Judas Priest - Painkiller (1990)

Label: CBS

1. Painkiller (6:06)
  2. Hell Patrol (3:37)
  3. All Guns Blazing (3:58)
  4. Leather Rebel (3:35)
  5. Metal Meltdown (4:48)
  6. Night Crawler (5:45)
  7. Between the Hammer & the Anvil (4:49)
  8. A Touch of Evil (5:45)
  9. Battle Hymn (0:58)
  10. One Shot at Glory (6:49)
  11. Living Bad Dreams * (5:21)
  12. Leather Rebel [Live] * (3:39)
Maar dit album is ook best OK. Het kan alleen niet tippen aan Painkiller
Painkiller? Heeft Metallica ook al een album uitgebracht wat Painkiller heet?

avatar van progressive
ricardo schreef:
Painkiller? Heeft Metallica ook al een album uitgebracht wat Painkiller heet?

Painkiller van Judas Priest :>

The Deftone
Verhoog m'n stem naar 5*

Van begin tot eind briljant, de riffs, solo's, vocalen, alles!
De hoge kwaliteit van het briljante titelnummer wordt voortgezet op de rest van het album, maar de nummers die er voor mij net iets bovenuit springen zijn toch wel Painkiller, All Guns Blazing en One Shot at Glory.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Zoals mijn voorganger verhoog ik ook naar vijf onder het argument "ik kan werkelijk niets vinden dat me niet aanstaat". Waanzinnig metal-album en dit is "True Metal"! Vele bands zouden een arm en een been overhebben om zo'n album te kunnen maken. Priest!

avatar van Sebashuis
moeder: kan de gekrijs ook af? wat een herrie!!

sebashuis: nee mam heerlijk!!!

krijsende zang, vlijmscherpe gitaar solo's, en dubbel bass alsof het gratis is!

heerlijke plaat!

Sebashuis schreef:
moeder: kan de gekrijs ook af? wat een herrie!!

sebashuis: nee mam heerlijk!!!

krijsende zang, vlijmscherpe gitaar solo's, en dubbel bass alsof het gratis is!

heerlijke plaat!

Happy listening

avatar van AGE-411
Wat is het toch ontzettend moeilijk om je smoel te houden bij dit album.

Ik leg het nu op, maar aangezien iedereen hier slaapt kan ik niet meebangen, luchtgitaar, meeschreeuwen, springen, dom doen.... zoals ik altijd doe bij dit album.

Sjans dat er ooit oortjes zijn uitgevonden. Hebben ze niet te veel last van de muziek zelf.

goed bezig

en ik maar denken dat het alleen maar raggen geblazen was op Painkiller. iets wat niet waar is. want ik vind Touch of Evil een prachtig nummer.

ik heb vandaag de plaat een soort van herontdekt. aangezien op sommige punten Halford wel heel erg uit zijn dak gaat.

iets wat sommige mensen irritant vinden. maar ik denk de meeste hier niet.

goed bezig

iets wat sommige mensen irritant vinden. maar ik denk de meeste hier niet.

Painkiller staat nu 1,5 jaar bovenaan in mijn top10. Denk niet dat ie er ooit zal verdwijnen. De afstand waarmee 1,5 jaar geleden de toenmalige eerste (Master Of Puppets) versloeg was enorm groot. En nu nog steeds is het verschil met de 2de enorm.
Beste album ooit. Without a doubt

stuart
Painkiller is een heel goed album , maar aangezien ik niet een echte metalhead ben, is dit voor mijzelf wat te veel.

AGE-411 schreef:

Ooit - nog voor Musicmeter geboren werd - stond 'Painkiller' ook hoog in mijn toenmailige top 10 want 'het kon niet dat er nog veel betere platen gemaakt zouden worden'. Nu metal niet echt mijn ding meer is, blijkt dat ze tóch verdwenen is uit mijn top 10. Things change. Maar dat zegt uiteraard niets over de kwaliteit van het album, maar over persoonlijke voorkeur. Elke metalfan zou dit album in de cd-rek mogen hebben staan.
Ik waag me aan een kleine voorspelling: maximaal 2 jaar blijft dat album jouw favoriet, daarna zakt ie terug

avatar van Sebashuis
hij groeit maar en hij groeit maar. eerst luisterde ik de 1e 3 nummers en dan nummer 5 en vervolgengs door naar een ander album. nu zijn A Touch of Evil en Between the Hammer and the Anvil mijn favorieten.

als ik even de toekomst voorspel denk ik dat ik over een week de overige nummers tot mijn favoriete nummers behoren.

en inderdaad winterstorm ik elke metal collectie hoort deze thuis! als is het maar om de energie van Painkiller, Leather Rebel en Metal Meltdown.

Raekwon the chef
Mijn favoriet blijft toch wel One Shot At Glory, geweldig nummer. Hoe dat er zo lekker inhakt na Battle Hymn

avatar van ricardo
Mijn favo op dit album blijft toch echt Nightcrawler, maar dit is eigenlijk een plaat met een heel constant niveau van begin tot eind vind ik.

