Judas Priest - Painkiller (1990)

Label: CBS

1. Painkiller (6:06)
  2. Hell Patrol (3:37)
  3. All Guns Blazing (3:58)
  4. Leather Rebel (3:35)
  5. Metal Meltdown (4:48)
  6. Night Crawler (5:45)
  7. Between the Hammer & the Anvil (4:49)
  8. A Touch of Evil (5:45)
  9. Battle Hymn (0:58)
  10. One Shot at Glory (6:49)
  11. Living Bad Dreams * (5:21)
  12. Leather Rebel [Live] * (3:39)
Guardian of Isis
Dat was een redelijk nutteloze post: aangezien jij diehard Priest fan bent, zal jij sommige albums van Priest natuurlijk beter vinden dan die van Iron Maiden van hetzelfde jaar. Als je kijkt naar MuMe ratings, vindt het algemeen publiek Iron Maiden blijkbaar beter (gemiddelde 3,80 t.o.v. 3,64), maar Iron Maiden's beste plaat (Powerslave) haalt het niveau van Painkiller niet (gemiddelde 4,11 t.o.v. 4,05).

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit is één van - voor mij - hun essentiële albums, samen met Defenders of the Faith, Screaming For Vengeance en Sad Wings of Destiny. Nu ligt hij op met een deftig volume, zo vergeet ik de helse pijn aan de rug. Een echte Metal-plaat met grote M.

avatar van joepsiez
gaaf album was 3.5 word 4.5

avatar van Thomzic
Misschien kan iemand me helpen:

Ik heb hier de CD van Painkiller liggen. Er staat echter keurig 'The Remasters' op. Heb ik nou een totaal andere versie ten opzichte van de originele? Die heb ik namelijk nog nooit beluisterd.

avatar van sinkthepink
Nee hoor, Remaster heeft een wat opgepoetst geluid en je hebt een paar bonus nummers.

avatar van Thomzic
Oke bedankt!
Deze plaat draait zijn rondjes nu. Dit is zo'n plaat wat nooit verveeld, met die 'verschrikkelijke' stem van Halford. Enigste minpuntje is dat rare instrumentale stukkie aan het eind. Daar kan ik echt niets mee. Nét geen volle polle dus.

flebbie
Sir Spamalot schreef:
Nu ligt hij op met een deftig volume, zo vergeet ik de helse pijn aan de rug.

een echte painkiller dus

man man die cd blijft gewoon ownen! dé beste cd gemaakt door de mens!

avatar van Eddie
Guardian of Isis schreef:

Powerslave vergelijken met painkiller is natuurlijk geen vergelijk. Je vergelijkt Slayer ook niet met Pennywise.Het zijn twee totaal andere platen met een totaal ander geluid. Met powerslave moet je meer het oudere werk van priest vergelijken, en dan zul je echt tot de conclusiemoetn komen dat Powerslave zeker geen slechtere plaat is. Niets ten nadele van dit meesterwek overigens.

PriestMaiden
Painkiller blijft mijn favoriete plaat van Judas Priest. Elk nummer is zeer goed. Het bonusnummer Living Bad Dreams is echt de max. Defenders of the Faith vind ik ook een meesterwerk van Priest.
En: Iron Maiden kan je natuurlijk niet vergelijken met Judas Priest.

Eddie schreef:

Dat was puur gebaseerd op MuMe cijfers. Ik vind Powerslave ook een heel sterke plaat, maar toch geen Top 10 materiaal -- Painkiller dan weer wel. Deze plaat heeft nagenoeg geen enkel zwak moment, waar Powerslave er hier en daar toch ééntje heeft. The Duellists vind ik persoonlijk iets minder. Maar over het algemeen vind ik ook dat het werk van Iron Maiden consistenter is/was dan dat van Priest, hoor.

Akron777
Echt een sterk album. Het laatste van de echte klassieke Priest periode. Zeer sterk.

avatar van ricardo
Dit is inderdaad het laatste goede album van Judas Priest. Hoewel Angel Of Retribution wel een goede comeback plaat was, kan die zich in niets met deze meten.

ricardo schreef:

Angel of retribution is inderdaad een erg lekkere plaat na Demoltion en Jugulator.

avatar van king_pin
Akron777 schreef:

eerder het eerste album uit de 'niet klassieke priest periode, dit album klinkt toch heel anders dan hun vroegere werk.

