Jeff Buckley - Grace (1994)

Label: Columbia

1. Mojo Pin (5:44)
  2. Grace (5:24)
  3. Last Goodbye (4:37)
  4. Lilac Wine (4:34)
  5. So Real (4:45)
  6. Hallelujah (6:55)
  7. Lover, You Should Have Come Over (6:45)
  8. Corpus Christi Carol (2:58)
  9. Eternal Life (4:54)
  10. Dream Brother (5:28)
  11. Forget Her * (5:12)
  12. Dream Brother [Alternate Take] * (4:56)
  13. Lost Highway * (4:24)
  14. Alligator Wine * (3:20)
  15. Mama, You Been on My Mind * (3:26)
  16. Parchman Farm Blues - Preachin' Blues * (6:18)
  17. The Other Woman * (3:05)
  18. Kanga-Roo * (14:08)
  19. I Want Someone Badly * (2:36)

met Shudder to Think

20. Eternal Life [Road Version] * (4:48)
  21. Kick Out the Jams [Live] * (3:05)
  22. Dream Brother [Nag Champa Mix] * (5:25)
  23. Strawberry Street * (5:26)
  24. So Real [Live and Acoustic in Japan] * (4:25)
  25. Dream Brother [Live] * (7:43)
  26. Grace [Live] * (6:07)
  27. Mojo Pin [Live at Wetlands] * (13:47)
Feeder
Hoe vreemd dat dit ooit 1 van m'n favoriete cd's was. Wanneer ik hem nog eens opleg passeren vele mooie herinneringen de revue, dat krijg je met muziek die jouw jeugd kleur gegeven heeft. Met spijt in het hart moet ik toegeven dat het me niet meer zo weet te raken als vroeger maar het blijft natuurlijk een topper.

avatar van LeRoi
Eens, ga ik in mee...van 4 naar 3,5*!

avatar van Migo
Zijn de Red Hot Chili Peppers geinspireerd door Jeff's 'Eternal life'? De intro van 'Can't stop' lijkt er namelijk wel heel erg op..

avatar van Reint
Is me ook weleens opgevallen. Kan ook toeval zijn...

Pieter Paal
Mijn versie heeft helaas maar 11 tracks en alle 11 zijn bloedmooi.
Jeff Buckley's versie van Cohen's 'Hallelujah' vind ik vele malen beter dan het origineel en overtreft zelfs de versie van de groep Milk & Honey die ooit het Eurovisie Songfestival won.

avatar van Thuurke
Hij is ook als 3 disk deluxe editie uitgebracht met 2 cd's en een dvd met the making of Grace.

Hallelujah Prachtig nummer, wat deze CD op mijn to listen-lijstje zet.

avatar van Ben Post
Pieter Paal schreef:

Ben Post schreef:

?? Dat is toch een heel ander liedje, met alleen dezelfde titel?

Dat is inderdaad iets geheel anders

Ben Post schreef:

?? Dat is toch een heel ander liedje, met alleen dezelfde titel?

dit is waarom ik nooit songfestival kijk

avatar van Tavve
Wat een choreografie =D

Dat is waarom ik net wel naar het songfestival kijk =D

Altijd lachen geblazen =D

In het boekje staat wel dat het geschreven is door L. Cohen

herbertwest schreef:
In het boekje staat wel dat het geschreven is door L. Cohen

en de leonard cohen liefhebbers weten dat ook

Leonard Cohen - Various Positions (1985)
daar staat het orgineel op.

avatar van herbertwest
voltazy schreef:

en de leonard cohen liefhebbers weten dat ook

Leonard Cohen - Various Positions (1985)
daar staat het orgineel op.

avatar van ricardo
prachtig album van jeff buckley zeer intens en gevoelig vergelijkbaar met five leaves left van nick drake ,maar dan in de jaren 90 helaas is het bij dit album gebleven tijdens zijn leven echt een album die om de muziek gaat met halleylujah als absoluut hoogte punt voor mij 5 sterren

Ik zit nu naar de Album Top 100 van de jaren '90 op Arrow te luisteren. Op dit moment wordt "Hallelujah" gedraaid en dat vind ik werkelijk een schitterend nummer (prachtige cover van Leonard Cohen). Lijkt de rest van het album een beetje op dit prachtnummer?

