Jeff Buckley - Grace (1994)

Label: Columbia

1. Mojo Pin (5:44)
  2. Grace (5:24)
  3. Last Goodbye (4:37)
  4. Lilac Wine (4:34)
  5. So Real (4:45)
  6. Hallelujah (6:55)
  7. Lover, You Should Have Come Over (6:45)
  8. Corpus Christi Carol (2:58)
  9. Eternal Life (4:54)
  10. Dream Brother (5:28)
  11. Forget Her * (5:12)
  12. Dream Brother [Alternate Take] * (4:56)
  13. Lost Highway * (4:24)
  14. Alligator Wine * (3:20)
  15. Mama, You Been on My Mind * (3:26)
  16. Parchman Farm Blues - Preachin' Blues * (6:18)
  17. The Other Woman * (3:05)
  18. Kanga-Roo * (14:08)
  19. I Want Someone Badly * (2:36)

met Shudder to Think

20. Eternal Life [Road Version] * (4:48)
  21. Kick Out the Jams [Live] * (3:05)
  22. Dream Brother [Nag Champa Mix] * (5:25)
  23. Strawberry Street * (5:26)
  24. So Real [Live and Acoustic in Japan] * (4:25)
  25. Dream Brother [Live] * (7:43)
  26. Grace [Live] * (6:07)
  27. Mojo Pin [Live at Wetlands] * (13:47)
avatar van rolandobabel
Weet iemand of het het waard is de deluxe editie te kopen?
(als je het reguliere album hebt)

avatar van Eliaass
So Real is een prachtig nummer.

Gert P schreef:

Droevige zang met af en toe van die uithalen, de melodien van de meeste liedjes.
Deze ligt mij gewoon niet zo.
Zang vind ik ook niet goed.
Kan hier op de een of andere manier gewoon niet aan wennen.
Terwijl ik toch een heel ruime smaak heb.

Sommige platen moet je gewoon enkele keren beluisteren en dan komt het beetje bij beetje dichter bij je om je later gewoon niet meer los te laten.

Dj2Jelle
Vind het hele album iets teveel van het goede, maar Grace behoort tot mijn favoriete nummers allertijden. Het heeft ook iets zolderkamerachtigs, met die mini-echo op de drums.

Deze plaat zal voor altijd in mijn top 10 blijven staan, veel gevoel in zijn donder en zonde dat we niet meer van hem mochten horen....breekbaar, gemeend en met veel soul gezongen! Jeff Buckley forever!

avatar van My Addiction
JessLS schreef:

Eum je hebt zelfs geen top tien :s ?

avatar van Demon.
Hallelujah is goed maar op zo'n 5:45 gaat ie ontzettend lelijk zingen?

avatar van Leeds
De volgende plaat waartoe ik nu de hele tijd naar zit te luisteren. Ik wist na al die tijd dat ik er maar moeilijk iets mee kon aanvangen. Maar stilletjes aan begin ik deze te waarderen in z'n geheel. Enkel Hallelujah wist me zeker te bekoren zoals, denk ik, velen hier. Nu de diepgang en de emotie is hier zeker aanwezig.

Ik kom hier zeker nog op terug.

avatar van Leeds
De plaat doorheen de dag verder beluisterd en het is een redelijke goede plaat. Wat vroeger niet echt lukte lukt nu toch deels. Voor mij persoonlijk geen klassieker maar in ieder geval een plaat die je in de kast moet hebben.

zaaf
sommige nummers pakken me zeker meer dan andere, lilac wine vind ik persoonlijk een hoogtepunt.

avatar van lowieke
Heeft lang geduurd, maar ik kan het eindelijk luisteren

avatar van muismat
lowieke schreef:
Heeft lang geduurd, maar ik kan het eindelijk luisteren

Knap werk, ben ik even blij voor jou

avatar van barrett
Hehe soms duurt het wat langer maar daarna komt het plezier...

avatar van ZERO
Ik denk dat iedereen het gevoel wel kent: een plaat die iedereen goed vindt, die in principe perfect binnen jouw smaak moet passen en die je om god weet welke reden toch niet echt goed vindt...

Ik heb dat met dit album. Ik had het al langer op pc, maar kwam er nooit echt toe om heel het album te luisteren. Hallelujah passeerde geregeld in mijn playlist, maar de andere nummers slechts sporadisch.

