Jeff Buckley - Grace (1994)

Label: Columbia

1. Mojo Pin (5:44)
  2. Grace (5:24)
  3. Last Goodbye (4:37)
  4. Lilac Wine (4:34)
  5. So Real (4:45)
  6. Hallelujah (6:55)
  7. Lover, You Should Have Come Over (6:45)
  8. Corpus Christi Carol (2:58)
  9. Eternal Life (4:54)
  10. Dream Brother (5:28)
  11. Forget Her * (5:12)
  12. Dream Brother [Alternate Take] * (4:56)
  13. Lost Highway * (4:24)
  14. Alligator Wine * (3:20)
  15. Mama, You Been on My Mind * (3:26)
  16. Parchman Farm Blues - Preachin' Blues * (6:18)
  17. The Other Woman * (3:05)
  18. Kanga-Roo * (14:08)
  19. I Want Someone Badly * (2:36)

met Shudder to Think

20. Eternal Life [Road Version] * (4:48)
  21. Kick Out the Jams [Live] * (3:05)
  22. Dream Brother [Nag Champa Mix] * (5:25)
  23. Strawberry Street * (5:26)
  24. So Real [Live and Acoustic in Japan] * (4:25)
  25. Dream Brother [Live] * (7:43)
  26. Grace [Live] * (6:07)
  27. Mojo Pin [Live at Wetlands] * (13:47)
avatar van Koerok
0,5
Maar mijn oren zijn dan ook helemaal schraal geworden van die stem!

Ik kan me voorstellen dat het even wennen is aan zijn manier van zingen. Het is een beetje alternatief misschien.
Het duurde bij mij ook even voor ik het echt kon waarderen (de 2e helft van de plaat ben ik nog steeds niet weg van).

Maar nummers als Hallelujah en Lillac Wine (daar hoor ik niemand over) zijn toch duidelijk pareltjes?

Op Sketches (For My Sweetheart the Drunk) staan ook een paar meer toegankelijke nummers.
Vooral Everybody her wants you vind ik prachtig.

avatar van Nicolage Rico
P. de Clown schreef:

Ik had deze nummers in eerste instantie aangeklikt bij "favorieten". Alleen "Dream Brother" heeft "Hallelujah" ingehaald. "Lillac Wine" is echt schitterend.

Ik ben het alleen niet met je eens over het 2e gedeelte. "Forget Her" is ook een schitterend liedje.

avatar van Koerok
0,5
P. de Clown schreef:
Och, ik hou best van alternatieve zang. Ik draai het momenteel niet veel, maar ik ben een groot fan van Tindrsticks. En onlangs heb ik Antony and the Johnsons ontdekt. Zijn toch groepen met zangers waarvan de zang kan worden omschreven als redelijk alternatief.
Bij Jeff zijn het vooral die uithalen en het doorjengelen (oneerbiedig gezegd) wat me stoort.

Lillac Wine doet me helemaal niets. Hallelujah kende ik al, heeft een mooi melodietje, maar verveelde me toch erg snel.

avatar van hendriku
Echt een bijzonder album. Alles zit goed in elkaar naar mijn mening en het heeft gewoon een hoog kippenvel gehalte. Natuurlijk helpt het verhaal van Jeff Buckley zelf hier ook een handje aan mee.

avatar van janneman
Ik vind dit best een goed album, maar om nou te zeggen dat hij een top 5 album verdient. Nee dus.
sfeertjes zijn wel goed maar daar houdt het mee op.

3 sterren

Helaas heeft deze man zich niet verder mogen ontwikkelen want talent had hij zat en dat hoor je goed.

avatar van kaj_666
Grace, Lilac wine en vooral Hallelujah zijn ware pareltjes wat mij betreft en ook veel andere songs mogen er zeker zijn als het aan mij ligt.. Hij staat met recht in mijn top-10

yoeridedeygere
album verlaagt tot 3,5*

buiten Last Goodbye, Grace en een covertje (wel een geniale cover natuurlijk) staat er eigelijk niet zoveel dat me boeit

het klinkt mss grof maar het is mss maar best dat hij zo vroeg is gestorven, hij kon er wrs maar enkel op achteruitgaan

Dat is inderdaad grof !

lebowski schreef:

True..

