Jeff Buckley - Grace (1994)

Label: Columbia

1. Mojo Pin (5:44)
  2. Grace (5:24)
  3. Last Goodbye (4:37)
  4. Lilac Wine (4:34)
  5. So Real (4:45)
  6. Hallelujah (6:55)
  7. Lover, You Should Have Come Over (6:45)
  8. Corpus Christi Carol (2:58)
  9. Eternal Life (4:54)
  10. Dream Brother (5:28)
  11. Forget Her * (5:12)
  12. Dream Brother [Alternate Take] * (4:56)
  13. Lost Highway * (4:24)
  14. Alligator Wine * (3:20)
  15. Mama, You Been on My Mind * (3:26)
  16. Parchman Farm Blues - Preachin' Blues * (6:18)
  17. The Other Woman * (3:05)
  18. Kanga-Roo * (14:08)
  19. I Want Someone Badly * (2:36)

met Shudder to Think

20. Eternal Life [Road Version] * (4:48)
  21. Kick Out the Jams [Live] * (3:05)
  22. Dream Brother [Nag Champa Mix] * (5:25)
  23. Strawberry Street * (5:26)
  24. So Real [Live and Acoustic in Japan] * (4:25)
  25. Dream Brother [Live] * (7:43)
  26. Grace [Live] * (6:07)
  27. Mojo Pin [Live at Wetlands] * (13:47)
Feeder schreef:
Ooit was ik echt weg van dit album (theeft zelfs nog op nummer drie gestaan in m'n top tien) Maar langzamerhand daalt de appreciatie...

Eigenlijk vind ik Corpus Christi Carol wel een goed nummer hoor

volgens mij heb je ondertussen alle nummers al weer opgenoemd....en hoe goed je ze wel niet vind

als ik jouw was zou ik hem weer in je top 10 zetten

Mojo Pin
Niet dan?

jij je zin...

Feeder
Ik denk dat het wel overduidelijk is dat m'n smaak in de loop van de jaren lichtjes veranderd is, wat zou Grace nu in godsnaam tussen die andere albums staan doen ?
En ja, apart zijn het allemaal goeie songs. Maar daar blijft het voor mij dan ook bij.

fredpit schreef:

ehhh ??

DonDijk
Laurora schreef:

.. haha ..
Misschien moet ik dat nummer dan maar weer eens beluisteren.

vind ik ook een heel mooi nummertje

Hallelujah van Willie Nelson (Songbird 2006) is zoveel intenser, doorleefder en mooier dan de versie van Jeff Buckley op dit album.

Laurora
Ik vind Hallelujah elke keer dat ik het draai vervelender worden, al helemaal omdat mensen bij de naam Jeff Buckley altijd eerst aan Hallelujah denken, terwijl er wel honderden betere werkjes zijn van deze man .. (overdrijven mag).

DonDijk

nou nou..feeder toch...
laatst weer een singer-songwriter gezien, in de Oosterpoort (lucky Jim) die Hallelujah er maar weer eens ingooide.

Ik vind t veruit het beste nummer van dit album.

Louis2703 schreef:
Ik vind t veruit het beste nummer van dit album.

Twas ooit 1 van m'n lievelingsnummers, maar ja...

Mensen veranderen I guess...

avatar van miak
Dik verhoogt naar een vier en een half. Wat een geweldige plaat. Eerst wist ie me niet zo te raken, en deed alleen Hallelujah me wat. Maar wat is The Last Goodbye ook prachtig en er staan verder nog een paar klassiekertjes op.
Alleen jammer van So Real en Corpus Christi Carol, die vind ik toch iets minder.
Maar wederom een prachtplaat, en misschien komt ie in aanmerking voor een plekje in mijn top 10.

miak schreef:

Last Goodbye is één van de weinige goede nummers op deze plaat.

fairiewitch schreef:

fairiewitch schreef:

Ben het wel een beetje met haar eens

Louis2703 schreef:

Ben het wel een beetje met haar eens

Hehe, thanky wanky
Hallelujah blijft in mijn oren goed klinken

Heel veel mensen denken meteen aan Hallelujah als ze de naam Jeff Buckley tegenkomen...en om eerlijk te zijn, dat nummer vind ik steeds minder 'Heiliger' worden elke keer als ik naar zijn album luister. Jeff Buckley is niet alleen maar 'Hallelujah'... luister ook eens naar zijn andere nummers..en ontdek!

Als ik aan JB denk, denk ik in de eerste plaats dit album en dan een album de nummers met Grace en Hallelujah.

patro88 schreef:

Ik denk echt wel aan andere nummers*is fan van Last goodbye* Maar hallelujah blijft toch goed hoor.

Jornaquin
Hallelujah, praise the Lord.

patro88 schreef:

avatar van Koerok
0,5
Ik heb wel 5 keer serieus geprobeerd om deze plaat goed te vinden, maar ik krijg niet voor elkaar. Ik snap werkelijk niet wat mensen erin zien. Ten eerste vind ik zijn stem onverdraaglijk en vooral die jammerende uithalen vind ik niet om aan te horen.
Verder vind ik het ook geen bijzonder mooie liedjes. Qua melodie dan, want op de tekst heb ik nog niet gelet. En het nummer waar iedereen het over heeft, Halleluja, is dan weer een cover van Leonard Cohen.
Last Goodbye is redelijk en Grace vind ik ook nog wel te pruimen, maar ook daar kan Jeff de verleiding blijkbaar niet weerstaan om het nummer aan het eind nog even grondig te verkrachten met keihard irritant geschreeuw.

Maar goed, geeft allemaal niets hè, smaken verschillen?!

........
God zeg, lees ik net nog even wat andere reactie, kom ik dit tegen. Is me uit het hart gegrepen:
"Wat is het toch dat zovelen deze plaat zo goed vinden (ook hier staat-ie weer in de top 10)? Ik zou het echt niet weten. Ik heb het geprobeerd, steeds weer (en nu, speciaal voor musicmeter.nl, *nog* een keer). Maar het beklijft niet. Buckley heeft voor mij geen engelenzang, het is overdreven gejengel in mijn oren. De composities zijn saaiig. Ja, erg he?"

avatar van orbit
Je hoeft je echt niet uit te leggen of te verontschuldigen hoor Koerok, ik vind hier ook weinig aan. Ik denk dat ik door de bank genomen niet zoveel heb met singer/songwriters die hoofdzakelijk leunen op hun 'gevoelige' vocale overdracht, terwijl de muziek als een soort dweilorkestje volgt.. En ik heb niet eens zoveel moeite met Buckley's stem.
Ik denk dat het met dit is als met soortgelijke performers: raakt het je, dan zit je goed. Zoniet, dan valt er verder weinig aan te genieten.

avatar van Koerok
0,5
Ach, ik weet ook wel dat ik me niet hoef te verdedigen hoor, maar het wordt zo saai als alleen maar fans hun mening geven. Van muziek die ik zelf erg goed vind, vind ik het toch altijd wel interessant om te lezen waarom anderen het bijv. bagger vinden.
Vandaar!

avatar van KampF