Improve schreef:
Geef mij maar Seasons In The Abyss,
Ik vindt dat ze daar veel meer pakkendere riffs op spelen en meer melodie hebben in de nummers.
Ik vindt eigenlijk Reign In Blood over het algemeen een vrij overschat album.
Reign in Blood is Slayer's beste album. Daar zal zo ongeveer 95% van iedereen die Slayer kent het er over eens zijn.
Maargoed, volgens het topic "album van de dag" moeten we de recensie hier schrijven en niet in het topic zelf, Dus dat doe ik hierbij even.
1. Angel Of death
Hier dus de fameuze opener. 20 jaar later word dit een van beste nummers van Slayer genoemt.
Het nummer begint direct met riff’s die direct in je kop springen. Na 15 seconden de beste schreeuw die je ooit gehoort hebt. De tekst die voor eeuwig blijft hangen in je hersens. De snelheid en de tekst maken de kracht uit van het nummer. Een enorm goede Slayersolo (het is intussen een begrip ) en terug zonder enige seconden te verliezen vallen drums in en rap weer enkele strofes tekst en baf! Het einde van dit spectaculair nummer. Metal zoals het hoort te zijn. De lyrics die indertijd voor veel commotie zorgen moet je zelf opzoeken.
2. Piece By Piece
Een tussennummertje van amper 2 minuten. Intro, en daarna versnellen en direct de tekst erop. Hier en daar wat kleine solo’s en na de strofes direct een einde.
Je krijgt geen rust na Angel of death waarvan je altijd moet bekomen. Integendeel, deze kleine tussennummers voeren de adrenaline in je bloed nog op.
3. Necrophobic
Ook hier, direct de riff en na enkele seconden Araya die als een stoomtrein aan volle snelheid de meest gruwelijke ziektes ter wereld aframmelt. Een normale mens zijn tong geraakt in de knoop na 2 woorden. gevolgt door een Psychopatische solo waarbij je het gevoel krijgt dat je ingewangden uit je lichaam willen springen. Dezelfde strofes ziektes en op het laatste “ Necrophobic, can’t control the paranoia, scared to die!”. Dit nummer duurt slecht 1:40!
4. Altar of Sacrafice
Je begint nu uitgeput te geraken van nog maar naar het album te luisteren. En krijgt geen rust! Direct de drums, de riffs en weer het onmenselijk snelle tempo met alweer een razendsnelle Araya . Op het einde van wat strofes volgen er wat solo’s en soms blijft “SATAN” wat nazinderen in je hoofd. Direct gevolgt door een solo, strofes en het einde. Ook dit nummer is slechts 2:50 lang.
5. Jesus Saves
Hierin lijkt eerst het tempo wat gedrukt worden en lijkt het eerst een rustig nummer te worden maar vanaf 0:50 en 1:10 begint het alweer. De chaotische snelle riffs en de anti-christelijke tekst en de solo’s tussenin gaan alweer door merg en been.
6. Crimminaly Insane
Net zoals bij Jesus Saves lijkt het hier weer een rustig numer te worden maar het is alsof je gevangen bent door een gigantische inktvis, het laat je los en vangt je terug om je helemaal kapot te maken.
Het verslindende tempo komt direct terug na de eerste strofes tekst. De rest kan je al raden: je kop staat op springen van wat je al te horen kreeg en vanaf 2:00 doen ze je helemaal ontploffen.
7. Reborn
Zonder een seconde te verliezen vliegen we direct naar het volgende nummer dat alweer een race lijkt te worden om het snelste nummer van de plaat te worden met de gekende solo’s die je ruggegraat precies doen bevriezen en direct ontdooien. Alweer zo’n nummer van amper 2:00.
8. Epidemic
En het leukste van al is dat elke klein nummertje qua structuur wel hetzelfde lijkt maar ze toch allemaal verschilend zijn. De eerste solo lijkt alsof een kat die onder een pikdorser gelopen is.
De schreeuw op 1:50 doet je ogen zowat openspatten.
9. Postmortem
Het eerste wat opvalt is dat het nogal leuke riff’jes zijn. De tekst is niet echt zo snel als de andere nummers maar al weer een gil die als een schrep mes je rug open rijt en daarna volgt er na wat riff’s en solo een versnelling in het nummer en je denkt dat je ‘het’ gaat krijgen maar het word uitgestelt …
10. Raining Blood
Dit nummer begint zoals alle nummers waren in totaal; razendsnel, chaotisch en toch overzichtelijk. Je krijgt heel even een rustmoment en dan komt je weer in de hel. Nu krijg je het ideale headbangmoment en waneer je denk dat het tempo rap gaat doet Lombardo er nog een schep bovenop en vliegt alles de hoogte in.
Tom z’n stem is als god op de dag des oordeels. De riff’s houden je volledig in bedwang en je kan je hoofd niet meer stil houden. Wat dan volgt is alsof hemel en hel openbarsten en de kankerwereld vergaat.
Conclusie: Dit is een van de 2 ultieme Metal-albums. Luister en je zult het eens zijn met mij.
*10/10*
- Dit album moet je zowiezo kennen of je mag jezelf geen Muziekkenner noemen.
- Een must voor iedere muziekliefhebber, of je nu niet naar Metal luisterd of juist wel.
- Een metalhead mag zichzelf pas metalhead noemen als je dit album gehoort hebt.
- 70% van de forumleden gaat het met me eens zijn als ik zeg dat deze in de top 2 van beste Metalplaten thuis hoort.
- Kort (30 min) maar bondig is een spreekwoord dat hier past.
TIP: Als je nu besluit het album te downloaden en het eens uit te proberen (Als je dat niet doet komt Satan persoonlijk je halen in je slaap) of het wel goed is.
--> Niet beginnen te luisteren voor alle nummers gedownload zijn! Eens ze dat allemaal zijn moet je ze na melkaar afspelen in de juiste volgorde zonder enige oponthoud en je zult zien ...
([terechtwijzend]gelieve het ook daarna ook te kopen, zo duur is het toch niet ( 9,99€)[/terechtwijzend])
(goede recensie of niet?)