Laurora
yoeridedeygere schreef:

Ja, echt een rede om te sterven ..

yoeridedeygere schreef:

Van jou mogen dus best een hoop artiesten sterven dus

DonDijk
album verlaagt tot 3,5*

je hebt helemaal gelijk.dat vindt ik sowieso van iedereen.iedereen die minder presteert moet dood.

Enige voordeel van zijn dood is dat ik veel geld bespaar nu hij geen concerten meer geeft en geen albums meer uitbrengt.

patro88 schreef:

Jij bent ook de leukste thuis zeker ?

avatar van Paalhaas
Pfff, doe niet zo serieus.

geplaatst op 8 december 2006, 22:59 uur

Dik verhoogt naar een vier en een half. Wat een geweldige plaat. Eerst wist ie me niet zo te raken, en deed alleen Hallelujah me wat. Maar wat is The Last Goodbye ook prachtig en er staan verder nog een paar klassiekertjes op.
Alleen jammer van So Real en Corpus Christi Carol, die vind ik toch iets minder.
Maar wederom een prachtplaat, en misschien komt ie in aanmerking voor een plekje in mijn top 10.

Ik vind So Real juis wel een erg goed nummer, maar het is natuurlijk zo dat je je eigen smaak hebt ..... Dit komt vooral tot uiting bij deze cd moet ik zeggen, want ik heb nog niet eerder zo'n heftige discussie gezien waar het ging over smaak op Musicmeter.nl ..... Verder zijn Grace en Last Goodbye natuurlijk ook hele mooie nummers

avatar van LittleBox
yoeridedeygere schreef:

Is er al een Legendarische Quote's-topic op het forum? Deze slaat ook echt alles.

avatar van dvdschaaf
Kennen de fans van Jeff 'The Honorary Title' wel?
Een band zwaar geínspireerd door Jeff, check 'm out!

Davez
Een beetje boring, misschien moet ik hem maar eens meer proberen. Die kans is echter klein want ik wil zoveel muziek horen.
Het lijkt me allemaal een beetje te afgeborsteld, mss denk ik er later anders over...

avatar van Migo
Jammer dat de (treurige) achtergrond van veel artiesten vaak meegenomen wordt in de beoordeling. Het gaat om de muziek. Niet dat die niet goed verzorgd is op dit album, maar bij sommige superlatieven denk ik toch echt dat bij het stemmen de emoties bij sommigen de bovenhand hebben gekregen in plaats van de rationaliteit.

Pim Latuny
Heb dit album pas vorig jaar gekocht. Wat schaam ik me nu. Wat een enorme mooie nummers kon die man maken. Gitaar en stem zijn wonderbaarlijk goed. Vind alle nummers wel wat hebben, behalve de solo in 'So Real' vind ik verschrikkelijk. Das et enige minpuntje voor mij.

Pim Latuny schreef:
behalve de solo in 'So Real' vind ik verschrikkelijk

Tijdens de solo heb ik het gevoel dat ik een grasmaaier hoor

patro88 schreef:

Tijdens de solo heb ik het gevoel dat ik een grasmaaier hoor

Pim Latuny
Haahahaa.....jammer van die solo maar de rest vant nummer is echt goed.

avatar van Paalhaas
Pim Latuny schreef:

Ben je een metalhead, haak je meteen af bij een beetje herrie.

Hahhahahahahaaa

DonDijk
Tjeetje..wat is dit toch een gek album.
De ene keer luister ik en erger ik me aan de onsamenhangheid (is dat een woord) van de cd.
De andere keer geniet ik van de liedjes an sich, want daar is niet veel verkeerd mee.
Dus: wat moet ik. Blijf voorlopig nog maar op 3,5, we zien wel weer na een paar luisterbeurten verder.