice, Jesus Saves en Postmortem (die riff ) zijn samen met Angel of Death en Raining Blood juist de beste nummers op deze plaat. Nog los van het feit dat deze plaat eigenlijk volledig uit topnummers bestaat, alleen Epidemic is misschien ietsje minder.

avatar van paulisdik
AGE-411 zei:Men verwees ook naar de 'still reigning-tour van dit jaar en na hem nu bekeken te hebben: Naast de stem van Araya blijken ze niet ouder te worden.

Bekijk hier STILL REIGNING. Om nog maar te zwijgen over de special-effects op Raining blood.
he dees heb ik op dvd me enigste dvd van slayer lekker herrie om wakker mee te worden op de brul van angel of death na is concert perfect en vooral raining blood is prachtig als dat bloed naar beneden komt wat een concert

MetalDex
Je zou er spontaan leestekens en hoofdletters van vergeten .

MetalDex schreef:
Je zou er spontaan leestekens en hoofdletters van vergeten .

uiteraard

uiteraard

Uiteraard.

avatar van AGE-411
Weetje:
Kijk eens op de foto op de achterkant. Wat zie je? Slayer met een Stella (=> bier die je niet in USA vind).
De foto komt dan ook van het legendarische Heavy Sound festival te poperinge in ons eigen Vlaanderen.

Dat festival zal men in de streek en bij slayer zelf nog wel kennen. Bij de eerste editie waar bands als Motörhead en Metallica op de affiche stonden (1984) kwam men aan een belgisch record van 9 biertjes per festivalganger. (Houd de dag van vandaag nog steeds stand). De bands werden naar het festival gelokt tegen spotprijzen (iets wat vandaag 2000 dollar zou zijn).

Het jaar erna (1985) passeerde Slayer er. Na afloop van het festival zijn alle kruistekens op het kerkhof ondersteboven gegangen/vernietigt en nog wat andere zooi (oa graf bovengraven enzo).
Het jaar erna was er geen festival meer en werden een hoop slayerfans voor de rechter gezwiert.

avatar van tomthumb
...en terecht, wat een ongein. Er zou daar maar iemand begraven liggen die veel voor je heeft betekend.

avatar van Eddie
Je kunt idd ook veels te ver gaan.

Bobiej
Bah, zulke mensen wil je toch niet tot je fangroep rekenen? Grafschennis is in mijn ogen het laagste wat een mens kan doen.

Berzerker
Ik mag Slayer dan wel goed vinden, maar zoiets zou ik tenminste nooit met dode mensen doen.

clutch
Tja, je hebt van die mensen.. die sporen gewoon niet. Maar dan ook echt helemaal niet

MetalDex
De muziek moet inderdaad een uitlaatklep zijn, geen medium om je tot zulke wandaden aan te zetten.

Maarten||
Meestal hou ik niet van die snelle metal, maar dit is wel heele goede troep

avatar van realvimfuego
Uiteraard 5 sterren voor mij voor dit album, waarom? Dit is een van DE standaardwerken uit de geschiedenis van Heavy Metal!!!!

realvimfuego schreef:
Dit is een van DE standaardwerken uit de geschiedenis van Heavy Metal!!!!

Het lijkt mij toch anders echt TRASH METAL

avatar van tomthumb

Het lijkt mij toch anders echt TRASH METAL

*zucht* thrash metal ! Mensen het heet thrash metal geen trash metal!

tomthumb schreef:

*zucht* thrash metal ! Mensen het heet thrash metal geen trash metal!

sorry ja spellingsfout

avatar van relentless
ag kom op joh je verbetert teminste jezelf

avatar van relentless
dit is thrash metal jawel

Auschwitz, the meaning of pain
Sadist of the noblest blood

Destroying, without mercy
To benefit the Aryan race

avatar van relentless
wat een tekst dit is me favonummer die tekst intrigeert me

relentless schreef:
Sadistic, surgeon of demise
Sadist of the noblest blood

Destroying, without mercy
To benefit the Aryan race

ANGEL OF DEATH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paulisdik schreef:

ANGEL OF DEATH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
precies AAAARRRGGHHH

Surgery, with no anesthesia
Feel the knife pierce you intensely
Inferior, no use to mankind
Strapped down screaming out to die
Infamous butcher,