Uiteindelijk heb ik dan toch het album maar gekocht, kwestie van het eens echt een kans te geven. Ik blijf echter steken met hetzelfde probleem: ik kan het hele album niet in één keer luisteren omdat het me niet kan vasthouden... Toch heb ik het gevoel dat het kwartje elk moment kan vallen.

Ik ga dus een laatste keer proberen om deze een waardige kans te geven. Als dat mislukt, verdwijnt hij definitief in de platenkast, wachtend op een laag stof.

Wordt vervolgd...

Heb deze cd al eeuwen thuis liggen, voelde nooit de behoefte om ernaar te luisteren. Zet het net voor het eerstop en ik vind het prachtige muziek. Hij kan ook echt beeldig zingen, wat een gevoel.
Klopt het dat een deel covers zijn? En zo ja, welke dan?

Oja, en wat een mooie man!

avatar van barrett
Enkel Hallelujah is een cover van Leonard Cohen, de rest zijn eigen songs als ik mij niet vergis.

Idd

Hallelujah is een cover. Verder waren Lilac Wine en Corpus Christi Carol niet geschreven door Jeff zelf.

barrett schreef:

Lilac Wine is van Nina Simone en Corpus is ook van iemand anders.

Idd

Ah ok, bedankt.

avatar van Lord Flashheart
Dit album vond ik een paar jaar terug in verhuisdoos op kantoor, daar ooit door iemand achtergelaten. Aangezien niemand geïnteresseerd was heb ik het meegenomen, maar ik had het beter kunnen laten liggen. Heb nooit de 'emotie' kunnen ontdekken die in Buckley's muziek zou moeten zitten.

speranza
Lord Flashheart schreef:
Dan geef ik het op.

speranza
Mijn aanbidding voor dit album van deze legendarische artiest is grenzeloos. Zijn stem gaat door merg en been. Dit is weltschmerz in optima forma.

Guardian of Isis
Demon. schreef:
Hallelujah is goed maar op zo'n 5:45 gaat ie ontzettend lelijk zingen?
Hij zingt zijn ziel uit op het einde, die lange noten die hij daar vasthoudt zijn prachtig! En dat van iemand die Nirvana op 1 zet, als Kurt Cobain niet iemand is die lelijk zingt (waar ook niks mis mee is natuurlijk).

avatar van Mark Wilmont
Een plaat die ik niet veel draai, maar echt wel een zeer bijzonder album is. Wat kan Jeff mooi zingen, puur emotie. Dat is de reden dat ik het album dus weinig draai, want die emotie wordt mij soms te veel. Het nummer Lover You Should'Ve Come Over heeft alles wat een Jeff Buckley nummer mooi maakt. Mooie stem, goede opbouw, prima band en mooie tekst.

avatar van Hedser
Dream Brother is een mooi nummer zeg! Hij viel me eerst nooit erg op, maar nu vind ik hem echt prachtig.

avatar van PEN15
Oeps ik was even 30 seconden te snel met beoordelen, deze plaat moet even 1 punt inleveren van mij. Ik vind de plaat nog steeds heel mooi, maar zonde van al die Covers. Ik vind namelijk het origineel van Lilac Wine echt niet minder dat deze. Ben het er mee eens dat deze man een legendarische status krijgt aangemeten die de verkopen van zijn werk hierdoor explosief heeft laten stijgen. Ik verander mijn favo track van Lilac Wine ook trouwens meteen naar So Real. Vertel me ajb niet dat dat ook een cover is, want anders vliegt deze cd het raam uit.

Corpus Christi weet ik uiteraard. Buckley's cover is een pareltje. De poging van deze griet uit kiwiland weer niet!

avatar van PEN15
adbieraal schreef:
Ik heb die hele heisa rond Buckley nooit begrepen.

(10-15 jaar geleden vonden meisjes het geweldig als je zei hoe goed je Buckley vond...)

Dat klinkt me inderdaad iets té bekend, een keer die naam laten vallen en je zat gebeiteld.. Alsof die meiden dachten: "oooh een jongen mét gevoel".

Social_Mask
Poeff, inderdaad.. Alsjeblieft zeg!