Emotioneel hoor: "Street Spirit (Fade Out)" en "Hallelujah" vlak na elkaar.

avatar van Jeanneman
Mwoah... Als je Hallelujah heel goed vindt zal de rest je ook zeker bevallen. Maar het is niet zo dat er 11 ballads op staan ofzo De meeste nummers zijn wat rockender en ach, ga maar heeeel snel luisteren, dan weet je wat je gemist hebt

avatar van Benjammin'
Allemaal goede nummers. Eternal life persoonlijk de minste....maar ook geweldig.....vooral Lover, you should´ve come over.
De volle 5 sterren

vondeich
Hij is bij mij toch nog wel wat gaan groeien deze plaat. Vind hem al stukken beter als dat ik eerst heb gevonden, maar een echte topper zal hij bij mij noooit worden. In ieder geval vanaf nu voort een ruim voldoende. 3,5*

vondeich schreef:

Deze cd verdient dan ook minstens een voldoende

avatar van T.A.
Ik ben na een jaar nog steeds blij dat ik dit album ben tegen gekomen. Volgens mij was ik ook gelokt door het nummer Hallelujah. 1 van de weinige albums die bij mij de volle 5 krijgt.

avatar van thetinderstick
Over dit albums is al zoveel gezegd: werkelijk prachtige aangrijpende plaat. Het blijft ontzettend jammer dat dit het enige album is dat Jeff bij leven heeft uitgebracht. Ik denk dat hij nog veel moois had kunnen maken. Een van de mooiste stemmen uit de muziekgeschiedenis. Bijna alleen maar hoogtepunten op deze plaat: Last Goodbye, Grace, Hallelujah, Lover, You Should Have Come Over, Dream Brother. Eigelijk is alleen 'Eternal Life' iets minder.

avatar van Benjammin'
1000 stemmen.

Angrod-Pallanén schreef:
Hallelujah Prachtig nummer, wat deze CD op mijn to listen-lijstje zet.

Wist niet dat hij dat nummer ook heeft.

Heb er al 2 uitvoeringen van.
Origineel van Cohen en cover van John Cale die ik overigens ook al mpooier vindt dan het origineel.

Ken deze artirst niet.
Valt die in het straatje van Lee Clayton, die hiet ook nog niet aangemaakt is?

avatar van Gert P
Heb even wat gedownload maar vindt het dus niks, geef mij dan maar Lee Clayton met de cd Naked.
Ook Hallulajah vind ik van John Cale beter sorry.

En er zijn inderdaad meerdere uitvoeringen van deze cd, even gegoogled en kom er op 3 uit.

Feeder
Dit mag je me nu niet kwalijk nemen maar stem je niet héél snel? Je geeft uiteindelijk de score die je zelf wil hé, geen problemen mee. Maar kan je na 1 of 2 luisterbeurten al voor jezelf uitmaken dat dit een 1.5* is ?

avatar van DikkeDarm
Hier ga ik in mee, deze cd kon ik pas na 5x draaien waarderen enkom je er achter dat deze heer een prachtig stukje muziek heeft neergezet en vooral vocaal heel apart de nummers neerzet.Je moet er echter wel van houden maar stem meestal zelf pas als ik de cd een keer of 5 gehoord heb dan weet ik pas of deze je pakt of niet.Hetzelfde heb ik nu met In Rainbows van Radiohead.

avatar van Gert P
Als die hoger moet stel ik het wel bij hoor.
Maar kan ook smaak van mij wezen want ben eigenlijk sympho liefhebber.

Maar in dat genre vind ik Lee Clayton en dan met name de cd Naked veel beter.