Klaxons - Myths of the Near Future (2007)

Dance / Rock
Label: Polydor

1. Two Receivers (4:18)
  2. Atlantis to Interzone (3:27)
  3. Golden Skans (2:43)
  4. Totem on the Timeline (2:35)
  5. As Above, So Below (3:58)
  6. Isle of Her (3:54)
  7. Gravity's Rainbow (2:36)
  8. Forgotten Works (3:26)
  9. Magick (3:38)
  10. It's Not over Yet (3:41)
  11. Four Horsemen of 2012 / [Untitled] (2:30)
avatar van starbright boy
Duidelijk de band die volgend jaar een grote zegetocht zal maken. Ik eet mijn schoen op als dit niet op Pinkpop (hoofdact op een bijpodium) of Lowlands (misschien dan zelfs al in de Alpha) staat.

avatar van chansadres
Hier kijk ik naar uit

avatar van T.O.
Catchy nummer, dat "Golden Skans". Maar waarom werd dit "new-rave" genoemd?

avatar van stephan73
Waarschijnlijk omdat het dezelfde energie heeft als de begin jaren 90 rave uit Engeland?

tondeman
Haha ja

avatar van T.O.
Lijkt me niet, dat zou echt nergens op slaan.

tondeman
T.O. schreef:
Lijkt me niet, dat zou echt nergens op slaan.

Imo slaat het ook nergens op maar voor zover ik begrepen heb zijn er in Engeland bepaalde journalisten die o.a. in deze band vergelijkingen zien (en horen ? )met de Engelse rave-scene van begin jaren '90.

avatar van stephan73
Ik moet zeggen dat de nummers Magick en Gravity's Rainbow toch wel aardig de sfeer van die jaren 90 rave halen (Gravity's Rainbow klinkt zelfs aardig als een Altern-8 nummer)

T.O. schreef:
Catchy nummer, dat "Golden Skans". Maar waarom werd dit "new-rave" genoemd?

Omdat NME dat begin 2006 bedacht heeft. Meer reden is er niet.

Andere dingen die daar ook onder vallen zijn Shitdisco, Goodbooks, Justice, New Young Pony Club.... Nogmaals, ook dit is gezegt door NME.

NME is niet wijs. Justice staat tot NYPC als Daft Punk staat tot Talking Heads.

herman schreef:
NME is niet wijs. Justice staat tot NYPC als Daft Punk staat tot Talking Heads.

Uhu

Ben benieuwd, ga het album wel halen denk ik.
Ga ook naar 't concert in maart, al vind ik ze niet eens zo geweldig, de hoes is wel leuk

avatar van luc011190
Dazzled Kid schreef:
Ben benieuwd, ga het album wel halen denk ik.

Waar komen ze ?!

Melkweg.

avatar van Erikpol
Wat een band he? Gravity's Rainbow is super ben zeer benieuwd naar de rest van t album!

Dazzled Kid schreef:

Volgens mij is dat sowieso feest, erg geweldig of niet

Magick is leuk. Maar vraagje, wat wordt dan verstaan onder die rave-bands in de jaren '90?

avatar van musicfriek
Ik zie deze Klaxons de laatste tijd verrekte vaak voorbij komen hier. Begin nu toch wel een beetje benieuwd te worden hiernaar. Zal mijn oren open houden.

Anna.R schreef:

Volgens mij is dat sowieso feest, erg geweldig of niet

Ik weet het niet! Heb ze nog niet eerder live gezien..
Volgens mij zijn er nog steeds kaarten over hoor, dus als je ze wil zien ... moet je snel zijn!

Ze zijn live ook erg sterk, ik zag ze bij Jools

avatar van oruiz
ja ik zag ze ook bij Later Jools Holland een tijd terug en daar vielen ze zeker niet tegen.

avatar van Raydo
Jammer dat ik ze niet kon zien bij London Calling de laatste keer (dankzij die fijne NS), maar ik krijg een herkansing in de Melkweg. Ik denk dat dit album wel eens dezelfde impact zal kunnen gaan hebben als het album van Arctic Monkeys vorig jaar.

Clip van 'Atlantis To Interzone' gisteren op tmf! De max!

Op TMF!? Moet niet gekker worden

starbright boy schreef:

Ongetwijfeld. Arctic wie zei u? Dat is zoooooooo 2006.

En net als bij the Arctic Monkeys gaat dit redelijk langs me heen en bezorgt me geen enkele vorm van opwinding. Het moet een myspace hit zijn tegenwoordig en de bandmembers het liefst zo jong mogelijk.
Leuk, aardig, maar meer niet en vervolgens draai ik maar weer eens een echt leuk bandje....... zoiets.

GVD! Al uitverkocht in België. Miljaaar eh, da's altijd met die hypes. Het fameuze monkeys-optreden vorig jaar heb ik ook gemist.

avatar van luc011190
Misschien ben ik dan wel bijzonder gevoelig voor hypebands, want net als bij Arctic Monkeys doet dit me meer dan ik gedacht had.

Electro_
Wel opvallend, al drie video's en nog steeds niet gelekt...

Electro_ schreef:
Wel opvallend, al drie video's en nog steeds niet gelekt...

Mhoawh.. ik heb ongeveer de helft van de liedjes op dit album wel al..
Maar koop 'm sowieso wel

edejong
mm deze even onthouden, mischien is het wat..