Raekwon the chef
Ja, alleen jammer van Leather Rebel

idd, zeer constant en zeer hoog.
Daarom staat ie ook zeer hoog in mijn top10. Geen enkel album doet dit na zeg. (Master Of Puppets is ook wel constant, maar niet even sterk als dit album)

Raekwon the chef schreef:
Ja, alleen jammer van Leather Rebel

Das net een van mijn lievelingsnummers.
Hoe ie dat uit spreekt.

"Leatharrr rrrebal"

idd, zeer constant en zeer hoog.
Ik vind dit veel beter dan Master Of Puppets, die heeft ook wel een paar goede nummers maar ook zeker een paar mindere. Nee deze is over de gehele linie goed, en misschien ook wel 1 van de hardste albums ooit uit de Metal geschiedenis denk ik.

ricardo schreef:

Uit de heavy metal geschiedenis.

Vind de term Hard nogal raar. Kgebruik die nooit.
Agressief past beter bij dit. Nummers waar je moeder's haar van gaat recht staan en waarbij jezelf recht springt, klaar om te kickboxen tegen een beer.

Deze plaat wekt meer energie op dan een kerncentrale.

AGE-411 schreef:
Deze plaat wekt meer energie op dan een kerncentrale.

Beter valt het niet te omschrijven! Sterk!

stuart
Painkiller is een uitstekend gemaakt album, maar dat ie veel beter is dan Mastr Of Puppets vind ik wel een gedurfde uitspraak; maar goed , het is de mening van Age-411 en dat mag natuurlijk.

idd, zeer constant en zeer hoog.
Ik heb Judas Priest zowiezo hoger zitten dan Meatallica, omdat ik het vaak veel melodieuzer vind klinken en de stem van Rob Halford samen met die van Bruce Dickinson gewoon het beste vind in metalland, wat Hetfield doet is enkel wat schreeuwen vind ik, maar dat klinkt soms ook nog wel erg goed hoor. van alle metal heb ik Judas Priest verreweg het meest beluisterd denk ik.

stuart
Ik houd weer niet zo van dat hoge 'gegil' van Rob Halford en de muziek van Judas Priest; gewoon een smaakverschil; ik kan dit album persoonlijk niet echt "aanhoren", hoewel het qua kwaliteit zeer goed is. Bovendien houd ik ervan dat de nummers wat meer 'ademen' ; af en toe een beetje 'remmen'.

stuart schreef:

De eerste keer dat ik Painkiller hoorde. Na 30 sec stond het terug uit. Het heeft nog 2 maand voor ik die hoge stem aandurfde. Was er op voorberijd.
WOUW zeg, dacht ik toen. Dag erna zag ik het album liggen voor 9,99. Meegenomen.
Nu al 1,5 jaar geleden...

Berichten verplaatst naar Judas Priest

avatar van Thomzic
Geweldige plaat. Ook de bonusnummers mogen er zijn.. Living Bad Dreams.. een tergend sloom nummer, maar toch zo indringend met die kenmerkende stem..My Nightmare's coming trueeeeeee.

Hoogtepunt voor mij is One Shot at Glory, heerlijk!

The Helpatrrroool!

is er iemand die net zo'n ijskoude krijsende stem heeft als Halford?

dit is tot nu toe wel het album wat het meest moest groeien bij mij. en nu blijft hij ook constant hoog. Halford klinkt eigenlijk steeds beter. en ik luister hem echt vaak.

hier doet de naam Heavy Metal zijn eer aan. omdat het knalt en goede riffs zijn. en vooral dat de meeste hier thuis er gek van worden.

The Helpatrrroool!

is er iemand die net zo'n ijskoude krijsende stem heeft als Halford?

Hiermee bewezen ze dat ze dan toch een pak beter waren dan Iron Maiden.

nou....

ik heb Judas Priest en Iron Maiden altijd 2 vershillende bands gevonden. het lijkt met leuk al de verschillen te vertellen maar niet bij een album.

maar dit is inderdaad een soort album dat Maiden nooit zal halen. dat is maar beter ook want Maiden moet Maiden blijven. maar Judas Priest zal ook nooit een Powerslave niveau halen. en dat is ook maar beter ook want Judas Priest moet Judas Priest blijven.

en als ik heel eerlijk ben vind ik Maiden toch beter dan Judas Priest. misschien verandert dat als ik alle Priest albums eens goed beluistert heb.

ik zal zien en horen.

Sebashuis schreef:

Als je kijkt naar hun plaat uit 1984 (Defenders of The Faith) vind ik dat ze dat niveau wel halen

per jaar

1982 - Screaming For vengeance VS Number of the Beast: Screaming for vengeance
1983 - Piece of Mind
1984 - Defenders of The Faith VS Powerslave: Defenders of The Faith
1986 - Turbo VS Somewhere in Time: Somewhere in Time
1988 - Ram it Down VS Seventh Son of a Seventh Son: Dan nog liever Ram it Down!
1990 - Painkiller VS No Prayer for the dying: duidelijk genoeg