Guardian of Isis
Schitterend album, zonet nog eens in zijn geheel beluisterd en hij zal zijn top 10-plekje niet gauw moeten afstaan! De ene knaller na de andere, zodat het te moeilijk wordt om een favoriet te noemen. Enige nummer dat ik misschien net een klein tikje onder het niveau van de rest vind is de afsluiter, maar zelfs daar stellen de solo's en Halford's stem me niet teleur. Het refrein is minder boeiend dan het middenstuk, maar we kunnen niet klagen! Een waar genot voor het metal-oor, deze Painkiller!

avatar van vin13
Vandaag aangeschaft en ook de enige tot nu toe, tot nu toe klinkt het goed.

vin13 schreef:
Vandaag aangeschaft en ook de enige tot nu toe, tot nu toe klinkt het goed.

Dit is een van de albums die nooit slecht kunnen klinken!

avatar van vin13
Na een tijd veel gedraaid te hebben, kan ik niet anders dan beamen dat dit inderdaad een klassieker is. Het gitaarwerk is van hoog niveau en de zang moest ik even aan wennen maar is nu bij me ingewerkt.

avatar van Mr. Rock
Dit blijft een metal-mijlpaal, hoort eigenlijk gewoon in de top 250 thuis . Steekt met kop en schouders boven het andere Priest-werk uit, hoewel Defenders of the Faith en de laatste twee albums ook erg sterk zijn. Een van die weinige albums zonder mindere nummers, zelfs bonusnummer Living Bad Dreams is geweldig. Deze is voorlopig mijn top 10 niet uit te rammen .

avatar van buckingham
Lekker stevig! Nummers lijken na twee keer luisteren wel op elkaar. Ga het binnenkort wat meer tijd geven. Misschien dan een hogere beoordeling. Het eerste nummer is trouwens wel erg goed, prima opener!

avatar van dave
Baanbrekend album dat veel harder en gedurfder klinkt dan al zijn voorgangers.
3 kwartier lang blijven de gitaren schallen, tot de vingers van de gitaristen afgesleten zijn.
Halflords stem gaat door merg en been.
Schitterend

Sir Spamalot schreef:
Ik vind dat British Steel daar eigenlijk ook nog tussen hoort, ook een klasse album met erg sterke nummers. Met die 5 albums heb je m.i het beste van Priest wel te pakken. Evt nog het live album Unleast In The East erbij nemen voor de beste jaren 70 nummers en je bent met die 6 albums wat mij betreft met Priest wel helemaal klaar. Ik heb nog wel meer albums beluisterd van hun, maar voegen m.i niets extra's meer toe aan de genoemde 6.

Thomzic schreef:
Oke bedankt!

Bedoel je Battle Hymn?

Speel eens 'One Shot at Glory' direct na 'A Touch Of Evil" af. (playlist op PC, best gemakkelijk.
Dan merk je dat het nogal niet vlot overkomt; de overgang van zo'n semi-ballad naar zo'n scheurende riff zoals op 'One Shot at Glory'.

Dat dachten ze in 1990 wss ook, daarom gaven ze 'One Shot At Glory' die intro mee

avatar van Mr. Rock
Battle Hymn kun je inderdaad het beste als intro van One Shot at Glory beschouwen, en niet als apart nummer. Overgang van Battle Hymn naar One Shot is wel lekker.

king_pin schreef:

Sorry voor de late reactie, was me nog niet opgevallen. Priest heeft al vaker afwijkende platen gehad. Platen als Turbo of Ram it Down wijken ook vreselijk af van de rest. Maar het is wel de laatste met Rob Halford erop (muv. de laatste 2 releases), en in dat geval vind ik het wel het laatste van de klassiekers.

avatar van Edwynn
Painkiller behoort tot de allerbeste Priest albums. Bikkelhard, maar bij vlagen ook erg melodieus. Elk nummer is live een potentieel anthem. Deze schijf kent geen enkel zwak moment. Wie metal een warm hart toedraagt, kan hier niet omheen.

avatar van ricardo
Nigt Crawler vind ik samen met de titeltrack de beste nummers op dit album. Vooral Night Crawler is super. Samen met Freewheel Burning de beste 2 Priest nummers ooit voor mij.

ricardo schreef:
Nigt Crawler vind ik samen met de titeltrack de beste nummers op dit album.

Night Crawler is in mijn vroege Priest uurtjes ook de grote favoriet geworden. Vooral het tussenstukje is epic: "Fingernails start scratching..."

Hell Patrol, One Shot at Glory en All Guns Blazing zijn tegenwoordig mijn grote favorieten geworden. De andere nummers zijn uiteraard ook geweldig. Ik vind het zelf gewoon de beste plaat van Priest.

Akron777 schreef:

Beste plaat tout-court